АЕЦ "Козлодуй" губи дългосрочни договори заради неясната цена на тока, обяви шефът на централата

АЕЦ "Козлодуй" губи дългосрочни договори заради неясната цена на тока, обяви шефът на централата

© Анелия НиколоваЗаради неяснотата около цените на тока АЕЦ "Козлодуй" е загубила част от дългосрочните си договорености за продажбата на електроенергия. Същевременно Националната електрическа компания (НЕК) започва да бави изплащането на дълговете си към атомната централа и да не ги погасява в размера, посочен в погасителния план между двете дружества. Това заяви директорът на централата Димитър Ангелов, цитиран от БНР.  


Промяната в цената на електроенергията трябваше да влезе в сила на 1 юли и предвиждаше поскъпване на тока за гражданите средно с около 2 на сто и за бизнеса - с между 4 и 20 на сто. След протести на синдикатите и бизнеса Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), удължи ценовия период на дружествата в сектор "Електроенергетика"  и на практика отложи с месец промяната в цените. Целта е в този период да се намерят резерви, които да позволят запазването им на същото ниво. Регулаторът обаче заяви, че няма да отстъпи от повишаването на цената, тъй като то ще доведе до равнопоставеност на потребителите, тъй като досега бизнесът е бизнесът е плащал 2 пъти и половина по-малка такса от битовите потребители. 


"Ние загубихме дългосрочни реализации. Никой не иска да търгува за по-дълги периоди. Всеки гледаше да участва само за ден напред или в 2-3 напред, тъй като няма представа какво ще стане, какви ще бъдат условията в по-дълъг период", каза Димитър Ангелов в интервю за БНР.
Той добави, че гръцката криза също се е отразила на продажбите на електроенергия и това е създало проблеми на НЕК, която в последния месец се разплаща по-зле с АЕЦ "Козлодуй".


"Дупката в НЕК не е значителна, тя е неспасяема. НЕК има годишни приходи около 3 млрд.; дупката беше 3 млрд. преди две години и половина, сега вече е над 4 млрд.", коментира по-късно пред Би Ти Ви бившият енергиен министър от БСП Румен Овчаров.  По думите му премиерът вече е наясно, че не може да се "мърда" с цените на електроенергията и всячески се опитва да прехвърли вината другаде – например на КЕВР, който хем е независим регулатор, хем стана обект на политически натиск в края на миналия месец.

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Кой е Димитър Ангелов - новият шеф на АЕЦ?

  - Ще ви въведа малко в професионалното житие-битие на Димитър Ангелов, до колкото то ми е известно:
  Димитър Ангелов, с когото се познавам от първият ми работен ден в централата, през май 1991, е бивш член на БКП, възпитаник на Московският енергетичен институт (МЕИ), от времето на развитият социализъм и племенник на Гриша Филипов, който беше министър-председател на България за периода 1981-1986 години. (Информацията е от съпругата му Ирина Ангелова). Аз съм възпитаник на същият ВУЗ МЕИ, но от друга епоха, известна в света като перестройка.
  Какво знам за кариерата на Ангелов? Когато започнах работа, през пролетта на 1991, той беше ръководител на звеното, отговарящо за висшия оперативен персонал, който управлява реакторите на блокове 5 и 6. Буквално месеци след това Ангелов стана директор на блокове 5 и 6. Негов пряк подчинен беше главният инженер Иван Гризанов, депутат от БСП в миналия и сегашния парламент, а преди това, по време на правителството на Сакскобургготски - председател на борда на директорите. На овакантеното от Ангелов място (1991), за шеф на оперативно звено е поставен Иван Генов, досегашен изп. директор. През месец септември 1992 стана една от най-големите аварии в историята на централата, когато изгоря трансформатор и в резултат двата големи блока остават без електрозахранване. Щетите са огромни, но виновни и наказани няма. Вина за тази авария, освен назованите до тук лица, има и Васил Хаджиев, доскорошен директор на дирекция, в министерството на икиномиката и енергетиката, впоследствие завърнал се в централата. По време на аварията Хаджиев е дежурен инженер на смяна. При последващото разследване той твърди, че не бил разбрал с кого говори по оперативния телефон, по време на смяната, което е практически невъзможно. Вътрешните правила в предприятието изискват всеки да се представя, а за оперативния персонал това е абсолютно задължително. “Най-пострадал” от това прозшествие е Иван Генов, за когото тогавашният КИАЕМЦ, сега АЯР, издава препоръка никога повече да не заема ръководна длъжност в централата. Вместо това след много години той стана изп. директор, с личната протекция на Румен Овчаров. Ангелов и Гризанов не търпят негативи.
  Така Димитър Ангелов е директор на големите блокове, до началото на 1997 година, когато на власт дойде правителството на ОДС. През следващите 4 години той е понижен до ниво ръководител сектор “Модернизация на блокове 5 и 6”. С идването на власт на Симеон Сакскобурготски и назначаването на Йордан Костадинов, Ангелов е реабилитиран и повишен пак до главен инженер на големите блокове. Позицията директор вече е премахната, така че главният инженер е едновременно и двете. През първите четири (2001-2005) години Иван Гризанов му е шеф, като председател на борда на директорите, а през следващите по-малко от 4 години Иван Генов му е шеф, като изп. директор. Ангелов запазва тази си позиция до 25-ти август 2009, когато Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма обявява назначаването му на поста изп. директор на АЕЦ Козлодуй.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7814 Неутрално

  Така е ,като всички искат да управляват енергетиката и да определят цените.И работодатели ,и профсъюзи и даже неидентифициранит Гамизов.

 3. 3 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Ами , като управляват търкалащи се по паветата и лъже - реформатори...

 4. 4 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Когато нещо не работи, то се сменя.
  Директора например.

  Попътен вятър в главите!
 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2968 Неутрално

  АЕЦ договаря износ на енергия за „наши“ хора на ниски цени , а ние плащаме „микс“ .

 6. 6 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  По принцип една от задачите пред правителството на Тиквата е да закрие АЕЦ Козлодуй.Това е последното голямо високотехнологично предприятие и трябва да бъде закрито. На българите се предоставя възможност да бъдат гледачи на овце или да произвеждат картофи.

 7. 7 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2046 Гневно

  До коментар [#5] от "hodounski":

  Точно това става в момента а като спрът блоковете.
  Електромерът ще се върти наобратно и то не 50 години колкото ще работи централата.
  А десетки и стотици хиляди години някой ще трябва да наблюдава и контролира радйоактивните отпадъци.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 8. 8 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2046 Любопитно

  До коментар [#6] от "sqrt":

  И кое му е високотехнологичното?
  Един бойлер дето трябва да го вардиш да не гръмне.
  Високотехнологични са пройзводство на процесори пътнически самолети суперкомпютри.
  Абе все неща дето Матушката не може да прави.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 9. 9 Профил на today
  today
  Рейтинг: 780 Неутрално

  [quote#6:"sqrt"]Това е последното голямо високотехнологично предприятие [/quote]
  Какво точно е високотехнологичното на предприятие, работещо по технология на повече от 50 години? И ББ ако има задача да го закрие, защо не го е закрил при предишния си мандат?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 10. 10 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Как стават далаверите с износ на ток от АЕЦ? Приближени фирми до властта, основно на БСП изкупуват евтиния ток от АЕЦ, слагат му надценка - примерно 50% и го продават извън България, като крайната цена е достатъчно ниска, че да е конкурентно способна. От друга страна на бг пазара, НЕК е длъжен да изкупува тока на ВЕИ и американски централи на цена, която е непосилна за българския потребител и напълно не конкурентна на външните пазари. В енергетиката са навързани абсолютно всички партии без изключения. Ако се обърне схемата - тока от АЕЦ да се продава само в България без посредници, а хиените ВЕИ и американски централи да си продават тока навън, българската енергетика веднага ще изплува.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 11. 11 Профил на asenvidenov
  asenvidenov
  Рейтинг: 442 Весело

  Darcas, испревари ме Респект!

 12. 12 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Сакън! ЕАЦ да губи?!? Серж друго говореше - да го поканим да оправи енергетиката отново?!? Они от БСП -то си сакат да си крадат от НЕК-а и БЕХ-а и тава си е.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 13. 13 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "Thermobee":

  Оофф,как си ги описал..... знаем си я ние каква е - хубава работа ама българска. Щях да се учудя ако в АЕЦ-а е нещо по различно.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 14. 14 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#12] от "oporna_to4ka":
  Ха-ха,
  Ами, не е редно и също да разбираш нещата и да се правиш на много умен.
  Елементарно, Уотсън. Ако дадено предприятие не работи един месец, но през това време трябва да плаща заплати , осигуровки, условно постоянни разходи като - горива, охрана, осветление , задължения към доставчици, вноски по кредити и т.н. - ще цело чудо ако не фалира.
  Ама требе и малко да се мисли....

 15. 15 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#14:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Ами, не е редно и също да разбираш нещата и да се правиш на много умен[/quote]
  Баси....кво ме напрай бе Пророк - за две стинки?!? Опасни хора сте в отдела...направа можна да падладееш

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 16. 16 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ..."дупката беше 3 млрд. преди две години и половина, сега вече е над 4 млрд.ллл"

  ами затворете я .... нали ужким сме в пазарна икономика ... или и вие иската като Гърците, компенсации и опрощаване на дългта ?

 17. 17 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 708 Неутрално

  [quote#8:"dedoliben"]Абе все неща дето Матушката не може да прави.[/quote]

  Първо "Матушката" както се изразяваш (па може верно да ти е Матушка, знае ли човек?!) тези неща ги прави. И процесори и пътнически самолети и суперкомпютри. Примерно компанията Т-платформи подписа договор да прави суперкомпютър в Германия, въпреки санкциите които и бяха наложили по едно време.
  Второ, все пак говорим за БГ и в този контекст, Козлодуй е едно от малкото места където са необходими специалисти. В правителството явно не е така, вирее си спокойно водено напред от охранител И банда реформатори, които не са изградили за 5 стотинки каквото и да е, еле пък реформирали

 18. 18 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#8] от "dedoliben":

  А ти пык какво можеш да направиш? Сигурно и къщиюка за пислци не можеш ма акъли даваш

 19. 19 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 708 Неутрално

  [quote#8:"dedoliben"]Високотехнологични са пройзводство на процесори пътнически самолети суперкомпютри. [/quote]

  Току-що гледах клипче за международния реактор който се прави във Франция и в който Русия е ключов играч, там телта за магнитите се прави 2 месеца едната и 9 месеца другата, от метал който се добива в едва пет държави по света.. ето това е хай-тек.

 20. 20 Профил на w22
  w22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Баща ми разказваше з
  До коментар [#8] от "dedoliben":

  Слабичко, троле...Едно прочитане на твоя коментар и си личи колко книги си прочел.

  Тея ни съсипаха...от износител на ток и евтин ток за вътрешния пазар и индустрия до затваряне на блокове, до 4 млрд дълг, който расте всеки месец с по 6 цифри - бацета това си е един ЕПИК ФЕЙЛ ако питате мен, яко ни цакат и скоро само кочанЯ ще остане. Ако погледнеш всяка държава има пилони, на които се гради. В България освен туризъм нищо не остана, даже някой път се питам как така още съществуваме като нация след като от толкова време сме на изкуствено дишане...

 21. 21 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#14] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Не прекалявй с твоето мислене....
  Резултата е само "бисери"...

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 22. 22 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#19] от "ceci_":

  Русия и ХАЙ -ТЕК ... Оксиморон...

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 23. 23 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 987 Весело

  Хайде не рИвете на чиждо гробище! АЕЦ Козлодуй е строена с пари на всички българи, и няма нищо по-естествено от това, да продава тока си на регулиран пазар! Колкото по-малко "дългосрочни клиенти", толкова повече мощност за регулиран пазар! А АЕЦ Козлодуй затуй искат да я затворят, за да се наместят и други паразити тип ВЕИ-та ил "високоефективни" или "американски ТЕЦ-ове с дългосрочно-грабителски договори за над 16 милирда чиста печалба!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 24. 24 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#17] от "ceci_":

  Само не може да прави газови турбини, двигатели за хеликоптери и ВСЯКАКВА битова електроника..

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 25. 25 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 708 Неутрално

  [quote#24:"Captain Shakespeare"]Само не може да прави газови турбини, двигатели за хеликоптери и ВСЯКАКВА битова електроника.. [/quote]

  Хайде малко по-сериозно, това че досега позволяваха и на украинците да мезят на този пазар далеч не означава че на този пир не му е дошъл края Така че споко, газови турбини, хеликоптерни, самолетни и др. си ги произвежда и производството само нараства. Битова електроника... ама то страшен хай-тек това. Какви са постиженията на БГ в тази битка с доминанта в сектора - Китай?!
  Евтинджос ширпотреб ще има кой да прави, а хай-тек виж не всеки го може.

 26. 26 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#17] от "ceci_":
  Прави ги ми..То затова даже руските авиокомпании не си купуват руски самолети...

 27. 27 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 708 Весело

  [quote#26:"eurogi"]Прави ги ми..То затова даже руските авиокомпании не си купуват руски самолети...
  [/quote]
  Аерофлот купи 30 +20, 20вече са доставени, Якутия, РедВингс, ГазПром Авиа вече летят с нови руски самолети, Мексиканския интерджет също има 15 и доста успешно ги експлоатира. Бих казал добро начало след години застой и падение.
  В хеликоптерите Русия е един от големите играчи, в някои класи хеликоптери доминира.
  Какви са успехите на БГ в хай-тека?

 28. 28 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  [quote#10:"Darcas"]тока от АЕЦ да се продава само в България без посредници, а хиените ВЕИ и американски централи[/quote]
  АЕЦ е за да могат хиените от БСП и ГЕРБ да изнасят ток и за да печелят. Оня ден работници от ТЕЦ Марица 3 стачкуваха, ама не от американската, а от българската ТЕЦ. Американците изплащат заплати за разлика от комуниста Ковачки

 29. 29 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 987 Весело

  До коментар [#27] от "ceci_": [quote#27:"ceci_"]Какви са успехите на БГ в хай-тека? [/quote] Големи! Добивът на златна и медна руда! Добив на скъпичика енергия от ВЕИ-източници! Гърмящите банки като КТБ! Закриването на 1-4 блок на същата тая Козлодуй!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 30. 30 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  [quote#27:"ceci_"]В хеликоптерите Русия е един от големите играчи, в някои класи хеликоптери доминира.
  Какви са успехите на БГ в хай-тека? [/quote]
  Алкаш, в самолетостроенето руснаците пред България ли дуят самочуствие?

  [quote#27:"ceci_"]Аерофлот купи 30 +20, 20вече са доставени, Якутия, РедВингс, ГазПром Авиа вече летят с нови руски самолети, Мексиканския интерджет също има 15 и доста успешно ги експлоатира. Бих казал добро начало след години застой и падение[/quote]
  Алкаш, никакво начало. Планирано е (евентуално) самолетите, с американски двигатели (защото российските трещят като ярмомелки) да са готови през 2016г., и пак евентуално комерсиализирани през 2017г. А мексиканският интерджет межудверемнно си закупил А - 320.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на contra_banda
  contra_banda
  Рейтинг: 225 Неутрално

  С малоумията си това правителство ще фалира и АЕЦ Козлодуй накрая.

 33. 33 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#30] от "historama":

  Можеш да се пънеш колкото си искаш, но фактите са упорито нещо. Сухой Суперджет е от 3-те фирми в света които имат самолет в тази ниша (около 100 кресла), вече са произведени 100 на самолета, американски двигатели на този самолет надали ще има. Впрочем не е лошо да има, за разлика от инфантилни индивиди като теб, производителите предлагат опции на клиентите, ако това им е интересно. Примерно за МС-21 се планира както ПД-14, така и има сключен договор с PW за новата им генерация двигатели.
  А сега иди пий един шмърдоляк и ела отново да се "фалиш" с успехите на американците или германците

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 708 Весело

  [quote#28:"historama"]БСП и ГЕРБ да изнасят ток и за да печелят[/quote]

  А не, в момента ГЕРБ, Реформаторите, АБВ и "Патриотете" лапат от таз софра

 36. 36 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  [quote#33:"ceci_"]вече са произведени 100 на самолета, [/quote]
  още не са произведени. А и евентуално ако се произведат, ще са за вътрешни линии.
  Мурзилка, намери за какво да прави пропаганда ... за руски самолет...
  http://bulgarian.ruvr.ru/2012_10_23/92150161/

 37. 37 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#31] от "marianuneva":

  Като нямате кадърни кадри това реститутите, кой е виновен? Бат Бойко или Костов, както обикновено....
  А дългът на НЕК ЕАД е като дългът на САЩ, има го на хартия, но никой не си търси паретата, щото ще има проблеми с реализацията, отпосле....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 38. 38 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  Не е добре че правителството се меси в работата на КЕВР и то без да има ясна политическа идея, какво конкретно иска да постигне.
  Но не е и голям проблем, електроенергията е като ракията, винаги има търсене.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 39. 39 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Енергийната мафия в България се ориентира към производство на скъпоструваща ел. енергия, осигурявайки си високи печалби без абсолютно никакъв риск, всичко това на гърба на бедния българин и на едвам кретащата ни индустрия. Енергийната мафия е на път да унищожи ядрената енергетика в България, което не след дълго ще доведе до рязко покачване на цената на тока, вероятно от порядъка на 2-3 пъти, т.е. до 40-50 стотинки за киловат.

 40. 40 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Има два варианта за излизане от кризата в енергетиката:
  1. Вдигане на крайната цена на тока с 40-50 %.
  2. Предоговаряне на изкупните цени с централите (основно ВЕИ-та и американските ТЕЦ-ове). Национализация на централите, които не желаят предоговаряне.

 41. 41 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 708 Неутрално

  [quote#36:"historama"]още не са произведени. А и евентуално ако се произведат, ще са за вътрешни линии.
  Мурзилка, намери за какво да прави пропаганда ... за руски самолет... [/quote]
  [quote#36:"historama"]още не са произведени. А и евентуално ако се произведат, ще са за вътрешни линии. [/quote]
  Мурзилка ли си, прост неграмотник ли
  http://superjet.wikidot.com/register
  Вече са произведени.
  Аман от неграмотници. 2015 да не можеш да ползваш търсачка е нонсенс.

  SSJ-100 - вече са произведени 100 бр. самолета никак не е лош, по-просторен и по-економичен от конкурентите.
  МС-21 - програмата върви по план, още по-модерен проект, вече с по-малка степен на кооперация със западните компании, до края на тази година ще сглобят първия и в началото на следващата ще започнат полетите 2018-2019 първите доставки.
  Отделно е подписан договор с Китай за разработка и производство на нов широкофюзелажен самолет, но това е по-далечна перспектива.

 42. 42 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 708 Неутрално

  [quote#40:"Бат Димо"]1. Вдигане на крайната цена на тока с 40-50 %.
  2. Предоговаряне на изкупните цени с централите (основно ВЕИ-та и американските ТЕЦ-ове). Национализация на централите, които не желаят предоговаряне. [/quote]
  Някаква комбинация трябва, но без повишаване на цената няма да мине. За национализация пари също няма.40-50% е прекалено шокове, това наистина ще изкара и хората и ще фалира фирмите.

 43. 43 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 456 Неутрално

  [quote#42:"ceci_"]За национализация пари също няма.40-50% е прекалено шокове[/quote]

  Парите, които бихме дали за национализация, до 5-6 години ще ги дадем във вид на свръхпечалби на тарикатите-ВЕИ собственици. Никой не ни пита дали искаме да ги дадем.
  За да не фалира НЕК, при сегашния микс, токът трябва да поскъпне с поне 50%.

  П.С. Сещам се и за още един вариант:
  3. Фалит на НЕК. Ликвидация и разпродаване на централите. Отпадане на заробващите клаузи в договорите с ВЕИ-тата и американските централи... След това ЛИБЕРАЛЕН ПАЗАР на електроенергията с наличие на само един непазарен елемент - микс на видовете производители.

 44. 44 Профил на mi6ail1234
  mi6ail1234
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#1] от "Thermobee":

  И за какво ни разказа всичкото това?
  Не е ли така навсякъде у нас сред държавните и общински институции - този е "мой" човек и го "слагам" на този пост.Идва нов министър и си слага своите хора и своите кадри.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK