Плевнелиев: В България има много таланти, но не сме организирани

Плевнелиев: В България има много таланти, но не сме организирани

© Анелия НиколоваНяма по-отговорна мисия от това да създадем платформи, чрез които талантът на нацията да се развива и да намери реализация на глобалната сцена. В България има много таланти, но не сме добре организирани. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев на церемонията по връчването на наградите в конкурса "Големите малки", който насърчава развитието на малкия бизнес в България.


Росен Плевнелиев изрази убеденост, че българската държава все по-активно ще търси инструментите за разгръщането на таланта и инициативата у българските предприемачи.


"Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му" е принцип, валиден както за държавите, така и за бизнеса, заяви президентът, цитиран от пресслужбата си, и призова малките компании в България да преследват все по-високи амбиции, за да растат. "По света са безброй примерите как от гаражи се родиха милиардни компании", напомни още държавният глава. "Важно е, че 96% от компаниите в България са малки и средни предприятия, които създават над 75% от работните места в страната. Голяма част от износа и потенциала на България за повече иновации е в малките и средните предприятия", каза още Росен Плевнелиев.
"Горди сме, че тази година малките и средни предприятия имат достъп до финансиране чрез европейски средства", заяви държавният глава и отбеляза, че настъпващите промени в световната икономика дават все по-големи шансове за успех на малкия бизнес.


Държавният глава връчи наградата на българската компания "Ортотех" ЕООД, която развива дейност в областта на производството и търговията с медицински изделия за опорно-двигателния апарат. "Ортотех" ЕООД, с екип от над 30 специалисти, от 2004 г. разработва над 40 свои продукти и управлява мрежа от 7 центъра за продажба и консултации в страната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK