Започва пореден опит за приватизация на "БДЖ - Товарни превози"

Започва пореден опит за приватизация на "БДЖ - Товарни превози"

© Юлия ЛазароваУправляващите отново ще направят опит за приватизация на "БДЖ - Товарни превози". В средата на миналата седмица Агенцията за приватизация е обявила процедура за провеждането на ограничен конкурс. Чрез него ще бъде възложено изготвянето на анализ на правното състояние, информационен меморандум и приватизационна оценка на дружеството.


Това ще е третият опит за продажба на компанията - част от "Холдинг БДЖ". Наскоро обаче транспортният министър Ивайло Московски заяви в интервю, че не е оптимист, че ще се намери купувач на компанията заради липсата на интерес.


Първата процедура за раздържавяване на транспортната фирма беше през 2012 г., когато имаше само един кандидат, и тя беше прекратена. През 2013 г. се появиха 4 кандидата, но правителството на Орешарски прекрати процедурата след като пое властта. Причина за това беше разбирането, че дружеството не трябва да се приватизира.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK