Днес изтича срокът за подаване на оферти за банка "Виктория"

Днес изтича срокът за подаване на оферти за банка "Виктория"

© Анелия НиколоваДнес изтича срокът за подаване на оферти за купуването на Търговска банка "Виктория", съобщи БНР. Тя е 100% собственост на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ). В началото на март синдиците на КТБ оповестиха подобрения в състоянието на банката и актуализираха т.нар. "маркетингов документ" с цел продажбата на банка "Виктория" на по-висока цена.


През декември миналата година синдиците на КТБ получиха разрешение от Фонда за гарантиране на влоговете в банките да търсят купувач за "Виктория". При първия опит за продажба на банката имаше две оферти от български инвеститори - Инвестбанк и "Лев инс".


В началото на март обаче синдиците оповестиха, че банката е с увеличен капитал и са погасени части от дълговете към банката - майка КТБ.

От 2008 г. "Виктория" не е излизала на печалба. Тя беше собственост на гръцката Emporiki, после стана част от френската и майка Credit Agricole, а в средата на 2014 г., дни преди затварянето на Корпоративна търговска банка, тя я купи. Два дни след КТБ, "Виктория" също бе поставена под специален надзор и отворена отново през декември, а ликвидността й бе осигурена чрез продажба на част от кредитния портфейл.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK