Удължава се срокът за обсъждане на промени в Закона за туризма

Удължава се срокът за обсъждане на промени в Закона за туризма

© Юлия ЛазароваМинистерството на туризма удължава до 30 юни срока за обществено обсъждане на проекта за промени в Закона за туризма.


От ведомството мотивират решението на служебния министър с важността на документа и желанието на туристическата администрация да насърчава създаването на ефективен и конкурентен български туристически продукт. Освен това са получени множество предложения, които трябва да бъдат допълнително обсъдени.


От министерството напомнят, че при множеството срещи с бранша е бил поставен въпросът за написването на изцяло нов закон, за което обаче е необходим по-дълъг период.
Междувременно след заседанието на Националния съвет по туризъм през февруари 2017 г. в Бургас бе създадена експертна група към съвета, която работи и за изработването на нов закон.


С удължаването на срока за обществено обсъждане министерството цели да привлече още по-голямо внимание към изискванията за създаване на работещ закон, който да е резултат на открит диалог и консенсус, допълват от министерството.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK