Красимир Първанов ще представлява държавата в "Лукойл Нефтохим Бургас"

Красимир Първанов ще представлява държавата в "Лукойл Нефтохим Бургас"

© Юлия ЛазароваЗаместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, предложен за поста от "Обединени патриоти", е новият представител на държавата в надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, съобщиха от ресорното министерство.


Той е избран от акционерите на редовното годишно общо събрание на дружеството днес в Бургас, допълват от ведомството.


За работата си като член на надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД Красимир Първанов няма да получава възнаграждение. Промените влизат в сила след вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвания.


Чрез своя представител в надзорния съвет държавата е собственик на т.нар. златна акция в "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, която дава специфични права. Така държавата може да участва при взимането на важни решения в дружеството, като например промяна на предмета на дейност, прехвърляне на дружеството на трето лице, съкращаване на щата и други. Държавата притежава 1 акция Клас А с особени права от капитала на дружеството на основание чл. 226 от Търговския закон. Текстът му дава основание всеки акционер да може да упълномощи лице, което да го представлява в общото събрание.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK