Главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова придобива 50% от издателя на "Блиц"

Снимката е от връчването на наградите "Мистър Икономика" през 2011 г.

© Надежда Чипева, Капитал

Снимката е от връчването на наградите "Мистър Икономика" през 2011 г.Изпълнителният директор и главен редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова става съсобственик в агенция "Блиц", съобщиха двете издания.


Бозукова придобива 50% от "Интермедия" – издател на интернет агенцията и вестниците "Шоу", "Над 55" и "Доктор". Тя купува акции на Георги Илиев, с когото досега са били изпълнителни директори в "Интермедия", и от Пламен Каменов.


От днес изданията имат нов директор – журналистът Милан Николов, който ще отговаря за редакционната политика. Автор с това име доскоро е работил в "ПИК" – единствения сайт, за който депутата от ДПС Делян Пеевски дава интервюта. Последната публикация с автор Милан Николов е от 15 юли, показва справка на сайта.


Славка Бозукова заявява, че изданията имат забележителни успехи и не се нуждаят от съществени промени в журналистическата сфера. "Моята цел е да затвърдя пазарната позиция на "Интермедия" и да направя развитието на фирмата и изданията в нея още по-бързо и успешно", казва тя.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK