Джордж Провопулос ще е новият председател на надзорния съвет на Пощенска банка

Джордж Провопулос ще е новият председател на надзорния съвет на Пощенска банка

© Георги КожухаровИзбори 2022

Джордж Провопулос ще бъде новият председател на надзорния съвет на Пощенска банка, съобщиха от банката.


Всички останали членове на Надзорния съвет остават непроменени, както и членовете на Управителния съвет (Петя Димитрова - главен изпълнителен директор и председател на УС, Димитър Шумаров – изпълнителен директор, главен финансов директор и член на УС, Асен Ягодин – изпълнителен директор и член на УС, Йордан Суванджиев - главен директор "Управление на риска" и член на УС), се уточнява в съобщението.


Българската Пощенска банка по подобие на всички банки, опериращи на пазара, има двустепенна система на управление – Управителен съвет и Надзорен съвет. 
Назначението на Провопулос ще стане факт след официалното одобрение на българските регулаторни власти.


През 2008 година Джордж Провопулос беше избран за директор на централната банка и представител в управителния съвет на Европейската централна банка. Преди да заеме поста, той беше изпълнителен директор на Емпорики банк и вторият най-висшестоящ мениджър в Пиреос банк.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK