Агенцията за инвестиции ще има регионално звено в Пловдив

Агенцията за инвестиции ще има регионално звено в Пловдив

© Георги КожухаровЩе бъдат създадени регионални звена в Пловдив на Българската агенция за инвестиции (БАИ) и на Изпълнителна агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)", заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от пресцентъра на министерството. Лукарски бе в Пловдив, където се срещна с кмета Иван Тотев и кметове на населени места от региона, които миналата година подписаха меморандум за съвместна работа по реализация на Тракия икономическа зона.


По думите на Лукарски рсъздаването на регионалните звена ще помогне да се презентира зоната на форуми и изложения, както и местната икономика и индустрия.


Представителите на Тракия икономическа зоната поискаха помощ от правителството за изграждане на инфраструктурата към зоната и по-специално кръгово движение на входа и Голямоконарско шосе, което я свързва с града.
Тракия индустриална зона обединява 6 индустриални зони в района на Пловдив, като114


чужди и български компании са инвестирали над 1 милиард евро и са разкрити 15


хил. работни места. Предвижда се и разкриването на нови 30 хил. работни места в рамките на 10 години, е съобщил изпълнителният директор на зоната инж. Пламен Панчев.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK