Пеевски декларира собственост в още 4 компании

Пеевски декларира собственост в още 4 компании

© Надежда Чипева, КапиталДепутатът от ДПС Делян Пеевски е придобил всички акции в още четири компании. Това се вижда от негови декларации по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Те са публикувани на сайта на Народното събрание днес - с над месец закъснение, съобщава capital.bg


По-рано през деня пък се разбра, че депутатът и майка му Ирена Кръстева чрез фирмата си "НСН Инвестмънт" са уведомили Комисията за защита на конкуренцията, че възнамеряват да купят 50% от веригата "Техномаркет".


Подадените от Пеевски декларации са с дата 27 ноември. С тях той уведомява, че е собственик на Intrust Ltd, Redwood Capital Ltd и Uno de senso Group Ltd. В първия работен ден на годината Пеевски декларира, че е придобил и 100% от компанията Richi International Ltd.

За да гласувате трябва да сте регистриран потребител.

Резултати от 1636 гласа

  1. Строителна компания (1.89%)
  2. Газова компания (19.07%)
  3. Банка (7.89%)
  4. Още партии (8.62%)
  5. Още медии (1.65%)
  6. Футболен отбор (3.30%)
  7. Друга държава (11.37%)
  8. Каквото си поиска (46.21%)

Липсата на повече данни не позволява да се установи къде точно са регистрирани компаниите и каква дейност развиват.
През септември 2015 г. депутатът от ДПС декларира собственост на 49% от компанията Al Entisar General Enterprises Co L.L.C., регистрирана в Обединените арабски емирства. Така Пеевски официално вече има пряка собственост в пет чуждестранни и четири български компании, посочва изданието.


През "НСН Инвестмънт" (90% от която му бяха дарени през лятото от майка му - бел. ред.) Пеевски държи 5% от "Булгартабак", 18% от пловдивската фабрика за цигарени опаковки и гилзи "Юрий Гагарин" и 100% от компанията "Десентиа България", която е кредитор на "Юрий Гагарин".


Депутатът получи от майка си и 50% от "Балканска медийна компания", която е едноличен собственик на "Нова българска медийна група", издател на вестниците "Телеграф", "Монитор" и "Политика". На Пеевски са и по половината от капитала дружествата "Био уотър" и "Био уотър инвестмънт" - също дарение от майка му.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK