Купувачът на БТК пише на Борисов: Ние сме инструменти на мира и ваш съюзник

Пиер Луврие.

© Цветелина Белутова

Пиер Луврие.Пиер Луврие, единственият обявил се акционер в дружеството LIC33, което съобщи, че е придобило срещу 1 евро дялове на Цветан Василев в шест компании, е изпратил открито писмо до премиера Бойко Борисов. В него той иска среща по темата за сделката и уверява, че е компанията е "ваш съюзник" и "инструмент на мира".


В писмото, разпространено от пиар агенция, се казва, че сделката е факт - "продавачът е продал окончателно", че дружеството LIC33 е поело ангажимент да заплати 900-те милиона евро дългове и че компанията е "дискретен инвеститор в Европейския съюз" и има прозрачни цели. 


На 24 март LIC33 обяви, че ще придобие дялове в БТК, военните заводи "Дунарит" и "Авионамс", НУРТС, пийпълметричната агенция "Гарб" и втория цифров мултиплекс "Фърст диджитал". Впоследствие правителството заяви, че ще проверява произхода на парите на LIC33, няколко органа вече извършват проверки, а НАП запорира сметки на шестте дружества. 
В неделя мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев заяви в интервю за сайта "Гласове", че сделка с LIC33 ще има само ако бъдат покрити задълженията на шестте фирми към банката, и че той ще бъде първият, който ще развали сделката, ако това не бъде сторено. В интервюто си Василев каза, че има риск "Виваком" да стане руска държавна собственост заради заем, който трябва да се плати към руската банка ВТБ. В момента тя държи 33% от пакета, платен от компания, чийто мажоритарен собственик е Луврие и която дължи пари на КТБ. Според банкера сега проличават истинските апетити на ВТБ. Самият Луврие, когото медии свързаха с руски бизнесмени, сред които и включени в списъка със санкции на ЕС, заяви пред журналисти, че е живял и работил в Русия и е създал мрежа от контакти там. Той отрече да има каквато и да било връзка с приближения до Путин олигарх Константин Малофеев.


В разпространеното днес писмо от Пиер Луврие се казва още: "Ние сме просто западни предприемачи, желаещи да разрешат сложна ситуация и да структурират плащането на дългове към КТБ."

Ето пълния текст на писмото, което може да се види и на английски в прикачения файл:

Уважаеми г-н Министър-председател Бойко Борисов,С уважение и загриженост избрах да се обърна към Вас по този нетрадиционен начин.


Определени твърдения, които наскоро прочетохме в пресата, ни мотивираха отново публично да заявим ангажимента си към Вашата страна и нейния народ. Надяваме се, че ще видите в нас съюзник за просперитета на страната Ви.


Като всеки гражданин на ЕС, ние вярваме във върховенството на закона. Скромно считаме себе си за инструменти на мира, а не за такива, каквито ни описаха. Тези подвеждащи описания, базирани единствено на три снимки, и на лъжа относно нашите инвестиции, опитват да ни опозорят и да създадат за нас изкривена представа, която не отговаря на действителността.


Ние, разбира се, няма да се поддадем на тези лъжи. Веднага след като ни предоставите възможност да направим това, ние ще Ви покажем нашия ангажимент за прозрачност, ще Ви представим всички аспекти, доказващи, че ние сме просто западни предприемачи, желаещи да разрешат сложна ситуация и да структурират плащането на дългове към КТБ.


Дружествата, които придобихме, се справят отлично, като изключим изкуствените атаки, с които те непрекъснато се сблъскват, атаки, инспирирани от онези лица, злоупотребяващи с властта на държавата за собствените си цели. Ние вярваме в тези дружествата и техния огромен потенциал, в служителите им и в България. Както се ангажирахме, действително дължимите на КТБ суми ще бъдат изцяло заплатени с участието на първокласни международни банки. Това рефинансиране ще бъде извършено при пълна прозрачност, в координация с екипа на правителството в рамките на един процес, следващ най-стриктните международни пазарни стандарти. От това ще спечелят всички българи.


Сега бих желал да изясня веднъж и завинаги другите аспекти от нашия подход към тази инвестиция в България.


Продавачът е продал окончателно. Законът е категоричен по този въпрос и позволете любезно да поканя Вашите екипи да се срещнат с моя, за да бъде българското правителство надлежно осведомено. Ние поехме ангажимент да заплатим цена от 900 милиона евро в дългове като стойност на предприятието, която намираме за висока, предвид тежестта и сериозността на атаките срещу дружествата, но въпреки това все още държим на принципа на изплащане на всичките задължения.


Ние имаме прозрачни цели. Ние правим бизнес, опитвайки са да донесем стабилност и справедливост там, където инвестираме. Оставяме политиката на политиците. Никоя държава не ни диктува каквото и да е, ние работим за и по правилата на Европейския съюз.


Ние сме дискретни инвеститори в ЕС, уважавани от тези, с които сме работили, като досега не сме се стремели към широка публичност. В конкретния случай избрахме да се афишираме публично, за да разсеем митовете и слуховете около настоящата ситуация и да заявим ясно нашите намерения. Ние знаем, че много представители на европейски и други западни капитали наблюдават отблизо този проект и се питат дали върховенството на закона ще бъде гарантирано, дали прозрачността ще бъде гарантирана, питат се дали свободата на предприемачеството ще бъде гарантирана, и се питат дали неприкосновеността на частната собственост ще бъде гарантирана.


Уважаеми г-н Министър-председател,


Ние не искаме преференциално отношение, а просто с уважение молим правителството да уважи принципа на върховенство на закона, неприкосновеност на частната собственост, свободата на предприемачеството, и нашата лична сигурност – нещо, което бихме очаквали във всяка държава – членка на ЕС. Молим Ви да ни се предостави възможността да се срещнем с Вашия екип и да започнем работа по пълното изплащане на дълговете към КТБ, които се окажат изискуеми.


Уважаеми г-н Министър-председател,

Вие ще разберете, че ние сме Ваш съюзник, защото ние сме съюзник заинтересован от пълната прозрачност, защото, като изразяваме нашето желание да направим сигурно изплащането на задълженията, ние сме съюзник на справедливостта, защото носим разрешение на тази ситуация, защото нашата намеса ще допринесе за подобряването на инвестиционния климат в България.
Уважаеми г-н Министър-председател,
Нека накараме нашите екипи да работят заедно за България. Нека предложим на България действия в духа на най-добрите принципи на Европейския съюз: върховенство на закона, справедливост и спокоен инвестиционен климат.
Пиер Луврие

Изпълнителен Директор LIC33

Ключови думи към статията:

Коментари (130)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 727 Неутрално

  http://www.allworldwars.com/image/101/peace002.jpg

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  " Ние сме инструменти на мира и ваш съюзник"

  Кремълски инструмент на мира!

  Към мир, чрез война! Това е девизът им!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Василев, бъди мъж ! Загини геройски и да да ги видим и чуем най-после тези толкова страшни факти !

 4. 4 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  "...Ви представим всички аспекти, доказващи, че ние сме просто западни предприемачи..."


  ...изпратени от Кремълските окупатори...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 5. 5 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 450 Весело

  Вдигайте си гълъбите на мира!

  Happy face says, adios !
 6. 6 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 613 Неутрално

  У лево, кремълска подлога.
  Каквито и на когото комисиони да си обещал, няма да мине.
  Сега са други времена.

 7. 7 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Като чуя за "мир" и "съюз" от руснаци направо настръхвам!

  Да си ходи в Чукотка, да пие водка с другия натруализиран руснак - Жерар!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 8. 8 Профил на ragnos
  ragnos
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Кой излъга комсомолеца Луврие, че сделката е окончателна?

 9. 9 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  "...Вие ще разберете, че ние сме Ваш съюзник,..."  ...и Ви предлагаме да вдигнем тост, вместе с жерар депардиьов за окупацията на Крим...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 10. 10 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Как стои въпросът с монопола в Европа?
  И само към банката ли имат задължения?Да не изгорят и други фирми и институции.

 11. 11 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Що за глупост? Като са такива фенове на мира и справедливостта цецо що не пусне тези активи на търг при същите условия за плащането на дълговете, ами ги продава за жълти стотинки? Може би пък пазара да ги оцени по-добре или има и нещо друго зад мироопазващата мисъл за военните заводи? Хм?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 12. 12 Профил на true_original
  true_original
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Говорит Москва !

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 13. 13 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Не можах да го изчета, честно. Стигнах до там докъдето вярвал в служителите на фирмите, които купили.....те виждали ли са някой от тези служители? Колкото аз вярвам в силата на белгийския пивовар, толкова и този скромен инвестор, дошъл като бял гълъб да пази мира в БГ.

 14. 14 Профил на naydenman
  naydenman
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Лозунгите от "комунизма" са отново на мода, за някои ....

 15. 15 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 710 Весело

  тоя пич нещо като Крал пише - Ние това, Ние онова...

 16. 16 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Комунистите воюват със войната,
  комсомолците на стража бдят.
  Пионери, пионери!
  Славен път ни чака – трудов път!

  Birds of a feather flock together.
 17. 17 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  "Ние сме инструменти на мира и ваш съюзник"
  Колко Путински звучи

 18. 18 Профил на anthony68
  anthony68
  Рейтинг: 229 Неутрално

  И сега следва завръзката на сюжета. Дали ББ ще приеме среща с тях или ще замине на някое изненадващо посещение зад граница, за да избяга? А помним, че се е срещал с всякакви идиоти през годините... Би било повече от ясно и красноречиво отсъствието му.

 19. 19 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  [quote#12:"true_original"]Говорит Москва !
  [/quote]


  ...с леко прегракнал, пиянски глас!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 20. 20 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Зелените човечета идват с мир.

 21. 21 Профил на Moxito
  Moxito
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ако бяхме нормална държава, този вместо да пише писма по медиите, щеше да дава обяснения в прокуратурата, какъв е и от къде са парите му и най-малкото щеше да си тръгне с обвинение за опит за измама и пране на пари. Но тъй като държавата ни е пристан за всякакви пишман аферисти още от Освобождението насам, този клоун пише писма до Премиера, а медиите ги слагат на челно място в новините, вместо да се занимават със сериозни проблеми, като намерението на гърците за двойно данъчно облагане, създаващо реална заплаха за хиляди работни места в България.

 22. 22 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1109 Любопитно

  "ваш съюзник" и "инструмент на мира"
  ==============
  Тия с колко щика разполагат, както попитал на времето тов. Сталин.

 23. 23 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  Ако това е нормална сделка изниква един много остър въпрос:
  Щом струват 1 евро всичките компании, защо Цветан Василев не ги продаде на държавата?! Хем щеше да затвори устата на недоброжелателите си, хем щеше да мине за дарител!

  Обаче зад това 1 евро май стои нещо друго, което струва милиарди!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 24. 24 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Вярваме ти. Както искрено вярваме на Цв. Василев. И на всичкия останал боклук от предишно и настояще.

 25. 25 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  "Ние сме инструменти на мира и ваш съюзник"

  Марш отсюда!!!

  Имало едно време ссср...
 26. 26 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1499 Любопитно

  ИНСТРУМЕНТ НА МИРА ?

  Тоест Русия пак ще води война за мир.

  Хотят ли русские войны ? Русские хотят мир. Русские хотят весь мир.

  Само дето тук не е Украйна. ЕЛАТЕ ПОВЕЧЕ!

  15.02.1989 - 07.02.2018
 27. 27 Профил на smile
  smile
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Вчера чета какви ги е бръщолевил Камеран, днес този и започнах да се замислям дали наистина не съм идиот... досега си мислех, че само за такива ни мислят... Алоуууу, айде стига с тези глупотевини...

 28. 28 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 654 Гневно

  Съюзници на България са САЩ, Германия, Франция, Великобритания и останалите страни от НАТО.
  Тоя за какъв се мисли?

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 29. 29 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 672 Гневно

  Гнус. Гадни, мръсни, подли измамници. Пикаят ни в лицата, а ние си вряскаме по форумите и правим буря в чаша вода. Цялата политико-икономическа агитка: боко, доган, позитанските пияндета, бели златки, ръбове, фронтове...всички до един са за 9х19 мм в тила!

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 30. 30 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  Това "инструмент на мира" ми звучи като директна заплаха - за да има мир , дайте няколко милиарда. Проблемът е, че като при всички мафиоти ако платиш един път идват пак и пак, и пак....

  За това сега - шут в гъза на руската мафия и подготовка за не излизане от хибридна война и преминаване в реална!

  15.02.1989 - 07.02.2018
 31. 31 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  Този текст като че ли е писан в Москва от авторите на Соболевата акция. Такива съюзници и доброжелатели да си стоят в Азия.

 32. 32 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 415 Весело

  [quote#23:"lz2"]Ако това е нормална сделка изниква един много остър въпрос: Щом струват 1 евро всичките компании, защо Цветан Василев не ги продаде на държавата?! [/quote]
  До коментар [#23] от "lz2":

  Колко струва една крадена кола? - Колкото дадат.
  Собственикът: Застрахователят /ФГВБ/ ще се оправи.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 33. 33 Профил на Paris Hilton
  Paris Hilton
  Рейтинг: 249 Любопитно

  До коментар [#23] от "lz2": Защо държавата не се тревожеше, когато тези компании бяха в ръцете на Ц.Василев? Държавата като ги придобие, ще се върнат ли парите във ФГВ през КТБ? Фирмите са придобити за 1 евро, защото са финансирани с дълг! Т.е. не са изплатени, като идеята е била да се изплатят с приходи от въпросните предприятия! Както е да е, сложна материя... А КОЙ само чака да му паднат в устата! Ето за това не са дадени на държавата. Анадъм му?

 34. 34 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#23] от "lz2":

  Всъщност от интервюто му става ясно че ги е предложил на държавата миналата година срещу преструктуриране на банката.

 35. 35 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Да живее мира, интернационализма и дружбата между народите. И доларите, другари и доларите.

 36. 36 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  "...Скромно считаме себе си за инструменти на мира..."  Мерси боку, Благодаря, Тенк"ю веримач, Данке шьон...Усетили сме многократно през годините руските "инструменти на мира"! Същите "инструменти" работят сега в Източна Украйна и Крим! Не Ви щем, руски подлоги! Събирайте си партакешите и дим да ви няма...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 37. 37 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1499 Весело

  [quote#36:"Rim"]Мерси боку, Благодаря, Тенк"ю веримач, Данке шьон...[/quote]

  Е на толко езици им го каза и па не разбраха. Да беше опитал с едно спасибо! Веднага щяха да те разберат

  15.02.1989 - 07.02.2018
 38. 38 Профил на pavaroti
  pavaroti
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Ако нормално разсъждаваме, би трябвало Борисов да се срещне с инвеститора и да чуе какви предложения има. Освен това, ако сделката с Луврие се провали, тогава наистина рискуваме БТК да стане руска само след два месеца.

 39. 39 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 598 Неутрално

  "Ние сме инструменти на мира и ваш съюзник" ??????????
  Едно десетилентие търся такъв "съюзник"!!Да погаси кредитите към една банка на ПИПЪЛМЕТРИЧНОТО митърговскиото дружество,ако да е стартирала процедупра по ликвидация но пък е ПИПЪЛМЕТРИЧНО и...............Виж ти къде били "благодетелите" .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 40. 40 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Руски инструмент на мира.

 41. 41 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  [quote#37:"Karelson-забранен да посещава Алкашия Путин Акбар!"]Е на толко езици им го каза и па не разбраха. Да беше опитал с едно спасибо! Веднага щяха да те разберат [/quote]


  ...забравих!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 42. 42 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#23:"lz2"]Щом струват 1 евро всичките компании, защо Цветан Василев не ги продаде на държавата?! [/quote]

  1.Всички тия компании не струват 1 евро. Зад тях стоят дълговете, които тези компании имат.

  2. Василев: "Всъщност тези активи, за които сега се вдига толкова шум в България, бяха част от предложението на консорциума за оздравяване и преструктуриране на банката, чието предложение беше осмяно като несериозно писъмце. Всички тези активи бяха предложени да бъдат одържавени срещу преструктурирането на банката. Но това предложение на консорциума беше отхвърлено от правителството и от БНБ."
  Изразът "несериозно писъмце" беше на премиера Борисов.

 43. 43 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#23:"lz2"]Щом струват 1 евро всичките компании, защо Цветан Василев не ги продаде на държавата?! [/quote]

  1.Всички тия компании не струват 1 евро. Зад тях стоят дълговете, които тези компании имат.

  2. Василев: "Всъщност тези активи, за които сега се вдига толкова шум в България, бяха част от предложението на консорциума за оздравяване и преструктуриране на банката, чието предложение беше осмяно като несериозно писъмце. Всички тези активи бяха предложени да бъдат одържавени срещу преструктурирането на банката. Но това предложение на консорциума беше отхвърлено от правителството и от БНБ."
  Изразът "несериозно писъмце" беше на премиера Борисов.

 44. 44 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Само не казва колко ще са комисионните.

 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1896 Весело

  хаха, я да видим инструмента на мира ше изкара ли бате Койко от папура

 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8282 Неутрално

  "... ние сме съюзник заинтересован от пълната прозрачност..."
  Каква прозрачност.Засега около вас само пълна мъгла.Те колко се извървяха ,такива като вас,прозрачни.

 47. 48 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 948 Весело

  Купувачът на БТК пише на Борисов:

  Това ми напомня картината на Репин "Запорожки казаци пишат писмо на турския султан"

 48. 49 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Весело

  [quote#23:"lz2"]Щом струват 1 евро всичките компании, защо Цветан Василев не ги продаде на държавата?! [/quote]


  Абе даже и аз може да се жертвам! Ще събера от приятели и ще му дам дори 2 евро...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 49. 50 Профил на sweet_candy
  sweet_candy
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Аз не мисля, че този човек е агент. Мисля си, че този човек е абсолютно нормален и независим. Страната ни само би спечелила от инвестиции.

 50. 51 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 642 Неутрално
 51. 52 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#33:"parishilton"]Защо държавата не се тревожеше, когато тези компании бяха в ръцете на Ц.Василев? [/quote]

  "Една от атаките срещу вас е, че тези предприятия, които сега са в тази сделка, са част от националната сигурност. Как ще отговорите на това? И че “Виваком”, да кажем, е част от националната сигурност."
  " - Ами че тя банката беше част от националната сигурност, а пък те я разсипаха. Тогава за какво да говорим?! "

 52. 53 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 529 Гневно

  "Ние сме просто западни предприемачи!"
  WTF?
  Мурзилките на Кремъл вече направо ни плюят в сурата и ни се смеят...

  Стана като вица с руския шпионин дето все го разпознавали в британския бар...

  Това със "западния предприемач" е една от типичните фрази на болшевиките, нещо което никой на Запад не би се сетил да каже. Явно рублите дотолкова са свършили, че вместо да наемат експерт да напише писмото, те са оставили някоя секлецарка на Любянка да го натрака на машината, пък ако мине... Еми не мина... т.е. мина, взеха парите, взеха и фирмите, но поне не им повярвахме, ако това е утеха де...

 53. 54 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#4] от "Rim":
  [quote#4:"Rim"]...изпратени от Кремълските окупатори... [/quote]

  Сори, ама кремълските окупатори вече са във Виваком. От интервюто на Василев:
  " Аз не знам защо никой досега не разбра, че огромният риск за “Виваком” не идва от мен, а идва по линия на руската банка ВТБ. Първо ВТБ в момента държи 33% от пакета, който не е неин. Той е платен от компания, която дължи пари на Корпоративна търговска банка. В момента г-н Луврие е мажоритарен собственик на тази компания. Второ, през май има падеж на мостов заем от 150 милиона евро и ако никой не намери начин да го рефинансира или да се споразумее с ВТБ, а ВТБ отказаха комуникация с мен, тогава “Виваком” би станала 77% руска държавна собственост. Е, къде е заплахата за националната сигурност, питам аз. А това предстои и неминуемо ще се случи, ако не се реагира адекватно. "

 54. 55 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 529 Разстроено

  До коментар [#26] от "Karelson-забранен да посещава Алкашия Путин Акбар!":

  Пепел ти на езика, колега!

  Ти се шегуваш, ама те не. И не съм убеден, че няма да вземат да дойдат. В момента в Кремъл са толкова нагли и изперкали, че изпращането на зелени човечета в България въобще не е напълно изключено. То и сега не сме цъфнали и вързали, ама като дойдат и некви кавказки талибани и руски солдати "в отпуска" и с оръжие направо за един ден държавата ни ще рухне...

 55. 56 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#42] от "abygale":

  "Зад тях стоят дълговете, които тези компании имат."
  ... а зад дълговете стоят активите...

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 56. 57 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 229 Неутрално

  След като се ангажира да плати 1 760 млрд. цена за акциите на предприятията няма правна пречка за финализиране на сделката. Това е действителната пазарна цена, не тази на нашите родни т.н. "бизнесмени" стоящи в основата на комплота КТБ. Когато Бьоргелсон - доказан престъпник - закупи БТК през СИБАНК на Цветелина Бориславова, интимна връзка на тогавашният главен секретар Борисов, никой не повдигна въпрос за нередност или опасност за държавната сигурност, въпреки нищожната цена на придобиване. Сегашната е добра сделка за фонда, кредиторите на КТБ, а това означава за цялата държава. Политическите измишльотини нямат основание, защото руските стотици милярди са изнесени в Английските, Американските и Европейски банки и респективно в тяхните икономики в интерес на тяхните народи. Чисти пари в икономиките на целият свят няма отдавна, но народа на Люксембург, например, не протестира, че страната им е превърната в огромна пералня в техен интерес благодарение на което минималната заплата е почти 2000 евро. Това са световни пари и никой неможе да ги проследи. Несъстоятелната пропаганда на масмедийте на комплотаджиите е естествена, защото разбойниците се интересуват само и единствено от задоволяване на личната си алчност и изобщо НЕ за интереса на хората, Държавата и обществото като цяло.

 57. 58 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Твърде патетично, за да е убедително. Можеше поне някаква конкретика да изтъкнат. ако имаше такава в тяхна полза.

 58. 59 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Неможе ли да се национализира КТБ и фирмите покрай нея щом държавата е наляла маса пари там ?Несъм чул ВТБ или Оманския фонд да се дали и 1 евро за хората ..

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 59. 60 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 506 Неутрално

  С този премиер се случиха достатъчно погроми в държавата. Сделката ще мине, всичко ще се скрие и покрие и така... както ставаше до сега. Много се радвам на оптимизма на първите коментари, но чисто статистически до сега нашата държава винаги прави нещата наопаки. Нямаме нито една причина да мислим, че сега нещо ще се случи както трябва. Самият факт, че до сега нищо не става с разследването в КТБ е достатъчен, за да заключим, че държавата само симулира дейност. А с Цацаров до министър председателя шансовете ни за оцеляване като народ намаляват всеки ден. Дано ЕС да се размърда и час по-скоро да пуска общоевропейската прокуратура. Тогава може и да видим правосъдие. Но за сега - гледаме цирк и цъкаме с езици.

 60. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  [quote#55:"minusm"] ...То и сега не сме цъфнали и вързали, ама като дойдат и некви кавказки талибани и руски солдати "в отпуска" и с оръжие направо за един ден държавата ни ще рухне... [/quote]


  Късно е либе за китка! Не може да дойдат! Защото НАТО вече дойде! НАТО е тук...напук на всеки червен боклук, мук...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 61. 62 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1011 Весело

  Купувачът на БТК пише на Борисов: Ние сме инструменти на мира и ваш съюзник- в писмото е пратен и чек, ей така, "за по-убедително"!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 62. 63 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Сега сериозно: "Ние сме инструменти на мира"-това си звучи като заплаха! Че този, който седи зад тях е готов да предизвика хаос и безредици, не ми се ще да си помислям, но дори и за нещо повече!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 63. 64 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "...компанията е "дискретен инвеститор в Европейския съюз" и има прозрачни цели."
  ========
  Дискретност и прозрачност много не се вързват.

  Обикновени тарикати-ако мине!

 64. 65 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Чрез изкуственото държавно блокиране на печелившите предприятия чрез НАП, КЗК, и правни трикове се унищожават доходоносни стопански единици. Целта е родните "бизнесмени", държащи парите си в офшорки и в банките на запад да снижат стойноста на тези предприятия и откажат белгииският инвеститор, независимо от огромните загуби за обществото ни. Така стана и със КТБ. Загубихме и губим над десет милярда, само и само шайката разбойници да се обогатят под благовидното мото, видите ли ние го правим в интерес на държавата. Стар 25 годишен рефрен, да предтавящ личните си интереси за обществени. Кого лъжем Г-да ?

 65. 66 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#61] от "Rim":

  Ами късно... в България има толкова много червен боклук, че не е истина... Те се бяха снишили, докато ни приемаха в НАТО, че да станем Трооянски кон на Рашата вътре. А НАТО може да гарантира, че Путь няма да ни нападне открито, но от хибридна война, платени от Кремъл агенти/терористи и безредици няма да как да ни опази... а то на България само няколко терориста ѝ стигат, че тотално да се спихне...

 66. 67 Профил на denere
  denere
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Уважаеми г-н Министър председател Бойко Борисов" - аз бих спрял да чета до тук. То бива неграмотност, ама когато е и с претенции ми идва в повече.

 67. 68 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Този път ще се разбере всичко. Няма как да се разпределят тези активи без да се разбере кой кой е и за какво се бори.. Б.Б. няма избор . Той каза ,че ще търси парите за държавата. Трябва да ги приеме тези хора. Иначе ако не събере пари , а той няма да събере нищо, ако КОЙ прилапа активите с него е свършено.

 68. 69 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 839 Весело

  [quote#58:"murttle"]Твърде патетично, за да е убедително. Можеше поне някаква конкретика да изтъкнат. ако имаше такава в тяхна полза. [/quote]
  -Например, да помолят да дойдат в България няколко сенатори, депутати, министри от други държави или поне съответни посланици, за да убедят конкретно нашенците, че всичко е ОК и да не им пречат.

 69. 70 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1933 Гневно

  Истинският собственик на тези дружества не е Цветан Василев, а Българската Държава! Цветан Василев е купил тези дружества не със собствени пари, не е Бъфет или Ротшилд, а с парите, които държавата е поверила на неговата банка! Това, че е прекарал парите през частните си фирми не променя нещата.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 70. 71 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  - Ние сме инструменти на мира и ваш съюзник.
  Казал Альоша и надянал един презерватив на Калашника си

 71. 72 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Писмото прилича на СПАМ писан някъде из черна Африка. Бойко да си пази паролите и кредитните карти!

 72. 73 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  Тоя говори някакъв ангсоц:
  "ВОЙНАТА Е МИР. СВОБОДАТА Е РОБСТВО. НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА"
  Не вярвайте на данайците, дори когато ви носят дарове!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 73. 74 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 450 Весело

  Това са правилните слова, другари! Масква каза: идваме с мир, иначе ще ви поробим с война!
  Скоро очаквам и Атака да започнат да му пригласят на тоя...

 74. 75 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 839 Разстроено

  [quote#18:"anthony68"] Дали ББ ще приеме среща с тях или ще замине на някое изненадващо посещение зад граница, за да избяга? А помним, че се е срещал с всякакви идиоти през годините... [/quote]
  -Не наричай Лепа Брена идиот!

 75. 76 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Ооооф,колко мъка има на този свят! Били "инструмент на мира"!? За бизнес ли говорим или за поредните стахановски лозунги на поредните ИНСТРУМЕНТИ на кагебейската политика в ЕС? Цецо Банкеро с неговите нотариално заверени застраховки живот няма право да продава нищо на никой, докато не се разплете цялата схема от фирми,заеми,завличания и покупки около най-голямата финансова пирамида в съвременната българска история наречена КТБ....
  При цялата му негативна роля, обогатяване и поръчки, ако Борисов позволи на Пут*ин тези "придобивки" може да разчита, че цялата поовяхнала подкрепа от Брюксел и Вашингтон ще оттече в канала окончателно...

 76. 77 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Ще получат един голям инструмент на любовта, ако от мен зависеше...

  Birds of a feather flock together.
 77. 78 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Български Пощи -каца без дъно .

  Шефовете на закъсалите финансово държавни пощи са прибирали доста прилични възнаграждения през миналата година. Това показва справка, подадена в информационната система на фондовата борса. Документът е подписан от главния изпълнителен директор Деян Дънешки.

  Според справката той е получил 6936 лева. Тук е важно уточнението, че Дънешки бе назначен в самия край на миналата година - в средата на ноември.

  Шефът на борда на пощите Никола Шерлетов е взел от "Български пощи" 20 400 лева през миналата година. По принцип неговата постоянна работа е в Министерството на финансите и задължението му спрямо пощите е единствено да участва в срещите на съвета на директорите, които са веднъж седмично.

  През миналата година шефовете на пощите се смениха на три пъти. Преди Дънешки на поста бе Станислав Дочев. За около три месеца в компанията, по време на мандата на служебното правителство, той е получил 15 339,28 лева. Предшественикът му Валентин Петков, който бе на работа до 20 август м. г. е прибрал най-много пари - 38 747,33 лева.

  Любопитно е че в списъка на хората, които са взели пари от участие в борда на пощите, е и Емилия Фачева. За нея бившия министър Петър Мутафчиев разкри, че под формата на различни бонуси директорката по концесиите в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията е получила 90 000 лева за 2012 година. Фачева е взела само 2465 лева като член на съвета на директорите, но сумата е само за около 30 работни дни, показва справката.

  Заплатите на мениджмънта на "Български пощи" изглеждат доста високи на фона на беднотията в държавната компания. В момента средната заплата в дружеството е 550 лева, но една трета от служителите са с намалено работно време и получават по 360 лева месечно.

  В пощите минималната заплата за 8-часов работен ден е 370 лева.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 78. 79 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Истинският кукловод на Искров, сега излезе на сцената и се откри пред обществото. Вече няма шикалкавене "КОЙ" и "ТОЙ". Действителният, скрит до скоро играч, е Борисов. Той лично бутна банката в НС. Той лично взе лиценза на Дунарид, Той лично води тоталитарна открита битка в интерес на комплота и вече неможе да се скрие. Той е просто тоталитарно устроен и никога няма и неможе да разбере законите на демокрацията. За него всичко е едно, като при другарят Живков. Неразбира от независимост на трите власти. Бърка фонда за гарантиране с даржавата. Счита и натяква, че той платил 3. 5 млрд. на гарантираните, като че ли това не е Европейски закон, а Той като благодетел ги раздава. Незачита правото на равнопоставеност на кредиторите. Държавата е негова или по-точно държавата е самият Той. Той не е виновен, просто природата му е такава Аз съм царя слънце и всичко друго е под мен.

 79. 80 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Ле ле ...звучи направо опасно за България! Тези руски подлоги са най-опасните. По далече от руската икономическа мафия!

 80. 81 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Гневно

  Комунягите НИ ЛЪЖАТ! И от едната страна (боко и кой) и от другата (цв.василев и луврие)! Не бих се учудил, ако и двете страни дърпат компанийте към руски собственик, а борбата между тях е кой да му е представител....

 81. 82 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  Дори и да е честен Луврие, къде/кои са другите акционери? Защо се крият?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 82. 83 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#3] от "ТМаринов":

  Къв мъж, тоя е ченгесарска п*тка.Нищо важно няма да разберем пак.Ще се покрие като мишка в Южна Африка или някой остров и ще си харчи откраднатото.

  Дано го пречукат като куче някъде.

  The things you own end up owning you
 83. 84 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 770 Гневно

  Че този съвременен Остап Бендер е оръжие, никой не трябва да се съмнява. Въпросът е чий е пръстът на спусъка. По почерка на далаверата това е лице с ''хладен ум. горещо сърце и чисти ръце''. Аман от КГБ в България! До кога?

 84. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  [quote#15:"zidane"]тоя пич нещо като Крал пише - Ние това, Ние онова...[/quote]
  Шизофренията не прощава.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 86 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално
 86. 87 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 911 Неутрално

  аз на това не вярвам. това са пари на руската мафия, а ние знаем за какъв вид мир става въпрос в такива случай.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 87. 88 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#81] от "Коки''

  ТОВА Е ГОРЧИВАТА ИСТИНА!

 88. 89 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  [quote#82:"Храбър"]Дори и да е честен Луврие, [/quote]


  Честен, честен, колко да е честен, щом вдига тост за окупацията на Крим заедно с руско-"френския" жерар депърдиьов...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 89. 90 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2841 Неутрално

  Когато се появ този белгиец веднага си помислих следното:
  Знаем имената на много руски емигранти, които сега правят открития в западни утиверситети. Ето този белгиец прави обратното - емигрира в Русия. Трудно ми е да го приема, като някаква ценна личност.
  Как да успее Русия, когато нейните таланти отиват на запад и от там идват мошенници.

  подпис
 90. 91 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2288 Любопитно

  ,,Купувачът на БТК пише на Борисов: Ние сме инструменти на мира и ваш съюзник,,

  Пази Боже от такъв инструмент на мира и такъв съюзник. Който изпраща войска да воюва в съседна неи страна която с много мъки е отхвърлила нейното робство

 91. 92 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2288 Любопитно

  До коментар [#79] от "lcj30372597":

  ,,...Счита и натяква, че той платил 3. 5 млрд. на гарантираните,...,,

  Пооправи си малко приказките, не сме малки деца да ни лъжеш.
  Приказката беше, ,, че са платили,, тоест държавата е платила.
  Ма да мурзилка само пише опорна точка, той не мисли

 92. 93 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  абе то и Лукойл е инструмент на мира и с данъци 0 печалба ни лющи с най скъпи цени на бензин и нафта сравнено с целия свят ,изключая няколко страни ,които са по развити от нас ,освен това Виваком на загуба ,ама си спомням как до преди няколко месеца ,само моята фирма я лющеха с 50 лв такса за стационарен тел и сума ти и пари за карти от които не можеш се отказа ,а иначе от трите оператора като цена на мобилната услуга са най добре ,щото другите играчи от ментела им друсахме по 500-600 лв за нищо ,е ,вече не им даваме ей така по един лизинг на месец за Порше последен модел и уж фалирали ,натрупали дългове

 93. 94 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2288 Любопитно

  До коментар [#90] от "Иван К":

  ,,...Как да успее Русия, когато нейните таланти отиват на запад и от там идват мошенници. ,,

  Браво, наистина нова опорна точка, браво

 94. 95 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това си е ултиматум към Бойко Борисов. Явно този инструмент на мира заплашва да се превърне в инструмент на войната, и дано тя да не е с танкове и артилерия... Явно писмото е заплаха за началото на ловния сезон - и животинското царство в Бг започва да усеща прицела върху себе си...

 95. 96 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2288 Любопитно

  До коментар [#65] от "lcj30372597":

  ,,Стар 25 годишен рефрен, да предтавящ личните си интереси за обществени. Кого лъжем Г-да ?,,

  Добре, че си признавате без да искате

 96. 97 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#70] от "vxa15365434":

  Истинските собственици са кредиторите на КТБ, тоес на депозантите с които пари са закупени акциите или дяловете от всички предприятия. Депозантите не са държавата, приятел. С уважение.

 97. 98 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2288 Любопитно

  До коментар [#63] от "Съсел и други натикаха държавните пари в КТБ!":

  ,,...не ми се ще да си помислям, но дори и за нещо повече!,,

  Ще,ще, ето вече трети месец ракетните им воиски с атомно оръжие са в пълна бойна готовност. И тя не е отменена. Те това са миротворците

 98. 99 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  странно.
  писмото трябва да бъде
  до регулаторните орган,
  които са независими.
  тов означава, че за кагебистите
  България продължава да е васал
  с феодал борисов, от когото зависи
  осъществяването на сделката.
  обаче трябва писъмца и до европейската
  комисия, до олаф и т.н.

 99. 100 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2288 Любопитно

  До коментар [#52] от "abygale":

  " - Ами че тя банката беше част от националната сигурност, а пък те я разсипаха. Тогава за какво да говорим?! "

  Е ами то др. Оришарски спаси ПИБ където са парите на комунистическите олигарси.

  А някой задал ли си е въпроса защо правителството на Оришарски не спаси КТБ където са държавните пари, а отиде да спасява ПИБ където са парите на мафията и комунистическите олигарси

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK