В КРИБ очакват управляващите да договорят по-ниска цена на газа с "Газпром"

В КРИБ очакват управляващите да договорят по-ниска цена на газа с "Газпром"

© Надежда Чипева, КапиталБизнесът се надява, че в близките месеци на база на решенията на ЕС и постигнатото споразумение с "Газпром" нашето правителство да успее да постигне по-добър договор за България, за да може индустрията ни е да спокойна, че това, което плащат заводите в България, същото плащат и конкурентите ни в Германия.


Това коментира пред журналисти председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев, цитиран от БТА.


В коментар за исканото поскъпване на газа от 1 април с 32% Домусчиев отбеляза, че формулата, по която се определя цената на синьото гориво, на този етап все още не може да бъде променена.
"Това е нещо неизбежно и ще трябва да го платим, ако расте цената в Германия, ще расте в България. Да се надяваме, че това увеличение ще бъде максимално контролирано от КЕВР", посочи още той.


Тази вечер конфедерацията провежда общото си събрание.


В отговор на въпрос, ако бъде преизбран на поста, какви цели си поставя, Домусчиев изтъкна намаляването на бюрокрацията и запазване на ръста на икономиката. Сред политическите послания към партиите във връзка с предстоящите избори той посочи спечелилите да се вслушат в приоритетите на работодателските организации, които са важни за развитието на икономиката и на държавата.


В обръщение към делегатите на общото събрание Домусчиев изтъкна засилването на отговорността на КРИБ към работници и служителите във връзка с нарастващата вътрешно-политическа, икономическа и международна нестабилност.


Той изтъкна още, че към днешна дата броят на новоприетите членове е 341 компании, което е удвояване на членската маса. В организацията членуват над 90 на сто от банките.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK