"Южен поток - България" продължава да работи

"Южен поток - България" продължава да работи

© Надежда Чипева, ДневикНикъде няма официално написано, че проектът "Южен поток" е прекратен и екипът на "Южен поток-България" продължава да работи, заяви директорът на компанията Димитър Гогов пред БНТ. Има започнати процедури, които не могат да бъдат спрени, добави той.


На въпрос откъде идват парите в компанията Гогов отговори: "От акционерите", но не пожела да коментира информацията за високите заплати на служителите. Тази седмица се появи информация, че минималното възнаграждение за специалист в българското дружество е близо 4 хил. лв, а средната заплата е около 10 хил. лв.


Проектната компания на Българския енергиен холжихг (БЕХ) и "Газпром" - "Южен поток България" все още не е закрита. Краят на проекта "Южен поток" бе обявен от президента на Русия Владимир Путин в началото на декември 2014 г., когато бе съобщено и за новия проект за газопровод от Русия към Турция.
"Практически "Южен поток" не се строи, защото не е започнало реалното строителство, но се извършват работи, които да доведат до окончателно получаване на разрешение за строителство", уточни Гогов. Започнати са процедури за изкупуване на сервитутни права в 37 общини и те не могат да бъдат спрени, заяви той.


"Проектът е прекратен на политическо ниво, но ще се строи, докато двамата акционери вземат решение, че минават към друг етап от развитието на "Южен поток". заяви Гогов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK