Забрана за носене на над 40 ръчно свити цигари предвижда законопроект

Забрана за носене на над 40 ръчно свити цигари предвижда законопроект

© Надежда Чипева, КапиталПритежанието или пренасянето на повече от 40 ръчно свити цигари или цигари, изработени от заготовки с филтър, да бъде забранено. Това предвижда проект за промени в Закона за акцизите и данъчните складове, изготвен от финансовото министерството, който е публикуван за обществено обсъждане.


За нарушаване на забраната е предвидена глоба от 100 до 500 лева за физическите лица. За едноличните търговци и юридическите лица санкцията е от 2 000 до 10 000 лв. Вносителите отбелязват, че целта е да се намали възможностите за нерегламентирана продажба на тютюневи изделия.


Забраната не важи за преносителите на фабрично произведените цигари, където обаче е основният проблем с контрабандата в България, отбелязва "Капитал". Експерти коментират пред изданието, че засега тази практика не е широко разпространена и е известна само в определени региони на страната. Все пак мярката трябва да има превантивен характер и да предотврати превръщането на тази дейност в масова. Насипният тютюн не е акцизна стока, което сваля цената на ръчно произведените цигари.
Друго предложение предвижда сериозно увеличаване на акциза за горива за отопление. Така акцизът за газьола ще скочи от сегашните 50 лева на 645 лв. за 1000 литра. За тежките масла, използвани за отопление, и керосина акцизът ще се повиши от 50 лв. съответно до 400 и 645 лв. за 1000 литра. Предвижда се за втечнения нефтен газ, който досега бе освободен от акциз, ставката да бъде 340 лв. на 1000 литра.


Като мотив за драстичното поскъпване се казва, че целта е предотвратяване на възможностите за злоупотреби и избягване на плащания на акцизи чрез неправомерно използване на тежки и маркирани горива не по предназначение като гориво за отопление, а като моторно гориво. Посочва се и че това е практика на значителна част от държавите членки на Европейския съюз.


Наред с това в проектозакона се предлага освобождаване от акциз на смазочните масла в опаковки до 5 литра. В момента от акциз се освобождават маслата в опаковки до 3 л. От ставката ще бъде освободен и етиловият алкохол, използван за поризводство на стоки, които не са предназначени за човешка употреба. Сегашният закон предвижда за него да се плаща акциз, който впоследствие се възстановява.


Като мярка за намаляване на административната тежест се предлага да бъдат съкратени сроковете за възстановяване на акциза за електрическата енергия от 3 месеца на 2 месеца. Проектът предвижда да отпадне изискването отчетът за бандеролите да се подава от лицензираните държатели на складове. 


Друга промяна предвижда за "независима малка пивоварна" да се считат пивоварните с годишно производство до 50 хил. хектолитра бира годишно. Според сега действащото законодателство за такива се смятат пивоварните, чието годишно производство не надхвърля 200 000 хектолитра бира.


Движението на облепени с бандерол акцизни стоки между данъчни складове на един и същ лицензиран складодържател в страната няма да се счита за освобождаване за потребление. Тези стоки ще бъдат под режим отложено плащане на акциз, след получено разрешение от директора на Агенция "Митници", предвиждат още промените.


Проектът предлага и да бъде прекратена практиката лица, които са длъжници на Агенция "Митници" да заобикалят плащането чрез прехвърляне на задлъжнялото си дружество на безимотни лица или да създават нови дружества, които да осъществяват дейност по закона за акцизите.


Въвежда се изискване да не се издават лицензи и удостоверения на лице, чиито собственици, управители, прокуристи, мажоритарни съдружници или акционери са или са били към момента на възникване на задълженията собственици, прокуристи, мажоритарни съдружници или акционери, членове на органи за управление или контрол на лица с публични задължения, събирани от митническите органи, освен когато е предоставено обезпечение.

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Пеевски завзе държавата.

 2. 2 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1040 Весело

  Само така! Демокрациата на забраните! Урааа!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 3. 3 Профил на Жълтопаветник
  Жълтопаветник
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Няма забрана в историята на човечеството, която да е спряла контрабандата, на каквото и да е било.

 4. 4 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  С марихуана или как?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 5. 5 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 466 Весело

  Правителството изведнъж започна силно да се грижи от кого да купуваме гориво и цигари. КОЙ ли го подсети за това му задължение?

 6. 6 Профил на Dimitri TdoroF
  Dimitri TdoroF
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да наложат забрана и на дишането...хехеххе,Еба ти идиотите слагат ръка на всичко!

 7. 7 Профил на mitis
  mitis
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Вместо това, натиснете Булгартабак, че оттам излизат огромни количества нелегални цигари.И мисля, че е крайно време НАП и Митницата да се разграничат от трогателната реклама на Булгартабак в клипа срещу "контрабандата на цигари"! Толкова жалки и продажни чиновници, като в България, няма никъде по света!

 8. 8 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Пеевски likes this! Евала, Боце, мачкай!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 9. 9 Профил на pataklamabg
  pataklamabg
  Рейтинг: 237 Неутрално

  А повече от една запалка може ли да си нося или рискувам да бъда обвинен в пренасяне на безкцизен пропан-бутан ?

 10. 10 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Да се пушат цигари става все по-скъпо, което мен лично ме устройва

 11. 11 Профил на kpenkov
  kpenkov
  Рейтинг: 741 Любопитно

  Колко са се загрижили миуиционерите за бизнеса на ДпС, явно не се държат само за "шлифера", ами се подмушкват напред-назад...

 12. 12 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6634 Неутрално

  Не пуша, но такъв закон ме дразни, не реално е.

 13. 13 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  "Като мотив за драстичното поскъпване се казва, че целта е предотвратяване на възможностите за злоупотреби и избягване на плащания на акцизи чрез неправомерно използване на тежки и маркирани горива не по предназначение като гориво за отопление, а като моторно гориво. Посочва се и че това е практика на значителна част от държавите членки на Европейския съюз."

  Аха... То не било да събират повече данъци и от тези, които се отопляват с гориво, а за спиране на измами с горива за коли. Нищо че се удрят обикновените хора... А държавата сега няма ли НПК с текстове за данъчни измами, прокуратура, полиция? Не може ли без бъркане в джоба на баба, която си готви на газ, та да спести 10лв тоя месец за хляба, да се борят измамите? 10-ина осъдени, яки глоби и няма да има измами. Но не... Просто вдигаме данъчната тежест на всички, та да си продължават измамите. Щото то е адски трудно да видиш нелегална бензиностанция или да хванеш Пешо, дето продава безакцизни цигари и всеки го знае и вижда на пазара всеки ден...

  А за 40те цигари се сетих за едни познати пенсионери. Бабата пуши и мъжът й купува тютюн на кило от село, после й свива с машинка по 100-200 да има за месец напред. Направо ще са за доживотен затвор- 5 пъти повече от позволеното ще имат вкъщи. Пълна идиотия. Ако имаш 10 кила тютюн на листа вкъщи, но не си го свил? Не е престъпление с тези промени, но пък са примерно 2000 цигари, дето намираш клиенти, правиш партиди по 40 и продаваш...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 14. 14 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Простотията няма спирачки. И то алчната държавна простотия.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 15. 15 Профил на donkey
  donkey
  Рейтинг: 466 Любопитно

  "Притежанието или пренасянето на повече от 40 ръчно свити цигари или цигари, изработени от заготовки с филтър, да бъде забранено. ... Насипният тютюн не е акцизна стока, което сваля цената на ръчно произведените цигари."

  Интересно по какъв начин този гениален законопроект третира потребителите на НЕнасипен тютюн за свиване, като Golden Virginia, Drum, Domingo и десетки други марки, които СА акцизна стока по смисъла на закона. Ще трябва да се пази касов бон за доказване на произхода на тютюна или ще се правят проби и експертизи или...? И това за една глоба от 100 до 500 лева с практически нулев шанс за събираемост...

  И всъщност защо се създава закон, който предполага наказание за крайния потребител, когато очеизвадното решение на проблема е ефективен контрол и санкции за търговците-нарушители.... И как пък точно 40 цигари - тънки или дебели!?

  Безумие и демонстрация на безсилие от страна на Митниците!

  ...what a difference indifference can make...
 16. 16 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  А пък аз преди 12 години им разказах играта -
  - и на производителите, и на търговците, и на данъчните.
  Отказах цигарите!

 17. 17 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 989 Любопитно

  Хм, точно това се питах и аз, като прочетох новината в дир'а, преди час два Свивам си сам цигарките, с холандски тютюн (МакБарен Чойс, към 340 лв/кг, 13,5 лв/40 гр) -та и аз ли ще съм престъпник ако си свия над 40 цигарки?!?


  [quote#15:"donkey"]"Притежанието или пренасянето на повече от 40 ръчно свити цигари или цигари, изработени от заготовки с филтър, да бъде забранено. ... Насипният тютюн не е акцизна стока, което сваля цената на ръчно произведените цигари."

  Интересно по какъв начин този гениален законопроект третира потребителите на НЕнасипен тютюн за свиване, като Golden Virginia, Drum, Domingo и десетки други марки, които СА акцизна стока по смисъла на закона. [/quote]

  До коментар [#15] от "donkey":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 18. 18 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 574 Гневно

  Те се опитаха и варенето на ракия да забраняват.
  Само накрая народът да не им забрани да съществуват, щото както вече веднъж съм казвал, армията няма и танкове, за да ги спасява от народната лУбоФ.

  Every cradle is a grave.
 19. 19 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 989 Неутрално

  [quote#16:"Един препатил"]А пък аз преди 12 години им разказах играта -
  - и на производителите, и на търговците, и на данъчните.
  Отказах цигарите! [/quote]
  Много добре си направил!
  До коментар [#16] от "Един препатил":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 20. 20 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 961 Весело

  Тази забрана е глупост. Никога досега не е действала. Баща ми, Бог да го прости, ми разказваше за дядо ми. Каменар, чука камъни на пътя Бачково-Станимака. Някъде 35-та-36-та година. Минава акцизния (няма дори служебен кон!) и сяда на раздумка. До дядо ми. И пита - гледаш ли тютютн? Да, като всеки насело. Ама не пушиш качак, нали? Не бе старши, никога! Ами тази цигара свита от вестник на ухото ти какво е? Няма глоба, разбира се, не можеш да вземеш на босия цървулите. Папироси (цигари с бандерол) са се купували само по големите празници...

 21. 21 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  Да се ползва като алтернатива 40 натъпкани лули...

 22. 22 Профил на raven
  raven
  Рейтинг: 810 Любопитно

  Лафа "свих му сърмите", сега може да стане на "свих му цигарите"...

 23. 23 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#21] от "Велков":

  Да,на мира.Ще казваме, че ги държим като запасен канал за сигнализация в случай на природно бедствие; -)

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 24. 24 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 654 Весело

  [quote#9:"pataklamabg"]А повече от една запалка може ли да си нося или рискувам да бъда обвинен в пренасяне на безкцизен пропан-бутан [/quote]

  Неможе.....само можете да добавите една кутийка кибрит!

 25. 25 Профил на gurga
  gurga
  Рейтинг: 237 Неутрално

  от четири години съм на контрабандни цигари мн по евтини и няма да пълна гушите на управниците

 26. 26 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#25] от "gurga":

  А ако се разболееш от рак на белият дроб, ще чакаш на държавата да те излекува нали?
  Не че сега ще ти помогне, но хора с най-малък принос към здравеопазването обикновенно имат най-големи претенции!

 27. 27 Профил на Воден дух
  Воден дух
  Рейтинг: 528 Неутрално

  А пурата в гащите ми ще я броят ли
  :-D

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 28. 28 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Тъпотия, това са две кутии цигари. Ако един пушач пуши две и нещо кутии и отиде на язовира за риба дори за ден ще трябва да го обявят за контрабандист

 29. 29 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Пеевски и Доган определят колко цигари саморъчно мога да си свия и да си нося в табакерата?!?

  Пеевски и Доган получават милиони с анекси за ремонти и строителства на спортни "зали".

  Пеевски и Доган получават милиони от субсидии за земеделци, или направо от комисионерство на земеделска продукция.

  и докога ще продължава това?

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  http://vbox7.com/play:ebcd68d9

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  [quote#29:"полувишис"]и докога ще продължава това? [/quote]
  Докато ги има...

  Форумът е в будна кома...
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  До коментар [#25] от "gurga":

  пак им ги пълниш по другия канал !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Според мен са наясно, че това няма как да мине!
  Борисов има печалния опит, как се пада тежко по дирник от подобни тъпотии и в момента пробутват тази пушилка, за да замажат нещо наистина важно!

  I Want To Believe
 34. 34 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Ко сеа, ..ша са джобим за цигари като в училище ли?
  пп: То и в училище не са ме джобили за цигари. ..Като часови преди застъпване на пост ли?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 35. 35 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Дреме ни на...коляното.

  Ще си нося машинката и тютюна.

  Интересно кой ще ме проверява, обаче.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 36. 36 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  До коментар [#33] от "2.50":

  И аз така мисля, но защо тогава приемат идиотски закони?

  Някога като забраниха варенето на ракия в къщи Миленчо Велчев каза по ТВ, че и баща му в къщи си вари ракията, но закона трябвало да се приеме под натиска на ЕС.
  Сигурно е така, но това не го прави по-малко идиотски.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 37. 37 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#26] от "acarid":


  [quote#26:"acarid"]но хора с най-малък принос към здравеопазването обикновенно имат най-големи претенции![/quote]
  Ко речи?!
  Как да направя голям принос? Като се разболея от чума?

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 38. 38 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 732 Гневно

  Нека коментираме тази тъпа идея .
  1.В предният мандат на това правителство имаше един дупетат който се опитваше да я прокара.
  2.Не успя,ама спечели много пари в суматохата.
  3.Сега има друг мераклия.
  4.Значи ли това че ако носиш 40 гр. акцизен тютюн GOLDEN VIRGINIA,Rolling Papers ZIG-ZAG 120 бр. и филтри диаметър 5,4 мм 100 бр. всичко в насипно състояние си престъпник.
  5.Този текст е написан така че може да се тълкува както дявола тълкува евангелието.
  6.Преди години имаше изискване цигарите продавани в ЕС да гаснат ако след запалване не се употребяват.
  7.Произведените от булгартабак след запалване горят като бенгалски огън.
  8.Това е.
  9.Дано има умен управник участвал в написването на тази глупост,който да се осъзнае.

  Ръй! Ръй!
 39. 39 Профил на antons73
  antons73
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Оставете цигарите и тютюна... Вижте другите предложения - за горивата. Май работата е да се предложат някое и друго безумно предложение (и то после да се оттегли) ама да се приемат някои по-важни... Например за горивата, втечнените нефтени газове (ЛПГ - ако не се лъжа), т.е. пропан-бутана... А Вие чакате горивата по бензиностанциите да паднат - друг път!

 40. 40 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#21] от "Велков":
  "Да се ползва като алтернатива 40 натъпкани лули..."
  ...
  Агата и дембелите му /мн.ч., не е само Пеевски, има и един Банкенски/ ще резнат и тази опция. ..Може би 40 наргилета.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 41. 41 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Ооо, Влади дето всичките му приятели милионери, а той още не, пак се е срещнал "случайно" с Делянчо на кафе.
  И пак са си хортували техни си момински работи. А после ги написал и ги внесъл.

 42. 42 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Аз пък искам да забранят кутийките с по 10 папироски на Делянчо. ...Щото тях ги купуват основно лапетиите, дето пък изобщо не трябва да пушат.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 43. 43 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1783 Любопитно

  А бе какви са тези глупости?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 44. 44 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Забрана за носене на над 40 ръчно свити цигари предвижда законопроект
  ---
  .. и чие дело е въпросния законопроект ?
  Доколкото знам, всички съставни части за изготвяне на ръчно свити цигари - тютюн, хартийки, филтри и т.н., са напълно законни продукти продавани без никакви ограничения на пълнолетни. Подобна забрана би била толкова нелепа, колкото забрана да излезеш с повече от две кила картофи от бакалията.

 45. 45 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  А така, строго трябва с тоя матрял въртоглав! ..Цигарите само производство на Пеевски и закупени от "Лафка" /да се пази касовата бележка 3 дни след изпушването им!/. ..Запалките "Зипо", ама с бензин от Валю Златев. ..Камъчетата от кариерата на некой друг другар, естествено.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 46. 46 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  И освен това строго се забранява да носиш повече от 32 зъба!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 47. 47 Профил на gnomusminimus
  gnomusminimus
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#10] от "blaf":

  Да се пушат цигари става все по-скъпо, което мен лично ме устройва

  +++

  дали? ако наистина цигарите скъсяват живота ще е по-евтино да пушиш.

 48. 48 Профил на dokker
  dokker
  Рейтинг: 413 Любопитно

  "Посочва се и че това е практика на значителна част от държавите членки на Европейския съюз."

  В кои държави на ЕС ? Там се топля на газ и газьол и знам колко ми струва. И карам дизел там. И пак знам колко ми струва. А има и европейски сайт за цените на горивата в страните от ЕС. И той е независим от България

 49. 49 Профил на gnomusminimus
  gnomusminimus
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#46] от "Мани (опозиционер)":

  И освен това строго се забранява да носиш повече от 32 зъба!
  +++

  или 1 зъб + 32 х** и 64 т***ка

 50. 50 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4276 Неутрално

  Не е истина

  И най-изпаднала монархофашистка държава
  (все пак уважаваща се)

  не би си позволила такъв
  спекулативен проект.

  пп
  Да носиш членска книжка
  на някоя КП

  нима не сочи нишка
  към група ОПГ?!?

  "Забрана за носене на над 40 ръчно свити цигари
  предвижда законопроект"

 51. 51 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [#18] армията и полицията заедно са по-малко от частните охранители, демек мутрите. Добави и агитките, полицейската и мутренската пета колона.
  Няма да е лесно...

  То армията заради това я премахнаха, да не вземе да се разбунтува с фазани и млади лейтенанти начело.
  През 1991-ва държавниците съвсем сериозно се страхуваха от такъв развой. Това беше причината за намаляване на срока на службата. Същият страх беше и в неприемането на швейцарски тип отбранителна доктрина, според която вместо армия има опълчение, а полицейската служба също е наборна. На властта не й хареса да е така, защото населението щеше да има оръжие и опит в организиран отпор.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 52. 52 Профил на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  коя е следващата стъпка бе - забрана за носене на повече от една цигара, не-купена от Лафкъ ли

  дееб.а и .....

  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 53. 53 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Все пак мярката трябва да има превантивен характер и да предотврати превръщането на тази дейност в масова. Насипният тютюн не е акцизна стока, което сваля цената на ръчно произведените цигари.
  ..............
  Държавата ти взема и последната риза, когато на теб ти потрябва нещо, я защита, я здравна услуга, получаваш един шут и поздрави на майка ти.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 54. 54 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4276 Неутрално

  Проблем за Мнозинството
  Независими и Партийни Граждани

  Партийните забвани вдигат цените както на контрабандните стоки,
  така и на бандните.

  До коментар [#3] от "tlnet":

  Няма забрана в историята на човечеството, която да е спряла контрабандата, на каквото и да е било.

 55. 55 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2034 Весело

  Законопроекта защо не предвиди отмяната за идиотската забрана пушачи да влизат в заведение. За пушача обикновено ПУШЕНЕТО ЗАБРАНЕНО = ВЛИЗАНЕТО ЗАБРАНЕНО

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 56. 56 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 466 Весело

  Горкото прасе ! Сега всички пак ще го проклинат и псуват по форумите

 57. 57 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  [quote#44:"Ментор"]Доколкото знам, всички съставни части за изготвяне на ръчно свити цигари - тютюн, хартийки, филтри и т.н., са напълно законни продукти продавани без никакви ограничения на пълнолетни.[/quote]Става дума за празните гилзи които се тъпчат с тютюн. който си свива цигари с хартийки ги свива една по една когато си иска ... и хартийките са по 50 в пакетче .... могат ли не седна да ми броят хартийките ... дивотия
  ... ами ако ги свивам с вестник ... Тогава какво ?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 58. 58 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2034 Весело

  Винаги когато са се заяждали с пушачите стават предсрочни парламентарни избори. Да видим ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 59. 59 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1498 Весело

  Е това ми ареса:
  "Предвижда се за втечнения нефтен газ, който досега бе освободен от акциз, ставката да бъде 340 лв. на 1000 литра."

  Ъъъ..
  Звучи благозвучно, ама тона си е пропан бутана, а българинът си е газифицирал автомобила по дефиниция.
  Удри, мамицата им тяхна.
  Шъ житкат с евтина газ до морето за дваесет лева, а?
  Удри ги баце, ама здравата, та да се научат да карат на бензин от Вальо, че вече не ще да прави белот с теб...
  Вземи им по 34 стинки на всеки литър, та да им светне кога се гласува за мутра и за ГЕРБ.

  Ecrasez l’infâme
 60. 60 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2034 Весело

  [quote#26:"acarid"]А ако се разболееш от рак на белият дроб, ще чакаш на държавата да те излекува нали? [/quote]А ако не се разболея от нищо и умра в смях и веселие ... държавата ще ме възкреси ли пак ?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 61. 61 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2034 Весело

  [quote#38:"Клюводървец"]4.Значи ли това че ако носиш 40 гр. акцизен тютюн GOLDEN VIRGINIA,Rolling Papers ZIG-ZAG 120 бр. и филтри диаметър 5,4 мм 100 бр. всичко в насипно състояние си престъпник. [/quote]Всяка хунта забранява всичко ... и нищо да не носиш = пак си престъпник. Ако трябва ... ТЕ ще ти донесат ... и пак ще те ХВАНАТ !!! Тук е така

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 62. 62 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [#53] брей, разбираш значи нещата.
  Защо ли тогава пишеш щуротии в други теми?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 63. 63 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1498 Весело

  До коментар [#45] от "Мани (опозиционер)":
  [quote#45:"Мани (опозиционер)"]А така, строго трябва с тоя матрял въртоглав! ..Цигарите само производство на Пеевски и закупени от "Лафка" /да се пази касовата бележка 3 дни след изпушването им!/[/quote]

  Мани, мани..
  Но така си требе.
  Да видат кон боб яде ли, и ка се топли кръчма на газ...
  За автомобилите казах, но тази сега направо ме развеселява.
  А ако мине, шъ гледам гърбавите съвсем изцъклени от ценовия шок.

  Ecrasez l’infâme
 64. 64 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4276 Неутрално

  Купи си антипушаческа дъвка
  от Москов или Марешки

  пп
  преди Лафкатабак да навлезе и в този бизнес

  До коментар [#58] от "dark'star":

  Винаги когато са се заяждали с пушачите...

 65. 65 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Закони в Територия ...

 66. 66 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  До коментар [#59] от "Graf":

  Става и друго. Метана си седи кротко на цена от 1,67 лева в Шумен, а при високите цени на нефт-газ беше 1,79 лв. Надявах се в София да е под 1,50, защото преди година и половина беше 1,54 лв.
  Изненада. Сега в София беше станал 1,59, ако не бъркам, а цените на газа паднаха с много. Дори не знам с колко, но шест месечната формула би следвало да работи.
  Вложил съм 1 500 лева в уредба за да се движа без пари, но държавата явно няма желание да вкара в ред особено злата "Черноморска компания". Който е в нейните ръчички бял ден не видя. Много хора изсипаха маса пари за да си газифицират къщите и сега НЕ ползват метана. Излиза им златно.
  В Германия може, в България не може.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 67. 67 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Живеем във времето на Лейтенант Пинкертон ...

 68. 68 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Добре де, само неразбрах дали ще бъда глобена ако нося една или две кутии цигари без бандерол от български производител. В момента имам само една кутия.

 69. 69 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2293 Весело

  Е сега вече ще се мине на домашни пури. Така де, пак ще са си законните 39 броя, ама като количество... Имаше един разказ от Джек Лондон за Белю Пушилката, дето разорявал рулетката в местното казино всяка вечер. Намалили залозите, но не помогнало — просто стоял по-дълго време докато разори масата. Накрая сложили залога до един долар, а онзи се изсмял, че ще трябва да стои до сутринта докато разори масата... И това, щото видял как да цака системата, а онези се опитвали да го спират с разни количествени забрани вместо да си оправят системата... като в нашия случай.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 70. 70 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Забрана за носене на над 40 ръчно свити цигари предвижда законопроект

  Ще перефразирам един руски класик:

  Вашта мамка, дами и господа народни представители!

 71. 71 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  До коментар [#59] от "Graf":
  "Звучи благозвучно, ама тона си е пропан бутана, а българинът си е газифицирал автомобила по дефиниция. "
  ...
  Затва в България е немало, нема и нема да има газови камери. Щото некой требе да изкяри от газа. А от потребителите му явно нема да се получи врътката. В случая де!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 72. 72 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 985 Весело

  [quote#57:"dark'star"]. ами ако ги свивам с вестник [/quote]
  Може,ако покажеш притурката-флаконче със светена вода.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 73. 73 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 603 Весело

  ....Когато евреин закъса, отваря тефтера с вересиите...
  Същото важи и за доктор Москов за мазните и сладки храни..
  ... Вместо да публикува за колко милиона "дарения" са усвоили болниците, покрай пътеките.....

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 74. 74 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  значи пушачите ще си носят по 20 броя от дваж пъти по-дебели цигари.

  явно това влиза в патоса на нелепите кампании "против контрабандата", които гледах по българските телевизии тия дни. прасюгата-лафка иска да си пълни търбуха легално.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 75. 75 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 581 Неутрално
 76. 76 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Ама само остава да бъдат задължени с надписи - може ,но само с любезното съгласие на Д.П.

  Tony
 77. 77 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3466 Неутрално

  Благодарим на Дневник за инфото.
  Повече от 70 поста (вкл и моя) изгубено време да коментираме някаква глупост.
  Ние все пак си имаме по важна работа и затова сме си избрали народни представители, където да се обсъждат тия неща и да решат дали да се вкарат в правила или не.
  Каквото искат да правят - правилото за 40 свити цигари в джоба няма да важи в реалния живот.
  Защо Дневник ни занимава с тая простотия?
  А не с по-важни неща като например, защо в България няма конкуренция в доставката на енергийни източници - газ, петрол, ядрено гориво?

 78. 78 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Една кампания на министерството на финансите, агенция митници и Булгартабак...

 79. 79 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Като бях на летището в България, бях проверен от сигурността. Имах стек цигари, всички с бандерол, имах и касова бележка за тях, но не ми я поискаха. Изгубих си час всеобщо в чакане, разопаковане и опаковане, нервиращо. И накрая така се случи, че бурканите с мед, които преди това ги бях увил в дрехите, след проверката на летището не съм ги защитил и бяха счупени и омазаха целият ми багаж, голяма мизерия.
  Аз си купувам табак и сам с машинка си въртя цигарите. Най-добре да забранят изцяло продажбите на цигарите, ще я видим Република България пред Европейският съд, вече е позната като рецидивист, нарушаваща европейските закони системно

  Es muß Geld fließen!
 80. 80 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#79] от "iik47393114":

  Приятелю запомни, буркани с мед и лютеница не се носят в ръчен багаж.

  chavo64
 81. 81 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1712 Весело

  Супер !
  Тези идиоти ме мотивираха да спра цигарите !

 82. 82 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 557 Неутрално

  [quote#80:"chavo64"]Приятелю запомни, буркани с мед и лютеница не се носят в ръчен багаж. [/quote]
  Беше в багаж, който предавам на летището, не ръчен.
  Някъде към 2012 г. носех бурканите с мед в ръчният багаж и трябваше да ги изхвърля в коша, понеже са течности, поне така излизат на скенера.През 2013 ги прекарах безпроблемно през същото летище.

  Es muß Geld fließen!
 83. 83 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  От утре може да ядем един модел хляб, един модел сирене, щото държава е проста и алчна и всичко треба да се прави от един-двама-трима. По-лесно се контролират партийните финансови потоци...
  Партията също може да е една само - ГЕРБ-БКП...

 84. 84 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  До коментар [#67] от "dimko":

  " Живеем във времето на Лейтенант Пинкертон "


  Не, във времето на генерал Борисов !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 85. 85 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Весело

  [quote#17:"Мойше! Толкоз!!!"]та и аз ли ще съм престъпник ако си свия над 40 цигарки?!? [/quote]
  Ха-хааа..на 41-вата изгаряте...а ако аз и жена ми пушим и намерят вкъщи 81 цигари, кой ще глобят?!... Баааси червените дебилиии... всичко правят в защита на олигарсите! Готови са и гъ.а са им олижат публично...И тази "акция" с препломбирането, мотивирана с 40% терпентин в горивото, като как ще намали % терпентин?! Друга малоумщина: " етиловият алкохол, използван за поризводство на стоки, които не са предназначени за човешка употреба." Водка за маймуни ли се прави вече?! ...или за комуняги???!....

 86. 86 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 695 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]Насипният тютюн не е акцизна стока, което сваля цената на ръчно произведените цигари.[/quote]
  Това ще е вярно, ако пакетче насипен тютюн от 40 грама струва не 10, а 5 лева. Иначе си е чиста лъжа.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 87. 87 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Мероприятията на народната власт бяха преустановени само за период от 5-6 години,може би от кумова срама във връзка с приемането ни в ЕС.

 88. 88 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Време е да се инкриминира и това,че,когато Борисов говори по телевизията,на някои хора телевизорите ни се включват незабавно на "mute".

 89. 89 Профил на Georgy Palpurin
  Georgy Palpurin
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#59] от "Graf":

  И сега пропан-бутана има акциз. Без акциз е този използван за отопление - бутилираният пропан-бутан, който смятат да налазят.

 90. 90 Профил на Georgy Palpurin
  Georgy Palpurin
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "Предвижда се за втечнения нефтен газ, който досега бе освободен от акциз, ставката да бъде 340 лв. на 1000 литра."

  Не си дават сметка какво правят , всички капанчета са на пропан-бутан. Цената на кибапчето се изстрелва. "Баба" ще се топли, ама по-малко и т.н. Тъпо е да вдигнеш цената на сравнително екологично гориво и да се прминава на дърва и въглища.

 91. 91 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#89:"georgi_palpurin"]И сега пропан-бутана има акциз. Без акциз е този използван за отопление - бутилираният пропан-бутан, който смятат да налазят. [/quote]
  Това не им пречеше, досега цената на бутилирания газ за домашни нужди да бъде обикновено по-скъп от този за автомобили на газостанциите...хората предпочитаха да пълнят бутилките на газостанцията, въпреки напъните да ги ограничават ... сбъркана "държава"...

 92. 92 Профил на Georgy Palpurin
  Georgy Palpurin
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#91] от "Коки":

  Едва ли е решение да се сбърка още повече. Има разлика да минеш с цистерната и да заредиш с 5 тона бензиностанцията и да напълниш според стандартите и разкараш 500 бутилки.

 93. 93 Профил на maginka
  maginka
  Рейтинг: 409 Неутрално

  за какъв тип цигари иде реч?

 94. 94 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1407 Весело

  До коментар [#17] от "Мойше! Толкоз!!!":

  40 гр е за две кутии средно 6.70 не пушиш от най ефтините

 95. 95 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 989 Неутрално

  [quote#38:"Клюводървец"]6.Преди години имаше изискване цигарите продавани в ЕС да гаснат ако след запалване не се употребяват. [/quote]
  ТОЗИ закон си беше баш на място, поне от два аспекта:

  1. Предотвратяват се пожари причинени от запалена и изпусната (в леглото/на килима) цигара.

  2. Ако не пушиш цигарата, тя не изгаря от самосебе си, а си гасне. И ти спестява тютюн за една цигара

  Хартийките на Зиг Заг и Ризла са точно такива. А има едни други (Парти ат хауз) които ако ги оставиш запалени в пепелника докато отидеш да се изчишкаш, да си измиеш ръцетее, и да си сипеш още една чашка от хладилника, цигарата вече е "изпушена", и то без да има течение/вентилатор.

  ТОВА в добрия случай. В лошия-ако си я поставил хоризонтално на улейчето на пепелника, след минута тя пада извън пепелника. С късмет-на масата. Без късмет-от масата пада на килима, и продължава да гори!!!
  До коментар [#38] от "Клюводървец":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 96. 96 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 989 Весело

  До коментар [#94] от "1001":

  Тези 40 гр ми стигат за към 100 къси цигарки с два тънки фитъра-един дълъг, другия къс Отдаааавна разбрах че "крастата" се задоволява след 2-3 дърпания от цигарата, после тя се допушва "да не стане зян"!

  Та така хем си начесвам крастата на воля, хем пуша много по качествен (и ароматизиран, шоколад или вишня) тютюн, хем пуша по малко в крайна сметка, и то без да страдам
  До коментар [#94] от "1001":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK