Юробанк и Алфа банк България се обединиха под търговската марка "Пощенска банка"

Юробанк и Алфа банк България се обединиха под търговската марка "Пощенска банка"

© Георги КожухаровПощенска банка, с юридическо име "Юробанк България" АД, финализира сделката за придобиване на Алфа банк България, съобщават от институцията. С подписано днес юридическо споразумение двете банки са направили последната стъпка към своето сливане.


Двете финансови институции продължават да работят обединени под търговската марка "Пощенска банка" с амбиция да са една от водещите банки в страната.


Пощенска банка става четвъртата банка в България по размер на отпуснати кредити и привлечени депозити, с активи от над 6.3 млрд. лева, широка клонова мрежа в цялата страна и значителна клиентска база в сегментите банкиране на дребно и корпоративно банкиране.
Общото решение на Юробанк И Еф Джи и Алфа банк да създадат 23-ата по големина банкова институция в Европа беше аргументирано със значителните ползи, които би генерирало едно бъдещо сливане, не само за двете банки, но и за гръцката икономика като цяло.


Двете кредитни институции интегрират своя дългогодишен опит на българския пазар, ресурс и експертиза, за да предложат висококачествено обслужване, персонално отношение и модерни банкови продукти на своите клиенти, информират от общия менджмънт. Сделката бе финализирана в съответствие с българското законодателство и след получаване на необходимите одобрения от компетентните органи, допълват от банката.


Пощенска банка има 25-годишно присъствие сред лидерите на банковия пазар в България. Банката е водещ фактор в нововъведенията и формирането на тенденциите в банковия сектор в страната през последните години.


Операционните системи, продукти и услуги на Алфа банк България, включително платформите за интернет банкиране, ще бъдат уеднаквени с тези на Пощенска банка. След оперативното сливане клиентите на банката ще могат да използват всички офиси, специализираните центрове, банкоматите и модерните онлайн платформи за банкиране на Пощенска банка, както и една унифицирана тарифа, общи условия и лихвен бюлетин.


На www.postbank.bg клиентите могат да открият всички промени, които засягат условията и таксите по използваните от тях продукти и услуги, е посочено в съобщението.

Ключови думи към статията:

Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Прилича на колос на глинени крака, дано да греша.

  Мома, връщай 12 и 12А!
 2. 2 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Аз тая банка няма да я ползвам дори и да стане най-голямата.

 3. 3 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 843 Весело

  ,,Обединението прави силата!'' Добре е и други банки в БГ, да се укропнят, това би било в полза и на депозанти, и на кредитополучатели.

 4. 4 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 843 Разстроено

  До коментар [#1] от "CINZANO":

  До коментар [#2] от "l_i_k_a_t_a":

  -За банките само добро или нищо, инак ще има нови паники и нови кредити за изплащане на гарантираните влогове и щетите от всички данъкоплатци.

 5. 5 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#3] от "Бенк-Бенк":

  Бахаха разбира се, кога монополите не са били в полза на клиента?

  Every cradle is a grave.
 6. 6 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Според мен е добре, че системата се консолидира.

  Не цъкам плюсове и минуси.
 7. 7 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Да ползваш гръцка банка е все едно да играеш на руска ролетка. Нищо, че собствениците на юробанк не били гърци. Важно е, че (супер некадърни) гръцки мениджъри я управляват в БГ.

 8. 8 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 843 Любопитно

  [quote#5:"Ватник"]До коментар [#3] от "Бенк-Бенк":

  Бахаха разбира се, кога монополите не са били в полза на клиента? [/quote]
  -Къде видя монополи в банковото дело, бре? В БГ, на глава от населението сигурно сме на първо място по брой на университети и банки.

 9. 9 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Алфа имат доста приятни условия и такси за някои продукти, за разлика от доста други банки. Надявам се Пощенска да не се полакомят с таксите.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 10. 10 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#7] от "tolex":
  -,,Инвестиционни гиганти придобиха мажоритарен дял в гръцката Юробанк
  18:30 | 21 май 2014 |
  Гръцката Юробанк, собственик на 100% от българската Пощенска банка, има нови мажоритарни собственици, след като извърши успешно операция по увеличение на капитала....''
  ,,...Юробанк Ергасиас стана първата гръцка банка с най-висок дял на частна собственост в сектора – 65%, като мажоритарният пакет акции е контролиран от едни от най-големите инвестиционни фондове от САЩ, Канада и Азия – Fairfax, WLR, Mackenzie Capital, Fidelity и Brookfield.  "Освен че са едни от най-големите в света, тези ключови инвеститори са фондове с дългосрочна инвестиционна цел. Това означава, че те са тук, за да останат, да развиват бизнеса на Юробанк в региона и да максимизират ползите за нашите клиенти, служители и акционери“,..'
  https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0ahUKEwiBk5Gwj5_LAhVGCiwKHczUBo0QFggjMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.mediapool.bg%2Finvestitsionni-giganti-pridobiha-mazhoritaren-dyal-v-gratskata-yurobank-news220519.html&usg=AFQjCNHrxeYCAFSore5OJAUK91j4-8pmCQ&cad=rjt

 11. 11 Профил на sll12372045
  sll12372045
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всичко това е много хубаво, но преди да се "укропняват", защо ти не научиш правописът ни Български?

 12. 12 Профил на Adam
  Adam
  Рейтинг: 237 Неутрално

  На мен лично не ми стана ясно от това съобщение извършено ли е вече техническото сливане (миглация на банковите системи) и от кога ще оперират под едно име (т.е. юридическо сливане). Нещо са подписали, с което финализирали.. но ако горните две не са факт, значи не са финализирали сливането..
  Така или иначе този път ще се случи сливането, за разлика от преди 2-3 години с ОББ, когато се отказаха след подписано споразумение.. Но и гръцките собственици вече нямат избор и трябва да продават/преструктурират дъщерните си дружества. Остава да видим дали ще има сделка с Пиреос и ОББ..

 13. 13 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 843 Весело

  [quote#11:"sll12372045"]Всичко това е много хубаво, но преди да се "укропняват", защо ти не научиш правописът ни Български? [/quote]
  -Стават писмени грешки понякога. ,,Да се греши е човешко'' и доказателство за това е, че дори и аз може да сбъркам. Инак правописът се учи, ама акълът да не обобщаваш и да не гледаш сламката в чуждото око, като не видиш гредата в своето, няма да ти дойде дори с учене.

 14. 14 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Такива консилидации са правилната политика и това е една добра новина!

 15. 15 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1582 Неутрално

  До коментар [#9] от "Mark Twain":
  "Алфа имат доста приятни условия и такси за някои продукти, за разлика от доста други банки. "

  И КТБ имаше...

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 16. 16 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 294 Гневно

  До коментар [#1] от "CINZANO":

  всички банки в България, които все още не са собственост на западни банки, незабавно трябва да бъдат продадени на западни и на американски собственици!

  днес поднових електронен подпис и вече не мога да го ползвам нито на Windows, нито на Mac OS лаптоп.

  ето такава е накадърността на българските и балканските банки и техните дъщерни фирми, които се занимават с електронни подписи, плащания и всякакви високотехнологични неща!

  колкото до Пощенска и нейните сливания, като събереш едно лайно от прасе и едно лайно от говедо, няма как да получиш чийзкейк. аз поне не знам за такъв случай

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 17. 17 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2060 Весело

  До коментар [#7] от "tolex":

  Напиши го както си е:

  "...Да ползваш гръцка банка е все едно да играеш на руска ролетка с автомат Калашников..."

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 18. 18 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#4] от "Бенк-Бенк":
  До коментар [#16] от "полувишис":

  Само да уточним, че аз говоря за гръцките банки-майки. Що се отнася до българските подразделения на гръцките банки, то те са от тези с най-висока капиталова адекватност измежду българските банки, щото БНБ ги наблюдава по-строго и са в пъти по-сигурни от да кажем банката на, хм... Сифоня.
  Що се отнася до продажбата им на западни инвеститори - не е лесно, защото българските "гръцки" банки са златните яйца на компаниите-майки и те трудно ще се разделят с тях...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 19. 19 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Окрупняването често не е добро за пазара, защото намалява конкуренцията, която пък е основната движеща сила.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 20. 20 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 709 Неутрално

  [quote#9:"Mark Twain"]Алфа имат доста приятни условия и такси за някои продукти, за разлика от доста други банки. [/quote]
  Клиент съм на Алфа от 2007 г. Както и на други банки. Общо 4, между тях и българска. Около 20 години работя с банки в БГ.

  Мога да кажа, че Алфа са НАЙ-ЗАГУБЕНАТА банка, управлявана от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ. Съвсем смело и отговорно го твърдя.

  Един пример:
  За да отвориш депозит е задължително необходимо да отвориш и разплащателна с-ка, по която да ти превеждат лихвата по депозита. Таксата за тази паразитна р.с. е 8,00 лв./месечно. Отделно има такса и за депозитната сметка. Тя може да се облужва само чрез и през разплащателната.

  Още един:
  Ако си ю.л. (фирма) и си отворил сметката си в даден клон, когато случайно отидеш в друг клон се изисква да изпратят досието ти, преди да те обслужат. Иначе не може. Дори и да внесеш пари. Да не говорим за теглене. Това обикновено става по факса и трае доста време.

  И най-важният факт, доказващ, че начело на банката седят хипер гръцки некадърници - огромно текучество на персонала. Наистина огромно.

 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8247 Неутрално

  В България никога няма да разберем,коя е най-добрата и най-сигурната банка.Ние съдим по това,какви лихви взема и дава и какви такси.И КТБ даваше,но разбрахме по-трудния начин,що за банка е била.Тези,които трябва да ни дават информация или не го правят,или умишлено ни заблуждават.

 22. 22 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7157 Неутрално

  Дано да е за добро, от години работя с "Пощенска банка", до сега са били коректни.

 23. 23 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4641 Любопитно

  До коментар [#1] от "CINZANO":

  +++++++++++++++++++
  Колос на глинени крака с гръцки произход.

 24. 24 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4641 Любопитно

  До коментар [#2] от "l_i_k_a_t_a":

  +++++++++++++++++++++++++++++
  И стой по-надалече от банките с български собственици!

 25. 25 Профил на fsu17572202
  fsu17572202
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До 1994 г.вкл. всички годишни отчети на БПБ са грешни. Ако някой ученик от Икономически техникум разбере как са ги съставяли, ще се хване за главата! На одиторите или им е платено твърде много, или са били непрекъснато пияни, та да ги заверят.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK