България не е получила отстрочка за селската програма

България не е получила отстрочка за селската програма

© Министерство на земеделието и хранитеБългария не е получила отсрочка за ползването на парите по Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 г. Това означава, че всички проекти, които се изпълняват в момента, трябва да бъдат приключи до средата на септември, за да може да бъдат разплатени от Държавен фонд "Земеделие" до края на годината.


"Въпреки нашите усилия, включително и лично на премиера Бойко Борисов, който проведе разговор с френския министър-председател, България не получи удължаване на срока", посочи министърът на земеделието Десислава Танева по време на церемония за първа копка на проект за реконструкция на водопроводната мрежа на селата Подем и Рибен, община Долна Митрополия.


Проектът е на стойност 5.8 млн. лева и е тъкмо по селската програма.


"До края на тази година следва да се разплатят окончателно всички проекти, които са в процес на изпълнение. Всички изпълнители следва да приключат дейностите по старата програма в срок до 15 септември тази година. Това важи и за този проект, така че изпълнителят трябва да си спази срока и до 50 дни да приключи всички дейности", каза още министър Танева, цитирана от пресцентъра си. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK