От началото на 2017 г. са сертифицирани проекти за 148 млн. лв. с 3850 работни места

Проектите на "Куестърс България" и "Скейл Фокус" са в областта на високотехнологичните дейности от сектора на услугите, а на "Агрипрес сервиз" - в областта на логистиката

© Анелия Николова

Проектите на "Куестърс България" и "Скейл Фокус" са в областта на високотехнологичните дейности от сектора на услугите, а на "Агрипрес сервиз" - в областта на логистикатаТри компании от високите технологии и логистиката получиха от държавата сертификати за първокласни инвеститори. "Агрипрес Сервиз" ЕООД, "Куестърс България" ЕООД и "Скейл Фокус" АД ще вложат общо 5.56 млн. лв. и ще разкрият 345 работни места, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.


От началото на годината досега са издадени 9 сертификата на обща стойност 148.88 млн. лв., предвиждащи създаването на 3850 нови работни места, съобщи на церемонията министърът на икономиката Теодор Седларски.

Проектите на "Куестърс България" и "Скейл Фокус" са в областта на високотехнологичните дейности от сектора на услугите, по-конкретно от информационните технологии, което е една от най-динамично развиващите се индустрии през последните години и заедно с аутсорсинга са сред водещите сектори за привличане на инвестиции в България, подчерта министърът. Третият проект - на "Агрипрес сервиз", е в областта на логистиката и съхранението на товари и се осъществява в индустриална зона "София - Божурище".


"Това е най-динамично развиващата се индустриална зона, в която се осъществяват 219 сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите проекти, като най-голям интерес има в автомобилната индустрия и високотехнологичните услуги", каза министърът.

През 2016 г. са сертифицирани 24 проекта - два пъти повече в сравнение с предходната година, а общият размер на инвестициите по проектите е 383.67 млн. лв. - с близо 200 млн. лв. повече от 2015 г. "Очаква се разкриването на над 4700 нови работни места" - допълни министърът.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK