Плевнелиев: България е сред трите водещи аутсорсинг дестинации в света

Плевнелиев: България е сред трите водещи аутсорсинг дестинации в света

© Дневник, Прессекретариат на държавния главаБългария днес е третата най-добра дестинация в света и първа в Европа, а само преди десет години в София открихме първите офиси на аутсорсинг сектора. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри в Пловдив нов център на компанията TELUS International Еurope, събощи прессекретариата му.


За 10 години секторът създаде 33 хиляди работни места у нас. Младите хора в Пловдив намират работа в десетки компании в града, посочи държавният глава, който даде висока оценка на условията за правене на бизнес в града.


Плевнелиев: България е сред трите водещи аутсорсинг дестинации в света

© Прессекретариат на държавния глава
250 души са назначени до момента в новата IT компания, като до края на годината се очаква броят им да се удвои. 300 от тях ще бъдат заети в офиса на компанията в Пловдив.


Росен Плевнелиев благодари на община Пловдив и на всички, които по думите му "помагат на световните лидери да се чувстват добре, да успяват, да просперират, да печелят, да се развиват и да откриват нови хоризонти и перспективи от тук, от България", съобщи БТА. С поредната си инвестиция у нас на световно ниво Канада показва "колко много вярва в България, а и ние колко добре се справяме, като предоставяме възможно най-доброто от нас за успеха на канадските глобални компании по света чрез България".


Според Ксавие Марсенак, президент на компанията за Европа, откриването на новия офис в Пловдив отваря една нова глава от развитието им в Европа, предаде БТА.


В приветствието си посланикът на Канада за България г-жа Жоан Льоме каза, цитирана от БТА, че този ден отбелязва още една глава в прекрасните отношения, които Канада поддържа с България. Тя подчерта, че това става в навечерието на отбелязването на 50-та годишнина от установяване на дипломатически отношения между двете държави. Според нея тя е крайъгълен камък за едно силно и разрастващо се партньорство. Търговските взаимоотношения между двете страни дипломатът определи "като диамант в партньорството, които постоянно се задълбочават и стават все по-силни все по-тесни".


Плевнелиев: България е сред трите водещи аутсорсинг дестинации в света

© Дневник, Прессекретариат на държавния глава


Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов припомни, че развитието на аутсорсинг индустрията в града е приоритет на екипа на кмета Иван Тотев още от първия му мандат. Той уточни, че аутсорсинг и IT компаниите в града са вече над 60 с 5 000 заети и добави, че имат амбиция броят на служителите тази сфера да станат над 10 000 души.


TELUS International е многоезичен контактен център, който предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 3000 служители в шест офиса в София, Пловдив, Букурещ, Манчестър и Крайова. Компанията предоставя обслужване на клиенти по цял свят на повече от 35 езика.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK