Този избор е добра илюстрация как се прави избор и бизнес у нас: ПР и нищо друго. Ако авторката на статията (а и хората от Бакхус) се занимаваше с журналистика, тя нямаше да разказва за гъбки-смръчкулки, а щеше да се запита колко часа годишно трябва да работи едно заведение за да се нарече ресторант, хеле пък "Ресторант на годината". Колко клиенти трябва да обслужи, колко литра вино да разлее, колко пари да изкара. Ама т.н. журналистическо разследване се прави единствено по поръчка, когато някой падне от власт, но не и за ресторантите, които си плащат и са "модерни".
Когато и да мина покрай този "ресторант" - сутрин, обед, следобед или вечер - в него не само че няма клиенти, но и жива душа. Кога е работил за да стане "Ресторант на годината" - всеки втори четвъртък на всеки нечетен месец от 22:30 до 24:00?
Моля за извинение, горното се отнасяше до един бивш "Ресторант на годината" - L`etranger. За L'instant обяснявам че е празен само до 18:00, че и оттам минавам доста често.
Скъпи Джон , виждам, че взимате нещата присърце, но наградите у нас (най-често) са платени, не се впрягайте. Подобни раздава и БХРА - ами платени са и не бих се учудил и тези да са така.
"Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
в последните 3-4 месеца съм водил гостуващи ми от чужбина колега поне 2-3 пъти в L`etranger, и винаги е бил пълен и съм виждал да връщат клиенти (не че е много голям де, около 30-40 места мисля). L'instant е по-просторен, минавам от там по няколко пъти в седмицата и пълен не съм го виждал никога.
И в двата храната е много добра, но лично за мен находката е Щастливото прасе. Bloody Mary-то им е задължително да се пробва от всеки падащ си по коктейли!
L'Etranger е по- скоро "занаятчийски" ресторант, който работи от почти 15г. Това означава, че успява да поддържа добро ниво и то в доста трудни моменти, в които доста ресторанти фалираха.
В L'instant не съм ходил (още), но да видим колко ще просъществува.
Миналата година наградата ресторант на годината отиде при "Преди 10". Не е лош ресторанта, опитват се хората, но се сещам за поне 2-3 други които заслужават наградата. В гореспоменатите не съм бил и не мога да коментирам
Не съм собено впечатлен от "L'instant", но не беше в никакъв случай лош ресторант - приятно обслужване и приятна храна.
Нещо, което не мога да кажа за "Щастливото прасе" - добро обслужване, но с нищо забележима храна.
Аз мога само да поздравя Антоан и Карин, които стоят зад успеха на L'instant! Лично аз смятам, че наградата е напълно заслужена и им пожелавам да поддържат същото ниво на предлаганите блюда и на обслужване!
“Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
[quote#8:"ial"]добро обслужване, но с нищо забележима храна. [/quote]
Това е доста странно за мен твърдение. Храната там е доста особена и със сигурност е забележима - дали е добра или не е повече въпрос на вкус. Но незабележима може би е последното, което бих казал за нея.
Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
[quote#10:"Darth Plagueis"]Но незабележима може би е последното, което бих казал за нея[/quote]
Съгласен. Още с влизането ударно започват с кани с течèн азот и обелки от краставици.
I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I'll kill you all. Gen. James Mattis
Щастливото прасе????Блъди Мери със соев сос вместо йоркширски сос лютеница вместо дом сок без пири пири или чийен пипер,туршия целина вместо селер(и) морска сол вместо сол от целери а и без бульон и т.н.?Някаква тяхна версия на въпросният коктейл.А в какво ще ми сервират за Строубери Маргарита ? ??"Прасето" не е за изтънчени сноби разбира се но са едно тотално недуразумение обстановка,интериор
,асортимент....Неразбирам неможаха ли да бъдат малко по взискателни и към себе си а и към клиентите (си).L'instant за София е окей-цените им са добри обстановката не е кой знае каква но става за вечеря/обяд.
Технически това, което използват се нарича сух лед и по химичен състав е въглероден диоксид....
За останалото сте абсолютно прав - добри или лоши, "Щастливото прасе" показват нагледно какво значи концепция в храните и коктейлите, рядкост за софийската ни действителност.
е именно заради версията на коктейла, която е доста свежа! Стандартната рецепта си я знаем!
за храната - стейка не става (то къде ли става у нас, та затова колегите ми от САЩ просто знаят да не поръчват) но бях много впечатлен от свинските гърди с фъстъчен 'релиш' и даши сос - поздравления за това ястие! Салатите (тази със запечен фенъл!) и стейка от карфиол с индийски twist също не са за подминаване. Десертите им съм ги пробвал всичките и са също интересни. Интериорът е ок, но малко кънти, когато увеличат музиката.
DiWine е на първо място заслужено Най добрия ресторант тези дни в София по параметър "value for money" Другите споменати (бил съм само в още 3-4 от тях) са далеееч след него. На второ място в мойта класация бих споменал Shades of Red, ама дерат кожата с цените!!!
Другите са...'аре нЕма нужда Вероятно са свестни, ама на тези цени...'аре нЕма нужда
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
Не знам кой маркетинг гений е измислил концепцията за космическа вечеря от бъдещето на своеобразен космически кораб ама едно такова малко тъпо и провинциално звучи ...
Иначе тая награда отдавна е банкрутирала, макар че участват най-хубавите ресторанти, голяма част от номинациите звучат като леко недоразумение ...
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
john trivolta
Рейтинг: 1055 НеутралноТози избор е добра илюстрация как се прави избор и бизнес у нас: ПР и нищо друго. Ако авторката на статията (а и хората от Бакхус) се занимаваше с журналистика, тя нямаше да разказва за гъбки-смръчкулки, а щеше да се запита колко часа годишно трябва да работи едно заведение за да се нарече ресторант, хеле пък "Ресторант на годината". Колко клиенти трябва да обслужи, колко литра вино да разлее, колко пари да изкара. Ама т.н. журналистическо разследване се прави единствено по поръчка, когато някой падне от власт, но не и за ресторантите, които си плащат и са "модерни".
Когато и да мина покрай този "ресторант" - сутрин, обед, следобед или вечер - в него не само че няма клиенти, но и жива душа. Кога е работил за да стане "Ресторант на годината" - всеки втори четвъртък на всеки нечетен месец от 22:30 до 24:00?
john trivolta
Рейтинг: 1055 НеутралноМоля за извинение, горното се отнасяше до един бивш "Ресторант на годината" - L`etranger. За L'instant обяснявам че е празен само до 18:00, че и оттам минавам доста често.
Mark Twain
Рейтинг: 456 ЛюбопитноДо коментар [#2] от "john_3volta":
, виждам, че взимате нещата присърце, но наградите у нас (най-често) са платени, не се впрягайте. Подобни раздава и БХРА - ами платени са и не бих се учудил и тези да са така.
"Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри ФордСкъпи Джон
Yomega
Рейтинг: 646 НеутралноДо коментар [#2] от "john_3volta":
в последните 3-4 месеца съм водил гостуващи ми от чужбина колега поне 2-3 пъти в L`etranger, и винаги е бил пълен и съм виждал да връщат клиенти (не че е много голям де, около 30-40 места мисля). L'instant е по-просторен, минавам от там по няколко пъти в седмицата и пълен не съм го виждал никога.
И в двата храната е много добра, но лично за мен находката е Щастливото прасе. Bloody Mary-то им е задължително да се пробва от всеки падащ си по коктейли!
pavtaf
Рейтинг: 574 Гневно" кокосово пате сабле..."
Това какво е? Пясъчен пастет?
Дневник, направете си труда да проверите как се четат думите, особено на френски, където всяко ударение има значение.
pavtaf
Рейтинг: 574 НеутралноДо коментар [#2] от "john_3volta":
L'Etranger е по- скоро "занаятчийски" ресторант, който работи от почти 15г. Това означава, че успява да поддържа добро ниво и то в доста трудни моменти, в които доста ресторанти фалираха.
В L'instant не съм ходил (още), но да видим колко ще просъществува.
Bai Stavri
Рейтинг: 229 ВеселоМиналата година наградата ресторант на годината отиде при "Преди 10". Не е лош ресторанта, опитват се хората, но се сещам за поне 2-3 други които заслужават наградата. В гореспоменатите не съм бил и не мога да коментирам
ial
Рейтинг: 488 НеутралноНе съм собено впечатлен от "L'instant", но не беше в никакъв случай лош ресторант - приятно обслужване и приятна храна.
Нещо, което не мога да кажа за "Щастливото прасе" - добро обслужване, но с нищо забележима храна.
Станислав
Рейтинг: 1258 НеутралноАз мога само да поздравя Антоан и Карин, които стоят зад успеха на L'instant!
Лично аз смятам, че наградата е напълно заслужена и им пожелавам да поддържат същото ниво на предлаганите блюда и на обслужване!
“Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. FranklinDarth Plagueis
Рейтинг: 1401 Неутрално[quote#8:"ial"]добро обслужване, но с нищо забележима храна. [/quote]
Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕКТова е доста странно за мен твърдение. Храната там е доста особена и със сигурност е забележима - дали е добра или не е повече въпрос на вкус. Но незабележима може би е последното, което бих казал за нея.
Alarmstufe Rot
Рейтинг: 6670 Неутрално[quote#10:"Darth Plagueis"]Но незабележима може би е последното, което бих казал за нея[/quote]
I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I'll kill you all. Gen. James MattisСъгласен. Още с влизането ударно започват с кани с течèн азот и обелки от краставици.
the_fat
Рейтинг: 450 НеутралноДо коментар [#4] от "Yomega":
Щастливото прасе????Блъди Мери със соев сос вместо йоркширски сос лютеница вместо дом сок без пири пири или чийен пипер,туршия целина вместо селер(и) морска сол вместо сол от целери а и без бульон и т.н.?Някаква тяхна версия на въпросният коктейл.А в какво ще ми сервират за Строубери Маргарита ? ??"Прасето" не е за изтънчени сноби разбира се но са едно тотално недуразумение обстановка,интериор
,асортимент....Неразбирам неможаха ли да бъдат малко по взискателни и към себе си а и към клиентите (си).L'instant за София е окей-цените им са добри обстановката не е кой знае каква но става за вечеря/обяд.
nacionalka
Рейтинг: 450 НеутралноДо коментар [#11] от "Blood Red Skies":
и един мармот увива шоколада в станиол....
Технически това, което използват се нарича сух лед и по химичен състав е въглероден диоксид....
За останалото сте абсолютно прав - добри или лоши, "Щастливото прасе" показват нагледно какво значи концепция в храните и коктейлите, рядкост за софийската ни действителност.
Yomega
Рейтинг: 646 НеутралноДо коментар [#12] от "the_fat":
е именно заради версията на коктейла, която е доста свежа! Стандартната рецепта си я знаем!
за храната - стейка не става (то къде ли става у нас, та затова колегите ми от САЩ просто знаят да не поръчват) но бях много впечатлен от свинските гърди с фъстъчен 'релиш' и даши сос - поздравления за това ястие! Салатите (тази със запечен фенъл!) и стейка от карфиол с индийски twist също не са за подминаване. Десертите им съм ги пробвал всичките и са също интересни. Интериорът е ок, но малко кънти, когато увеличат музиката.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 974 ВеселоDiWine е на първо място заслужено
Най добрия ресторант тези дни в София по параметър "value for money"
Другите споменати (бил съм само в още 3-4 от тях) са далеееч след него. На второ място в мойта класация бих споменал Shades of Red, ама дерат кожата с цените
!!!
Вероятно са свестни, ама на тези цени...'аре нЕма нужда
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Другите са...'аре нЕма нужда
id5
Рейтинг: 395 НеутралноНе знам кой маркетинг гений е измислил концепцията за космическа вечеря от бъдещето на своеобразен космически кораб ама едно такова малко тъпо и провинциално звучи ...
Иначе тая награда отдавна е банкрутирала, макар че участват най-хубавите ресторанти, голяма част от номинациите звучат като леко недоразумение ...