Данъчните не откриха нарушения при сделката за Дипломатическия клуб в Бояна

Данъчните не откриха нарушения при сделката за Дипломатическия клуб в Бояна

© Иван ГригоровПроверката на данъчната администрация, която започна след шума покрай сделката с Дипломатическия клуб в Бояна, е показала, че всичко е изрядно. От Националната агенция за приходите не не са открили нарушения, свързани с произхода на парите на инвеститорите.


Това съобщава в днешния си брой в. "Сега".


Собственици на имота вече са трима младежи на 21-24 г., обединени във фирмата "Ексклузив уеб дизайн". Тя е регистрирана преди година с 3 лв. уставен капитал. Установено при проверката сега е, че те са платили имота с банков кредит. Цената по сделката беше 8.5 млн. лв. без ДДС.
Не се разбира след проверката какъв е залогът за този кредит, нито от коя банка е.


Изданието припомня, че неотдавна по случая вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов се твърдели, че залогът е друго дружество


Младите бизнесмени, чиято фирма се занимава с интернет реклама, вече са собственици на имота, потвърждават от Агенцията за приватизация. НАП беше последният орган, който можеше да спре приватизацията, ако открие нарушения, допълва изданието.


Клубът е обособена част към АДИС, която е в забранителния списък за приватизация. Законът обаче позволява продажбата на обособени части на дружества от този списък. През ноември кабинетът предложи промени, с които това да се забрани конкретно за АДИС. Неин принципал е Министерството на външните работи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK