Директорът на агенцията по метрологичен надзор влиза в парламента

Александър Манолев по времето, когато оглавяваше Съвета на директорите а "Булгартабак холиднг". 2011 г.

© Надежда Чипева, Капитал

Александър Манолев по времето, когато оглавяваше Съвета на директорите а "Булгартабак холиднг". 2011 г.Поради избирането му за народен представител, Александър Манолев е освободен като председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, съобщиха от ведомството.


Манолев става депутат от листата на ГЕРБ в Благоевград, където беше на пета позиция.


С Решение на Министерски съвет, неговият заместник Валтер Василев е определен за временно изпълняващ функциите на председател.
Той е икономист по образование, завършил е висшето си образование в Университета за национално и световно стопанство. Работил е в Столичната дирекция на вътрешните работи и в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" – МВР, гласи официалната му визитка.


В миналото той беше зам.-министър на туризма и също председател на съвета на директорите на "Булгартабак холиднг".


Манолев оглавяваше агенцията в последната година, а според информация на ведомството, разпространена до медиите, в този период са направени редица промени, довели завишен контрол в секторите, за които отговаря. В резултат за 2016 г. били събрани рекордни приходи - над 3.5 млн. лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK