"Нова република" разчита на Марешки за законопроекта си за горивата

Петър Славов (в средата на преден план) каза, че "Нова република" е готова да предостави законопроекта си на всеки, който би се съгласил да го внесе в Народното събрание.

© Надежда Чипева, Капитал

Петър Славов (в средата на преден план) каза, че "Нова република" е готова да предостави законопроекта си на всеки, който би се съгласил да го внесе в Народното събрание.Политикът от "Нова република" Петър Славов разчита на депутати от партията "Воля" на търговеца на горива Веселин Марешки за законодателни промени на пазара на горива. Това се разбра от негово интервю тази сутрин за Би Ти Ви.


"Нова република" е подготвила законопроект, който да регулира отношенията между собствениците на данъчни складове за горива и търговците на дребно. Това стана след като съдебно решение задължи Министерството на финансите да обяви кои са собствениците и така вчера се разбра, че над 80% от складовете се държат от групата "Лукойл".


Тъй като "Нова република" няма да има свои представители в новия 44-ти парламент, членовете й разчитат, че някоя от представените в него политически сили ще припознае законопроекта и ще го внесе от свое име. Славов каза, че очаква това да направи, например, Веселин Марешки, в чиято програма е залегнало обещанието за евтин бензин за българските граждани.


Днес Славов коментира, че Комисията за защита на конкуренцията е избързала с решението си от 31 март за липса на картел , защото в него не са отчетени вчерашните данни на Министерството на финансите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK