Не сме възпрепятствали изграждането на сградата на "Уолтопия", обявиха от "София Тех Парк"

Не сме възпрепятствали изграждането на сградата на "Уолтопия", обявиха от "София Тех Парк"

© Цветелина Белутова, КапиталРъководството на "София Тех Парк" АД категорично заявява, че никога и по никакъв повод не е възпрепятствало проектирането и изграждането на сградата на "Уолтопия". Напротив, към компанията винаги е подхождано като към стратегически и важен за екосистемата на парка инвеститор, за какъвто ги считаме и към момента, това се казва в официално писмо до медиите от компания.


То е в отговор на разпространено по-рано днес открито писмо от управителя на Уолтопия" Ивайло Пенчев до ръководството на "София Тех Парк". От компанията посочват също, че не са се възползвали и от правото си да наложат санкция на "Уолтопия" за забавяне на въвеждането в експлоатация на част от тяхната сграда.
От "София Тех Парк" подчертават, че към момента в сграда Инкубатор свои офиси имат 30 компании, като запълняемостта на офис площите в нея е около 75%.


Ето и пълният текст на писмото:
Във връзка с отвореното писмо на г-н Ивайло Пенчев, чийто некултурен стил и циничен изказ няма да коментираме, ръководството на "София Тех Парк" АД заявява, че съгласно договор за учредяване право на строеж с нотариален акт от март 2014 г. сградата на "Уолтопия" следваше да бъде въведена в експлоатация до 31 декември 2016 г. Към тази дата 3229 кв. м от нея, или около една пета, все още не бяха въведени в експлоатация.


Към днешна дата 578.43 кв. м все още не са въведени в експлоатация. В същия нотариален акт, подписан надлежно от г-н Ивайло Пенчев, е предвидена санкция за забава на пускането в експлоатация в размер на законната лихва върху цената на строежа за периода от 1 януари 2017 г. до деня на въвеждане на цялата сграда в експлоатация.


Въпреки това, към момента не е започнала процедура по налагане на такава санкция от страна на "София Тех Парк" АД. Единствено от страна на ръководството са изпратени писма до "Уолтопия", с покана за среща, на която да се уточнят условията за заплащане на такса управление и да се обсъди въпросът с неустойката за неизпълнение на договора. На последвалата среща, на която г-н Пенчев не присъства, тези теми бяха обсъдени в конструктивен и добронамерен диалог, без да се стига до крайно решение.


В тази връзка сме изключително изненадани от тона, изказа и позицията на г-н Ивайло Пенчев. "София Тех Парк" АД е предоставила надлежно всички изискани от "Уолтопия" документи, които са им необходими, за да направят свой анализ на таксата за управление. До момента обаче няма никакъв отговор от страна на ръководството на "Уолтопия" по този въпрос.


Ръководството на "София Тех Парк" АД категорично заявява, че никога и по никакъв повод не е възпрепятствало проектирането и изграждането на сградата на "Уолтопия". Напротив, към компанията винаги е подхождано като към стратегически и важен за екосистемата на парка инвеститор, за какъвто ги считаме и към момента.


Относно електричеството искаме да обърнем внимание, че както всеки един потребител, "Уолтопия" има сключен договор с ЧЕЗ България и условията по него зависят единствено от двете договорни страни.


По отношение на доучредяването на право строеж върху още 1620 кв. м през август 2016 г., уточняваме, че те не са усвоени за осигуряване на паркинг, а за дострояване на полуетажи в сградата над кота 0. Относно паркинга, "София Тех Парк" АД никога не е имало възможност да продава паркоместа, тъй като многоетажният паркинг е компонент от "Научно-технологичния парк", изграден със средства от ЕС по ОП РКБИ 2007-2013.


В тази връзка този компонент от инфраструктура е общодостъпен за всички заинтересовани лица, съгласно условията на Пренотификацията на проекта и регламент 651/2014 на Европейската Комисия. Обръщаме внимание, че към момента наематели на сградата на "Уолтопия" вече ползват 75 броя паркоместа от публичния паркинг и няма никаква пречка при желание от страна на служителите на "Уолтопия" или наемателите на сградата, броят на отдадените паркоместа да бъде увеличен.


По отношение на развитието на "София Тех Парк" ще припомним, че към момента в сграда Инкубатор вече свои офиси имат 30 компании, стартиращи и развити, в които работят много повече от 50 души. Запълняемостта на офис площите в Инкубатора е около 75%. Лабораторният комплекс има постоянни екипи и свои ръководители от декември 2016 г., които са започнали работа по множество научни проекти. Може да се направи справка и по отношение на функционирането на иновационния форум "Джон Атанасов", в който през последната година са се провели десетки събития с хиляди участници.


По отношение на инвестиционния интерес към "София Тех Парк" уточняваме, че към зоните за бъдещо развитие на парка има изключителен интерес и вече са постъпили множество инвестиционни намерения, чиято реализация се очаква да започне още през 2017 г.


Ръководството на "София Тех Парк" АД отново заявява своята позиция и изразява надежда за запазването на конструктивния и коректен диалог с всички свои партньори, включително "Уолтопия", какъвто до момента на това тяхно писмо е имало.

Ключови думи към статията:

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1134 Весело

  Учудва ме,че спорът не е през Фейсбук

 2. 2 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Ръководството е сложено от Лукарски/дпс- пеевски доган/. Лукарски изгони реалния създател на Тех парка. После- назначения на връзкари. От информацията, която имам, а тя е близка , е вярно и , че представляващият, чрез това писмо " Уолтопия" , е наистина на нивото на написаното- простак, но успешен.

 3. 3 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  "Каквото и да ти казват това не е цялата истина. За каквото и да говорят става дума за пари".

 4. 4 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Абе вярно ли е ,че схема около хора приближени до бившия президент са се нагушили с окритото лобиране и тайното инженерство с компанията "София Тех парк", оперативна програма "Конкурентоспособност", като безвъзмездната финансова помощ....
  /в. "Репортер".

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 5. 5 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Взех си пуканки! Интересно е, че Ивайло се пробва типично - петък вечер, а държавните чиновници взеха че му отговориха

 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  [quote#4:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]безвъзмездната финансова помощ.... [/quote]
  За този парк е около 100млн.
  голяма лапаница!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Що ли не вярвам и на дума, на назначените по не знам каква линия държавни служители?...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 8. 8 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 485 Любопитно

  До коментар [#5] от "dan1":

  Честно казано отговорът ми изглежда много по-издържан от "отвореното писмо"...

  Модератора е неадекватен!
 9. 9 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 969 Неутрално

  За да напише собственика на Уолтопия такова писмо вероятно тези са прекалили доста, каквото и да се обясняват сега. Господата трябва да знаят, че управлението на един техпарк не предполага да рекетираш фирмите в него като дребна квартална бакалия ами точно обратното. Ако нямат необходимите компетенции да си потърсят друго поприще.

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3993 Весело

  "Ръководството на "София Тех Парк" АД отново заявява своята позиция и изразява..."


  Хубаво беше да "изразят" общо получените доходи - както месечните, така и от създаването на Парк-а!?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 11. 11 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6072 Неутрално

  Явно истината е някъде по средата, но доверие на държавни структури нямам

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 12. 12 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 701 Разстроено

  Където се е намесила държавата все се е уср.ла. Грешка на този човек е, че се е доверил. Това да е за урок на всички останали.

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 13. 13 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Чета и двете писма и откривам огромни разлики между казаното от едната и другата страна..

  Те просто говорят за различни неща... Забележете отговорите въобще не пасват на идеята на Уолтопия писмото..

 14. 14 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 2315 Весело

  [quote#8:"ivan_"]Честно казано отговорът ми изглежда много по-издържан от "отвореното писмо"...[/quote]
  Ми нормално. На Пенчев му се носи славата на арогантно и простичко к*пеленце. От беглите си лични наблюдения имам подобни впечатления.
  Явно е свикнал всички да му играят по свирката, повЕрвал си е колко е велик и като не е станала неговата и се е почувствал нещо прецакан, се е разбеснял и е избълвал онази вербална диария в безобразен хъшлашки стил и пълна с граматични грешки, дето всички сайтове надлежно я публикуваха и предизвика овчи възторг във фейсбука.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 15. 15 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 485 Неутрално

  До коментар [#14] от "Хриси":

  Не зная кой е крив или прав, но ако трябва да взема решение, от изложеното в писмата бих подкрепил управата на парка, колкото и да ми е неприятно имайки в предвид, че това са държавни служители...

  Модератора е неадекватен!
 16. 16 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#1] от "xmm":

  можеше да е през "туитър". за да е с по-малък обем, сиреч, и някак по-напрегнато динамичен, на живо, един вид.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 17. 17 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 485 Неутрално

  До коментар [#9] от "etar":

  Идея си нямате от управление на бизнеси и проекти.
  Всичко си е "извиване на ръце"...

  Модератора е неадекватен!
 18. 18 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#14] от "Хриси":

  да...това беше и моето впечатление. не че "тех-паркът" е чудо на чудесата, напротив. моето усещане от малкото събития, на които съм бил поканен там, е че е запустяло място с претенция на държавна корумпирана хранилка.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 19. 19 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#5] от "dan1":

  ами пенчев е арогантно човече от бизнеса, което смята, че всички му са длъжни за всичко, а пък държавата "отвръща на удара", вярно като за пуканки, ама изсъхнали, вяло разписани по пода на държавния киносалон.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 20. 20 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#17] от "ivan_":

  Идея за управление на проекти си имам. За щастие не и с участието на български държавни служители.

 21. 21 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  До коментар [#18] от "abdelhaqq":

  Великият прехвален тех-парк е пълна глупост във вида и формата, в които в крайна сметка се осъществи. Всъщност, изпълни си основната функция - да създаде синекурни длъжности за наши хора и да раздаде комисионни на правилните строителни фирми.
  Не знам кой е крив и кой е прав, но случаят на Пенчев е "седнал с мечка стръвница мед да яде", както казваше покойният ми баща.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 22. 22 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 485 Любопитно

  До коментар [#20] от "etar":

  И как е?
  Налага ли се да извивате ръце или става само с "думи благи"?

  Модератора е неадекватен!
 23. 23 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 466 Неутрално

  В общи линии те не отричат нито едно от твърденията му.
  Ни ток, ни паркоместа, ни нищо не са осигурили.

  Вероятно никога не са имали възможност, което изобщо не изключва твърдението на тоя, че са му ги обещавали всички тези неща.

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 24. 24 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#21:"Хриси"]"седнал с мечка стръвница мед да яде"[/quote]

  баш. малко в духа на хърбела и щърбела от поговорката, етцетера...

  בני אתה אני היום ילדתיך
 25. 25 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Пенчев май наистина си мисли, че е някакъв Илон Мъск на талашитените стенички и конструкцийки.

  а за некадърната престъпна сган в София Тех парк няма да отварям дума. почти всички от тях са или за затвора, или за доживотна забрана да заемат държавна длъжност и трябва да им се отнеме незаконно придобитото имущество. т.е. всичко!

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 26. 26 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 358 Неутрално

  "Знаете, че тя е архитект, градостроител, и е профилирана в строителство" заяви Лукарски за бившия директор Елица Панайотова, след като я принуди да подаде оставка и после уреди жена си в Тех Парк да си прави форумчета с Каролев.
  Интереса в парка са наемите, които се договарят "според, зависи" и никой не знае кой какво плаща щото били секрет.
  Уолтопия вече съжаляват, че не си построиха сградата на първото избрано място до метростанцията в Мл.-3

 27. 27 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Оня написа много просташко писмо, ама вие кво му се връзвате да отговаряте. От писмото му се разбра, че е построил сграда на държавна земя и е пълен с наематели. Така и не разбрах що реве...

  Няма шики-мики.
 28. 28 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Построи си сградата на безплатна земя и парцела му в Младост остана свободен. Хвана риби за наематели, които най-вероятно ще се видят в чудо с него и ще изпищят.
  Просто Пенчев се мисли за Мъск сред предприемачите и като не му играят по свирката се ядосва и си показва слабите нерви и селския манталитет.

 29. 29 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Още когато Лукарски направи чистка в управлението на тех парка и сложи съпартийци, приятели и роднини в него, стана ясно какво ще последва. Трябваше да видим сериозни компании и стартъпи там, а всъщност има само от вторите при това субсидирани т.е. реален бизнес там няма, освен Уолтопия и наемателите им.
  Чудя се кога ли на нормалния бизнес ще му писне и ще спре да плаща данъци и осигуровки?

 30. 30 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#28:"t0d0"]Просто Пенчев се мисли за Мъск[/quote]

  Остави ги Пенчев и Мъск и кажи ти какво си създал през живота си освен фекалии? Всичките, които критикувате тук злите инвеститори цял живот чакате някой да ви оправи, да ви даде, да се погрижи за вас и да мисли вместо вас.

 31. 31 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 2315 Весело

  До коментар [#27] от "Радан-Издислав Кънев":

  За паркинг и ток

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 32. 32 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 656 Неутрално

  "30 компании" и "много повече от 50 души"? вероятно няма 60 души, т.е. компаниите са с по 1-2 души?

 33. 33 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#30] от "Yossarian":

  Критикувам на базата на факти и си изказвам мнението по въпроса във форум, създаден именно с тази цел.
  Какво съм създал ли? Нямам намерение да ти се обяснявам, защото това не е темата тук.
  Генерализирането, което правиш, показва ниското ти ниво на интелигентност. Много показателно е да съдиш някой без дори да знаеш нищо за него. Ако ти създаваш само фекалии добре, но не мисли, че и останалите правят само това.
  Нито чакам някой да ме оправи, нито да се погрижи за мен. Не ме мисли - аз съм си много добре.

  Темата тук е отвореното писмо на Пенчев и последвалия отговор.

 34. 34 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Реално, отговорът на тия хрантутници потвърждава писмото. Дори не им е стигнал акъла да го напишат хитро...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 35. 35 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Е, че какво да кажат друго

 36. 36 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Пенчев, брато, нали продаваш в Щатите, а там без договор няма да стане, еПа да ме копи пейстнал един и да го бЕхте пОдписали с тех парка и сега да ги съдиш...а не аз казах, те не разбрах, бяхме решили и т.н.

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 37. 37 Профил на kalmuk
  kalmuk
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#2:"grayeagle"]Ръководството е сложено от Лукарски/дпс- пеевски доган/[/quote]
  Не беше ли /ДСБ -лаборанта - Ръдан/? Щото не знам Лукарски да е влизал с листата на ДПС де...

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  До коментар [#37] от "kalmuk":

  Радан е бил премиер?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на kalmuk
  kalmuk
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#38:"Darth Plagueis"]Радан е бил премиер? [/quote]
  Ръдан нито е бил, нито някога ще бъде някакъв. Премиер пък - най-малко.

 40. 40 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 528 Неутрално

  е..ти бизнесмена велик

  те ми казАха

  те ми обещаха

  те не направИха

  те ме прее..ха

  ми що не подписАхте договор, за тва дет ти обещаха?

  договор, доколкото разбирам си нарушил само ти, мишок!

  жалко, арогантно копеле

  Ти за мен си Мики Маус!
 41. 41 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  До коментар [#39] от "kalmuk":

  Но по силата на някакво чудо назначава министри, областни управители, преобръща цялата държава, решава избори...?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 42 Профил на kalmuk
  kalmuk
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#41:"Darth Plagueis"]Но по силата на някакво чудо назначава министри, областни управители, преобръща цялата държава [/quote]
  Не по силата на чудо, Тоньчо - по силата на коалиционно споразумение.


  [quote#41:"Darth Plagueis"]решава избори...? [/quote]

  Е, той ако можеше да решава избори, нямаше да драпа за един процент за субсидийка. Но успешно помага на БСП да минимизира загубите си - като отклонява и хвърля на боклука десен вот, което е и основното му предназначение по волята на ДС и господарите им БСП.

 43. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  До коментар [#42] от "kalmuk":

  Странно... Радан може да помага на БСП, пък е единственият, който се изказва против тях. И в партията му няма бивши или настоящи членове на БСП.. За разлика от една друга голЕма партия, ма това сигурно е само за заблуда, а?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 44 Профил на kalmuk
  kalmuk
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#43:"Darth Plagueis"]Радан може да помага на БСП, пък е единственият, който се изказва против тях.[/quote]
  Верно ли бе, Тоньчо? Ти създаде новина, като сущий Бареков! Я ни дай линк към едно изказване на Ръданча, където водещ топик да не е плюването по ГЕРБ и Борисов (а вече и по РБ), а по БСП? Туй веднага ще си го бодна със златна топлийка на десктопа! Ха-ха-ха-ха...

 45. 45 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  До коментар [#19] от "abdelhaqq":

  Изключителни бизнес-успехи обикновено имат арогантни личности, способни да използват хората около себе си.
  Навремето висши служители и юристи на Онасис се ходели в два часа през нощта при него да се занимават с хрумванията.

 46. 46 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  [quote#43:"Darth Plagueis"]транно... Радан може да помага на БСП, пък е единственият, който се изказва против тях[/quote]
  Да бе, как не съм се сетил! Радан никога, ама никога не е споменавал БСПДПС. Цялата му лексика е да мята екстременти срещу ГЕРБ! Що ли?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 47. 47 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Силен българин е ръководителя на тази фирма. Не е писмото, относно някакви служители на ЛУК/БОК/ ДОГ или други. Ако имахме 30 000 българи с такава свобода и самочувствие, никакъв мафиот, идиот или глупак не можеше да прокопса на държавна хранилка. Писмото ме прави по скоро тъжен. Колко малко бизнесмени са свободни и не са прихванати от "мафията с различни трикове". Такива хора произвеждат реална свобода , а не 30 годишната " уж борба с духове и караконджули".

 48. 48 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Любопитно

  [quote#23:"intergalactic"]Ни ток, ни паркоместа, ни нищо не са осигурили. [/quote]
  Ток - ЧЕЗ;
  Паркоместа - бол
  Друго ???

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 49. 49 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Тех-паркът очевидно е хранилка за верни на партията кадри на власт кадри, че свършиха местата по министерствата, а и в тях все нещо трябва да се работи, а там - нищо. Отзивите от бивши скужители на Уолтопия и глобите в Англия също сочат, че не е най-изрядната фирма на света, та са се намерили

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 50. 50 Профил на alexis
  alexis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  То беше ясно , че по този начин ще му отговорят.В шибаната ни държавичка всичко е изрядно по документи и всеки потънал до гуша в лайната започва да ти вади разни папки с какво ли не ! Затова и толкова години една заменка не са развалили!

 51. 51 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  До коментар [#48] от "роджър":

  Верно ли токът е от чез? И парко места бол? Брей, ей го още един експерт, дето никога не е имал собствен бизнес, но го раздава крайна инстанция.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 52. 52 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  До коментар [#44] от "kalmuk":

  Разбира се, както знаем, герберастията може да помни не повече от два дни.
  https://m.vesti.bg/izbori2017/kampania/radan-kynev-goliamata-zaplaha-za-bylgariia-e-bsp-6065649

  За съжаление, от гербав лидер няма как да прочетем нещо подобно.
  Впрочем, не се сещам за изказване на Радан, в което да не захапва БСП. Даже бих казал, че твърде много ги разграничава от отрочето им Герб.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 53. 53 Профил на dggm
  dggm
  Рейтинг: 525 Весело

  [quote#30:"Yossarian"]Остави ги Пенчев и Мъск и кажи ти какво си създал през живота си освен фекалии? Всичките, които критикувате тук злите инвеститори цял живот чакате някой да ви оправи, да ви даде, да се погрижи за вас и да мисли вместо вас. [/quote]

  КОЙ ЩЕ НИ ДАДЕ ПАРИ???

  https://www.youtube.com/watch?v=qJYQ9VqPRT0

 54. 54 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Мисля, че за преден пьт виждаме как държавата/администрацията действа едва като някой ги "помоли" публично. Иначе попадаш в блатото на заведи си писмото в деловодството, вземи входящ номер (на парченце изрязана хартия) от чиновничката на гишето и после....ЧАКАЙ

 55. 55 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Мисля, че за преден пьт виждаме как държавата/администрацията действа едва като някой ги "помоли" публично. Иначе попадаш в блатото на заведи си писмото в деловодството, вземи входящ номер (на парченце изрязана хартия) от чиновничката на гишето и после....ЧАКАЙ

 56. 56 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Мисля, че за преден пьт виждаме как държавата/администрацията действа едва като някой ги "помоли" публично. Иначе попадаш в блатото на заведи си писмото в деловодството, вземи входящ номер (на парченце изрязана хартия) от чиновничката на гишето и после....ЧАКАЙ

 57. 57 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Мисля, че за преден пьт виждаме как държавата/администрацията действа едва като някой ги "помоли" публично. Иначе попадаш в блатото на заведи си писмото в деловодството, вземи входящ номер (на парченце изрязана хартия) от чиновничката на гишето и после....ЧАКАЙ

 58. 58 Профил на Mitko Kordov
  Mitko Kordov
  Рейтинг: 9 Весело

  С ДЪРЖАВАТА ВЗЕМАНЕ ДАВАНЕ НЕ,ВИНАГИ СИ ПРЕЦАКАН,ПРЕДИ 10 ГОД ИМАХ ЕТ КОЕТО ТРАНСФОРМИРАХ В ЕООД С ПОКУПКО ПРОДАЖБА,АГЕНЦИЯТА ПО ПРИВАТИЗАЦИЯ ВЕДНАГА МИ ТРЯСНА 50 ПРОЦЕНТА НЕУСТОЙКА НА ПРИВАТИЗИРАН ОБЕКТ КОЙТО СЪМ ПРОДАЛ НА ---- МЕНЕ СИ ,НЕ НА ЮРИДИЧСКО ЛИЦЕ МОЯ СОБСТВЕНОСТ,МОЖЕ БИ И С УЛТОПИЯ Е НЕЩО ПОДОБНО,ПОДПИСВАШ ИЗГОДЕН ДОГОВОР И ПОСЛЕ ТРЯС ЕДИН ПЪТ ,ВТОРИ ПЪТ И СТАВА НЕИЗГОДЕН,С ДЪРЖАВА НЕ СЕ СПОРИ

 59. 59 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 485 Неутрално

  До коментар [#58] от "Mitko Kordov":

  Какъв е бил приватизирания обект и чия собственост е бил първоначално, на ЕТ?

  Модератора е неадекватен!
 60. 60 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Туй нящо Сф тек дали публикува год. отчет. Интересно и к'ви заплатки вземат. Той си беше мъртво роден. Просто сега на мистър Пенчев му кипнал чайника

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK