България може да е ключов играч за газовата система на Европа, каза еврокомисарят по енергетиката (видео)

Премиерът Бойко Борисов при откриването през октомври на реконструираната компресорна станция "Ихтиман" в землището на с. Стамболово.

© Юлия Лазарова

Премиерът Бойко Борисов при откриването през октомври на реконструираната компресорна станция "Ихтиман" в землището на с. Стамболово.България има потенциал да е ключов играч за газовата система на цяла Европа. Страната има капацитета да стане лидер във връзка със създаването на европейски балкански газов хъб, защото има исторически капацитет и изключително добре изработена газово преносна система, каза европейският комисар по климата и енергетиката Мигел Ариас Канете, след разговор днес в София с министър-председателя Бойко Борисов.


Според него българското правителство е направило всичко необходимо да изгради необходимите междусистемни газови връзки. Канете посочи, че Европейската комисия и България работят заедно за създаването на интерконектора с Гърция и по финализирането на този с Румъния и да може да се финансира връзката със Сърбия чрез някои от финансовите инструменти. "Ще подкрепим всяка друга инфраструктура, която отговаря на законодателството на ЕС", каза още еврокомисарят, цитиран от агенция "Фокус".

Според него изграждането на хъб на територията на България ще даде възможност за ползване на различни източници на газ, включително и руски. "Основната цел е диверсифициране на източниците на газ, на трасетата и доставчиците. ЕК ще подкрепи всички усилия на българското правителство да се разработи този хъб на територията на България", подчерта още Канете.


Мигел Ариас Канете посочи, че крайната цел е да се предотвратят газови кризи по подобие на тези през 2005 и 2009 година. Той уточни, че до тях се е стигнало, защото горивото се е ползвало не като стока, а като политически инструмент.


Еврокомисарят посочи, че са започнати и почти приключени 14 проекта от общ интерес, свързани с енергетиката. От своя страна премиерът Бойко Борисов заяви, че за радост България е оценена като незаобиколим фактор, когато става дума за газови проекти. Той изрази задоволство, че проектът "Балкан" за газов хъб у нас е подкрепен от Европейската комисия.


Борисов уточни още, че газовите проекти, в които България участва, не са насочени срещу Русия.

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1061 Любопитно

  ОПААА... мурзилажа голямо виене беше, че хъбчето на Боко било фантазия, а???

  Няма шики-мики.
 2. 2 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Нищо... не се стресирайте, почвайте да виете и плюете за нещо друго

  Няма шики-мики.
 3. 3 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  "Канете посочи, че Европейската комисия и България работят заедно за създаването на интерконектора с Гърция и по финализирането на този с Румъния и да може да се финансира връзката със Сърбия чрез някои от финансовите инструменти. "Ще подкрепим всяка друга инфраструктура, която отговаря на законодателството на ЕС", каза още еврокомисарят, цитиран от агенция "Фокус".

  Според него, изграждането на хъб на територията на България, ще даде възможност за ползване на различни източници на газ, включително и руски."

  Няма шики-мики.
 4. 4 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Музика за нашите уши,
  много стрес за продажните души....

 5. 5 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Абе така си е ))) Потенциал имаме да сме ключов хъб, ключово кръстовище на магистрали, терена ни е подходящ за ключово летище на Балканите. ОБщо взето за Балканският полуостров имаме страхотен потенциал. Обаче защо ли си оставаме само потенциално интересни и до там?

 6. 6 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Абе то все имаме потенциал за ключова роля в нещо си, накрая все го отнасяме (поне народа).

 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Това е хубаво. Днес ще имаме възможност и да чуем какво ще "отпее" Атинският хор. Като чета Путин какви ги е накъдрил в "Катемарини", каква евразийска хармонизация го е подгонила... малко страшно звучи.

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3166 Весело

  Е а дано стане!!Руските резиденти получават киселини от подобни новини.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1061 Любопитно

  Не забравяйте и старите опорни точки, " интерконектора мно'о се забави (гаче Баце е виновен, а пък тия дето от години пречат на независимостта ни от Русия са невинни), то ний няами гас в нашто муре, пък и да има сми гу дали нъ кунцесийъ... Баце е слуга на Русия ( до тос гениален извод как достигнахте е загаТка)" и т.н. И рипайте срещу "стабилността" щото като дойдат ония дето много обещават ще цъфнем и ще вържем. И не забравяйте... Европа подкрепя само Баце ... защо ли...

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Бе не го слушайте,лъже да се сложи на Баце.
  Те от ЕНП-то са такива, тъпи мутромилицьонери.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 11. 11 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 467 Весело

  Браво , тръби има , сега газ от къде ще вкарваме ?

 12. 12 Профил на ASTYLE
  ASTYLE
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ами освен другарите опозиционери да се скрият зад мощната му гърбина и да поработят малко за националните интереси, не само за чуждите.

  EU now have 1 GB empty space
 13. 13 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 699 Весело

  [quote#9:"Олд Шетърхенд"]И не забравяйте... Европа подкрепя само Баце [/quote]
  Ами те европейците и саддам крепяха, и кадафито, а сега с някакви диктатори от африка преговаряли! Иначе баце е добър и демократ, БГ намалява с 50 000 на година, най-младите работят и учат в европа. Та какво по-хубаво от това за европейците!?

 14. 14 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5451 Неутрално

  "Страната има капацитета да стане лидер във връзка със създаването на европейски балкански газов хъб, защото има исторически капацитет и изключително добре изработена газово преносна система..."
  Тоя Канете има по-голяма дарба дори от Боко да манипулира.

 15. 15 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Мигел Ариас Канете посочи, че крайната цел е да се предотвратят газови кризи по подобие на тези през 2005 и 2009 година. Той уточни, че до тях се е стигнало, защото горивото се е ползвало не като стока, а като политически инструмент."

  Правите СП2 и ще лъсне кой е виновен за тези 2 кризи. Ама америкосите не дават, нали другарю климатоенергетик?

 16. 16 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#1] от "Олд Шетърхенд
  Пък то си е пак фантазия ......такива слова сме слушали много...

 17. 17 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Европейците много добре знаят къде е евтината газ още от 80 години на миналия век....Още при Брежнев по време на студената война стана сделката газ срещу тръби....Хъбчето си става . Тръбичката се спуска от Крим по плиткото....От Азерчайджан за парлама уж се строи нещо. Ама за 45 мрд. долара да докараш 17 мрд. газ явно няма да стане....За туй се строи друга парлама терминал за сгъстен газ в Александрополис.....За диверсификация в краен случай.....Путин Гърция ,комисар Санете в България. Случайни работи.....

 18. 18 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 702 Неутрално

  [quote#1:"Олд Шетърхенд"]

  ОПААА... мурзилажа голямо виене беше, че хъбчето на Боко било фантазия, а??? [/quote]

  Викаш Южен Поток ще го бъде? Иначе не е понятно от къде ще долети газ за "хъбчето".
  П.С. Времето лети неуморно идва 2019-та, някои си правят СП-2, а други хъбчета към Сърбия, да не стане така, че да внасяме от баба Меркел през Сърбия след има-няма 3 години?

 19. 19 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2082 Любопитно

  Бойко рекнАл че купуваме най-ефтиния брацки газ в Европа, тва верно ли е?

 20. 20 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Какви прекрасни думи!Поклон пред второто правителство на г-н Бойко Борисов!А догодина..,догодина България може да стане и енергиен лидер на Балканите,а защо не и в Европа и света?!

 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7635 Неутрално

  Айде не му мътете главата на Борисов с този ключов играч.Той сега има по- важни задачи.

 22. 22 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 561 Весело

  [quote#11:"xyha"]

  Браво , тръби има , сега газ от къде ще вкарваме ?
  [/quote]
  Азерите ще помпят 37 часа в денонощието, капка газ няма да остава за Турция, а всичко ще се разпределя от хъба.

 23. 23 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Обичам да чувам добри неща за България. Дано наще политици си изиграят картите добре и да извлечем някаква полза за България.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 24. 24 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 702 Неутрално

  [quote#17:"1_bulgarin"]Хъбчето си става . Тръбичката се спуска от Крим по плиткото....От Азерчайджан за парлама уж се строи нещо[/quote]

  Ти си прав за случайните работи (и винаги когато "юнака балкански" се е опитвал да хитрува и тарикатее е храчил кръв), обаче тръбичка през Крим ще е особено цинично, харесва ми
  За Азерите е още по-интересно, те правят тръба, но газ собствен достатъчно нямат, Шах-Дениз се оказа далеч от очакванията, та сега им се налага да внасят от Русия за да могат даси изпълнят договорите към Турция (иначе техните анадолски братя въпреки братството им вкарват глоби )

 25. 25 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Сега става ли ви ясно защо Гоце Шлемов Архарски толкова отчаяно се натиска за президент?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 26. 26 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  А тъй... злобеене и палячовщини... тъй ви искам

  Няма шики-мики.
 27. 27 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  [quote#25:"c.b.o."]Сега става ли ви ясно защо Гоце Шлемов Архарски толкова отчаяно се натиска за президент? [/quote]

  И сега на червени и теменужено-лиляви камуняки няма да им стане ясно... или поне ще се правят, че не им е ясно... ДСБ и Татяна Дончева ще борят мутрите А Кадиев вече няма да продава ток...

  Няма шики-мики.
 28. 28 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#26:"Олд Шетърхенд"]А тъй... злобеене и палячовщини... тъй ви искам[/quote]
  Ти щом искаш да пъхнеш още един инструмент за изнудване в ръцете на султана, твоя си работа.
  Аз не искам.

 29. 29 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Това за "потенциала" го слушаме вече двайс'пет години.
  За "ключовата роля", "уникалното географско разположение" и т.н. също.
  Към днешна дата имаме една "гола вода".
  Вместо да сме първи кран от тръбопровода, сме последна дупка на конекторна връзка.
  Вместо ние да разиграваме другите и те да зависят от нашата воля, ние зависим от тях и ни разиграват както си искат.
  А, междувременно другите си построиха "северен поток-1",
  скоро 2, 3, 4....

 30. 30 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Все още се приказва с пожелателни термини и фрази, от типа на "България "може"".

  Може и да, може и да не, обаче...

  Но всъщност ние с вече традиционната си консумация на манджи от бобови култури, можем не да сме ключово място за разпределение на природен газ, ами съвсем реален доставчик на биогазове

  мурзилка
 31. 31 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Като дойдат в София подобни екземпляри и ръсят това което искаме да чуем. После обаче всичко забравят.

 32. 32 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Ми какво да каже човека...

  Гледа ни, че нямаме връзка с никоя друга държава освен с Русия (по тяхна тръба на наша територия), сеща се за "на гол тумбак чифте пищови" и си вика "по-лошо няма как да стане"...

  За хъб трябва да имаш кого да хъбваш, а не да строиш една къса тръба между Русе и Гюргево вече почти десетилетие.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 33. 33 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Баце разговарял с енергийния комисар. Чудесна новина,но се притеснявам как са комуникирали.Комисарчето едва ли знае български а Баце други езици не знае

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 34. 34 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#24] от "ceci_":

  Докато построят тръбата Украйна няма да я има...Руснаците пускат на Сащ аванта в Сирия за сметка на Украйна....Едно антимайданче малко милиарди и отново братя с руснаците. Пък който не му оттърва да бяга при Меркел при бежанците.......

 35. 35 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Крайно съм любопитен, къде ще се нахождава тоз газов пъб,
  дето и руски газ щял да транспортира?
  Може би в Петрич за да е по-близо до границата с Русия?
  Ако пък е примерно някъде около Варна/както бе ни осветлил охранителя живков/ , тогава какъв хъб, какъв конектор и какви пет лева?

 36. 36 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2107 Неутрално

  Ключов играч значи да не се търси под вола теле ,а си си опънем тръбата както сме на 300км от Крим па после да търсим диверсификация за газ от Аржентина или от Марс!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 37. 37 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Северен поток-2" ако стане,
  ни хъб, ни пъб, ни пет лева.
  Ни България, ни Украйна, ни Турция, Гърция някой ще бръсне за слива.
  Дори на половината си капацитет да работи, Европа пак ще е залята със "синьо гориво".
  От нашия "хъб" ще пращаме газ на филанкишията.

 38. 38 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 702 Неутрално

  [quote#34:"1_bulgarin"]Докато построят тръбата Украйна няма да я има...Руснаците пускат на Сащ аванта в Сирия за сметка на Украйна....[/quote]

  Абе не ми се вярва да пуснат аванта на САЩ в Сирия, това е отдавнашен и много сериозен съюзник на Русия в района, просто Русия в момента има време и ще премила всякакви ИГИЛовци толкова, колкото трябва. За жалост в Украйна стабилността няма да дойде скоро, те си загубиха пазарите, ще мине още 1-2г и няма да имат абсолютно нищо което да предложат иняма кой да инвестира в тях за да станат отново промишлена държава, ще стане земеделско-нацистка пустиня с не повече от 30млн население, поне в относително близка перспектива това ще им е, каквото има читаво като хора ше (вече) се дръпне от Русия и ЕС, а останалите ще живеят известно време продавайки джилез и курви в Турция.

 39. 39 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Ех,значи Раданчо пак е бил отложил семейната почивка и е ходил да ходатайства в Брюксел.
  Нека пак каже някой,че е лош!
  Да си толкова отворен,че да загърбиш егото и свенливостта си,и да работиш за държавата си,ей това е модерен политик!
  Благодаря от сърце,мерси боку,тенкс,данке шойн и др.подобни,Г-н Кънев!

 40. 40 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Весело

  Някой нещо казал, някой нещо преразказал! Дълбока порвинция сме, и такава ще си останем! КЛюЧОВ ИГРАЧ ЛИ? А това не ви ли заучи като оня голям *лен на Първанов? Най-глупаваото население в най-бедната държава в Европа го хранят с локуми!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 41. 41 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Да ни оценят най-сетне поне географията... И ако се инвестира в Южен коридор, доставките от азерите и руснаците могат да се конкурират. И дай Боже, и да се открие нещо и у нас...

 42. 42 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 565 Разстроено

  "...Борисов уточни още, че газовите проекти, в които България участва, не са насочени срещу Русия...."

  Мъ моле ви се, аз и куче му подарих и кога требе мога и пак да лизна къде трябва... и гьола даже мога да пресуша пак за АЕЦа.

 43. 43 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#1] от "Олд Шетърхенд":
  До коментар [#2] от "Олд Шетърхенд":
  До коментар [#3] от "Олд Шетърхенд":

  Ако не си забелязал,мога да те информирам че не всички живеещи в тая страна са герберски позиналци с нищо между ушите .
  Нагледал съм се и съм се наслушал на фантасмагории ,сигурно повече на брой отколкото лазарника имаш.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 44. 44 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Боко е от 2009 и още нищо не е вързал. Освен личните финанси

 45. 45 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 561 Весело

  [quote#44:"Хи-хи"]Боко е от 2009 и още нищо не е вързал. Освен личните финанси [/quote]
  Боко е газов играч от класа, нема се пуашиш

  http://e-vestnik.bg/imgs/mnenia_co/Ujen_Potok_Boko_doc.jpg

 46. 46 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Харесват ми такива изказвания. Усещам държавата по-значима и тежка на европейската сцена. Да видим какво ще излезе!

 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  ето и нещо спестено по темата ....
  " "В онзи момент прозвучаха и аргументи, че не трябва да се строи газопровод, заобикалящ украйна, а и проектът бил икономически неоправдан. Сега обаче виждаме, че има друг газопровод, който също заобикаля Украйна. Интересно защо Еврокомисията, нашите приятели, сега не протестират толкова, колкото срещу "Южен поток". Виждам, че има някаква разлика между различните "потоци" - участващите в тях предприятия. Т.е. ЕК прилага двойни стандарти", категоричен е унгарският първи дипломат."
  а началника мисли това ..
  "САЩ и Хърватия са обсъдили създаването на енергиен хъб в Европа. Това е станало по време на телефония разговор на американския държавен секретар Джон Кери с външния министър на Загреб Миро Ковач.

  САЩ са подчертали значението на Хърватия като енергиен хъб. Джон Кери вече се изказа срещу изграждането на Северен поток 2.

  Трасето застрашавало бъдещето на Украйна и Словения."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6286 Неутрално

  Това е хубаво и дано да се реализира за яд на разни мурзилки.

 49. 49 Профил на knb
  knb
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Боко пак го залъгват за да подпише нещо, което ще ни загроби още повече. ЕО не дава нищо гратис. И всичките задължения са вовеки веков. Сигурно като контрапартида ще ни натикат в еврото при гадни условия и ще започне голямото източване на България. Но разбира се, ще подпишем само и само да задоволим самолюбието на управниците. Ако трябва и бял лист ще подпишем.

 50. 50 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 547 Неутрално

  И сега остава от голи думи да се премине към действие и най- после да успеем да си използваме потенциала. Щото много приказки, а накрая нищо не става. Дано наистина политиката за газа на ЕК да включва и наше село в проектите... ако има някакъв дългосрочен план, разбира се.

 51. 51 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 886 Весело

  Дупчиме , добиваме, продаваме !
  Спестяваме 5 млрд на година.
  Ори , мели , яж !
  Газопроводче,станцийка,хъбче,ключов фактор!
  В същото време евробюрократите ,които гъделичкат Слънчо отсвириха преди 2 месеца "ключовия фактор " от нещо ,което се очертава най-реално в близко бъдеще.
  И защото аз никога не говоря празни слова ето подсещане :
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/03/04/2716868_es_odobri_stroitelstvoto_na_gazoprovoda_ot_turciia_do/
  Та ето какво пише там за ключовия фактор : .....Трасето минава през Грузия, Турция, Гърция и Албания, като са възможно и разклонения за България, Македония, Хърватия и Босна и Херцеговина..........
  ВЪЗМОЖНИ са ......... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ПП.
  Метанът е прост газ, но не е за прости хора.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 52. 52 Профил на Vasil Georgiev
  Vasil Georgiev
  Рейтинг: 492 Весело

  До коментар [#35] от "sd card":

  тоз газов пъб,
  дето и руски газ щял да транспортира?
  -- руски газ ще се транспортира само между другото ако остане свободен трафик иначе големи потоци ще се движат -

 53. 53 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Нямам много доверие на изявления когато ние сме домакин, тогава любезността надделява над реалността. С избора на трасето на TAP през Гърция нашата тежест силно намаля. А за газ от Черно море... да почакаме да видим какво има и изгоден ли е добива.

  За хъб по правилата на ЕС който да замести "Южен поток" защо не, въпросът е дали е изгоден на руснаците и дали имат пари за такъв проект. Така че бих препоръчал да не се бият фанфарите.

  Единствената сериозна възможност виждам във вертикален газов коридор, т.е. от TAP и TANAP вертикално нагоре към нас, вече този газ от нас към Сърбия, Македония и Румъния. Също и газов терминал в Александропулос пак включен към този вертикален газов коридор.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 54. 54 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2107 Неутрално

  [quote#47:"дерибеев"] Сега обаче виждаме, че има друг газопровод, който също заобикаля Украйна. Интересно защо Еврокомисията, нашите приятели, сега не протестират толкова, колкото срещу "Южен поток". [/quote]
  Ми то газ през Украйна е абсолютно безсмислено да се транзитира !
  1.Защото Украйна няма да си оправи скоро отношенията с РФ.
  2.Защото Германия си получава най-евтини газ опъна тръбата по морето да заобиколи шевронските територии Полша и Украйна а те не получават 1 евроцент за транзита.
  3.У нас либертофоните колкото и да слагат пръти в каруцата директна тръба до Крим ще има ако не след 2 то след 10-15г.това е неизбежно!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 55. 55 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Това го написа отдавна покойния писател на мутрите-георграфското ни положение е такова,че колкото и да истерясват Путитата и Митя ,накрая пак през България ще минат.И те знаят,че ние го знаем и няма да им пуснем никакъв гивеч.Освен ако на власт е агента Гоци и го прилъжат с някой милион,архар или ученичка.

 56. 56 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Чудесно, а къде ли се изпокриха десебарските тролчета

 57. 57 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Този еврокомисар ще разписва ли разрешителни за хъба'' БАЛКАН'' или е дошъл да ни успокоява ,защото се вижда вече с просто око че Гърция ще стане енергиен център на Балканите.Разрешителните за Азербайджански газ ЕС ги разписа,там никой не говори за трети и др. енергийни правила.

 58. 58 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 277 Весело

  До коментар [#11] от "xyha": "Браво , тръби има , сега газ от къде ще вкарваме..."

  +++++

 59. 59 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Очевидно г-нът не е наясно, че нашите "политици" са преди всичко лъжци.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 60. 60 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 450 Неутрално
 61. 61 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#48] от "Peni Nikol": "Това е хубаво и дано да се реализира за яд на разни мурзилки."

  Ама ти точно на какво се радваш, че нещо не разбирам ?!

 62. 62 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#52] от "Vasil Georgiev":

  Ихаа-а!

 63. 63 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Весело

  Тези започнаха да се подиграват с България.

 64. 64 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 765 Весело

  "България може да е ключов играч за газовата система на Европа..."
  Да, България е играч-специалист по албанските импаси...нищо чудно и сега да изиграе блестящо някой...

 65. 65 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Европа вода гази жадна за енергия ходи
  Фарадей е открил електролизата преди 300 години

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK