СЕМ отказа да регистрира News TV, "Праймедия" ще кандидатства с друг телевизионен проект

Екипът на Николай Малинов, който стои зад проекта, подготвя документи, с които да кандидатсктва за регистрация на нов канал

© Цветелина Белутова, Капитал

Екипът на Николай Малинов, който стои зад проекта, подготвя документи, с които да кандидатсктва за регистрация на нов каналСъветът за електронни медии (СЕМ) излезе с решение да не издава регистрация на News TV - проект на "Праймедия", съобщава "Капитал". Недобре разработени документи и дублиране на програмно съдържание от TV7 и News7 са сред основните мотиви на регулатора да не одобри молбата на канала. Освен това е важно да има и по-голяма яснота за произхода на капиталите, с които ще се развива телевизията, според члена на СЕМ Анна Хаджиева.


"Праймедия" вече разработва нови документация и ще кандидатства за лиценз отново с друг телевизионен проект, с ново име, е коментирал пред "Капиал" управителят й Асен Асенов. Ако новият набор документи бъдe разработен съобразно всички препоръки на закона и медийния регулатор, надзорниците вече няма да имат аргументи, с които да откажат регистрация на канала. Остава въпросът за произхода на капиталите, с които ще се развива телевизията, отбелязва "Капитал".


Компанията "Праймедия" е свързана с председателя на Национално движение "Русофили" и бивш член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП Николай Малинов, но по документи неин собственик е бизнес партньорът му Асен Асенов.


Повече от половин година компанията опитва да бъде вписана като собственик на TV7 и News7, след което се отказа от двете телевизии и реши да създаде свой нов проект, но като включи в него програмно съдържание на двата канала, което заслужава да бъде включено в проекта - News TV. С днешна дата и този канал отива в историята и предстои скоро да разберем кой ще е новият телевизионен проект, зад който ще застане "Праймедия". 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK