ЕБВР ще инвестира в златното находище в Крумовград

ЕБВР ще инвестира в златното находище в Крумовград

© ЕБВРЕвропейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) ще инвестира 32.7 млн. долара в разработването на находището със злато и сребро в Крумовград. Банката ще придобие до 9.99% дял в канадската компания Dundee Precious Metals, която разработва находището чрез "Дънди прешъс металс Крумовград", съобщават от институцията.


От банката припомнят, че откакто Dundee е стъпила на българския пазар през 2003 г., те подкрепят проектите й.


Допълва се, че компанията ще разшири дейността си в България като планира да вложи 184 млн. долара в находището в Крумовград в технологии за разработка.
Очаква се находището да бъде разработвано до края на 2018 г.


В съобщението на банката се посочва още, че тя планира да осигури стажантски програми в предприятието в България, за което ще работи с местните училища и университети.


Посочва се още, че през отиващата си 2016 г. ЕБВР е инвестирала 620 млн. евро в българската икономика. В следващите година планира да поддържа равнището на вложенията от около 200 млн. евро годишно. За целия период на работата си с България институцията е вложила 3.4 млрд. евро в над 230 проекта у нас. Около 80% от инвестициите са били в частния сектор.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK