Домусчиев: В КРИБ не приемаме "гнили" компании

Домусчиев: В КРИБ не приемаме "гнили" компании

© Велко Ангелов, КапиталИзбори 2022

Новият председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев обяви, че има засилен интерес към членство в организацията. През тази седмица ударно бяха приети 42 нови компании.


"Настина има голям бум и все от сериозни компании", посочи Домусчиев и подчерта, че не се приема всеки кандидат, а само такива, които не са от сивия сектор или за които няма никакви съмнения, че има нещо гнило в тях.


Домусчиев специално подчерта членството на Първа инвестиционна банка, СИБанк, българската банка за развитие, с което вече всички банки са членове на организацията. той допълни и, че са приети няколко медии, с които се разширява тяхното присъствие. Сред новите са Медийна група България, в. "Стандарт" и др.
И преди, и сега КРИБ иска да е партньорска организация, която помага на правителствата, но не да се превръща в някаква паралелна власт, обясни Домусчиев. Той посочи, че членовете на КРИБ биха искали в България да се извършат необходимите реформи, така че тя да се превърне в източоневропейски тигър.


Най-голямата експертност е при нас – от всеки един бранш имаме най-добре подготвените хора и сме готови тази експертност да предоставим безплатно на управляващите, обобщи той.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK