Дострояването на хотел "Маринела" продължава въпреки забраната за това

Дострояването на хотел "Маринела" продължава въпреки забраната за това

© Юлия ЛазароваПоредната проверка на място днес е показала, че незаконното дострояване на хотел "Маринела" в София (известен като Японския .- бел. ред.) продължава.


Дирекцията за национален строителен контрол установила днес, че продължава строителството на едноетажното тяло на хотела и не се спазва заповедта за спиране на надграждането.


Видът на извършващите се строително-монтажни работи показва, че строежът е захранен с електроенергия, се посочва в съобщение на Министерството на регионалното развитие.
В резултат на проверката е съставен протокол.


До възложителя "ВГ" АД, "ЧЕЗ разпределение България АД" и строителя ще бъдат изпратени покани за съставяне на актове по Закона за административните нарушения и наказания.


При съставяне на последните такива актове на 3 август строителят "Феростил" ООД депозирал възражение, че не извършва строително-монтажни работи към посочената дата, което не е подкрепено с писмени доказателства.


Възоснова на установеното системно неизпълнение на заповедта за спиране на започналото настрояване на едноетажното тяло и твърденията на строителя, ще бъде изпратено искане до Главна инспекция по труда за извършване на проверка за спазване на трудовото законодателство.


Ако неизпълнението на заповедта продължи, ще бъдат извършвани ежедневни проверки, при необходимост съвместно с инспекцията и Министерството на вътрешните работи, посочват от ведомството.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK