Герджиков и ГЕРБ обсъдиха проблемите на земеделието

Герджиков и ГЕРБ обсъдиха проблемите на земеделието

© Министерският съветПремиерът Огнян Герджиков покани земеделски експерти на ГЕРБ да обсъдят актуални проблеми на производителите, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. В срещата са участвали настоящият ресорен министър Христо Бозуков и предшественикът му Десислава Танева (ГЕРБ).


Срещата става на фона на протести на земеделски производители и блокирана повече от месец кампания за директни субсидии. В средата на март Танева писа на Герджиков, че Бозуков е отказал да приеме нея и екипа й, за да обсъдят еврофинансирането по две от мерките на Програмата за развитие на селските райони, които според сегашното ръководство са пред провал. Герджиков се ангажира да ги срещне след изборите.

В прессъобщението за срещата се казва, че Герджиков е подчертал, че следи с внимание развитието в сектор
"Земеделие" и специално хода на плащанията по схемите и мерките за директно подпомагане на земеделските производители.


Участниците в срещата обсъдиха най-спешните мерки по кампанията за директни плащания в областите развитие на селските райони, биологично земеделие, преработка на селскостопански продукти, както и комуникацията с Европейската комисия по тях, информира правителствената пресслужба. Дискутирани са били и конкретно поставени от представителите на ГЕРБ проблеми.


В прессъобщението се казва, че формулираните и вече предприети от Министерството на земеделието решения са били оценени положително, а разговорът е преминал в дух на експертност и колегиалност.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK