Реформаторите искат да се наложи запор върху фирмите, които LIC 33 иска да купи (допълнена)

Реформаторите искат да се наложи запор върху фирмите, които LIC 33 иска да купи (допълнена)

© Юлия ЛазароваПарламентарната група на Реформаторския блок поиска назначените в КТБ временни синдици, които влязоха във функциите си от тази сутрин, и Националната агенция за приходите да наложат запор върху сделки с предприятията, акции от които възнамерява да придобие създадената наскоро компания LIC33. Това обяви от парламентарната трибуна съпредседателят на групата Радан Кънев.


Той посочи, че са налице съмнения за сериозен риск за държавата, ако тези сделки се състоят.


От името на колегите си той призова да се провери целият случай, включително собствениците на компанията какви точно връзки имат с управлението в Москва и сепаратистите в Украйна, с какви сделки са се занимавали в миналото, какви капитали стоят зад тях и т. н.
С налагането на запора ще се гарантира финансовият интерес на бюджета заради приходите от данъци от тези дружества, ще се защити и масата на несъстоятелността на КТБ, обясни Кънев.


"Тази сделка за 1 евро без ясни гаранции, че ще се поемат определени дългове, представлява и пример за изпиране на пари и трансферно ценообразуване", посочи още Кънев като насочи проблема към ДАНС, НАП и временните синдици на КТБ.


ДАНС носи отговорност, че тази сделка е проспана. Слава богу,  ДАНС е с променено ръководство. "Боя се че НАП също ще трябва да бъде с временно ръководство, за да проследи внимателно какви данъчни измами са се случвали при предишните прехвърляния на тези компании, но пък както към настоящия момент изпълнителната власт и ДАНС си вършат работата, надяваме се всички други български институции също ще свършат своята", коментира депутатът.


Кънев изрази дълбокото притеснение на колегите си за обявената от LIC33 сделка, при която дружеството, за чиито единствен акционер се обяви Пиер Луврие, обяви намерение да придобие 43% от БТК, неясен процент от двата мултиплекса "Фърст диджитъл" и НУРТС, 91 на сто от заводите "Дунарит" и "Авионамс" и пийпълметричната "Гарб".


Според депутата е налице интерес към придобиването на ключови обекти за българската икономика и националната сигурност. Придобиването на НУРТС, на военни заводи от страна неидентифицирана компания, чиито публично обявен собственик не е известен с друго освен с близки отношения с лидерите на сепаратистите в Украйна поставя въпросът за националната сигурност, обяви Кънев и посочи, че евентуална такава сделка поставя пряка заплаха за националната сигурност. 


Съпредседателят на Реформаторите посочи още, че в случая са налице данни за стабилизираща се и продължаваща монополизация на честотния спектър като се придобиват дялове от БТК, НУРТС, медии и пийпълметрични компании.


Реформаторите настояват ДАНС, Националната разузнавателна служба, КЗК, и  финансовото звено на Специализираната прокуратура,  да започнат незабавно  разследване на произхода на капиталите и юридическите лица, които стоят зад LIC33 и какви връзки имат те с лица близки до управлението в Москва и зависими от Кремъл олигарси, начина и мотивите, които стоят зад този опит за придобиване – има ли съмнения за потенциално вражеско действие в условията на изострена и критично рискова външна ситуация, има в миналото умишлено бездействие на български институции, довело да недопустима концентрация на собственост, нарушава ли тази сделка европейски директиви и задължения на България.


"В настоящия момент чрез тази сделка лъсва фактът, че и в миналото тази концентрация е била в едни ръце. Значи протестите на хората са били напълно основателни, когато се отричаше, че всички тези компании са били в едни ръце. Дълго време се твърдеше, че не ги беше купил един човек, а сега един човек ги продава", допълни Кънев, визирайки, че продавач на дяловете е банкерът Цветан Василев. Представителите на LIC33, които тази седмица дадоха пресконференция, старателно избягваха да назоват името му като само посочиха, че той вече нямал нищо общо с дружествата.


"Налице е вертикална концентрация на фирми с допълваща се дейност, които имат пряко отношение към националната сигурност, поради което осигуряват силна власт и възможности за скрито влияние и опити за дестабилизация на държавата. В период на обща международна криза ", добави той.

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Радане, добре, но тази реакция трябваше да бъде още преди 3 дни. Следващия път - по-бързичко реагирайте.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Евтино, полулистко. И в услуга на #Кой

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 3. 3 Профил на bojidar67
  bojidar67
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Абсолютно правилно!

  Само слабите се стремят към порядък ... силните владеят хаоса!
 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  Най-накрая! А сега оставки на всички регулатори ,позволили такава концентрация в ръцете на КОЙ!

 5. 5 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Ами хубаво - налагат запор върху акциите на Дунарит (54 млн дължат на КТБ) и БТК (дължат 0 на КТБ), ама Цветан Василев продава например Бромак телеком инвест и Хедж Инвестмент... които нямат никакви отношения към КТБ, освен че са собственик на горните.

 6. 6 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Тази сделка за 1 евро без ясни гаранции, че ще се поемат определени дългове, представлява и пример за изпиране на пари и трансферно ценообразуване"

  Радане, що говориш глупости? Те дълговете са си на компаниите и са гарантирани, щото ако не си ги върнат банките ще вземат им вземат активинте. "Трансферно ценообразуване"? - DAFUG? Радане, по-често ходи в лабораторията, може да научиш нещо.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 7. 7 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Любопитно

  Тя ситуацията си е наистина "запор" (на руски)...

  Не е ясно само кога ще е "затвор", на български...

  ДАНС още ли хърка юнашки?
  В разни други ситуацийки бяха много чевръсти, сега си траят като молец в шаячни гащи!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 8. 8 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  По-сериозен отпор си трябва да се даде на интересите на имперотра и КГБ. Вероятно ще ни трябва и помощ от ЦРУ и европейските служби, за да се спре завземането на България от руската империя.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 9. 9 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да се наложи запор върху фирмите? - Нали вече опитахте с #Кой да наложите запор върху Дунарит, да оставите 750 човека на улицата ... Радане, Радане ....за чеп за зеле не ставаш.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 10. 10 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 434 Любопитно

  ИВАН КОСТОВ


  Купеният за 1 евро телеком от белгийската компания с директор Пиер Луврие е с доказано проруско влияние и обслужва Кремъл, коментира бившият премиер

  Ако БТК остане в ръцете на LIC33, която купува мажоритарният дял от Виваком и още 5 дружества, на практика се дава възможност на проруските кръгове да следят всеки български гражданин, абонат на дружеството. Това заяви бившият министър-председател Иван Костов ефира на България он еър.

  Купеният за 1 евро телеком от белгийската компания с директор Пиер Луврие е с доказано проруско влияние и обслужва Кремъл, коментира Костов. Според него българското правителство разполага с всякакви механизми да противодейства на сделката. "Европейското законодателство също е на наша страна", допълни бившият премиер, сега завеждащ Лабораторията за анализи на риска към Нов Български университет. Според него не е толкова важно дали Луврие ще бъде експулсиран от България, както настояват от ПП Ред, законност и справедливост.

  "Ние още април миналата година казахме, че ще има руско проникване на телекомуникационни компании у нас. Българското правителство не може да допусне стратегически фирми да станат собственост на лица от забранителния списък на ЕС", каза Костов. Според бившия премиер новите временни синдици, назначени от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, трябва да заемат една страна. "Те не могат да балансират между Русия и ЕС. Трябва да изберат."

  Хибридната война, която Русия води у нас, ще окаже влияние на едни парламентарни избори, твърди Костов. Най-потърпевши ще са Атака и АБВ. Те, заедно с БСП, които са прокремълски ориентирани, ще загубят електорат. Доказателството за това са данните на Лабораторията за анализи на риска, че българите все повече не одобряват действията на Кремъл, посочи експремиера.

  "Атака увлече БСП и АБВ в Кремълското руно. Създаде им вътрешни противоречия. Един, двама или трима от тези могат да отпаднат, както на европейските избори. Сега рискът им е, че тръгвайки на лов за тези пропутински гласове може да не минат 4% праг. АБВ и Атака може и да отпаднат, но ще нанесат големи поражения на БСП.", смята Костов.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 11. 11 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Налице е вертикална концентрация на собственост върху фирми с допълваща се дейност" - пълни глупости на търкалета. Всяка една поотделно от компанииите оперират на различни пазари. Вертикална концентрация, ама друг път.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 12. 12 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#11] от "Жупел":

  На коментар ли ти плащат?

  Давай още, изкара ли левче само от тая статия?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 13. 13 Профил на Теодор Иванов
  Теодор Иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Те може и да искат,но не могат да направят нищо по въпроса.

  ajjadahhdjk
 14. 14 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 489 Любопитно

  До коментар [#10] от "tamplierr":

  Забележителна промяна в мисленето на г-н Костов. Каква е разликата между Виваком и Мобилтел? Явен собственик на Мобилтел беше Михайл Чорни - руски гангстер с израелски паспорт. Той също беше в черния списък на САЩ и половин Европа, в т.ч. имаше дела срещу него - от бандитизъм всякакъв до пране на пари. За Виваком само се предполага, че е свързана с руснаци, при това доста по-лицеприятни от Чорни. Мобилтел дълго време беше единствен мобилен оператор(не без активното съдействие на правителството на г-н Костов). Т.е. през Мобилтел проруските кръгове са могли до подслушват практически всеки българин, можещ да си позволи мобилен телефон. Виваком е един от трите оператора сега, при това не най-големия. Т.е. през него биха могли да подслушват мах. 1/3 от българите. Та питам - защо не беше проблем Мобилтел да е собственост на Чорни, а е проблем Виваком да е собственост на Луврие.

 15. 15 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "В настоящия момент чрез тази сделка лъсва фактът, че и в миналото тази концентрация е била в едни ръце."

  Покрай този факт лъсва и въпросът, по кой ги сложи тези активи в тези ръце, кой позволи това? Защо този човек и днес е премиер и защо Радан го подкрепя?

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 16. 16 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Налага се , в нашата ДЪРЖАВА !??,
  депутати , т.е. Законодателната власт - да СЛЕДИ какво прави спящата ИЗПЪЛНИТЕЛНА власт в България - ДАНС , НАП а и МИн. на финансиите !!!
  Добре , Радане, въпреки ,че НЕ това е работата ти,
  но в тази наша държава е ...така ...
  Алооо, другари , за важни неща става дума , за национална сигурност и КГБ- попълзновения и нито един агент на КГБ - НЕ арестуван в България !!???

  BIG AL
 17. 17 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#14] от "fras":

  Ми нали точно Костов изгони Михайл Чорни и още 2-3 убавци.След него обаче Симеон ги върна .Той и затова беше докаран тук да доведе безвремието в тази страна +тумора ДПС и БСП

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 18. 18 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#12] от "Darth Plagueis":

  [quote#12:"Darth Plagueis"]На коментар ли ти плащат? [/quote]

  Повтарям още веднъж - Евтино, полулистко. И в услуга на #Кой. И се аргументирам. Щом Радан с този капацитет е най-отявленият рИформатор, е ясно колко рИформи ще направят. Колкото и до сега.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 19. 19 Профил на bogdan.filov
  bogdan.filov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ти ли ще ми говориш за вертикална концентрация на собственост бе жупелско комуне ? 50 години концентрирахте всичката собственост на държавата в собствените си крадливи червени джобчета !!!!!!!

 20. 20 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ми тъй я, поне да видим КОЙ ни прецака и на КОЙ с многомилиарден дълг ще прикриваме далаверите. КОЙ знае, ние не.

 21. 21 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 488 Гневно

  "Дълго време се твърдеше, че не ги беше купил един човек, а сега един човек ги продава", допълни Кънев, визирайки, че продавач на дяловете е банкерът Цветан Василев."

  Ааааа, не така, Радане!!! Искаме по именно: #КОЙ твърдеше, че няма такава концентрация и каква длъжност заема/заемаше?! Ако не знаеш, да ти кажа? Искаме и да им се търси отговорност, а не прокуратурата да ги крие зад "секретни" доклади!!!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 22. 22 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Запор върху сделки с предприятия е различно от запор върху самите предприятия, поправете си заглавието, че сеете смут с него.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 23. 23 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Радане, #Кой те накара да искаш запор? Радане, в пазарната икономика правото на собственост е свещено. Държавата не може да налага запор, всеки път когато някой рИформатор си поиска. Радане, ти си депутатин и като такъв си знай мястото, не скачай в друг гьол. Защото до там я докархте политиците като разпределяте порциите в държавата.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 24. 24 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#17] от "tamplierr":

  Аз говорех за това, че му позволиха да купи Мобилтел и доста дълго време ревностно пазеха монопола му. Въпреки че беше абсолютно ясно, че е бандит.
  Екстрадираха го доста след като половин Европа му беше забранила достъп и чак след като САЩ и Израел взеха да го съдят.
  Но не му взеха Мобилтел.
  А и ако Ив. Костов е много добър, защото е екстрадирал Чорни, то БСП и ДСП следва да са отличници, след като направо "разбиха" Цв. Василев -заведоха му дело за опит за убийство на Пеевски, струтиха му бизнеса, заведоха му дела за финансови злоупотреби и го обявиха за международно издирване.

 25. 25 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 328 Разстроено

  [quote#6:"Жупел"]"Тази сделка за 1 евро без ясни гаранции, че ще се поемат определени дългове, представлява и пример за изпиране на пари и трансферно ценообразуване"

  Радане, що говориш глупости?[/quote]

  Радан Кънев уж е правист и адвокат, но когато трябва да налага свои виждания в услуга на скрити интереси се изказва като неподготвена ученичка!

  Прав си, че самите фирми дължат кредитите, а банките могат да запорират тяхното НЕ МАЛКО ИМУЩЕСТВО!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 26. 26 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Сетила се Мара да се побара, пак по-добре отколкото хич....дано не е късно и планът на Кремълските джуджета не се състои, че жална ни майка......ех, Румънски съд ни трябва за Петата колона на Москава...поне!

 27. 27 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 701 Весело

  Луврие едва ли ще присвои БТК идругите възлови дружества. Това и началникът му /Путин/ го знае. Желанието на Москва е да се затрудни колкото може икономитата и институциите в България.

  Това е ясно вече и да децата от помощното училище. Само местните "русофили" се правят все още на паднали от ...червената планета

 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1574 Весело

  "Според бившия премиер новите временни синдици, назначени от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, трябва да заемат една страна. "Те не могат да балансират между Русия и ЕС. Трябва да изберат."

  ахаха, ма нали затова влязоха там точно те

 29. 29 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#23:"Жупел"]Радане, в пазарната икономика правото на собственост е свещено. Държавата не може да налага запор, всеки път когато някой рИформатор си поиска.[/quote]

  Кънев явно не знае, че частната собственост вече 25 години в България е свещена крава! Опитва се да действа като соц деятел, предлага запори на частни интереси, дали някога ще си признае за чии интереси работи?

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 30. 30 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Трогателно е това искане РБ.Просто е един вик за помощ.Такова отчаяние звучи от него. Братя цялата работа е една далавера и при това даже не е използван бял конец.Как може до сега да не са запорирани имоти,фирми,дялове от фирми и др.такива. Е сега се запитайте КОЙ има полза от тава? Ало РБ,може и да сте в управлението но не и във властта.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 31. 31 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3825 Неутрално

  Дали има кой да чуе?!

  klimentm
 32. 32 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 434 Неутрално


  До коментар [#24] от "fras":  Костов знае,че това са рашките .Нали ОДС така ги излъгаха за Нефтохима с поставени лица .Сега филма е същия само имената са други и фирмите .Това са руснаците и идват да ти наложат новите 45г терор и смърт.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3825 Весело

  До коментар [#23] от "Жупел":

  Голям специалист стана по пазар икономикс?!

  klimentm
 35. 35 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Споко, този може да си грачи каквото иска, но истината е друга. Трансформацията на България в руски придатък е в ход. Днес няколко важни компании за 1$. Утре НЕК срещу задълженията по Белене + Бургас-Александрополис + Южен поток.... Земеделските ни земи в по-голямата си част вече са руска собственост чрез повечето фондове за земеделска земя! Имаме си руски гимназии, до година ще имаме и руски университет....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 36. 36 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1574 Весело

  [quote#9:"Жупел"]оставите 750 човека на улицата [/quote]
  ти мани тях, ми клетите синдикалисти - и те на улицата... отидОха швейцарските сметки... за тях няма ли да се сети някой да погледне откъде са? Радане?

 37. 37 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1354 Любопитно

  [quote#5:"dan1"]Ами хубаво - налагат запор върху акциите на Дунарит (54 млн дължат на КТБ) и БТК (дължат 0 на КТБ), ама Цветан Василев продава например Бромак телеком инвест и Хедж Инвестмент... които нямат никакви отношения към КТБ, освен че са собственик на горните. [/quote]
  Това няма НИКАКВО значение. Да ходят да се оправят по съдилищата. А след 5-6 годинки от предприятията няма да е останало нищо, дори спомен. Както ще стане и с КОНГЕНИАЛНОТО "Акционерите на КТБ НЯМАТ ПРАВЕН ИНТЕРЕС". Въпреки че има абсолютно аналогичен казус с "Капитал банк" по решение на Страсбург, което е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за българския съд. После държавата ще плаща обезщетения от 5-6 милиарда, но "хубавците", които са изпълнили "мократа поръчка", няма да платят и лев от джоба си за незаконните си действия и решения. С други думи ДЕЙСТВИЯ ПО ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ. А законът кучета го яли...

 38. 38 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#24] от "fras":

  глупости.
  схемата на любен гоцев беше
  да сложи марионетно правителство,
  което да осигури безпрепятствено
  разграбване на държавни активи, които
  бяха опазени от Костов.
  това беше симеон и лейтенантите
  милен велчев, николай василев
  и ко.

 39. 39 Профил на _mushichka_
  _mushichka_
  Рейтинг: 108 Неутрално

  До коментар [#14] от "fras":

  Чорни бе изгонен от България именно от Костов. По-леко с русофилистичните лъжи, ясно е че морално сте непоправимо деградирали, но все пак е хубаво да си спомняте и реалните факти, защото нормалните хора ги помнят и ги карате да се отвращават още-повече от вас!

 40. 40 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Империята на ЗЛОТО не се е отказала да владее отново България !! С всички средства - иска отново да ни вкара в ТЮРМАТА на народите !!щОтваряйте си очите !!!

  BIG AL
 41. 41 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#8] от "Георги":

  Абсолютно точно казано!

 42. 42 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Моделът е #КТО...
  НСБОП да прибира Василев, а не да се шири в руския протекторат Сербия.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 43. 43 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#26] от "Ген. Колев":

  абе стига с това жална ни майка.
  ако не искаш да си като бабите
  на пейката да одумваш, но да си седиш
  на място, просто прави нещо,
  с което да предотвратиш тези руски
  атаки, я не да си седиш като в соца
  и да мрънкаш под мустак. руснаците
  ни тровят нивата, а ти седиш в кръчмата
  и даваш съвети. земай джепането и
  се бори.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#29] от "такованка $-джия":

  не се напъвай с черна пропаганда.
  претопляй си манджата за Иван Костов,
  забъркана от гоцев и сие от москва.
  питай дали миков не е бил на
  оперативка в кремъл за продажбата,
  да отвлича вниманието.

 46. 46 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 594 Любопитно

  До коментар [#29] от "такованка $-джия":

  Колко е частна тая собственост след като държавата даде общо 3,17 млрд. лева на изплатени на вложителите в Корпоративна търговска банка ????
  Това са нашите пари за здраве, за пенсии, за социялни плащания и дори за пътната мрежа. Кога ще се върнат във Фондът за гарантиране на влоговете ? Еййй, страшна пасмина сте путлеристите , все да сте контра дори на разумни предложения щом идват от реформаторите и особено от Радан. Това вашето е диагноза , виждате Радан, привижда ви се Костов и ви втриса, а?

 47. 47 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Според мен в тази ситуация има две възможности, и двете лоши за нас като граждани и данъкоплатци.
  Едната възможност е Луврие и сие (които и да са тези сие) да вземат активите на БТК, Дунарит и т.н. В този случай има голяма вероятност те да изплатят напълно или частично дълговете им към КТБ и да намалят щетите за нас като данъкоплатци. Ако зад Луврие стой Кремъл, това е заплаха за нас като граждани. Въпреки че според проучванията мнозинството българи не смятат Русия за заплаха, дори напротив.
  Другата възможност е да успеем да "изритаме" Луврие и държавата да поеме активите. В този случай е абсолютно сигурно, че няма да допуснем друг външен инвеститор до тези активи. Синдиците ще ги обезценят до неузнаваемост, ще направят някакъв проформа търг и ще ги разпределят между Пеевски(ДПС) и кръговете около ББ. Вероятно цената общо няма да надвишава 100 млн. лв.(предвид, че такава е последната оценка на синдиците на КТБ). И даже и тези 100 млн. няма да бъдат платени от избраните купувачи, а те ще вземат кредит от държавната ББР(справка - тази банка даде кредит на Пеевски за да погаси задълженията на Водстой и Булгартабак към КТБ.) Т.е. те ще платят пак с пари на данъкоплатците. Спорно е кои са по-опасни за националната ни сигурност - тези наши хайдуци или путиновите силоваци.
  Така че битката е кой да ни окраде.
  Приказките за заплаха за националната сигурност са заблуда.
  Впрочем руснаците чрез държавната Внешнеторговый банк (VTB) и сега държи пакет акции от БТК. Но това не се разглеждаше като проблем за националната ни сигурност.
  Що?

 48. 48 Профил на People vs ГЕРБage
  People vs ГЕРБage
  Рейтинг: 2454 Любопитно

  До коментар [#1] от "Darth Plagueis":

  Тук си прав, но този път ще си позволя да защитя Кънев - синдиците на КТБ бяха назначени вчера. Иначе отдавна се знаеше, че БТК е в ръцете на Василев, нищо не е пречело да се настоява за вписването на особен залог върху акциите (дяловете) му, съответно върху предприятието в полза на банката. Да не се окаже, че квесторите на Искров са проспали и това. Няма да е учудващо! Интересно защо нищо не се говори за Булгартабак? Някой мисли ли, че него не го чака същата съдба?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 49. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  [quote#24:"fras"]дълго време ревностно пазеха монопола му[/quote]

  Бухахахахахах

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 50. 50 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#48] от "Black Ice":

  Интересно защо нищо не се говори за Булгартабак? Някой мисли ли, че него не го чака същата съдба?
  -----------------------------------------
  Булгартабак е на ДПС. Той имаше някакви дългове към КТБ, но като се разритаха с Цв. Василев ги погасиха. Интересно е как стана това.
  Държавната Българска банка за развитие рефинансира дълговете на Водстрой 98(друга ключова ДПС фирма, спечелила през последните 2-3 години обществени поръчки за над 1 млрд. лв, и не изпълнила нито една) и Булгартабак на стойност към 60 млн. лв. Т.е. с пари на данъкоплатците платиха дълговете си. И "убиха" КТБ.
  Сега се опитват да окрадат и активите на КТБ. Пак за сметка на данъкоплатците.
  Как съм описал в пост 47.

 51. 51 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Правилно,Радане,но следващия път по-чевръсто. Нямаше нужда да се размотавате няколко дена.
  А че всички данъчни други служби,че имат нужда от тотално разчистване е отдавна ясно. РБ трябва да настоява за прозрачни конкурси на всяко ниво...

 52. 52 Профил на Johnny B
  Johnny B
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#2] от "Жупел":

  Трол, или без мозък. Това си ти!

  Изгони русофила, спаси България!!!
 53. 53 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4742 Неутрално

  Изключително правилна поиция, защитаваща интересите на България.
  Още един пример, показващ огромната разлика между сегашния и предишния парламент.

 54. 54 Профил на People vs ГЕРБage
  People vs ГЕРБage
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  [quote#50:"fras"]Държавната Българска банка за развитие рефинансира дълговете на Водстрой 98[/quote]
  Ами ДББР да не се ослушва и да им прибере акциите! ДПС и Искров играят също за Кремъл и това отдавна не е тайна. Остава забележката ми към управляващите - да си отварят очите ПРЕДИ да е станало късно!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 55. 55 Профил на Logicbg
  Logicbg
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Само да попитам в цялата тази бъркотия: Разрешава ли правото да се наложи запор със задна дата? Интересувам се от право, но не съм експерт.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 56. 56 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  Ако наложат запор, ще има ли спонтанни контрапротести на бабички и руско-говорящи новобългари?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 57. 57 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не, сериозно, някой може ли да се напъне и да ми обясни какво има предвид Радан с това "трансферно ценообразуване". То,аз, че съм тъп и не разбирам, е ясно, но все пак ако има кой да обясни логично може да ми просветне ...

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 58. 58 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Как да се наложат запори на фирми, които са продадени. А, добре, значи няма да може #КОЙ да ги купи, както много му се иска. Очаквам да му сложат запор на Радан от Брюксел и да спре да говори несъстоятелности!

 59. 59 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#48] от "Black Ice":

  [quote#48:"Black Ice"]Интересно защо нищо не се говори за Булгартабак? Някой мисли ли, че него не го чака същата съдба[/quote]

  Булгартабак отдавна е от страната на добрите, при "студения резерв", дет вика Кадиев. Там Радан няма да иска запор, въпреки вече съвсем истинската полит-икономическа "вертикална концентрация" - тютюнопроизводители-препработващо-предприятия-цигарена фабрика-дистрибуор-собственик на павилиони

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7366 Неутрално

  "...осигуряват силна власт и възможности за скрито влияние и опити за дестабилизация на държавата. В период на обща международна криза ".
  А великия борец срещу колониалното робство на България и дума не обелва. Щом са руснаци,може.Путин пред нищо не се спира,за да вреди ,колкото се може повече на България и да всява недоверие към нея от партньорите и.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално
 64. 64 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Радан използва казуса с LIC33, за да прокара поредното политическо назначение в полза на ДСБ, обслужващо прилижените ДДС-ари. Голяма реформа - няма що. Бойко трябва да вземе незабавно отношение и да защити НАП. Събираемостта там през последните месеци е висока. Вкарването на напрежение и там ще има негативен ефект!

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 65. 65 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#57] от "Жупел":

  Приемам, че е нормално Радан като юрист да се обърка по тема като трансферно ценообразуване.
  Но да иска запор със задна дата не мога да приема.
  Ако приема, че Радан е що-годе добър юрист.
  Със задна дата, тъй като както вече е известно, в съда в Люксембург е вписана промяна на собствеността на дружествата, "държащи" активите на БТК, Дунарит и т.н.
  Иначе следя вашите постове по темата, тъй като съвпадат в голяма степен с моето виждане по въпроса.
  А и не е трудно, предвид многото минуси, които събираме.
  Забавно е, че и мен, и вас ни обвиняват в русофилия.
  На мен поне за пръв път ми се случва!
  Притеснително е обаче, че сравнително интелигентна и уж базово икономически грамотна аудитория като тази на "Дневник" се връзва на дивотиите за защита на националната сигурност и не вижда, че целта е ГЕРБ и ДПС да "изритат" всякаква конкуренция и чрез проформа търгове да заграбят каквото е останало от активите на Цв. Василев.

 66. 66 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Има ли рИформатори в този форум? Моля обяснете какво има предвид баш рИформатора като казва:

  "Тази сделка ... представлява и пример за ... трансферно ценообразуване"

  Не ми обясявайте какво е "трансферно ценообразуване". Искам да знам как тази сделка е пример за това след като самите фирми в пакета (БТК-Дунарит-Нуртс-Авионамс) не търгуват една с друга?

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 67. 67 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#65] от "fras":

  Я кажи пак, как[quote#14:"fras"]Мобилтел дълго време беше единствен мобилен оператор[/quote]
  и как това било със съдействието на Костов, че ми стана интересно

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 68. 68 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#57] от "Жупел":

  Интересна е също загрижеността на Радан за защита масата на несъстоятелността на КТБ сега, когато се появиха конкуренти за активите на Цв. Василев.
  Но липсваше такава реакция преди седмица-две, когато неговия колега Лукарски се опита да отнеме лиценза на Дунарит, работещо и печелившо предприятие, с което фактически да го затвори и закрие. С което да увреди интереса на кредиторите, българските данъкоплатци, чрез намаляване на цената му при евентуална продажба.
  Но да удовлетвори интереса на единствения, КОЙто тогава искаше да го "гушне".

 69. 69 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#65] от "fras":

  [quote#65:"fras"]Приемам, че е нормално Радан като юрист да се обърка по тема като трансферно ценообразуване.[/quote]

  Е, аз не приемам политик от ранга на Радан да не е наясно за какво говори. Доказва, че не е за там. Погледнато от друг ъгъл, може пък да доказва обратното. Че си е на точното място, след като си имаме за премиер Б.Б. В това състезание Радан колкото и да опитва, Б.Б. няма стигане.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 70. 70 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#43] от "mihail_p":

  ОК. Давай практически съвети ти как бориш ефикасно Московията и агентутата и тук на терен, айде, готов съм да помагам, ако предложиш нещо смислено? Дай твоите дела до тук и стъпки за напред, моля.

 71. 71 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#68:"fras"]работещо и печелившо предприятие, с което фактически да го затвори и закрие. С[/quote]
  лъжеш като истински комунист.
  я си попрочети за миролио от 24
  февруари в капитал.
  дунарит е затънал в дългове.

 72. 72 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#69] от "Жупел":

  ама вие си правите къси пасчета.
  медвдев на путин-путин на медведев
  и ищо нога нога раз.
  посъвземете се. не вали дъжд.

 73. 73 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#72] от "mihail_p":

  Що му казваш Вие, от уважение, или предполагаш, че са двама отделни под тези два ника?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 74. 74 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Весело

  Браво , защо ги нямаше тези реформатори на времето когато един командир продаваше Кремиковци за 1 долар

 75. 75 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#10] от "tamplierr":
  „Купеният за 1 евро телеком от белгийската компания с директор Пиер Луврие е с доказано проруско влияние и обслужва Кремъл, коментира бившият премиер...”


  ИВАН КОСТОВ ще си остане единственият Държавник, в най-новата българска история! За сега няма други...А премиери-дал бог, много...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 76. 76 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 488 Неутрално


  До коментар [#74] от "shileto":

  А собствениците на Нефтохим - Бургас дали имат нещо общо с Москва?

 77. 77 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#74] от "shileto":
  „Браво , защо ги нямаше тези реформатори на времето когато един командир продаваше Кремиковци за 1 долар...”


  Шиле, запомни! Няма продадено предприятие за един долар! Подобни предприятия се продават заедно със стотиците милиони долари дългове, защото на практика са фалирали! Словосъчетанието „продадено за един долар” винаги се изважда от контекст за агитация на лапнишарани!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 78. 78 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#64] от "nikivan":

  не се прави на луд.
  борисов се тупа у гърдите, през цветанов
  колко е добър в пресичането на ддс схеми,
  ама си иска процент.
  какво стана със гриша ганчев.
  какво стана със шефа на фантастико.

 79. 79 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#71] от "mihail_p":

  Аз, за разлика от комунистите и псевдодемократите, вярвам на документи и цифри.
  За едно предприятие това са годишните финансови отчети.
  За Дунарит отчета за 2013 г. казва следното:
  Печалба за отчетния период(2013 г) - 10 943 000 лв.
  Печалба за предходния период - 3 766 000 лв.
  От отчета за 2012 г. е видно, че печалбата за 2011 г. е била 4 447 000 лв.

  Т.е предприятието е работещо и печелившо.

  От отчетите се вижда, за които може да "чете" отчети, че текущите активи, в т.ч материални запаси и търговски вземания, са над за над 76 млн., а текущите пасиви са за 40 млн. лв. Като добавим и нетекущите пасиви, дългосрочни банкови заеми за 22 млн., то пак са под текущите активи.
  Т.е предприятието е ликвидно и в добро финансово здраве.

  Едно са лозунгите, човече, друго са фактите.

  http://www.dunarit.com/bg/about/index.html

 80. 80 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#74] от "shileto":

  Верно ли за един долар? Комуноидната опорна точка така добре подета от гербавите... слънце!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 81. 81 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#79] от "fras":

  айде чети си на спокойствие.
  на енрон на времето също им бяха
  изрядни балансите, така че гледай
  да боравиш правилно с термините
  зад цифрите.

 82. 82 Профил на just
  just
  Рейтинг: 700 Неутрално

  "Налице е вертикална концентрация на фирми с допълваща се дейност, които имат пряко отношение към националната сигурност, поради което осигуряват силна власт и възможности за скрито влияние и опити за дестабилизация на държавата. В период на обща международна криза ", добави той.


  Радане, кажи им го по-накратко - това си е чиста операция на ФСБ и активираните им агенти в БГ и извън страната,
  операция целяща контрол над компании важни за националната сигурност, които те контролираха преди това чрез Цветан Василев/Борат/ и сега отново искат да контролират. Кажи си директно че националната ни сигурност
  посредством тези действия е под заплаха.
  Веднага лъснаха връзките на Борат с Москва.

 83. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 85 Профил на eqf28366123
  eqf28366123
  Рейтинг: 378 Гневно

  Ибаси якото. Не знам за вас, ама според мен Цв. Василев трябва да се изучава в учебниците по икономика, редом до Чарлз Понци и Бърни Мадоф.
  Тоя извъртя цялата държава, както чейнчаджия от Магурата врътва полска бабка туристка.

  Имаш някаква банка и почваш да купуваш компании с кредити които ти "отпуска" банката.
  Като те пита някой откъде имаш пари за тия компании и казваш "Ми от кредити от банката".
  Като те пита някой откъде има активи банката и казваш "Ми как бе, ей гледай що компании са заложени в нея за кредити, има активи за милиарди".
  Накрая пращаш един-два куфара мангизи в Барбадос или Белиз и продаваш едно 20-25% от икономиката на страната за 1 евро.

  За това нещо филм в холивуд трябва да заснемат. Като "Вълка от Уолстрийт", само не знам откъде ще намерят актьор с външност на Бай Ганьо да изиграе Цв. Василев.

 85. 86 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#83] от "mihail_p":

  Ами това доказва моята теза, че Дунарит е читаво предприятие!
  Или Миролио също е идиот и е "влязъл" в "избушено" дружество.
  Ей така, защото е тъп.
  И само вие сте умник?
  А ако предприятието е фалирало, за какво драпате държавата да го вземе?
  Нещо ми се губи логиката ви.

 86. 87 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Радане избяга от комисията и не наложи международно разслезване за КТБ. Сега Борисов те закърфичи, като ловен трофей на ревера на шлифера си. От човек на принципите шлифера те превърна в лице на Руският мутринско-олигархичен модел властващ в страната. Говориш за европа, а живееш по руската политико икономическа с-ма.

 87. 88 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#85] от "eqf28366123": "откъде ще намерят актьор с външност на Бай Ганьо да изиграе Цв. Василев."
  ~~~
  Др. Костов си го избра, а той има вкус за тези неща - мургав, строен, че и с мустаки! Перфектният банкер по критериите на "автентичните".

 88. 89 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 489 Весело

  До коментар [#85] от "eqf28366123":

  Тоя извъртя цялата държава, както чейнчаджия от Магурата...
  -------------------------------
  Ами той Цв. Василев започна като чейнчаджия. Впрочем и аз съм бил такъв.
  Само че, за разлика от мен и др. дребни риби, той успя бързо да се издигне.
  Направи финансова къща(това беше лицензионен режим и малко имаха достъп) и по време на Виденовото правителство цицаше валута директно от БНБ и продаваше веднага с 5 и повече % марж. Десетки и стотици хиляди единици дневно.
  Това тогава бяха големи пари, а той, заедно със 7М и др. назначени комсомолци-капиталисти, беше фактор на пазара.
  Офисът му, мисля, беше на Левски, малко след Попа.

  Хубави години бяха, е-й-й!

 89. 90 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#80] от "Darth Plagueis":
  А за колко ? Отричане, опорна точка с дъх на теменуга

 90. 91 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  [quote#87:"lcj30372597"]Радане избяга от комисията и не наложи международно разслезване за КТБ. [/quote]


  Или четем различни статии или си паднал от небето...
  РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК предложи първи, още преди изборите международно разследване!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 91. 92 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#77] от "Rim":
  Фалирали ама наливаха кинти във фондацията на партиината секретарка. Между другото какво стана с тези пари?

 92. 93 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  [quote#88:"Румборак"]Др. Костов си го избра, а той има вкус за тези неща - мургав, строен, че и с мустаки![/quote]


  Дай доказателства! Чакам те...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 93. 94 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1532 Весело

  [quote#76:"ivanalex2"]А собствениците на Нефтохим - Бургас дали имат нещо общо с Москва? [/quote]


  Ааа, нямат нищо общо...Но за сметка на това с "град" Правец имат! Изкупили са го почти целия...Заедно със завода... "Тази година завод за полупроводници, догодина - за проводници..." (бай тошо)

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 94. 95 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  И след като нито един от отявлените рИформатори из форума не се нае да защити "трансферно ценообразуване" на Радан, дори и Тони, който от известно време се подвизава като Darth Plagueis, аз ще задам логичния въпрос:

  Разбира ли Радан, за какво се говори в речта му за запор върху частни фирми, което е изчел от парламентарната трибуната, и #Кой му я е написал?

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 95. 96 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  [quote#95:"Жупел"]Разбира ли Радан, за какво се говори в речта му за запор върху частни фирми[/quote]


  Ако имаш частна фирма и в същото време дължиш пари, които не щеш да връщаш, съда и държавата ти бият камшика и ти запорират фирмицата, след което я обявяват за продажба...
  Анадъмно?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 96. 97 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#96] от "Rim":

  [quote#96:"Rim"]Анадъмно?[/quote]
  Ти от турското крило на рИформаторите ли си?

  [quote#96:"Rim"]Ако имаш частна фирма и в същото време дължиш пари, които не щеш да връщаш, съда и държавата ти бият камшика и ти запорират фирмицата, след което я обявяват за продажба.[/quote]

  Ай сиктир, това ли имал предвид Радан под "трансферно ценообразуване"? С това обяснение, разбирам, че ти си един достоен последовател на Радан и цялата му клика и истински рИформатор. Евала, ашкосун, ага, бей, ефенди. Шок селям.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 97. 98 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#95] от "Жупел":

  Не разбирам на какво отгоре реши, че мога да ти бъда частен учител.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 98. 99 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#92] от "shileto":

  Кои пари? И кой е наливал?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 99. 100 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  Къде е ДАНС в цялата тази галимация?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK