Остават 10 дни за подаване на данъчните декларации

Остават 10 дни за подаване на данъчните декларации

© Цветелина Белутова, КапиталДесет дни остават за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица от 2016 г. Тази година срокът изтича на 2 май, тъй като 30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден, напомнят от Националната агенция за приходите.


Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код - ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП. Срокът за довнасяне на данъка по декларациите също изтича на 2 май.


До този момент в цялата страна са приети общо 270 хил. формуляра. От тях 112 хил. са подадени по електронен път, подписани с ПИК или електронен подпис.
60 500 от подалите до този момент са декларирали доходи от наем на движимо и недвижимо имущество, 118 хил. от трудови правоотношения. Близо 60 хил. от подалите досега декларации са
ползвали данъчни облекчения, като по този начин те ще платят общо със 17 млн. лв. по-малко данъци.


Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK