Временната комисия за енергетиката ще работи до 31 юли

Временната комисия за енергетиката ще работи до 31 юли

© Анелия НиколоваПарламентът удължи до 31 юли срока на действие на временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в България към 31 януари 2015 г.


С оглед на огромния обем информация, който трябва да бъде обработен, както и на изпълнението на останалата част от възложената за изпълнение задача, времето, определено за работата на комисията, е недостатъчно, посочва в мотивите си към проекта за решение Валери Симеонов - председател на комисията.


Предстои проверка и оценка на работата на когенерациите, заводските централи и топлофикациите. Освен това за завършване на оценката за финансовото състояние на отрасъла "Енергетика" е необходимо да бъдат анализирани и резултатите от проверките, които комисията възложи на Агенцията за държавна финансова инспекция, първите от които ще бъдат предоставени до края на юни, се отбелязва в мотивите.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK