До края на годината България ще плати 400 млн. евро на Русия за АЕЦ "Белене"

Теменужка Петкова, министър на енергетиката, архив

© Анелия Николова

Теменужка Петкова, министър на енергетиката, архивДо края на годината ще бъдат платени 400 милиона евро, или основната част от определеното с решение на арбитражния съд в Париж задължение за изработеното оборудване за АЕЦ "Белене", съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от БТА.


На състоялата се вчера работна среща във Варна на междуправителствена комисия на Русия и България този въпрос е бил сред основните обсъждани теми, обясни енергийният министър. Било е решено задължението да бъде платено на няколко транша, като до края на тази година трябва да се изплати основната част от него.


Бъгарския енергиен холдинг (БЕХ) и Националната електрическа компания (НЕК) обаче в момента не разполагат с тези средства и се обмислят различни възможни варианти за погасяването на задължението, допълни Петкова. По думите й след плащането на основната част ще се търси отново споразумение за останалите две вноски.
Освен това българската страна е открила техническа грешка при изчислението на лихвите от арбитража в Париж. Те бяха определени на 82 милиона, но след възражението техният размер ще се намали, смята министърът на енергетиката. Очаква се решението на арбитражния съд по възражението.


Министърът на енергетиката посети днес Мездра и провери на място подготовката на ЧЕЗ Разпределение за зимата. Тя посочи, че сега се проверява готовността за зимата на всички електроразпределителни дружества в страната и на Електроенергийния системен оператор, като резултатите от проверките ще са готови до края на месеца.


Теменужка Петкова припомни, че преди месеци жителите на седем села в община Мездра, разположени по Искърското дефиле, са подали сигнал за проблем с качеството на електроснабдяването в населените места и чести прекъсвания. Тя допълни, че след проверка от министерството са дадени задължителни указания към електроразпределителното дружество, които са свързани с инвестиции, а срокът за изпълнение изтича в края на септември.


По данни на ЧЕЗ в подмяна и реконструкция на електросъоръжения в района са вложени 200 хил. лева. Ремонтирана е възлова станция в село Елисейна и обновен алтернативен електропровод. Въведено в експлоатация е модерно съоръжение за бързо локализиране на аварии и тяхното отстраняване.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (237)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 791 Неутрално

  А, добре.
  Русия има нужда от всеки долар/евро, с тези ниски цени на петрола. Ще и дойдат добре тези кинти.
  И за нас е добре, щото дневната лихва дето плащаме сега ще намалее.
  Всички печелят.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 3. 3 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 575 Любопитно

  А какво ще получим срещу тях? Нищо, но по братски, от сърце?

  No Pain No Gain
 4. 4 Профил на volodia123
  volodia123
  Рейтинг: 386 Неутрално

  - Хайде тогава да очертаем една хронология на далаверата на века и ако трябва да вдигнем от гроба призрака на Тодор Живков, за да го осъдим поне исторически, ако трябва и с парламентарен закон.
  - Няма защо да безпокоим духа на Живков. 1988 г. когато се започна проектът АЕЦ „Белене”, нашата промишленост макар че беше енергоемка, трудоемка и суровиноемка все пак я имаше. Това бяха предимно руски технологии и за онзи момент все още може да се каже, че са имали основание да търсят нови енергоизточници. Към 1990 г. България, както и всички страни от соцлагера, бяха фалирали . Ние си бяхме в перманентен фалит. СССР също бяха фалирали още края на 80-те години и затова се разпадна. Това ми го е казал руски министър през 1989 г. в Москва.

  - То фалитът на Русия и България е различен. Зависи от мащаба...
  - Няма мащаб. СССР си беше надскочил ръста да става световна социалистическа империя, фалира и затова се разпадна. Никакви други причини няма какво да търсим. Просто – фалит! Нямаха пари и фалираха. Те просто повече разходваха, отколкото изкарваха, а бяха и технологично изостанали, и т. н.

  - Да, но малко разходваха, в дълбоките руски провинции руснаците се задоволяваха с корени, гъби и картофи? Какъв ръст са си надскочили!?
  - Ама ти така си мислиш. При социализма всички работеха и консумираха. Получаваха малки заплати, но фактически всички консумираха по един или друг начин. А нашата промишленост до 1990 г.беше 40 на сто военна. Работеше се много напрегнато. Държахме военните програми на СССР, сеехме партизанлък по света, снабдявахме с оръжие разни режими, готвехме световни революции и така България фалира. Тя фалира още 1988 г., след като ССРР беше поръчал военно производство за 2,5 млрд. лв., което представляваше 23,5% от брутния ни външен продукт, накрая руснаците не взеха продукцията, не я платиха и ние за пореден път фалирахме, защото брутният ни вътрешен продукт беше 10,8 млрд. лв. И така през 1990 г. другарят Луканов спря плащането на борчовете ни, спря и „Белене”. След това разбойниците седнаха, разпродадоха и окрадоха всичко. А там, на площадката „Белене”, имаше струпан много материал. Имаше назначен директор, това беше другарят Овед Таджер, който през 1974 г. беше първи зам.-министър на енергетиката и председател на държавната пускова комисия за АЕЦ „Козлодуй”. Аз съм бил дозиметрист при зареждането на първи реактор, бях на смяна и на пуска, но това е друга тема...Та така, Овед Таджер е директор на АЕЦ „Белене” и се почна едно разграбване на всичко, което беше струпано на площадката – материали, строителна стомана, това са десетки хиляди тонове материали. После мотаха, усукваха, но „Белене” си остана един корупционен проект. След това го съживиха така, че да могат да продължат да крадат и си крадоха още дълго време.

  - Какво са крали още дълго време, нали всичко е било окрадено?
  - Е не, имаше какво още да се краде. Проектът е спрян, но през цялото време се поддържаше площадката. Това означава нови материали и доставки, винаги имаше какво да се краде. И всичко беше по внушение на Москва, направихме подложка 10 м дебела, защото е земетръсна зона и т.н.

  - Нека спазим хронологията на демократичното разграбване и съживяване на проекта?
  - Ами царят го съживи по внушение на Кремъл, чийто агент е много преди да се появи на политическата сцена. Съживи го полуграмотният ни монарх с полуграмотната си чета, който е руски агент и послушник. Съживи го не, за да се възстанови обектът, а за да мислят как може да се откраднат още пари покрай него. Така се стигна до абсурдната ситуация доставеният реактор от „Татра” с много окомплектовки да преседи много време, през което го обгрижвахме и се харчеха безумни пари за поддържане, съхраняване, обслужване и т.н. Накрая го „продадоха“ за жълти стотинки на руснаците и сега този реактор работи и произвежда ток в Калининската АЕЦ.

  - А какво се случваше с проекта, преди да се появи царят на сцената?
  - Харчеха се безумни пари за поддръжката на площадката, които естествено отново се крадяха. Имаше администрация, която получаваше безумни заплати, без да върши нищо, освен далавери. Още преди Симеон проектът беше обезсмислен от приватизацията на Иван Костов. Нашата промишленост беше тотално разгромена. Потреблението на електроенергия рязко спадна. Междувременно се закриха четирите малки блока на АЕЦ „Козлодуй”. През цялото това време уж нещо се работеше в „Белене”, а на практика непрекъснато се крадеше и през този период се окрадоха поне 1,5 млрд. лв., така че официалните твърдения, че до момента българската държава била се изръсила с 3 млрд. лв за „Белене”, са смешни. И сега, видиш ли, заради това трябвало да строим, на всяка цена, да реализираме този абсолютно компрометиран и ненужен проект.

  - Да, но тогава тези 3 млрд. лв. потъват в небитието?
  - Пак ти казвам пръснатите милиарди до момента са много повече, кой може да каже колко и какво е разпродадено на безценица и какво е окрадено. Не дай Боже да го рестартираме този проект! Тогава България съвсем устойчиво и необратимо ще се завърти в руската политическа орбита и в необратимата вече дългова спирала милиардите ще набъбнат дотолкова, че ще ги плащат нашите внуци, правнуци и техните правнуци.

  - Момент, кой продаде за жълти стотинки реактора на „Татра” на руснаците?
  - Как кой!? Правителството на Станишев го продаде, на всичко отгоре руснаците се ослушаха за още едни 200 млн. € по тази сделка, които още ни дължат, ако не са си ги поделили с нашите продавачи, което е по-вероятно. Най-абсурдното е, че когато продаваме на безценица този реактор, в същото време подписваме протокол за други два с „Атомстройекспорт” – вече много по-скъпи, без да има подписан договор...

  - Какъв договор?
  - Как какъв договор! Нямаме договор с „Атомстройекспорт” /АСЕ/ за изграждане, за строителство на обекта.

  - Как да няма подписан договор, на каква база тогава поръчваме нови два реактора?
  - На никаква база. Има подписани разни протоколи, но нямаме договор за строителство и затова след като руснаците ни завеждат делото в Парижкия арбитражен съд, се оказва, че не са им достатъчно аргументите да ни осъдят. Тогава те си намират типично по руски достъп до женевските арбитражи и преместват делото там, за да го спечелят. Защото съдът в Париж е ориентиран преди всичко към защитата на обществените и държавните интереси в споровете, а този в Женева защитава преди всичко корпоративни интереси.

  - Така или иначе решението на Арбитражния съд е факт. Какво трябва да правим отсега нататък?
  - Нищо не можем да правим. Нашите си мълчат, даже по времето на Орешарски съдействаха делото да бъде загубено. По въпроса може да се издири и съответната преписка.

  - Е, това не може да бъде!? С какво съдействахме да загубим дело за стотици милиони евро?
  - Може да бъде. А съдействието на нашите престъпници да загубим делото се изразява в антисъдействието, в саботирането на адвокатската къща, която се е наела да ни защитава.

  - И в какво се изразява това саботиране на делото от наша страна?
  - Просто по никакъв начин не подпомагат адвокатите, които са се наели да защитават интересите ни.

  - С какво бихме могли да ги подпомогнем?
  - С данни, с документи, експертни оценки. Има преписка по въпроса с адвокатите, която също трябва да се извади на бял свят. Защото всичко това, заради което ни осъждат, е безкрайно спорно.Защото ние сме водили разговори, но не сме подписвали договор, на който да стъпят претенциите на руснаците. Правени са разни протоколи, превеждани са авансово разни пари на АСЕ, което също е престъпление – това е. И след като ни осъждат в Женева, нашите не си правят труда дори да седнат и да обжалват размера, за който са ни осъдили. Защото ние нито имаме мотивировка и икономическа обосновка, че можем да финансираме такова нещо, което не ни трябва и не можем да го издържаме, нито можем да му продадем продукцията.

  - Добре де, може да сме осъдени, но все пак срещу това имаме вече произведен реактор плюс втори...
  - Доколкото имам информация, даже още не са произведени.

  - Така ли?
  - Така. Нито първият, нито вторият, а в Женева сме осъдени за два реактора. И какво се получава? Докато ги дочакаме тези реактори и вземем сега да строим втора атомна централа, ще минат 10-15 години. През това време в света ще има съвсем друг тип енергоизточници, няма да са ядрени дори. Добре, хубаво е тук-там да има по някоя базова ядрена централа, някой базов реактор, но да бъде нов, а не някой руски реактор от 80-те години, който няма да ни върши работа, защото това е проект, който ни е наложен от началото на 80-те години на миналия век. Знаете ли, че от тогава досега ядрените технологии толкова напреднаха, че в САЩ отдавна вече са произведени ядрени реактори с големината на пералня, които могат за 30 години да захранват с електроенергия огромна жилищна сграда, цял жилищен комплекс или град.

  - Имаме все пак високотехнологично оборудване, а Богомил Манчев от „Риск инженеринг” твърди, че Русия има интерес да инвестира в проекта като частен. Тоест възможен вариант е България да продаде проекта с всички лицензи по него на частен инвеститор, който да реализира на свой риск, или да се търси стратегически партньор?
  - Това са пълни глупости. „Белене” е окончателно компрометиран проект. Нали направихме опит с германската , която много бързо се отказа. После какъв ресурс имаме ние за такива сделки? Никакъв.

  - За какъв ресурс става въпрос – интелектуален или финансов?
  - Никакъв ресурс нямаме. Даже образователната ни система отиде на кино. Ние произвеждаме вече необразовани посредствени хора, ние нямаме 53 инженери. Имаме 53 вуза, които произвеждат юристи и някакви икономисти, които „не могат да нахранят вързано куче“, но си купуват дипломи за висше образование. Кому са нужни те? И за какъв частен инвеститор говорим, какви рискове ще поеме той? Защото за ядрените обекти отговорна е държавата, на чиято територия са те. България ще бъде безкрайно отговорна при някакво нещастие, авария. С какво България ще отговори при евентуална авария на АЕЦ „Белене”, управлявана от някакъв уж частен инвеститор? С какво, къде й е ресурсът на държавата ни?

  - Защо й е на държавата ни да държи ресурса в джоба си? Нали за това са огромните застрахователни компании по света, всякакъв вид гаранти и т.н.?
  - Алооо, каква застраховка, какви гаранции!? За аварията във „Фукушима” Япония прахоса 120 млрд. долара, за да ликвидира последиците. Ама Япония е втората икономика в света, една гигантска икономика, която може да си позволи тези 120 млрд.долара. Така че вариантът за частен инвеститор за „Белене” е просто немислим. Колкото до руския интерес да поеме централата като частен проект, няма какво да се заблуждаваме – страна нечлен на Европейския съюз няма как да строи ядрени мощности в България.

  - Богомил Манчев твърди още, че реакторите могат да се продадат в Иран, Индия или Йордания, макар и на два пъти по-ниска цена, защото Русия и без това строи там ядрени централи?
  - И това е поредната глупост. Русия и Иран си играят свои игрички. Как не е разбрал, че руснаците не ги интересува дали „Белене” ще се построи. Те имат интерес този проблем да ни виси на врата, защото това е един корупционен политически проект и чрез него могат да ни държат в подчинение – да ни изнудват, да ни рекетират.

  - Значи нищо да не правим?
  - Защо нищо? Първо, тези, които са вземали решенията и са подписвали протоколите навремето, да бъдат разследвани, да седнат и да почнат да пишат обяснения. Това са хората от Румен-Овчаровата глутница. Нека обяснят първо за колко жълти стотинки подариха оня реактор на Калининската АЕЦ? Колко комисиони получиха? Какви щети нанесоха на България и след това – кой ги накара да подпишат и да плащат аванси за новите реактори по други, много по-високи цени при управлението на Станишев? Овчаров трябва да бъде задържан и привлечен към отговорност, защото кой му позволи да денонсира дългосрочните договори за доставка и транзит на газ на 18 декември 2006 г.? Става въпрос за договорите от 1998 г., които аз съм ги подписвал. Тук щетите за нас също са огромни – 2,3-3 млрд. $. Да се разследва и обясни как така модернизацията за удължаване живота на пети и шести енергоблок на АЕЦ „Козлодуй”, която договорихме с „Атомстройекспорт”, набъбна от 200 на 750 млн. евро като за свои хора? И тук тепърва имаме да плащаме огромни пари. Тоест руснаците непрекъснато ни ограбват по един или друг начин в съучастие с местни, мастити престъпници, „избрани“ във властта!?

  - Да, но всичко това няма да реши насъщния ни проблем с „Белене”, където всеки ден потъват по 340 000 лв. само от лихви?
  - Виж какво, аз като казвам разследване, имам предвид и конфискация и връщане на част от откраднатите пари от шайката престъпници и тази част няма да са никак малко пари? Но може да се погледне и анализира аналогията на тази измама! Реакторите не са произведени, никой не ги е виждал, няма договори, има уговорки, които може да са добавени и след започване на арбитражното дело?! Тук трябва да протече „Безкомпромисно следствие“, което да посочи, да формулира проблема и посочи престъпниците! Ние се доверяваме на хора, които нямат морал, и откровено работят с престъпни замисли!

  - И как ще стане това?
  - Има как да стане. Откраднатите парични потоци могат да се проследят. Вече има информация къде са отишли.
  http://www.blitz.bg/news/article/439897
  Ламята АЕЦ ”Белене” повлече България към дъното
  Енергетиката фалира, България - също

 5. 5 Профил на sluchaynia
  sluchaynia
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Кой подписа договора? Поименно искам да знам тази страшна държавна тайна? Кой? Чий или чии подписи стоят отдолу. Ако са им наредили, да свидетелстват кой им е наредил? Кой изпържи държавата с над 1 милиард лева? Няма ли си име?

  Гниеща бензиностанция: https://www.entrepreneur.com/article/290503
 6. 6 Профил на abnell
  abnell
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ще платят до края на годината, но в момента нямат нито парите, нито идея къде да ги намерят...

 7. 7 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 575 Разстроено

  До коментар [#5] от "sluchaynia":

  Кметът на Перущица.

  No Pain No Gain
 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7977 Гневно

  Не стига, че сме държава пълна с крадци, ами сме и пълни с умници!!!
  А на храбрия Дянков няма ли да му потърсят отговорност? Когато беше финансов министъри спря АЕЦ-а, нали за да плаши Русия заради Белене, щеше да съди Русия, щеше да пляска Русия по дупето,. Сега, заради неговото юнашко самочуствие, плащаме по 160 хиляди евро на ден лихви.
  И изобщо къде са нашите юристи ???

  [email protected]
 9. 9 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Сега ще платим за непроизведените реактори. А после в продължение на години ще плащаме за съхранението им

 10. 10 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3701 Гневно

  До кога цял народ ще страда заради прищевките на гоцевчетата!?
  Крайно време е те да бъдат подведени под съдебна отговорност за предателство къй интересите на родината ни!
  Ало Цацаров защо спиш?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 11. 11 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Точно в този момент се чудя русофилите в Б-я дали се кефят на тази новина,защото съм виждал има хора в Б-я които се радват дори когато Б-я губи на Русия,което е извратено,ама то тях не можеш да ги разбереш никога,на тях останалите хора които не харесват Русия или са соросоиди или некви там еврогейове и такива работи.

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Весело

  Между другото, за БГА "Балкан", за който сме осъдени още през 2006 г. за 10 млн. долара от Парижкия арбитражен съд, още не сме платили. Делото е по българските съдилища...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Т.е. българският народ ще плати 400 млн. на Русия за нещо,което не е видял,пипнал,дали е работещо и т.н.

 14. 14 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#10] от "Храбър":
  Нямам спомен някой да Вие назначавал за говорител на народа.
  Самоназначаването не хваща дикиш, но поне можете да се самоуспокоявате.....

 15. 15 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  Не се наядоха тез ватенки...да им приседне дано...

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Българие е член на ЕС и демократична и правова държава. Като такава(демократична и правова) държава, ние спазваме върховенството на закона и зачитаме международното право.
  А, да - и независимостта на съда уважаване.
  И изпълняваме съдебните решения, което е нещо съвсем нормално за една демократична и правова държава.
  Щеше да бъде добре, ако изпълнявахме и договорите, които сме подписали, за да не се налага да изпълняваме вместо това съдебни решения.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 18. 18 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  [quote#8:"karabastun"]И изобщо къде са нашите юристи ??? [/quote]
  Като чета какви ги пишеш, не са у вас

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 19. 19 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  “Министърът на енергетиката посети днес Мездра и провери на място подготовката на ЧЕЗ Разпределение за зимата.”

  Дали и чешият енергиен министър проверява по села и паланки, готовността на енергото за зимата!

  I Want To Believe
 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  [quote#13:"Cara Mia"] за нещо,което не е видял,пипнал,дали е работещо и т.н.[/quote]
  малко по различно е от тостер на промоция

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  [quote#14:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Нямам спомен някой да Вие назначавал за говорител на народа. [/quote]
  От доста време хортата с гласуването си ви теглиха една майна на русофилите....както се наричате!
  Защо мислиш БСП губи толкова пъти избори?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  [quote#5:"sluchaynia"]Кой подписа договора? Поименно искам да знам тази страшна държавна тайна? Кой? Чий или чии подписи стоят отдолу. [/quote]
  ами на ... предишните .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23 Профил на sluchaynia
  sluchaynia
  Рейтинг: 267 Неутрално

  [quote#17:"г-н Саранди Говедаров"]Щеше да бъде добре, ако изпълнявахме и договорите, които сме подписали, за да не се налага да изпълняваме вместо това съдебни решения.
  [/quote]

  Не, нямаше да е добре. Така плащаме засега около 1.3 млрд. лева. Целият проект е над 10 млрд. Евро. Това е 25% от нашето БВП на годишна база. Просто ще фалираме като държава ако ги заровим в една електроцентрала.

  Гниеща бензиностанция: https://www.entrepreneur.com/article/290503
 24. 24 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  [quote#17:"г-н Саранди Говедаров"]Щеше да бъде добре, ако изпълнявахме и договорите, които сме подписали, за да не се налага да изпълняваме вместо това съдебни решения.[/quote]

  Всъщност най-добре щеше да е, ако въобще не подписвахме договори, които не са в наш интерес, като този за "Белене". Според мен единственото което може да ни спаси в бъдеще е, всички политици да се подлагат всеки месец на детектор на лъжата с един въпрос само - "Бихте ли предали интересите на България в полза на друга държава по каквато и да било причина.". Айде на бас, че твърде много ще изгърмят веднага. Целите БСП, Атака, АБВ, ДПС, голяма част от Гербаджиите, ВМРО и НФСБ, а сигурно и някои Реформатори.
  И е крайно време на комунистите да се обясни, че ако искат да се правят на бизнесмени, да го правят със собствените си пари а не с държавни. Независимо колко "изгодно" им се струва или са им платили да им се струва.
  Иначе Станишев и Гоце да не се радват много-много - да следят какво се случи на сем. Бокови и да си мислят за техните семейства. Бог не прощава.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 25. 25 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#17] от "г-н Саранди Говедаров":

  Поздравления, тавариш! Демонстрирате висш пилотаж в демагогията. Ако България наистина беше правова и демократична държава, схемата Белене нямаше да се случи никога, а всички резиденти на Масква щяхте да сте по затворите, защото по правило Кремъл си набира агентите сред престъпниците и отрепките в България.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 26. 26 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Поне по ТВ-то няма ли да ни покажат какво купуват за нашият един милиард?!

 27. 27 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  Наскоро БЕХ емитира облигации за €500млн. с 5%тов год.купон.
  Та свежи каймата трябва да има в касата.

 28. 28 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 791 Неутрално

  И е крайно време на комунистите да се обясни, че ако искат да се правят на бизнесмени, да го правят със собствените си пари а не с държавни. Независимо колко "изгодно" им се струва или са им платили да им се струва.
  До коментар [#24] от "Тюфлекчия":

  Съгласен съм с по-голямата чадт от коментара ти. Само не разбеах - горния цитат отнася ли се за Костов и американските тецове?

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 29. 29 Профил на sluchaynia
  sluchaynia
  Рейтинг: 267 Неутрално

  [quote#22:"дерибеев"]ами на ... предишните .[/quote]

  Няма значение дали са предишни или сегашни бе - има някакъв документ на основата, на който дължим тези пари. Той арбитража на основата на устни обяснения няма да присъди на руснаците нищо. Има някакви документи, които обещават (правят волеизявление) тази стока да бъде доставена на определена цена до определена дата.
  Та този документ/и е печатен не ръкописен и отдолу стоят подписи и ясни имена с длъжностите. Примерно Иван Иванов - Директор на водопад. Искам имената под този документ да ги видя, може и нищо да не ни говорят ама да ги знаем бе, защо е тази тайна? Какво тайно има в това?

  Гниеща бензиностанция: https://www.entrepreneur.com/article/290503
 30. 30 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Да благодарим на ндсв, тройната коалиция и герб. Доста усилия положиха за да изпълнят желанията на господарите си от Масква

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 31. 31 Профил на Сталкер
  Сталкер
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#4] от "volodia123":

  Изглеждаше почти като експертно мнение до момента в който стигна до:

  [quote#4:"volodia123"]в САЩ отдавна вече са произведени ядрени реактори с големината на пералня, които могат за 30 години да захранват с електроенергия огромна жилищна сграда, цял жилищен комплекс или град. [/quote]

  и стана ясно че е ексертно най-вече в теория на конспирацията...

 32. 32 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 485 Неутрално

  За 27 г. би трябвало да е ясно, какво биха направили "реформираните" и "добри" комуноидите и техните слуги-доносници-"демократи", ако бъдат допуснати до властта и то след свободни избори. Но ... очевидно това анархо-ляво племе все още не може да вдене. Честит ви зелник за €400 m.

 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  [quote#27:"Ф.Нинов"]Наскоро БЕХ емитира облигации за €500млн. с 5%тов год.купон. [/quote]
  не бяха ли за Мариците

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7977 Любопитно

  В този форум всички са фенове на Брад Пит - Дянков или всички са юристи - като гледам ком.8 ???
  Пак питам - в БГ няма ли юристи, няма ли чуждестранни юридически съветници, които да дадат компетентно мнение на правителството! Що за идиотщина беше това да се смята, че не дължим нищо на Русия! Естествено, че при ЕДНОСТРАННО прекратен договор, за което Русия няма вина, ще трябва да й се плати обезщетение!
  Ама не-все някой друг ни е виновен. Русия ни е накарала да го сключим, САЩ са ни накарали да го прекратим- обаче НИЕ си плащаме. Позната история!

  [email protected]
 35. 35 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Ако България наистина беше правова и демократична държава, схемата Белене нямаше да се случи никога,

  До коментар [#25] от "Щ":

  Хм,
  А схемата с БГА Балкан?
  С Американските тецове, схемата....
  С Лукойл схемата.....
  ....
  Ето ти и нещо по-ново:
  С царските конюшни схемата.....

  Аре стига си обвинявал за всичко комунистите - пивечето узмряха, останалите се пребоядисахте....

  На калпава ракета - космоса и крив.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 36. 36 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1849 Любопитно

  [quote#28:"г-н Саранди Говедаров"]Само не разбеах - горния цитат отнася ли се за Костов и американските тецове?[/quote]

  Аз не виждам прилика между това да набиеш милиарди държавни пари в атомна електроцентрала и това което се случи с "американските" тецове. В единия случай държавата се прави на предприемач с моите пари, а в другия дадоха едни соц реликви на някой, който ги модернизира и ще можем да получаваме ток от тях още десетилетия без да зависим от никой. То всъщност от там идва омразата към тия тецове - не е Русия на кранчето и да може да ни щантажира, а независимостта на България е най-голямата мъка на всеки правоверен русофилистик.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 37. 37 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#29:"sluchaynia"]Та този документ/и е печатен не ръкописен и отдолу стоят подписи и ясни имена с длъжностите.[/quote]

  Ами то май договор няма, а само някакви протоколи за доставка. Те сами по себе си не са договори с клаузи и т.н.
  А ни осъдиха на арбитража, не за друго, а защото резидентите на Масква саботираха адвокатската къща, която трябваше да защитава интереса ни.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 38. 38 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#21] от "Храбър":


  [quote#21:"Храбър"]Защо мислиш БСП губи толкова пъти избори? [/quote]
  Защото ги печели симпатизантът на БКП Бойко Борисов.
  Който е напуснал МВР за да запази партийната си принадлежност (по време на деполитизацията в МВР).
  Който ви каза на вас "десните", че това което е построил Т. Живков вие не можете да го боядисате!

 39. 39 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Отказ от плащане, немски прокурори и ПЪЛНО публикуване и разследване на ВСИЧКИ 'договорки' по тая мафиотска схема за източване на Български кинти към русия.

  Това е руска атака през България срещу ЕС

  Facing Worlds
 40. 40 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  До коментар [#24] от "Тюфлекчия":

  Това с детектора на лъжата няма да проработи, защото проверяваните не смятат, че предават интересите на държавата, а само че трябва да си вземат полагащото им се от безупречната и всеотдайна служба към родината.
  Освен това на проверяващия с детектора ако му бутнеш куфарче с каймета, въобще няма да се замисли, а най-много да поиска повече = две куфарчета.

 41. 41 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 647 Весело

  До коментар [#28] от "г-н Саранди Говедаров":
  [quote#28:"г-н Саранди Говедаров"]Съгласен съм с по-голямата чадт от коментара ти. Само не разбеах - горния цитат отнася ли се за Костов и американските тецове?[/quote]
  Ушанка, договорите за енергията от мариците ги подписваха министрите на царя и СтанишеФ

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 42. 42 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#35:"г-н Саранди Говедаров"]Аре стига си обвинявал за всичко комунистите - пивечето узмряха, останалите се пребоядисахте....[/quote]

  Тоа па !?!
  В България е имало не повече от една дузина комунисти студентчета преди 44-та и толкоз.
  От тогава до днес, има основно родоотстъпници и рублаждии с престъпно минало, а след 89-та и с престъпно бъдеще. Всички тези схеми са с тяхно участие.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 43. 43 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  До коментар [#27] от "Ф.Нинов":

  Те бяха за дълга към Американските ТЕЦ-ове. И там договорът е близък до грабеж. Този по същия начин, разликата е само, че това като го платим догодина няма да се плаща отново, а там цоцането продължава. Толкова приказки от Дянков, дори не се трогнаха да поискат това което е произведено да платим и руснаците както закъсняват със сроковете щяхме да се измъкнем. Но уви за нищо не ставаме, за съжаление освен крадене друго не можем.

 44. 44 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 736 Неутрално

  [quote#13:"Cara Mia"] българският народ ще плати 400 млн. на Русия за нещо,което не е видял,пипнал,дали е работещо и т.н.[/quote]
  Да, ама 'българския народ' си избира гоцевчета, станишевчета,румен офчарчета, бойкоборисовчета, доганчета и т.н. , които така хубаво го уреждат.
  Тъп е бг народа.
  Плати 4 млрд. откраднати от КТБ, та ще му се опънат някакви си 400 млн.

 45. 45 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4126 Неутрално

  Гледайте да не закъснеете с

  ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪК "РУСИЯ"

  А че е данък вече е очевадно.

  "Българското",пази Боже правителство

  говори само и единствено

  КАКВО БЪЛГАРИЯ ИМА ДА ПЛАЩА НА РУСИЯ

  РУСИЯ какво има да дава - МЪЛЧАНИЕ

  ОГЛУШИТЕЛНО МЪЛЧАНИЕ

  Г Н У С

 46. 46 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 638 Неутрално

  400 милиона евро - слаба работа!
  В сравнение с 4 и половината милиарда на КТБ.
  Ще си ги платим като попове.
  ЩОМ ОЩЕ ТЪРПИМ ТАЯ БАНДА ОТ КОМУНОИДНИ ТИПОВЕ ДА НИ "УПРАВЛЯВА" - Т.Е. БАЛАМОСВА, ЛЪЖЕ И КРАДЕ.

 47. 47 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4126 Любопитно

  КЪДЕ Е РЕШЕНИЕТО НА АРБИТРАЖА

  ДА СЕ ВИДИ КАКВО

  И ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ БЪЛГАРИЯ

  ТРЯБВА ИЛИ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ

  НА РУСИЯ

  ЗАЩО никъде не се публикува това

  АРБИТРАЖНО РЕШЕНИЕ ?!?!?!

 48. 48 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5262 Неутрално

  Ще има да "плаче" Боко и да ни убеждава, колко е трудно за страната. А ние "плачем" колко окрадоха и се разхождат безнаказано.

 49. 49 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#5] от "sluchaynia":

  По въпроса има две версии! Едната е, че държавата е изпържена от този дето е казал да се строи, а другата е, че е от този дето се е отказал.

  Апропо Дянков дали наплясдка руснаците?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 50. 50 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  До коментар [#43] от "stoiank":

  Щом е така - тогава ще трябва да шитнат нови джънкбондс на борсата в Ирландия за да се изплатят на Атомстрой.
  Иначе с тези пари в момента би могло да се купят всички акции на канадската Дънди Прешъс Метълс, имаща златодобивна дейност в България, Сърбия, Армения, както и преработвателен завод в Намибия като бонус.

 51. 51 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#39] от "evlampi":


  [quote#39:"evlampi"]Това е руска атака през България срещу ЕС [/quote]
  По-кротко!

 52. 52 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Петдесет години официално бяхме съветска/руска васална колония и това е оставило трагичен отпечатък върху цялата ръководна върхушка.
  Системното издигане на мерзавци верни на Масква по властовата стълбица е минирало задълго държавното управление и независиомост.

 53. 53 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Ами Костов да ги плати нали е най-....мафиот, бандит, разпродаде държавата за жълти стотинки....да плаща той

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 54. 54 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#45] от "Hawaii":

  Това е ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪК ТЪПИ УПРАВНИЦИ.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 55. 55 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#47] от "Hawaii":


  [quote#47:"Hawaii"]ЗАЩО никъде не се публикува това

  АРБИТРАЖНО РЕШЕНИЕ ?!?!?! [/quote]
  Има го!
  Но ти не знаеш как да го търсиш!

 56. 56 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 731 Неутрално

  "До края на годината България ще плати 400 млн. евро на Русия за АЕЦ "Белене"

  Ами простотията скъпо се заплаща . Ама е лесно за простите - плащат балъците . Та не може да се разбере чия е простотията

 57. 57 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1389 Весело

  До коментар [#51] от "Dохкeflyt":

  Що, ако не съм по-кротък кво ше стане, а?

  Facing Worlds
 58. 58 Профил на moon744
  moon744
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Какво са 400 милиона? Едно нищо. Дето се вика, от КТБ вече осребрихме към петдесет милиона от четири милиарда, очаквайте следващия сезон на филма. С бездействието си синдиците подкрепят тотално корумпираните квестори на БНБ, както и прокуратурата. И адвокатите им. Но някой ще плати, да. Познайте дали ще е бюджетът или банките. Не. Данъкоплатецът ще е.Добре е да се самосезира прокуратурата срещу фонда за вземанията... Но не. Коя прокуратура?Грешка.Не и тази,нашата.

 59. 59 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7977 Неутрално

  До коментар [#49] от "tribiri":


  [quote#49:"tribiri"]
  Апропо Дянков дали наплясдка руснаците? [/quote]
  Ами отиде да работи в руска банка Храбрият Дянков !

  [email protected]
 60. 60 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  [quote#36:"Тюфлекчия"] а в другия дадоха едни соц реликви на някой, който ги модернизира и ще можем да получаваме ток от тях още десетилетия без да зависим от никой.[/quote]
  ами следва същата схема , някой взема реликвата белене , договор за изкупуване и ползваме ток десетилетия .. на цена около тази
  https://www.yahoo.com/finance/news/us-nuclear-plant-sale-fraction-cost-141848248--finance.html

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 61. 61 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 510 Неутрално

  За да има договор, значи някой го е подписал. Тези, които са подписали договора за Беляне, и са взели високите комисонни, да плащат сега с лихвите. Не може 27 години да плащаме за золумите на всякакви некадърници, които се упражняваха в управление на тази страна. Да им се търси съдебна отговорност, прокуратурата за какво е? Само за заплати и бонуси ли?

 62. 62 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1711 Гневно

  Затова Късъкът от Масква назначава премиери и президенти, за да пълнят касичката на виолончелиста!!!

 63. 63 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Хубаво- плащайте нищожни договори, но да си знаете, че за 2016г. ще декларирам абсолютният минимум като данъчна основа в ГДД за 2016г. Да не мислите, че ще ми съдирате по 10 кожи с данъците, за да може нЕкои отговорни другаре да си вземате комисионни от нищожни сделки, а после и аз да участвам в плащането им с моите данъци? Няма го майстора! Ще хванете на босия цървулите Много ви здраве от мен

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 64. 64 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Трябва да се сезира ОЛАФ защото арбитража в париж е корумпиран и много ясно че ще се произнесе в полза на русия по проект правен от СССР и тоталитарния режим на живков
  В русия има цялата менделеева таблица петро и газ и хранилища за ядрени отпадъци а в България няма нищо

 65. 65 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Изедници!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 66. 66 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 731 Неутрално

  А за лихвите - ни дума , ни вопъл , ни стон .

 67. 67 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 625 Гневно

  Ето затова ще си останем най бедната страна в ЕС ...

  Гаргамел позволи да се разграбят активи за над 20 млрд , на безценица с престъпната приватизация
  Над 3 млрд бяха откраднати от една банка и няма един виновен.
  Около 3 млрд бяха загубени в гьола Белене и пак няма един виновен.
  1.2 млрд се платиха на американците заради неизгодните договори и отново няма един виновен.

  България е ощетена с около 30 млрд.
  Честито

 68. 68 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 731 Любопитно

  [quote#1:"Щ"]Абе аре бе... да си ги плаща Гоце и Станишко, и останалите резиденти на Масква в политиката ни.
  Или най-добре да увиснат на въжето всичките!!! [/quote]

  " Бойко Борисов спря три големи енергийни проекта "
  Е тая на снимката го казва.
  Та кой , викаш , да висне на въжето ?.

 69. 69 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Това е само една част от "Големия шлем" на Гоце! Ще има и продължение...

 70. 70 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Хайде сега патреотете да кажат колко ни струват Рассия и колко циганите??/

 71. 71 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#46] от "ppopov_67":


  [quote#46:"ppopov_67"]ЩОМ ОЩЕ ТЪРПИМ ТАЯ БАНДА ОТ КОМУНОИДНИ ТИПОВЕ ДА НИ "УПРАВЛЯВА"[/quote]
  Т'ва кой?
  Москов?
  Или ДСБ-ту в Парламента?
  Дето гласува против "вота на недоверие" за да остане Москов министър и да управлява докторите!

  Защото БСП и ДПС гласуваха срещу правителството.

 72. 72 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#68] от "papyre":

  добре , че ги спря защото за Белене нямаше да потънат 3 млрд , а 23 млрд и щяхме да се чудим на кой да подаряваме ток , защото щеше да има свръх излишък.
  За южен паток , с надутите му цени , трябваше около 2050 година да започне да печели държавата , до тогава всичко щеше да отива в расия.

 73. 73 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Руснаците имат ракети и самолети насочени към европа и водят хибридна война защото нато се разширява на изток и сега има ембарго заради крим

 74. 74 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1110 Разстроено

  [quote#63:"Логика"]Няма го майстора! Ще хванете на босия цървулите Много ви здраве от мен[/quote]
  Няма как да се измъкнеш, да те открехна брато! Ще плащаш 20% ДДС на всичко, докато живееш в България и пак ще им дадеш парите.

 75. 75 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5512 Неутрално

  До коментар [#8] от "karabastun":
  Ти хептен го удари през просото с лъжите си.

 76. 76 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5512 Неутрално

  [quote#11:"gembirdkz"]Точно в този момент се чудя русофилите в Б-я дали се кефят на тази новина,[/quote]
  Кефят се, разбира се. Ето:
  [quote#2:"г-н Саранди Говедаров"]А, добре.Русия има нужда от всеки долар/евро, с тези ниски цени на петрола. Ще и дойдат добре тези кинти.[/quote]

 77. 77 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 731 Любопитно

  [quote#24:"Тюфлекчия"]Иначе Станишев и Гоце да не се радват много-много - да следят какво се случи на сем. Бокови и да си мислят за техните семейства. Бог не прощава. [/quote]

  Не знаех , че в България има каста на безсмъртни. Явно си техен представител .

 78. 78 Профил на dinkost
  dinkost
  Рейтинг: 434 Любопитно

  За тези пари ток по международни цени да купувахме, пак щеше да ни излезе по-евтино - уви ние все "дърпаме дявола за опашката".

 79. 79 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  Ето интересно мнение от Капитал:

  "Арбитражното решение срещу НЕК трябва задължително да се обжалва"

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/mnenia/2016/06/20/2780626_arbitrajnoto_reshenie_sreshtu_nek_triabva_zaduljitelno/

  klimentm
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#74] от "vankata1": Самоосигуряващо се лице съм- има начин


  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 82. 82 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Предлагам всички гласували за БСП и АБВ да дадат по 1000 лв. и така да заплатят за нанесените щети върху останалите граждани на Република България!

 83. 83 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 443 Неутрално


  [quote#58:"moon744"]Коя прокуратура?[/quote]
  Как коя? Пловдивската с пловдивският съд даже..Едно телефонче от Цацаров и Цветанов и който трябва ще влезе в затвора.Нима някой се съмнява?

 84. 84 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7977 Любопитно

  До коментар [#75] от "Blood Red Skies":

  Да не би да си твърде млад или просто не си спомняш вече за Дянков - беше финансов министър няколко години и твърдеше, че арбитражния съд в Париж му е все едно в джоба !
  Заканваше се на руснаците, като спря Белене , а после отиде да работи в Русия!
  Фен ли си му ?

  [email protected]
 85. 85 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  допълнение 12 все още може да се види в нета , и думите на Трайков си стоят ..
  "„Това сигурно сте го сънували вие, защото аз нито съм го решавал, нито съм го казвал", лаконичен бе Трайчо Трайков. След обяснението, че това е било заявено от премиера, Трайков каза: „Не мога да повярвам, че го е казал. Не сме решавали, че няма да участваме нито в единия, нито в другия проект."
  добър слоган за кампанията му " не мога да повярвам , че го е казал "
  та колкото и някои да се правят на нещо различно от големи бели птици върви единствено на инструктажа преди смяна .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 86. 86 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 731 Неутрално

  [quote#72:"001"]добре , че ги спря защото за Белене нямаше да потънат 3 млрд , а 23 млрд и щяхме да се чудим на кой да подаряваме ток , защото щеше да има свръх излишък. [/quote]

  Елементарно , Уотсън. Клишета покрити с патина и мухъл . Ами огледая се в медиите - пропити са с предвиждания и предстоящи проекти и за Белене и за потока / хъб не се прави за транспорт на суроватка / и за ТАП и ТАНАП и за интерконектори . Простия плаче за потока , ама няма дупе - иска да преговаря с путинци , ама до него да е и представител на ЕС . Да , ама не - условията ще ги поставя Путин . Ако щете - турчето чака . С хиляди километра готова преносна мрежа - и за нефт , и за газ. С атомна - четири пъти по- голяма от АЕЦ- а. А ако не бяха спрени проектите - да сме забравили за строежа им. Но знаем си - ако не целуваш образ , ще целуваш ... Така де .

 87. 87 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 946 Весело

  До коментар [#8] от "karabastun":

  то по интересно е и това ,къде е Дянков

  гошо
 88. 88 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5512 Любопитно

  До коментар [#84] от "karabastun":

  Ти случайно да се сещаш, че Дянков си имаше началник?

 89. 89 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  А всъшност реакторите произведени ли са?

 90. 90 Профил на mitko
  mitko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хора, не забравяйте, че това са 'нашите' пари.

 91. 91 Профил на Thracian
  Thracian
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#4:"volodia123"]гроба призрака на Тодор Живков, за да го осъдим поне исторически, ако трябва и с парламентарен закон. [/quote]

  Личното ми мнение за Живков е че, беше голям държавник независимо от всичко. Факт - по негово време имаше 2 фалита, НО....не по негова вина. На момчето от село дължим индустриализацията на България и че, 80% от населеноето, от селата се премести по градовете. По негово време се направиха контакти с Кока Кола, започнахме да произвеждаме Рено и много други неща. По негово време се роди индустиралният шпионаж с койото излезе приказката казано от германци - "Кога евреите станаха войни, германците бизнесмени а българите инженери". Ако търсиш виновен, по скоро обвинявай конюктурата. На руснаците не им хареса факта че, произвеждахме по добри коли. Не им харесаха връзките с Кока Кола, накараха ни да затворим много от външните ни дружества навън. Та нали Тексим беше капиталистическа фирма в социалистическа България. Т.е. - при такива обстоятелства, фалитът е неизбежен, когато работиш с 3-4 пазара и то от твоя калибър без наличие на конкуренция и т.н. Остави Живков намира. той излезе по българин от повечето българи. Това което стана след 89 та си беше преврат от кликата на Луканов и Дойнов. Единият - двоен агент, открадна всички пари в България а другият, макар и икономически гении прибра всички пари на външните ни търговски дружества. Има много хубав документален филм https://youtu.be/65D66yj_wcE който горе долу е много обективно направен. Хубаво му направиха паметник, само къде БСП нямат място при него.

  Форумът на Дневник е пълен с БАТКИ!!!
 92. 92 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7977 Неутрално

  До коментар [#88] от "Blood Red Skies":


  [quote#88:"Blood Red Skies"]Ти случайно да се сещаш, че Дянков си имаше началник? [/quote]
  Сигур е имал - нали като си е свършил тук агентурната дейност за загробването на някой и друг български милиард в полза на Русия заради Белене - си го е прибрал на високоплатена длъжност в Москва !

  [email protected]
 93. 93 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Представяте ли си някой да увътри частна фирма с 400 мил.? Лошо му се пише.

 94. 94 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1936 Любопитно

  няма проблем, НАП да удари по колкото там намери фирмички във всеки що-годе град и всичко е шест

 95. 95 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1836 Любопитно

  #Кой сключи договорите. Ние ще платим. П.С. ББ с нас ли е или с #Кой?

 96. 96 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7977 Любопитно

  До коментар [#87] от "гошо":
  [quote#87:"гошо"]то по интересно е и това ,къде е Дянков[/quote]
  След като напусна поста финансов министър на България, Дянков стана ректор на висшето Руско училище по икономика в Москва.
  После Симеон Дянков влезе в надзорния съвет на руската държавна банка "Внешторгбанк" (ВТБ)!!!
  Интересно, че никой не му търси отговорност - и още по-интересно е - в България като няма юристи по международно право за казуса с Белене, не се наеха чужди консултанти , а всички вярваха на Дянков !!!

  [email protected]
 97. 97 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5512 Неутрално

  До коментар [#92] от "karabastun":
  Не се прави на ударен. Говоря за Борисов. Това първо. И второ - ти да не би да искаш да кажеш, че спирането на безумието, наречено АЕЦ Белене, е било грешка?

 98. 98 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4178 Любопитно

  До коментар [#3] от "tokkay":

  +++++++++++++++++++++
  Когато има "вземане-даване" с Братушките винаги сме "вътре с двата крака"

 99. 99 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Keф, майка! :Д Братския съветски народ не си играе. Къде са сега онези хубосници, които вееха съветски и руски знамена преди 1 седмица и тъпкаха знамето на ЕС? :Д Би ми бил интересен техния коментар. :Д Макар че те може би биха се радвали. Поне за мен те НЕ СА българи.

 100. 100 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7977 Неутрално

  До коментар [#97] от "Blood Red Skies":

  [quote#97:"Blood Red Skies"] спирането на безумието, наречено АЕЦ Белене, е било грешка?[/quote]
  НЕ !!!
  Казвам, че начинът за спирането не беше явно юридически проработен !
  Виж ком. 96 - мой !

  [email protected]
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK