Трайков: Прокуратурата си доомаза лицето с обвинението срещу мен

Трайков: Прокуратурата си доомаза лицето с обвинението срещу мен

© Цветелина БелутоваПрокуратурата си доомаза окончателно лицето с това обвинение Те ме обвиняват за това, че съм дал разрешение за продажба." Така бившият енергиен министър в първия кабинет на Бойко Борисов Трайчо Трайков коментира пред Би Ти Ви повдигнатите му обвинения във връзка с продажбата през борсата на "ЕВН Електроразпределение България" АД.


Не ме обвиняват за цената, не ме обвиняват за пенсионерите, но като слушате говорителката на прокуратурата, ще решите, че аз умишлено съм намалил цената, манипулирал съм борсите и т.н., добави Трайков. Преди дни бившият министър каза, че възнамерява да съди прокуратурата за клевета и набеждаване заради изявленията по отношение на обвинението му. Днес той го определи като смехотворно.


Обясни, че като министър просто е дал съгласие да започне процедурата, след което тя е поета от Агенцията по приватизация и оттам нататък не е питан за цена, параметри по договора, посредници и т.н.


"Изведнъж г-н Мавродиев, председателят на Комисията за финансов надзор, която е одобрила правилата за това продаване на борсата, подава сигнал срещу себе си", коментира още Трайков. "Прокуратурата трябва да надскочи с 1 см интелигентността на зелената еуглена", обобщи той.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK