В Банско: Презастроено, недостроено, продава се

Части на Банско се превърнаха в жилищни комплекси, в които се продават апартаменти

© Юлия Лазарова

Части на Банско се превърнаха в жилищни комплекси, в които се продават апартаментиТази седмица ви предлагаме серия от текстове за реално случващото се в Банско по време на активната част от ски сезона. Екип на "Дневник" беше на място през миналата седмица, за да проучи и разкаже. Журналистите ни бяха в ролята на туристи освен в ситуациите, в които разговаряха за мнения и коментари, които ще бъдат използвани в текстовете. 


​След като в понеделник разказахме какво се случва с опашките на кабинковия лифт, а във вторник за местния бизнес, днес ви предлагаме материал за състоянието на имотния пазар в един презастроен град. 


7000 евро. Седем хиляди евро - за да няма съмнения за нулите. За толкова се продава в обява в интернет едностаен апартамент от 37 кв.м в Банско. Офертата всъщност вече не е актуална, защото в неделя е продаден на цената на половин подземен гараж в столичен квартал. Изчислено на квадратен метър, това прави 189.18 евро! 
Преди седмица на витрината на една от агенциите за недвижими имоти в града беше изложена обява за апартамент от 141 кв. метра за 250 евро на квадрат. И според собственика на агенцията тази обява виси от доста време, почти беше забравил за нея.


В отчасти презастроения, а в други части - недостроения град Банско,


стойностите на пазара на недвижимости са близки до това "да се подаряват апартаменти"


коментира за "Дневник" Милена Миленкова, управител на агенцията "Имоти Банско БГ". Тя е продала и споменатия едностаен апартамент.


За всеки, който някога е харесвал очарованието на онзи Банско отпреди строителния бум, сегашното състояние на нещата е неприемливо. До кризата през 2008-2009 г. градът получи цели нови жилищни комплекси. Някои от тях се превърнаха в хотели. Други бяха разпродадени като апартаменти. Трети останаха недовършени. Много от завършените са непродадени. Вече построените влияят на хотелиерския и ресторантьорския ​бизнес, както стана ясно от материала "Страда ли поминъкът в Банско".


Прекаленото строителство не е проблем само на Банско. В околностите - в Разлог, Баня и Добринище, също бяха изградени много комплекси. В района на игрището "Пирин голф" ще попаднете в нещо като миниград - сгради, сред които има и работещи, но и запуснати, дори започнали да се разграбват. Някои стоят на бетонни основи или докъдето кризата ги е хванала. 


Вероятно около 20 сгради все още са недовършени

© Юлия Лазарова

Вероятно около 20 сгради все още са недовършени


Това застрояване има пряко отношение към казуса дали да се разреши изграждането на втория кабинков лифт. Критиците на проекта смятат, че натискът върху настоящата лифтова инфраструктура идва от прекаленото разрастване на града и неимоверното увеличаване на легловата база. Те не без основание, смятат, че ако се разреши втората кабинка, след това ще се влезе в омагьосан кръг - ще започне да се настоява да се разширява ски зоната, което може да доведе до ново застрояване, после ще се иска трети лифт и т.н. Като се има предвид какво се случи след построяването на настоящата гондола, опасенията им звучат основателно.


Други, по-конспиративни теории гласят, че натискът за лифта идва от инвеститори, които имат непродадени апартаменти и искат пазарът да се раздвижи. В тази сфера са и съмненията защо е толкова силна подкрепата от местните жители. Те също


имат интерес да продължат да продават имоти


ако има пазар за тях. За немалко банскалии продажбата на терени от по 200 евро квадратния метър беше солиден доход в годините на строителен бум.


Сега целият този пазар е замрял и имоти почти се подаряват. Правят се сделки, но далеч не с обемите от Черноморието и на много ниски цени. От 160 агенции в силните години за пазара в града действат около 15. Колко са точно свободните апартаменти (в завършени сгради), и то пуснати в активна продажба, няма статистика, трудно е да се направи и приблизителна оценка, защото някои се препродават директно от вече закупилите ги. 


Фотогалерия: Банско и неговите (не)завършени строежи >


В една от фирмите за имоти разговаряхме с агента, който помоли да не споменаваме името му. Но разказа какво се случва, а твърденията му се потвърждават и от други агенции. 


В момента сделки се сключват от 200 до към 650 евро на квадратен метър. В случая със 141-квадратния апартамент (доста голям за ваканционен имот) проблем би могла да бъде годишната поддръжка на общите части. Някъде искат по 10-12 евро на квадратен метър. "Това означава, че при такъв голям имот годишната ви такса ще е над 1200 евро, може и повече. Това прави последващата издръжка много скъпа и нерентабилна", коментира той. Затова се търсят по-малки имоти и с поддръжка до към 6 евро на квадратен метър.


Втората кабинкова линия в Банско може да помогне, но и да докара нови строителни проблеми на града

© Юлия Лазарова

Втората кабинкова линия в Банско може да помогне, но и да докара нови строителни проблеми на града


Сделки на 650 евро се сключват само за най-добрите места, които са относително близо до лифта, поддържат се добре целогодишно или разполагат с басейн и други места за почивка. Реалната стойност на имотите обаче е около 330 - 350 евро, или близо до разходите, които са направили инвеститорите за изграждането. "Толкова е и данъчната оценка в общината, независимо дали сте го купили на 500 или 600 евро", разказва той. 


По негова оценка


в града има около 20 недовършени сгради


В последните години общината направи видимо много неща, за да оправи инфраструктурата. Но не навсякъде. В по-крайните нови махали все още положението е като в някои нови столични квартали - неоформени улици, липса на тротоари и каквато и да е нормална инфраструктура. Зимно време, ако не е заледено, е кално. Като цяло усещането е за едно хладно място. "Злото вече е направено, няма повече какво да се стори. Оттук нататък кметът гарантира, че няма да се строи повече, и аз вярвам, че ще е така, казва Малин Бистрин от от Съюза на туристическия бизнес. Аз бях един от най-недолюбваните от предишния кмет (Александър Краваров), защото не приемах това, което се случва с града."


Миналата година пазарът е регистрирал оживление покрай покупките от руски туристи. Тази година кризата - политическа и с девалвацията на рублата, са довели до отлив от руснаци в Банско. С тях си отишъл и този току-що заченат пазар. "А той беше хубав. Руснаците плащат по-добре", разказва собственикът на агенцията.


Историята се потвърждава и от Милена Миленкова: "В края на 2013 покрай Нова година и руската Коледа имаше страшно много сделки. Запитванията идваха месец-два по-рано, а когато идваха в Банско, се сключваха сделките.


Тази година имаме само едно запитване от Русия


Ако един имот струва 30 хиляди евро, руснакът ще се пазари за 27 хиляди. Българинът ще иска да го вземе на 20 хиляди или ще търси нещо друго."


Според нея има вече оферти за продажби от руснаците на прясно придобитите имоти. Продават и англичаните, които бяха основни инвеститори до кризата. Между двата вида собственици има и други разлики. "Когато дойде едно руско семейство, мъжът си тръгва след седмица, но съпругата и децата му остават за три месеца. Много от техните приятели или те самите имат апартаменти и по морето и ги ползват активно. Англичаните идват за седмица или десет дни и след това търсят начин да го отдават под наем", казва човекът от Банско.


Bulgarian Properties отчита, че през 2014 г. цените в Банско са продължили да спадат. "Но добрите новини са, че спадовете останаха в рамките до 5% и можем да очакваме повече сделки през вече доста активния зимен сезон", се казва в проучването на компанията, специализирана именно в продажбите на имоти на чужденци.


Нивата на продажби на имоти зависят от качеството на завършените имоти и отдалечеността от настоящия лифт

© Юлия Лазарова

Нивата на продажби на имоти зависят от качеството на завършените имоти и отдалечеността от настоящия лифт


Средната цена на продадените апартаменти в Банско за 2014 г. според тях е 360 евро/кв.м. Средната обща цена на закупените апартаменти в курорта е на рекордно ниски нива – 20 100 евро. "Това на практика е такава цена, която е достъпна и за местните купувачи", се казва в анализа. Но се отчита и друга тенденция: "Докато българите са само 50% в Банско, те стигат до рекордните нива от 90% в останалите два курорта –


Боровец и Пампорово, които в момента са изцяло доминирани от български купувачи


Изследванията са правени при сходни обеми на пазарите.


"Софиянци в последните години предпочитат да си купуват имоти в Боровец и селата около Самоков, защото е близо и цените са добри. Пампорово е атрактивен за хората от цяла Източна България, идват от Бургас, дори и от Варна. Но ниските цени ги привличат и в Банско", каза изпълнителният директор на компанията Полина Стойкова за "Дневник". В момента фирмата предлага активно около 500 имота в Банско.


Агенцията е отчела покачване на руските купувачи през миналата година, но далеч от нивата от морето, където практически те спасиха пазара и доведоха до ново строителство. "В момента строителната активност в Банско е на нулеви равнища. В последните години няма ново строителство. Има много силен вторичен пазар, който натиска допълнително цените надолу", казва Стойкова.


И тя, и хората от местните агенции в Банско твърдят, че има активизиране на англичаните, най-вече заради ниските цени. Сега вече могат да си позволят да купуват имоти по 20-25 хиляди евро или 350-400 евро на кв.м., което е много по-приемливо от онези над 1200 евро, които им се искаха в най-силните години. "Даже назначихме англичанин в офиса в Банско, което не ни се беше случвало отдавна", казва Стойкова.


Основният въпрос е какво ще се случи, ако се построи нов лифт. Човекът от Банско ни разказва, че все още има много терени в широките рамки на града, в които са инвестирани средства преди години и където е планирано да се строи. "Предполагам, че ако се чуе или започне да се изгражда нов лифт, това ще има най-малкото психологически ефект и ще раздвижи пазара", смята той.


"Трябва да е ясно, че имотите нямат нищо общо с лифта или е много малко


Но ако се пусне слух, че ще строи лифт, и решат да пооправят инфраструктурата, тогава може би настоящите собственици няма да продават толкова активно и цените ще се нормализират", смята Милена Миленкова.


Полина Стойкова обаче има точно обяснение на схемата как се раздвижва пазарът в един туристически център: "Ако курортът има устойчиво развитие, ще идват туристи. А след това ще има отражение на имотния пазар. Вторият лифт сам по себе си няма да доведе до бум. Ако има доволни туристи и всичко е наред, това ще генерира интерес за покупка на имоти, за да се връщат. В курортите туризмът е водещ. Инвестицията е последващо решение."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Само на чугуните не им е ясно, че за да се справят с опашките им трябва ОРГАНИЗАЦИЯ, а не нова кабинка!

 2. 2 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4296 Разстроено

  Проблемът на Банско (а и по морето) е безконтролното застрояване, а не втори или трети лифт! Има огромни сгради, а няма улици - всичко е потънало в кал, няма пречиствателни станции - отпадните води се изливат в реката!

 3. 3 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Кой пък е луд да си купува апратамент в Банско, за какво му е? Инвестициите в недвижими имоти у нас вече не са ,каквото бяха. Все още някой заблуден руснак с малко пари може да се излъже заради постоянната българска виза с надеждата, че като влезем в Шенген, ще може да ходи свободно по цяла Европа. Фактът, че има толкова непродадени имоти подкрепя моята теза.

 4. 4 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Голям гъз, глава затрива.

  А на некои хора гъза им е много лаком...

 5. 5 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 981 Неутрално

  "За немалко банскалии продажбата на терени от по 200 евро квадратния метър беше солиден доход..."
  Доход е получаването на парични средства или парични еквиваленти в рамките на определен период от време. Това, за което говорите си е чисто шарлатанство.

 6. 6 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5999 Неутрално

  Проблема на Банско е НЕ контролираното застрояване, а не лифта.

 7. 7 Профил на rattrack
  rattrack
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Добър анализ, който само илюстрира, че големият рев за втора кабина няма нищо общо с развитието на туризъм в района.
  Както и т.н. инвестиции в недвижимости.
  За съжаление местните тикви още не са разбрали, че туризъм може да се прави без бетон. Но за Банско вече е твърде късно.

 8. 8 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Лифтът не е единственият капацитетен проблем. Проблем е и разстоянието до основни пазари и цената, на която може да се продава настаняване. Няма как Банско да надскочи България като развитие, нещата са свързани, но за това се иска и акъл.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 9. 9 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Един от номерата на ниските цени за бетона на гетото Банско е така наречената поддръжка на имота. Купуваш някакво стайче с килерче и идва при теб местната мутра и ти казва, че трябва да плащаш 1000 евро годишно "за да ти го пази". Абсолютно никаква поддръжна няма - това е същият номер на ВИС и СИК през 90-те - помните тапетите, с които бяха облепили всички магазини и работилници в София и просто идваха и вземаха рекет всеки месец. Ако не плащаш- до месец ти разбиват колибата и изнасят всичко ценно....

 10. 10 Профил на goog
  goog
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Всеки за себе си не е държава...това си е пълна мъка.

 11. 11 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#4] от "diegos":за Банско важи най вече Лаком г..з кръв с..ре.....

 12. 12 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 450 Неутрално

  На 100 лева и аз купувам - но искам спа комплекс и клуб+каки+ол инклузив

  www.soundcloud.com/x2805
 13. 13 Профил на aqua_blue
  aqua_blue
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Реално погледнато що се отнася до имотите в Банско, вторият лифт ще повлияе благоприятно, защото пазарът ще се раздвижи, ще се привлекат нови туристи и купувачи, всичкото недостроено ще се дострои, а всичкото презастроено ще се оползотвори

 14. 14 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Всичко ще стане логично скоро. На българите им писна да ги лъжат с нискокачествени продукти.

 15. 15 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1333 Весело

  България трябва да избира между:
  1. Грозно строителство и руски инвеститори и
  2. Нормално строителство и западни инвеститори

  Но България избра грозното строителство и изгони руските инвеститори. Гениално.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 16. 16 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1333 Весело

  [quote#8:"Mark Twain"]Лифтът не е единственият капацитетен проблем. Проблем е и разстоянието до основни пазари и цената, на която може да се продава настаняване. Няма как Банско да надскочи България като развитие, нещата са свързани, но за това се иска и акъл.[/quote]

  Ако се кандидатирате за министър на регионалното развитие, аз ще гласувам за вас.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 17. 17 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Статиите на Автора за Банско и ски зоната, трябва да се прочетат от всички, които имат отношение и могат и искат да вземат решения за курорта. И то да се вземат решения, които да са с дългосрочно действие и при това устойчиво и по отношение на ски зоната и по отношение на свързаният с нея град Банско.
  Всяко популистко електорално заиграване отиващо от едната до другата крайност за курорта, ще навреди след време и на тези, които сега искат нейното безалтернативно разширяване и на туризма(зимен и летен), за който има чудесни условия в този регион на България.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 18. 18 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 715 Неутрално

  принципно не всичко е загубено- вкарва се пълен мораториум за ново строителство, наливат се пари за инфраструктура от местните данъци, махат се монополистите от Юлен, махат се всякакви ВИП опашки за лифта и се качват по 8, а не по 5 човека, магистралата ще стигне по някое време до Симитли и ще се пътува бързо....

  абе с желание за 3-4 години могат да се оправят нещата, ама дали желание има......

 19. 19 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1333 Разстроено

  [quote#18:"carmello"]абе с желание за 3-4 години могат да се оправят нещата, ама дали желание има......[/quote]

  Цялата държава може да се оправи за това време ако има ЖЕЛАНИЕ. Ама няма.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 20. 20 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Няма за какво да сравняваме цените в Банско и София - щото софийските цени са нереално надути, за разлика от тези в Банско.

 21. 21 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 838 Весело

  Каролев като "клекне" още малко може да си купя една от неговите инвестиции в района ?
  Преди това държавата сигурно ще клекне още повече с такива съветници на министъра на икономиката.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 22. 22 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Така като гледам лифта им е най-малкият проблем на банскалии.
  Къде е Каролев да коментира цялата картинка? Че иначе за лифта е първа кипра и защитник (поне за мен неясно защо).

 23. 23 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  към инвеститорите и банскалии: далаверите и купона бяха до тук, от сега ще трябва да се работи, и то с поне малко акъл.

  Истината ни прави свободни.
 24. 24 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 636 Весело

  На кого му пука за алчните селтаци?
  Тия утре, в едно с "крайбрежните инвеститори" ще поискат държавата да им изкупи имотите. На тройна цена.
  А най-тъпото е, че най-вероятно може и да мине такова искане.
  За да "запазим поминъка на хората".

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 25. 25 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  Е добре де, вчера написах, че ще си купувам хотел на Банско. Вие сега отказвате ли ме?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 26. 26 Профил на Чавдар
  Чавдар
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бих искал да кажа, че много от написаното в тази статия е вярно, но не се търсят причините довели до това положение. Просто в Банско липсва каквато и да е било стратегия за развитие на мястото като туристическа дестинация и то целогодишна. Кмета е млад, но на всички е ясно, че той повече като политическо лице не може да обхване този процес защото града има много и други нужди. Да в последно време се засили международното участие на общината и представители на тур бизнеса в някой изложения на нови пазари но едва ли това ще спаси мястото. Нужна е концепция на държавно ниво и не само втори лифт и нови писти, а просто цялостно изградена стратегия за развитие на мястото като целогодишна туристическа дестинация.

  darybg
 27. 27 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 681 Весело

  Дневник, не знам дали си давате някакви вътрешни награди, но официално номинирам г-н Георги Филипов за такава.
  Всеки път - добра статия.
  сега, като разходя из другите теми, ще номинирам и останалите любими автори!
  а Вие - награждавайте!

 28. 28 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  [quote#24:"clutch"]За да "запазим поминъка на хората".[/quote]
  И аз имам поминък. Отглеждам банани в оранжерия! Цената ще е 100 лв/кг. Сега подготвям протест за забрана вноса на банани. Да подкрепим родното производство на банани.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 29. 29 Профил на rattrack
  rattrack
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До carmello #18
  За съжаление всичко за Банско е загубено, защото каквито и решения да мислим, все ще опрем до факта, че ски-зоната в момента (законна или незаконна) не може да "понесе" повече от 3-4 хил. скиора. И дали ще висят по опашките или ще си скачат по главите по пистите, резултатът ще е все същия.
  А със строителството на втория лифт просто ще удвоим или утроим броя на скиорите. Та основният въпрос си остава - готови ли сме да се откажем от един национален парк с най-висока степен на защита в именот на 5-6 хил допълнителни кревата два месеца в годината?

 30. 30 Профил на Ivan Seliminski
  Ivan Seliminski
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Истината боли за жителите на Банско. Презастроиха, остаха цялата хубава планина, а от всичко отгоре качестовото е ниско на цени по-високи от курорт в Франция или Австрия. В Интернет може да се намерят снимки от преди 20-100 години за да се види разликата преди и сега.

  Осраха черноморието, осраха и планините. Най ме дразни да виждам скелетите на сгради които ще седят и седят с десетилетия. Такива съм виждал най-много в Пампорово.

 31. 31 Профил на bateVal
  bateVal
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#18] от "carmello":

  Всичко това е добре, ама в такъв случай няма как да се краде , а това е главната цел на всички, пребиваващи във властта ...

 32. 32 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Шокиращото е, че този дух за некачествено и евтино бързо строителство се е вселил не само в местните, но и в солидни инвеститори. Успях веднъж да разгледам хотел Кемпински в Банско, който се води суперлукс. Бях поразен - за да направят повече етажи са намалили височините на стаите - 2.2 метра пет звезди...Обзавеждането на стаите с е възможно най-евтините материали - талашит, най-евтин паркет от мукава, пластмасови лайсни, евтини грозни плочки....просто смайваща селяния и цинцарлък. А управителката беше германка ....

 33. 33 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 350 Неутрално

  И представете си - за този селски кич в Кемпински тогава вземаха по 260 -300 евро на вечер на легло!

 34. 34 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2948 Неутрално
 35. 35 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 681 Неутрално

  [quote#30:"Ivan Seliminski"]Най ме дразни да виждам скелетите на сгради които ще седят и седят с десетилетия. Такива съм виждал най-много в Пампорово. [/quote]
  точно! странно защо никой не пише за този известен курорт!

 36. 36 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#28] от "chichka":

  Аз пък имам селска къща в Добруджа. Всичко е готово да посреща швейцарските туристи, но чакам най-после да прокарат метрото от София. Ще ми загине поминъка, ей!

 37. 37 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Ей го балканското мислене:
  "Ако един имот струва 30 хиляди евро, руснакът ще се пазари за 27 хиляди. Българинът ще иска да го вземе на 20 хиляди или ще търси нещо друго."

  Не, бацинка, един имот струва толкова, за колкото е направена сделката, а това 30 хиляди не е цената на имота, а обявената първоначална оферта на продавача. И дори не е оферта, а предложение, офертата я прави купувача (зашото трябва да е конкретна, а на продавача е към неопределен кръг лица), продавача се съгласява и сключват сделка. Ама да не ви занимавам с тънкостите на Търговския закон.

 38. 38 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Англичаните идват за седмица или десет дни и след това търсят начин да го отдават под наем"
  Живи да ги оплачеш брокерите, как смеят тия англичани да търсят начин инвестицията да им носи пари?!!?
  Па отворете си Киосаки и вижте за пасивните парични потоци и методиката на инвестиране.
  И като го прочетете, вместо да се вайкате, намерете начин (има, но няма да ви подсказвам безплатно) да огранизирате процеса с отдаване под наем на същите обекти, когато не се ползват от собствениците.
  И второ, що ревете за руснаците, които нямат инвестиционния модел на мислене на англичанина, нали са пета колона? Тука като писахме за риска от липса на инвестиции, масата орева орталъка, че не ни трябват руснаци, а сега де?
  Както казваше Княз Борис-Михаил Първи, в стария филм (Покръстването и За Буквите) - Я идете дам, разберете се някак си!

 39. 39 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#15] от "biss Mark":

  +++
  Цепиш мрака!
  И в по-долните постове също.
  Тоест в постовете по-надолу, щото по-долните ще вземе да се изтълкува от някой, низко, вместо ниско и отидохме по дела за следващите 10 години.

 40. 40 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#8:"Mark Twain"]Лифтът не е единственият капацитетен проблем. [/quote]
  +++ Ами нали вчера свлачище на пътя почти ОТКЪСНА Банско от света... за какво говорим?! Комунягите са ненаситни, те мислят само с лакомия си г.з!

 41. 41 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  "Други, по-конспиративни теории гласят, че натискът за лифта идва от инвеститори, които имат непродадени апартаменти и искат пазарът да се раздвижи. В тази сфера са и съмненията защо е толкова силна подкрепата от местните жители. Те също
  имат интерес да продължат да продават имоти ако има пазар за тях. За немалко банскалии продажбата на терени от по 200 евро квадратния метър беше солиден доход в годините на строителен бум."
  Беше,свърши...Морето бетонирано и оакано,Банско тоже.
  Нема да ви стъпим.

 42. 42 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 531 Весело

  [quote#22:"herbaltea"]Къде е Каролев да коментира цялата картинка? Че иначе за лифта е първа кипра и защитник (поне за мен неясно защо). [/quote]
  Заради хотела, как защо?!

 43. 43 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Както казах в другата статия, скоро може да имаме туристи не със ски, а с автомати. Те хотели ще ми строят и лифтове ... Напротив, лифтовете довеждат нашествениците в планините, където е оцелял българският народ !!!

 44. 44 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#22] от "herbaltea":

  Каролев като ми се появи на екрана първо спирам звука, след това местя канала, след това гася телевизора! Ако пък ми хвали нещо, никога няма да го купя или да му повярвам - само заради наглия му самонадеян тон.

 45. 45 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#41] от "Лелка":

  Сега ще спечели тоя дето отвори магазин за булдозери.

 46. 46 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#1] от "Моди трий нищо да не остане!":

  Само на умния социалист, който нищо не е направил през живота си, подобно на Май Манолова, му е ясно какво трябва да се напари...За да не се направи накрая нищо.

 47. 47 Профил на radovar
  radovar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Хак да им е на селяците от Банско.
  Сега няма да има и къде да си садят картофите и да си пасат овцете.
  Лакоми тъпаци.

 48. 48 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ясно е какво ще се случи, ако има втори лифт - ще се запълни полето с хотелчета и къщички. И по-голямата част от тях после ще си останат недовършени.
  Иначе статията е добра, определено!

 49. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Весело

  До коментар [#37] от "anarhochristian":

  В Банско биха те линчували за това мнение

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 50. 50 Профил на pye
  pye
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#47:"radovar"]Хак да им е на селяците от Банско.
  Сега няма да има и къде да си садят картофите и да си пасат овцете.
  Лакоми тъпаци.[/quote]
  Ейй къв кеф, а? Нека мрат мрат гадните селяни, ше ми взимат те по 200 евро за квадрат, вместо да садят картофи там

 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7066 Неутрално

  Отиде хубавата планина.Алчните българи ще застроят и поляните с бетон.

 52. 52 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#33] от "Nikolai Tsekov":

  А, де. Можеш ли си отговори. Сигурно защото все още не се беше изявил Тома Белев.

 53. 53 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Те това е истинската причина за втори лифт, ски-зони и т.н. Много народ, даже и част от "наш'те ора" се нагълтаха с вода. Трябва да си продават апартаментчетата за под себестойност и което е по-лошо им стоят там хиляди левове затворени пари.

  Кухата банска кратуна не може да роди нещо повече от схемата бетон-лифт-бетон-лифт....

 54. 54 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Много бързо местните селяци забравиха калния потоп от преди няколко години....тогава ореваха орталъка....що ги било заляло - реката, коритото, камъните, калта....., пак държавата им беше виновна......сега са на път заради Цеко и сие крадлива и лакома паплач сами да си вкарат още по-голям автогол, ако някой им се върже и доизсечат Пирин, ама при следващия по-сериозен порой не знам дали някой ще иска да им слуша воплите, че са се издавили......в резултат на собственото си малоумие......

 55. 55 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#13] от "aqua_blue":

  Ох трети лифт Ох кеф...
  А при четвъртия лифт - Нас не догонят От марс - ще идват мариянци в курорта да опитат, кучешка радост+картофки за 20 лева и да се чудят де да си паркират летящата чиния

  www.soundcloud.com/x2805
 56. 56 Профил на eternity_43
  eternity_43
  Рейтинг: 426 Неутрално

  То втори лифт иди дойди. Но ако е съобразно опазването на околната среда, ако има конкурс, а не се дава "по подразбиране" на Юлен, ако след втория лифт не построят още 100 хотела и после да пискат и за трети лифт.... Ама много "ако" станаха за нашата действителност.
  П.С. Не ми прави чест, но ще го кажа, без да искам да звучи като злорадство - на Каролев тъпият комплекс няма да се пълни и 17 лифта + 500 км писти да направят... Пардон, мосю

  Щом така не може, обратното ще става.
 57. 57 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 531 Гневно

  Гледайте Слънчев бряг и мислете за Банско...късно е, казвате?!

 58. 58 Профил на 1reporter3
  1reporter3
  Рейтинг: 8 Неутрално

  нещо по темата от зимата на 2013 год. явно си е все същото
  http://burgas-reporter.com/2013/01/betonsko-zimnata-stolica-na-balkanskiya-beton/

 59. 59 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Егати, ако е така ще взема да си купя едно апартаментче в Банско. Продавам софийският и с разликата в парите си живея докато ме прибере Господ /ще трябва да сключим договор за срока защото ако остане нещо след мен много ще ме е яд/. Не го знам как е Банско но нали уж е курорт, не вярвам да е по-лошо от един Люлин например който ми е наблизо.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 60. 60 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  [quote#44:"cuauhtemoc"]Каролев като ми се появи на екрана първо спирам звука, след това местя канала, след това гася телевизора![/quote]
  Нямам телевизор но освен това което правиш допълнително бих изчистил екрана с дезинфектираща кърпичка

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 61. 61 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  [quote#43:"cuauhtemoc"]Както казах в другата статия, скоро може да имаме туристи не със ски, а с автомати.[/quote]
  Направо туристически десантни подразделения. Кацат с парашути на върха, спускат се със ските, долу заемат кръгова отбрана около пистата да не се вредят други нахалници.

  Както е тръгнало с това презастрояване друг начин да се добереш до писта няма да има. Пак добре, че китайците още не са научили за този вид туризъм, иначе лошо ни се пишеше.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 62. 62 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 681 Весело

  последно се включвам - абе Линдзи Вон имаше апартамент там. Можеше да доде с Мистър Голф. он па ша види възможностите надолу, у Разлог. па щеха некому да кажат. и те така...
  Но, къде е апартамента на Линдзи?

 63. 63 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 449 Неутрално

  [quote#54:"Ген. Колев"]Много бързо местните селяци забравиха калния потоп от преди няколко години....тогава ореваха орталъка....що ги било заляло - реката, коритото, камъните, калта....., пак държавата им беше виновна[/quote]

  Много вярно. Талибаните от талиБанско хич и не мислят какво им се случва с града. Ама както някой по-горе беше написал- лакомо дупе, кръв ака ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 64. 64 Профил на chr81
  chr81
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Сега напишете една поредица от статии за Слънчев бряг, че ме вълнува там по-различно ли е, цените, морето, зеленината, имотите и т.н. Чудя се дали да си купувам на Слънчев бряг или на Банско и не мога да реша, къде да си закопая парите и да спася местните дерибеи от мизерията.

 65. 65 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#53] от "Hristo Trendafilov":

  Цеко Минев не е банскалия
  До коментар [#49] от "Darth Plagueis":

  Столицата все още е София, софиянци решаваме какво ще се строи и в Банско. Искам да видя кой министър ще отиде тоя път да бие демонстрантите на Орлов мост, както Цецо през 2012 г.

 66. 66 Профил на orrpheus
  orrpheus
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Това че е презастроено в Банско не означава, че не е необходим втори лифт. Не бъркайте крушите с ябълките.И въобще цялата тази дезинформация от група хора, буди подозрение.

 67. 67 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 715 Весело

  "Когато дойде едно руско семейство, мъжът си тръгва след седмица, но съпругата и децата му остават за три месеца...."

  Тъй, тъй, а после пак идва мъжът но вече с няколко учтиви приятели в зелени униформи и вече не си тръгват...А др. Каролев е радостен, най-накрая хотелчето пълно...

 68. 68 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  [quote#66:"orrpheus"]И въобще цялата тази дезинформация от група хора, буди подозрение.[/quote]
  "Старите хора казват, че някога тук е било просто прекрасно, но днес тук е свръх, супер, мега и хипер застроено. Когато споделих тези свои усещания с един патриот от Бетонско, той ме порица и ми каза, че тук и изобщо в национален парк Пирин застрояването е само 2%, а в Австрия например било 12%. Така ли, ами защо тогава тук няма нито един австриец- се запитах аз, но не посмях да питам събеседника ми."
  Дребна подробност - Алпите просто имат 1000 м.повече във височина за най-добрите условия за ски - средно за писти Надморска височина: 1.750 – 3.210 m.
  Пирин -Ски зоната се намира на височина 2000 – 2600 м, а ски пистите в двата главни ски центъра – Чалин валог (1100 – 1600м) и Шилигарника (1700 – 2500м)

 69. 69 Профил на I3I
  I3I
  Рейтинг: 217 Весело

  Преди година-2-3 по телевизора показаха някой шеф на някое тамошно енерго/ЕРП. Човекът каза, че ако се завършат всички обекти които са започнати, планирани и са подадени молби за включване - то трябва непременно да построим нов енергоблок на АЕЦ, защото иначе ток нема да остане в страната Тази схема със строителството е много стара - първо строиш, гепиш парите и бягаш. Ако още не са паднали цените строиш пак, ако са паднали - строиш другаде или си кюташ докато не се вдигнат. Банскалии не ги виня - под натискът на парите и с оглед на стандартната общо-българска мизерия ходът за продажба на нивите е ясен. Те сега се смеят помежду си на онези ,които не са успели да ги продадат навреме. Спокойно - и булдозерите ще дойдат някой ден. Но е било задача на общината да урегулира строителството, което тя не е направила ! В някои държави, от страх за застрояване имат законова рамка за незаетите и непродадени имоти - няма да се строят нови ако незаетите са над 2-3-5%. Цените са постоянно високи а възвръщаемостта огромна ! Още повече че има квартирни бюра даващи пълна листа от опции за настаняване !!! Но все пак ако някой ден си купя ваканционен имот или такъв от който очаквам възвръщаемост - море-Гърция, ски- Австрия... За момента въртим едни пари )

 70. 70 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1143 Гневно

  Банско - машина за пране на пари.

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 71. 71 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Родопите , Рила и Черно-морието вече са бетонирани но искат още. Богати собственици и бедна рая.

 72. 72 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "В Банско: Презастроено, недостроено, продава се"
  =======
  Това важи за морето и за всички големи градове.
  А какво море и какви градове имахме, не само най-големите.
  Сега е като новите заселени места в Израел.
  София, Пловдив и Варна бяха градове красота и мечта.
  А сега София, особено с тоя стъклен "бизнес център" е трагедия и навсякъде висят транспаранти "Продава се", а като си спомня студенството 70-те години, "Луна", "Липите", "Ловният парк", "Попското", "Дълбок зимник", "Лоза", "Феята", "Република"
  и... и....
  Ами Пловдив(от там съм), отврат, на всички къщи сложиха по два етажа отгоре и станаха уличките манхатънски, дето казва бойко, като погледнеш нагоре, че ти падне капата! Няма празно място. Чудя се още как не са застроили парка около Гребната база, но има тенденция виждам.
  Това всичко ще се срути на главите на децата и внуците ни, ако не застанем твърдо всички срещу корупцията в администрацията по места и в държавата!
  Хора, положението в България е много опасно, една шепа безумници алчни искат да ни затрият всички.

 73. 73 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Алчни хора, с алчни погледи. По-гадни са от лошите хора и са повече като бройка.

 74. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#32] от "Nikolai Tsekov":

  Тук се обърка. Стаите в този хотел са с дебел мокет, няма паркети, мукава или нещо подобно. Извън стаите са или мокети, или гранитни плочки. Общо взето, хотелът е съвсем добре изграден от вътре. За качеството на самата конструкция като цяло нямам идея.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 75 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#50] от "pye":

  Ми, всъщност, ако за някой алтернативите са това - то той напълно си заслужава съдбата. В този район могат да се изкарват много високи доходи, но е нужен акъл. Поне мъничко. С Краваров и Икономов нЕма да стане.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 76. 76 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Окепазиха го този курорт. Сега ... попарата.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 77. 77 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#74] от "Darth Plagueis": ти не си забелязал, че помещенията са с много нисък свод, типичен на мутробарока, а си забелязал мокета ...лично немкинята ни водеше и ни показваше обстановката и тогава нямаше мокет, а много евтин паркет-ламинат. Все пак ме водиха из най-представителната част, не съм бил в помещенията за редови скиори, там сигурно мизерията е по-голяма...

 78. 78 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#77] от "Nikolai Tsekov":

  Ами не знам, но таванът в моята стая гонеше три метра. Не вярвам толкова да бъркам в преценката си, въпреки, че не съм го мерил. Не знам и какво значи представителна част и помещения за редови скиори в този хотел, защото според мен почти всички стаи са еднакви откъм обзавеждане и вид.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#77] от "Nikolai Tsekov":

  За наша радост, хотелът разполага със сайт - http://www.kempinski.com/bg/bansko/hotel-grand-arena/rooms-and-suites/rooms/deluxe-room-town-view/

  Ето в такава стая съм бил аз, въпреки, че цветът на мокета беше друг, но това едва ли е от значение. Аз тук не виждам мокет, не виждам мукава, паркет или нещо подобно. Не виждам със сигурност и плочки - такива има само в банята, и далеч не са евтини. Бих приел това твърдение за около 90% от хотелите в Банско, но за този ще ми е трудно да се съглася.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 81. 81 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#78] от "Darth Plagueis":ти си просто лъжец - първото което бие веднага на очи за разликата между нормална сграда, даже не и хотел, и Кемпински-Банско е неочаквано ниския свод. За трите метра ти поставям три метра нос на Пинокио. Може и да не лъжеш, ако след 2008-ма хотелът е бил разрушен и построен отново, но това, както се сещаш, е с нищожна вероятност да се е случило....При особен интерес мога дори да ти изпратя интервюто с германската мениджърка, което тогава направих....

 82. 82 Профил на Голяма Балига
  Голяма Балига
  Рейтинг: 400 Неутрално

  [quote#33:"Nikolai Tsekov"]И представете си - за този селски кич в Кемпински тогава вземаха по 260 -300 евро на вечер на легло!
  [/quote]

  Колко пъти след това отиде пак да спиш там. Не ми отговаряй ясно е. А чужденците и те са се върнали, ама другия път.

  Строител е Балканстрой, като ги знам по другите места как строят леле мале .

  Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.
 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#81] от "Nikolai Tsekov":

  Ако вземеш да смениш изказа, така че да стане ясен, или пък вземеш да си спестиш и квалификациите, може и да ти се получи. Дадох ти снимки от стаите, ходи да обясняваш как това е 2.20, мокава, талашит и евтини плочки. Да, лъжец съм , а снимката току-що я правих на фотошоп.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#82] от "Планинар"- даже не съм спал в хотела! В рамките на една дегустация на вина тогавашната немска шефка ни предложи лично да ни разведе из представителната част на хотела. Тогава се стъписах от евтинията му. Един господин ми е пратил сайта на хотела. Опитай се като неутрален да видиш поне ЕДНА стая изцяло и да сравниш според мебелите и височината на дограмата колко е висок таванът! Аз не успях и затова си има съвсем конкретна причина - хотелът е кич. Този мокет е поставен след 2008-ма - тогава беше ламинат. Явно е поставен за да закрие малко от кича.Мебелите са абсолютен талашит и ширпотреба - лично огледах, защото се заинтригувах до къде са стигнали с цинцарлъка и евтинджоса в правенето на бързи печалби. Много смешна работа с немско участие, уви...

 85. 85 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#84] от "Nikolai Tsekov":

  Ще ми посочиш ли кой точно мебел е от талашит? Снимката е пределно ясна по въпроса.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 86. 86 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#85] от "Darth Plagueis": Не ставай повече смешен, бе. Да не би да си акционер в този кич че толкова го браниш? Е, ти явно не си бил там, защото ако си го видял с очите си, нямаше да плещиш толкова дълги пледоарии в името да излъжеш...Или просто се заяждаш след препиване?

 87. 87 Профил на absfresh
  absfresh
  Рейтинг: 433 Неутрално

  [quote#77:"Nikolai Tsekov"]: ти не си забелязал, че помещенията са с много нисък свод, типичен на мутробарока, а си забелязал мокета ...лично немкинята ни водеше и ни показваше обстановката и тогава нямаше мокет, а много евтин паркет-ламинат. Все пак ме водиха из най-представителната част, не съм бил в помещенията за редови скиори, там сигурно мизерията е по-голяма... [/quote]

  Видял си Кемпински през крив макарон или на картичка.
  Каква немкиня ви гони, като съпругата на германеца въвел в експлоатация хотела плюс управлявал го първите сума години е българка от Бургас.
  Таван под 2 и 60 няма. Стая или апартаманет без мокет не съм виждал.

  п.с. никой не харесва презастроено Банско, но аман от псевдоразбирачи.

 88. 88 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  Чакам конкретика....
  На снимката имаш бюро, две маси, легло и стол. Кое от тях е талашит. Къде е мокавата? Къде са евтините плочки?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 89. 89 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#87] от "absfresh":специално заради теб и твой колега също лъжец за Кемпински намерих интервюто с първата германска управителка на хотела, която започва работа в Кемпински през октомври 2007 г. Жената се казваше Андреа Мюге, а преди Банско е била управителка на хотел Кемпински в Дубай - така, че лъжльо не ми пиши за разни бургаски курви на немски инвеститори

 90. 90 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#89] от "Nikolai Tsekov":

  Още чакам да коментираш снимката, талашита, евтините плочки, мокавата...
  Затрудняваш ли се?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 91. 91 Профил на 212
  212
  Рейтинг: 479 Любопитно

  Какъв е проблема че англичаните не купуват?

  Добро място за ски ли е това Банско?
  Има ли винаги сняг и студена ли е зимата?
  Ограбват ли се туристите?
  Може би да го посетя и позаинтересувам
  тази година ако си заслужава.
  (не познавам добре България и никога не съм бил в тази част)

 92. 92 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Като във всеки друг български курорт. Надявам се с втората кабинка да им стане още по-успешен бизнеса на тамошните, както и да се погрижат отношението им да бъде на ниво, както условията.

 93. 93 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#91] от "212":

  Добре е. Много е добре даже. На 2 часа от София имаш писти и дори да нямаш възможност да ползваш отпуск, може да ходиш всеки уикенд. Като всеки курорт има и по-скъпи и по-евтини места, но като ги научиш става лесно. Само това чакане за лифта е малко в повече сега, но ако гласуват втората кабинка, би трябвало още по-добре да се случват нещата там.

 94. 94 Профил на melani_simeonova
  melani_simeonova
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Застроено.Къде бяха зелените като се изсекоха толкова гори ?Сега за един лифт ,сумати врява. Тези 15 хил.,пак някой ще си ги прибере в джобчето и ще видим втора кабинка на куково лято и ще сасипат и малкото хубаво което имаме .Лошото е ,че всички сме българи,но някои не мислят за всеобщото благо и за идните поколения.

 95. 95 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#90] от "Darth Plagueis":бе ти нормален ли си да ти коментирам по снимка талашитени мебели??Нали ти писах, че лично ги огледах ?!

 96. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#95] от "Nikolai Tsekov":

  Т.е., ти изпитваш затруднения да кажеш по тази снимка дали бюрото и масата са от дърво или талашит, а също така не можеш да определиш това на пода дали е мокет, паркет или плочки?


  Ясна е работата...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 97. 97 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Лакомия + липса на строителен контрол - пътища = Банско

 98. 98 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Надявам се на заблодените банскалии искащи 2 лифт да им дойде акъла,че после ще е късно.

 99. 99 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#48] от "theanalyser":
  Скоро чух са една сделка на студио в полето между Банско и Разлог. Английски българин дал преди 10 години 45 хиляди евро. Сега го продал за 15 хиляди евро. През тези 10 години да е ходил там максимум 5 пъти, и може би 5 пъти е имал наематели. Платил е 10 годишни такси за "поддръжка". Когато го попитах защо навремето си е дал парите, казва - "Ами инвестирах! " В Банско съм ходил два пъти - веднъж през 80-те години. Втория път през 2012 г. Трети път няма да отида.

 100. 100 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Без инфраструктура и организация, и 20 лифта няма да стигнат.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK