Рокадите във фонд "Земеделие" продължават

Рокадите във фонд "Земеделие" продължават

© Цветелина Белутова, КапиталСлед отстраняването на изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" през февруари в разплащателната агенция са назначени и двама нови заместник-директори. Това е станало в петък с решение на управителния съвет на институцията.


На една от позициите е назначена Иванка Багдатова-Мизова, се вижда от съобщение на земеделското министерство. Тя заема мястото на Лозана Василева, която имаше ресори "Селскостопански пазарни механизми", "Технически инспекторат" и "Държавни помощи". Василева е шеста в листите на ГЕРБ за кандидат-депутат от Пазарджик.


Багдатова-Мизова е дългогодишен кадър на фонд "Земеделие". От 2003 г. заема различни позиции в институцията. Била е и зам. изпълнителен директор. Отговаряла е за мерките и схемите в "Селскостопански пазарни механизми", оперативна програма "Рибарство и аквакултури" и САПАРД. Магистър е по икономика от УНСС, гласи официалната й визитка.
Другият новоназначен директор на фонда е Гея Георгиева. Тя ще отговаря за ресорите "Директни плащания на площ" и "Информационни технологии". Досега те бяха администрирани от Живко Живков, който вече заема поста изпълнителен директор на фонда. Новият зам. изпълнителен директор има дългогодишен опит в управлението на европейски проекти и програми, гласи официалната информация за нея. Завършила е УНСС и е защитила магистратура по бизнес администрация в Загреб.


Останалите двама зам. изпълнителни директори запазват своите ресори във фонда без промени. Атидже Алиева-Вели продължава да отговаря за мерките от Програмата за развитие на селските райони, а Атанас Добрев - за оперативната програма "Морско дело и рибарство" 2014 - 2020 и САПАРД.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK