Цветан Василев се възмути от синдикатите, омбудсмана и шефа на административния съд

Цветан Василев

© Юлия Лазарова

Цветан ВасилевМажоритарният собственик на обявената наскоро във фалит Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев излезе с поредно публично обръщение, в което този път изразява възмущение от поведението на синдикатите и националния омбудсман, които обвинява, че не защитават правата на служителите на банката, както и от шефа на Върховния административен съд, който сложи край на делото за лиценза на банката.


Писмото излиза три дни, след като телевизионното предаване "Господари на ефира" излъчи видеоклип, в който се вижда как гуверньорът на БНБ Иван Искров пее в дует с Василев в заведение песента "Назад, назад, моме Калино". Пресслужбата на централната банка не отрече автентичността на записа, за който Константин Симеонов, адвокат на собственика на КТБ, уточни, че е "от личната колекция на г-н Василев" и датира от началото на 2014 г. Той обясни, че видеото е излъчено като напомняне към шефа на БНБ да подаде оставка и предупреди, че може да бъдат публикувани и други клипове.


Писмото на Цветан Василев от днес е публикувано отново в личния му сайт и е озаглавено "Обръщение към служителите на КТБ АД". В него той им благодари за "коректната и всеотдайна работа през всичките тези години".
Василев посочва, че разбира "непоносимо трудния момент", в който "пропагандата на отровените медии продължава да бълва нелепости за КТБ АД", политиците се надпреварват да говорят безсмислици, а "мнозина от вас продължават да бъдат мишени на поквареното Следствие и Прокуратура в животинския им стремеж да "фабрикуват доказателства", за да угодят на тези, на които им почервеняват ушите, когато им раздават заповеди от бункера Берлин!" (Смята се, че в хотел "Берлин" живее депутатът от ДПС Делян Пеевски, а точно преди година екип на телевизия Arte, снимал имоти, свързани със семейството на Делян Пеевски, беше подложен на проверка от МВР пред сградата на хотела - бел. ред.)


В експозето си Василев заявява на служителите на КТБ, че не може да разбере позицията на синдикатите, на които не би трябвало да им е безразлична съдбата на всеки отделен човек, "особено неправомерно съкратен в нарушение на българското трудово право!".


"Не мога да разбера и позицията на омбудсмана! Ако той не е в състояние да сигнализира държавни органи и институции, и в частност Конституционния съд, от името на потърпевши граждани, то кой - зависимите депутати, които гласуват, както им наредят партийните лидери? Или още има ангажименти към тези, които му прекратиха мандата като председател на Върховния административен съд (ВАС) в полза на Георги Колев?!", пита Цветан Василев.


Настоящият шеф на ВАС Георги Колев е посочен като изпълнител на "смъртната присъда" на КТБ. По думите на Василев решението на съда да потвърди отнемането на лиценза на КТБ е взето на базата на документи, които никой не е виждал. "Затова пък мечтата на Колев за Конституционния съд става може би все по-реална! Авторите на покушението срещу КТБ АД умеят да се отблагодаряват за "добри" услуги", допълва Василев. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK