Експерти на Световната банка ще помагат за усвояването на еврофондовете

Експерти на Световната банка ще помагат за усвояването на еврофондовете

© ReutersВицепремиерът Томислав Дончев и вицепрезидентът на Световната банка за Европа и Централна Азия Сирил Мюлер ще подпишат днес меморандум, който ще регламентира помощта на финансовата институция за усвояването на еврофондовете в България.


Експерти от Световната банка ще съветват страната за структурните и инвестиционни фондове за периода от 2014 до 2020 г., предаде БНР.


Това е вторият меморандум в областта на европейските фондове. Първият бе подписан през януари 2012 г. и в рамките на това споразумение бяха подписани 6 договора за предоставяне на аналитично-консултантски услуги в областта на иновациите, водите, пътищата, земеделието и здравеопазването. През февруари тази година бе подписано споразумение, според което Световната банка ще предостави експертна и техническа помощ на България за въвеждането на електронна система за събиране на пътни такси.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK