Какво съдържа стенограмата за КТБ: Трета и още две-три банки, "Аз се крия", "Дано ДАНС да хване"

Снимката е от ноември 2014 г.

© Велко Ангелов

Снимката е от ноември 2014 г.Както обеща в телевизионно интервю по-рано днес, президентът Румен Радев публикува на сайта на институцията, която представлява, стенограмата от консултативната среща на 29 юни 2014 г.В този ден - неделя, предшественикът му Росен Плевнелиев свика консултации с лидерите на парламентарно представените политически сили и някои от действащите по това време министри от кабинета "Орешарски". Темата е поставянето под специален надзор на КТБ и заплахата от дестабилизация на банковата система. В документа от 101 страници са заличени имената на споменаваните финансовите институции с изключение на КТБ, както и някои числа.


За втората стенограма - от 14 юли, президентът каза, че е "предприел действия за декласифициране" и ще прецени кога и дали изобщо да я оповести.


Пълния текст на документа четете тук.
Коментара на държавния глава четете тук .
На срещата са присъствали освен самия Плевнелиев, който е домакин, още и председателят на Народното събрание по това време Михаил Миков, премиерът Пламен Орешарски, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, придружаван от настоящия министър на финансите Владислав Горанов, Сергей Станишев и Янаки Стоилов от БСП, Лютви Местан и Йордан Цонев от ДПС, Евгени Узунов - не е посочено кого представлява, Николай Бареков и Красимир Каракачанов от "България без цензура", както и представителите на Реформаторския блок Меглена Кунева и Радан Кънев. БНБ е представлявана от управителя Иван Искров и подуправителя Калин Христов.


След като управителят на БНБ споменава за банковата тайна, президентът Росен Плевнелиев призовава присъстващите "това, което се чуе тук, да остане тук", а всеки да обмисли внимателно публичните си послания. И до днес Плевнелиев защитава тезата, че всичко казано е поверително, защото огласяването му би попречило вбъдеще проблемите да се дискутират искрено и без оглед на публичността.


"Случка" или "атака"


"БНБ няма никакъв принос към случилото се", заявява тогавашният управител Иван Искров. Той казва, че след като ръководството на КТБ е поискало банката да бъде поставена под специален надзор заради масово теглене на депозити, БНБ е била принудена "в рамките на час и нещо, след 2005 г. не ми се беше случвало подобно нещо, се наложи да намерим двама квестори - един наш служител с една госпожа, която сме ползвали при последната случка 2005 г."


Бойко Борисов иронизира терминологията му: "Вие нарекохте случки..., какви случки са това да ти влезе прокуратура, следствие, ДАНС, жандармерия в офисите, това случка ли е? Това е пряка атака срещу една банка".


Да се говори с медиите, дано ДАНС хване всички


Управителят призовава присъстващите да обединят усилията си и "да се говори с главни редактори на медиите, собственици, където можем и ги познаваме, и съответно ДАНС много сериозно да си върши работата", за да се "премахнат източниците на дестабилизация, генериращи безпричинно безпокойство и сеещи лъжливи слухове." По-късно добавя : "Вече виждам, че в тази насока [ДАНС] си върши добре работата. Дано да хване всички, но едва ли е възможно".


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвинява правителството, вътрешния министър, ДАНС и прокуратурата в провокация и бездействие и изразява недоверие към тях. Смята, че ДАНС е използвана като пропагандна машина. "Кажете истината, кажете тези хора, които са го направили, защо го направиха, кой прати ДАНС, кой прати прокурорите, кой прати всички там, премиерът знаеше ли, този вътрешен министър, където води като маймуна вчера хора с маски, знае ли кой води?" казва той. И по-късно: "Ами за банковата криза сте виновни, защото Йовчев [минстър на вътрешните работи] и Писанчев [шеф на ДАНС] допуснаха всичките тези работи да се направи с жандармерия, с прокуратура, със следствие и служби, от там тръгна целият проблем".


В хода на разговора и по друг повод президентът Плевнелиев информира присъстващите, че ДАНС е следила процесите с години, но го е информирала едва след като КТБ е поискала да бъде поставена под специален надзор. " Аз, като президент, получих писмо от ДАНС (...) ДАНС следи много внимателно ситуацията от години, констатира някакви неща, същевременно информира президента след петък. На това писмо аз съм реагирал изключително остро, надявам се то да е стигнало и до министър-председателя и до председателя на парламента".


Банкова ваканция, но не криза


Единствен в стенограмата използва израза "банкова ваканция" президентът Плевнелиев, но в отрицателен контекст. Той казва: "Ако ние си даваме сметка, че започна да се говори за ваканции, за банкови ваканции, това ще ни убие".


От думите му се разбира, че участниците в заседанието са очаквали, че на следващия ден - понеделник, не само една банка - Първа инвестиционна, срещу която беше започнала атака в интернет, но и още две-три, да поискат да бъдат поставени под специален надзор."Ясно е, че следващите часове са важни, ясно е, че в понеделник очакваме трета банка да подаде молба, ясно е,че е възможно още 2-3 до края на понеделника и те да подадат молби. И повече от ясно е, че ние се надбягваме с времето, а факт е, че масовото теглене на пари води до паника. Паниката е лош съветник. Същевременно секторът е капитализиран, имаме кризи на доверие, имаме криминална атака, но нямаме банкова криза", казва Плевнелиев.


След това Искров отговаря, че "не говорим въобще за никакви такива варианти, за които намекна г-н Плевнелиев" и обещава пълна ликвидна подкрепа от БНБ и правителството и банковата система като цяло за банките, които са поставени или биха били поставени под натиска за изтегляне на депозити.


Управителят на БНБ: "Аз се крия"


От стенограмата се разбира, че управителят на БНБ е опитвал да избегне всякакви разговори с ръководни фактори в ЕС във връзка със създалата се ситуация. Признава също, че и при други "случки" БНБ не е била достатъчно предсказуема за партньорите си в европейските институции: "Аз лично не смея да говоря с никой, а доколкото разбрах, Калин поне ми каза, че се е чул с колеги от ЕК, звъннали са му и са му казали, че г-н Барозо е поискал премиерът и аз да се чуем с г-н Оли Рен. Така че това, което е много важно, за разлика от други някои стъпки, които се правеха последните години, поне по този въпрос да бъдем изключително предсказуеми и прозрачни пред нашия най-важен партньор, страните от Европейския съюз и в частност Европейската комисия, в частност Генерална дирекция "Конкурентоспособност" и Генерална дирекция "Еквим", и разбира се, аз трябва да уведомя нашия изпълнителен директор на холандската група в МВФ, тъй като те вече питат, звънят и аз се крия, тъй като няма как, без да имам мандат от вас, да се чувам и да му описвам какво се случва"..


Бърза смяна на министри, особено финансовия


Лидерът на ГЕРБ призовава бързо всички министри в кабинета "Орешарски" да бъдат сменени незабавно. "На това правителство нямам грам доверие. Оставка на правителството. Ако не може целият кабинет заедно, заради датата на изборите, тотално всички утре да осъмнат с нови министри", казва той, но председателят на парламента Миков контрира: "Това не може да стане" . По-късно в хода на дискусията Борисов споделя, че в първия си мандат не е искал да смени финансовия министър Симеон Дянков, но го е направил " защото всичките вие ме притискахте."


Насочването на вината за банковата криза към кабинета е абсолютно неприемливо, коментира Йордан Цонев от ДПС.


За и против Чобанов


Борисов е подкрепен и от Бареков, който предлага: "Най-здравословно и най- добре е г-н Орешарски още тази вечер, като излезем от тук, да каже, че си подава оставката утре сутринта пред парламента", а президентът да състави ново правителство в рамките на действащия парламент.


Думата взима тогавашният лидер на ДПС Лютви Местан, според когото темата за стабилността на банките е еднозначна на темата за политическата стабилност. Няма да се възползваме от ситуацията, за да удължим изкуствено живота на кабинета, казва той.


Най-често използваните думи в стенограмата. Изображението е получено чрез програма за създаване на т.нар. "облаци от думи"

Най-често използваните думи в стенограмата. Изображението е получено чрез програма за създаване на т.нар. "облаци от думи"


В хода на разговора лидерът на ГЕРБ коригира тезата си и вече настоява да се смени финансовият министър Петър Чобанов. (бел. ред. по онова време той е смятан за човек на издигнатия от БСП премиер Пламен Орешарски, в следващия парламент Чобанов е депутат от ДПС). "Отстраняваме поне няколко "бушона", които да отпушат напрежението. Излизаме долу и казваме: подкрепяме Искров и новия финансов министър Х", предлага Борисов. По-късно добавя: "Пак ви казвам - сменете финансовия министър, поемете Вие (бел.ред. - към Орешарски) да сте и финансов министър, излезте коалицията отвън, решете го това и да се успокои народът. (...) За цената на тока не помните ли как отидох и хвърлих оставката. Кой ме пожали от вас тогава, кой?"


Лидерът на БСП Сергей Станишев упреква Борисов, че поставя частно партийния интерес над националния. Местан предлага, за да се избегне конфронтацията, в общата политическа позиция да се избегне терминът "подкрепа за правителството", а тя да се ограничи до централната банка. "Думата "правителството" да отпадне. Мисля, че така ще си помогнем", казва тогавашният лидер на ДПС.


Станишев предлага да се спре "тази разпра и разправия" с общо послание за стабилността и на банковата система, и на публичните финанси.


Накрая става ясно какво цели Борисов: "Подуправителят Калин Христов да стане финансов министър, да отиде в Брюксел с Европейската комисия, да се ползва с доверието на всички нас и да свърши цялата работа". През следващия месец, вече след оставката на Искров, ГЕРБ предложи за поста му именно Калин Христов, но не сполучи. След като премина през първия от служебните кабинети на Плевнелиев като финансов министър, днес Христов остава подуправител на БНБ.


Станишев се противопоставя: "Аз разбирам стремежа на опозицията да прехвърля отговорността изцяло за това, което се случва в банковия сектор върху правителството с оставката на финансовия министър и с посочването на когото и да било. Това е безотговорно, това не го приемам".


От по-късна вметка на Бареков пък се разбира, че името на Христов е споменавано още тогава за поста служебен министър. Премиерът Орешарски подаде оставка месец по-късно.


Подялба на отговорността


След като спорът за отговорността и за ролята на финансовия министър навлиза в дълбочина, премиерът Орешарски се противопоставя и напомня за ролята на банковия надзор: "Ще се съпротивлявам, и въпреки моето уважение към г-н Искров и към Калин, и към останалите, ако тръгнем по този път, ще обърна говоренето срещу банковия надзор какво е правил последните години и защо е оставил банките така. Това трябва да бъде ясно". След което Бойко Борисов вметва: "Това е вече приказка".


Гаранции за всички


Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който участва в дискусията от името на "България без цензура" пита дали не трябва със закон да се гарантират всички влогове, а не само тези до 100 хил. евро, както изисква европейската директива. "Аз разсъждавам за психологията на хората. Винаги би успокоило нещо подобно. Защото, ако така продължаваме, банковата система няма да издържи. После историците ще пишат колко стабилна държава сме били и как сами сме се взривили и унищожили", казва днешният министър на отбраната.


Защо точно КТБ


Въпросът е зададен от Николай Бареков, а подуправителят Калин Христов отговаря: "Защото са български банки и този, който иска да дестабилизира, знае, че много по-лесно ще дестабилизира българска банка без кредитор от последна инстанция в лицето на Централната банка на Германия, на Италия и т.н. и най-лесно се дестабилизира чрез местните банки. На всичкото отгоре тези две местни банки са 3-та и 4-та по големина, системно значими, които могат да завлекат всичко в дерето, могат да ни върнат 15-20 години назад. Това е. Затова започнаха от там". Кой го започна това, аз не знам, това не е моя работа, работа е на органите" ,завършва цитатът.


Какви са активите на КТБ - господ знае


От думите на Искров се разбира, че БНБ не знае какви са активите на КТБ. "Какви са активите на КТБ ще разберем, когато изтекат 10-те дни (...) Това, което иначе мога да ви кажа, че отчетните форми се оказва, че нищо чудни да не са верни, един господ знае. Никой не знае. Затова казвам, че примерно, ако се вярва на публикации, на някои неща, които се споменаха и от прокуратурата, вероятно отчетните форми, по които работи Банков надзор" - и изразява надежда, че одиторите ще установят размера на капиталовата дупка.


Свръхсамостоятелност на БНБ


Председателят на парламента и юрист Михаил Миков отбелязва, че през цялото време на кризата законът е давал възможност на БНБ да бъде свръхсамостоятелна и й е предоставил "изключително разбити възможности за действия във всяка една ситуация". Като прави угуворка, че се изказва добронамерено и "ако всичко се оправи" няма нужда да бъде разискван, все пак пита "И ако тези въпроси, които там са разписани, защото периодът досега какво е правела Централната банка ние не го поставяме?" Миков настоява, че нито парламентът, нито правителството могат да поемат отговорност за "тази свръхсамостоятелност, която правилно по конституция и закон е дадена на Централната банка".


"Изрично е записано в закона, г-н Президент, че те не са длъжни да чуват становища от нас, което е правилно", настоява Миков.


Втората половина от стенограмата е посветена в голяма степен на редактиране на текста на съвместната позиция на присъстващите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  Калинки и послушковци в държавната власт

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 3. 3 Профил на olga_kokoshkina
  olga_kokoshkina
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Вижда се че Бойко Борисов, в типичен стил, се е държал на тази среща като току-що пристигнал в България турист, а не като човекът благодарение на когото Мустака и Пеевски преядоха с власт и пари. При всяко правителство на Борисов, империята на Пеевски се надува все повече и повече.

 4. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Тази среща се провежда 20 дни, след като Орешко обяви , че спира Патока.
  Дали случайно фалирА КТБ???

 5. 6 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Управителят призовава присъстващите да обединят усилията си и "да се говори с главни редактори на медиите, собственици, където можем и ги познаваме, и съответно ДАНС много сериозно да си върши работата", за да се "премахнат източниците на дестабилизация, генериращи безпричинно безпокойство и сеещи лъжливи слухове."
  А кой пусна лъжливия слух,че Цветан Василев за една нощ с чували е изнесъл парите на КТБ. Не беше ли ти Искров,за да замажеш положението,че БНБ в твое лице не си е гледала работата?

 6. 7 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Да и когато капута казва ами ако олигарски излезе и каже истината а именно че банката е източена от много години тогава всичко свършеа? Невник това проспахте ли го? Много удобно. Истината е че всички тези наглеци без изключение се събрали за да се договорят как да излъжат по-добре хората. Според мен това си е чиста приба държавна измяна и трябва да лежат всички участнуци в тази пародия доживот за назидание. Единствено Миков плахо се опитва да се изясни какво и защи е станало.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 7. 8 Профил на sporta
  sporta
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Прочетох това скривано нещо !
  Господи какъв "политически боклук" управлява България !!!? Лидер Местан , а Бойко подава пасове. Иначе голям театър играят пред медии. Както и да е ... Става ясен капацитета на президента, на съветниците , на министри , банкери ......и тн. След като прочетете стенограмата , пак вижте дали някой реално е мислел за народа и България!!!
  От моя прочит нито един.

 8. 9 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  Тъпи безпомощни и нерешителни кътили.....
  Бойко Борисов ги ВЪРТИ на пръста си!
  Света вода ненапита той Бойко Борисов. Даже се чуди къде била ДАНС?!
  А в ДАНС наслагани все неговите лично предани хора! От НЕГО!
  А кътилите дори не се усещат как ги работи тарикатът.
  Заедно с Искров. И да не пропуснем стоящия отвън Прасяк КОЙ!
  Тройката КОМБИНАТОРИ!
  Още тогава е трябвало да бъдат арестувани. Ей така публично, на консултативния съвет!
  И вече да са гушнали букета!
  Не да развяват и до сега байряка като несменяеми владетели на България.
  Аресувайте Бойко Борисов!
  !

 9. 10 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  Тъпи безпомощни и нерешителни кътили.....
  Бойко Борисов ги ВЪРТИ на пръста си!
  Света вода ненапита той Бойко Борисов. Даже се чуди къде била ДАНС?!
  А в ДАНС наслагани все неговите лично предани хора! От НЕГО!
  А кътилите дори не се усещат как ги работи тарикатът.
  Заедно с Искров. И да не пропуснем стоящия отвън Прасяк КОЙ!
  Тройката КОМБИНАТОРИ!
  Още тогава е трябвало да бъдат арестувани. Ей така публично, на консултативния съвет!
  И вече да са гушнали букета!
  Не да развяват и до сега байряка като несменяеми владетели на България.
  Аресувайте Бойко Борисов!
  !

 10. 11 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Борисов е най-неадекватен. Защитава тезата че КТБ е нормална банка, но била атакувана. Не може да не е знаел, че е пирамида.

 11. 12 Профил на zyx
  zyx
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Човекът, който стои зад атаката на КТБ и ПИБ присъства на този съвет и най-нагло търси виновния!

 12. 14 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#13] от "exp":

  Да, това е напълно достатъчно.

 13. 15 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 324 Весело

  Прочетох пълния текст на стенограмата и статията - коментар е точна.

  Забелязват се няколко неща:

  1. Говори се от БНБ за криминална атака срещу банка КТБ, която е била в добро състояние и ликвидна.

  2. Тогавашният опозиционер Борисов явно обвинява прокуратурата на Цацаров, ДАНС на Писанчев и МВР в бездействие и дори в атаката срещу КТБ. Май покрай приятелството с Цацаров и ДПС е забравил какво е говорил.

  3. Борисов използва случая, за да свали правителството. Но сега той носи отговорност за връщане на парите и осъждане на виновните - МВР и ДАНС са му подчинени.

  4. ДАНС и МВР са имали информация, пращали са доклади, но нищо не са направили.

  5. Банков надзор на БНБ нищо не са направили.

  Крайни изводи: тогавашните управляващи и опозиция, са изцяло некомпетентни, са страхливи и безотговорни, са замесени и прикриват атаката срещу КТБ, защото още няма официално обяснение и доказателства КОЙ стои зад атаката. Защото парите не са върнати.

 14. 16 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Първото нещо, което ми се наби на очи, беше възмущението на Плевнелиев, че ДАНС следяли процеса от години, но едва "петък" го информирали. Това значи, че ДАНС цялото време си събира информацията за криминалните процеси по висшите етажи, но ги носи на някакви други хора у нас и на север от нас, но не и на президента и правителството.

  Mутри, вън!
 15. 17 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 324 Весело

  До коментар [#16] от "cinik":

  ДАНС са милиционери. Докладите се правят по поръчка и предварително се знае какво ще пише. Използва се за разчистване на сметки, кадрови рокади, замиване на следи, други подобни. Поръчките са от политиците, назначили шефовете в ДАНС. Същото е в МВР, БНБ, КФН, КЗК.... и всички останали държавни служби. Затова се наричат служби, защото едни хора служат на политиците.

  Самите хора, които работят там, го знаят и не уважават нито себе си, нито колегите си. Едно безкрайно примирение, ден да мине, друг да дойде, да се пенсионират млади и да вземат максимална пенЦия ... Че Родина са бранили, пагон са носили, служба са служили...

 16. 18 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ясно става, че някой е искал КТБ да бъде фалирана, пускали са слухове в интернет.

  Ще стане ли ясно КОЙ стои зад този грабеж на българския данъкоплатец?

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 17. 19 Профил на nonsense
  nonsense
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И какво да гледам. Съгласяват се над едно общо становище зад закрити врати и пред народа го интерпретират всеки според интересите си. Демек се обединяват около една лъжа, колкото да настроят матряла и всичко си продължава по план.

  shut up retard
 18. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4465 Неутрално

  "Случката" с КТБ е квинт есенцията на дистемата в България! А именно - пълно безхаберие! КТБ раздава неограничено кредити на свързани със собственика и лица или с негови политически покровители (Пеевски). ДАНС спи. БНБ спи. Правителствата на Станишев, Борисов и Олигархски спят. Цацаратурата спи. Само Дневник и Капитал алармират, но никой не предприема нищо! Един от политическите покровители (Пеевски) е недоволен (вероятно му е бил отказан кредит) и впряга държавната машина за отмъщение. В края на краищата всички ние олекнахме с 3.5 милиарда, а Пеевски и сие заграбиха и останалото от КТБ пред широко затворените очи на цацаратурата! Това ще се повтаря докато нямаме истинска прокуратура!

 19. 21 Профил на swinging_pigs
  swinging_pigs
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Всичко е пълен та..к.
  Как се теглят 350млн. за една сряда... заявка..срок.
  Всички лъжат и мажат...Искров е най-некомпетентен.Боко се прави на шут.

 20. 22 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Сега ми стана ясно защо Плевнелиев бе против публикуването на стенограмите!

  Той стои зад цялата далавера и прикрива истинските мошеници, пускали слуховете, че банката предстои да фалира.

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 21. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3353 Весело

  .... При всяко правителство на Борисов, империята на Пеевски се надува все повече и повече.
  —цитат от коментар 3 на olga_kokoshkina


  Щото при червеното правителство на Орешарски споменатият горе синковец е бил света вода ненапита и нищо не е нагушил!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 22. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4465 Неутрално

  В една правова държава след подобна случка в затвора биха се оказали следните лица: Цв. Василев, Пеевски, Искров и целия УС на БНБ, одиторите на КТБ, Станишев, Борисов, Олигархски, Мавродиев! За различен срок в зависимост от вината им.

 23. 25 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 279 Неутрално  Забелязват се няколко неща:

  1. Говори се от БНБ за криминална атака срещу банка КТБ, която е била в добро състояние и ликвидна.
  —цитат от коментар 15 на iceman_bg


  Трябва само да се погледне кой профитира от фалита, кои перзони са взели големи кредити от тази банка, та се надяват ако я фалират задълженията им към КТБ да се споминат.

  Помня, че имаше дебат дали банката да се оздрави или да се затваря, тогава няколко олигарха бяха за втория вариант и естествено се избра техния "вариант"!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 24. 26 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5840 Неутрално

  Всички са спали блажено, смятайки получените пари за дължими, просто защото са заели този пост, а не за работа, която трябва да вършат ежедневно...
  Някои са действали активно да се случи "случката" и "спящите" още ги търсят :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 25. 27 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#5] от "4ort":

  Тази среща се провежда 20 дни, след като Орешко обяви , че спира Патока.
  Дали случайно фалирА КТБ???
  --------------
  Краткият, ясен и категоричен отговор е - НЕ !
  КТБ беше фалирана.
  Цв. Василев е в киреча, но не е от големите риби. Цв.Василев игра - бушон.

  Stupid people make me sick
 26. 28 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Първото нещо, което ми се наби на очи, беше възмущението на Плевнелиев, че ДАНС следяли процеса от години, но едва "петък" го информирали. Това значи, че ДАНС цялото време си събира информацията за криминалните процеси по висшите етажи, но ги носи на някакви други хора у нас и на север от нас, но не и на президента и правителството.
  —цитат от коментар 16 на cinik


  И на мен това ми направи впечатление. Другото-че в коментарите антигерберастита (от най различни мутации) ПАК оплюват боко за въпросът му към..."онуй нещо, Искров" (моето мнение за него е...меко казано "нецензурно"): "...Бойко Борисов иронизира терминологията му: "Вие нарекохте случки..., какви случки са това да ти влезе прокуратура, следствие, ДАНС, жандармерия в офисите, това случка ли е? Това е пряка атака срещу една банка"....".

  Не съм гербер (но предпочитам боко пред БКП), но това си е чистата истина. Която всеки с над 50% АйКю е разбрал отдавна.

  П.С. Интересно ми е освен ПИБ, кои са били другите банки "на ръба"? Осведомени познати ми казаха че ТИМ'аджиите не са между тях, та се чудя кои ли са (освен Инвест'банк на оная ******, 'дето крадят от депозитите на клиентите си, и....се премълчава...)?
  До коментар [#16] от "cinik":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 27. 29 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7014 Неутрално

  И другата да пуснат пак няма да има имената на длъжниците и крадците, всичко е тръгнало от тройната коалиция и правителството на Орешарски.

 28. 30 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 225 Неутрално

  ...тъй като те вече питат, звънят и аз се крия, тъй като няма как, без да имам мандат от вас, да се чувам и да му описвам какво се случва...
  ----
  Вижте ми подписа

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 29. 31 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Всичко е пълен та..к.Как се теглят 350млн. за една сряда... заявка..срок.Всички лъжат и мажат...Искров е най-некомпетентен.Боко се прави на шут.
  —цитат от коментар 21 на swinging_pigs

  Иза що Боко да се прави на шут? Той си е такъв по рождение.

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 30. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  Тази среща се провежда 20 дни, след като Орешко обяви , че спира Патока.Дали случайно фалирА КТБ???
  —цитат от коментар 5 на 4ort

  не разбира се ... и ако вдяваш поне таблица за умножение , ще вденеш и какво са ти спуснали ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 34 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Ясно става, че някой е искал КТБ да бъде фалирана, пускали са слухове в интернет. Ще стане ли ясно КОЙ стои зад този грабеж на българския данъкоплатец?
  —цитат от коментар 18 на Кърти Вонегът


  Ами ти самс и отговорил. Да напомня, че цялата истерия около КТБ започна след като Цацаров прати там прокурори а ДАНС баретите. А доста преди това Татяна Дончева в едно ТВ интервю каза "Цветан Василев и Пеевски са се скарали". Самият Цветан Василев също казва "Атаката започна защото Пеевски поиска да не връща кредити и да му бъдат предадени активи".

  В резюме за неразбралите - КТБ беше създадена за да бъде източена. Типична пирамида, омайваше с високи лихви наивниците и им вземаше парите. Част от които изплащаше за високи лихви за да привлича нови вложители, точно като пирамида. И имайте предвид, че ВЛОЖИТЕЛИТЕ лакоми за лихви са основата на растежа на КТБ, не държавата както е широкото заблуждение. Съотношението частни/държавни депозити беше 4:1 като накрая държавата почна да си изтегля влоговете. Не напълно но в голяма степен.

  Така че след като КТБ събра и окраде парите на лакомите наивници факта, че те са окрадени трябваше по някакъв начин да им бъде съобщен. И избраха Цацата да изпълни поръчката, той е общоизвестен с това, че с лекота изпълнява мръсни поръчки.

  Останалото е театър. Е, някои се опитаха да ловят едри риби в мътната вода. Едни да катурнат цялата банкова система и в хиперинфлация да изчезнат дълговете им, познато. Други да извлекат политически ползи.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 33. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4465 Неутрално

  До коментар [#32] от "jki42524002":

  Нямам нищо против и Костов и Кънев да бъдат осъдени! Посочих само най-виновните! За Костов имам инфо, че е имал голям депозит, който е цесирал. По тази причина изгуби доверието ми, но този, който трябва да го обвини е Цацаров. За Кънев нямам никаква информация да е свързан с фалита или възхода на КТБ, но ако е свързан, то пак Цацяров е този, който да го обвини!

 34. 36 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Поздрави за статията-коментар!
  Другите използват името за кукичка и препращат...
  А на банкянският чобанин и пловдивския капут,
  дори и да не им пишете имената,
  едва ли някой ще ги сбърка, благодарение на вродените им
  интелект и скромност!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 35. 37 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#11] от "Whoops":

  Изобщо не е неадекватен. Напротив, подхлъзва всички и си гони неговата цел. Същински татовец.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#34] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  И за да бъде източена, държавата наливаше милиарди в нея. Нали? Да е ясно само кога и какво се случи с тая банка.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 37. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4465 Неутрално

  До коментар [#34] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  Съгласен съм на 100%! Въпросът е защо през всичките тези години всички спяха: БНБ, ДАНС, правителствата на ББ, на Станишев, на Олигархски! Покуратурата дори и сега продължава да спи!

 38. 40 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  До коментар [#3] от "olga_kokoshkina":

  Тъкмо да ви повярвам и се сетих кой точно издигна Пеевски за председател на ДАНС, сетих се от коя партия депутат и тази партия с коя друга си управлява от край време.

 39. 41 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#28] от "Мойше! Толкоз!!!":
  "(но предпочитам боко пред БКП)"
  И тогава и сега ЕДИНСТВЕНИЯТ член на БКП е твоят боко!!!
  Той напусна МВР за да не напусне БКП!!!
  За друг такъв случай не зная!
  Ако знаеш кажи?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 40. 42 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#28] от "Мойше! Толкоз!!!":
  „П.С. Интересно ми е освен ПИБ, кои са били другите банки "на ръба"? Осведомени познати ми казаха че ТИМ'аджиите не са между тях, та се чудя кои ли са ”
  Ами виж 38 страница :) изтървали са да изтрият едно име. :)

 41. 43 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 554 Любопитно

  Кога Борисов ще отговори как КТБ удвой активите си по време на неговия мандат?
  И друго , защо борисов е готов да срине България само и само да падне правителството на Орешарски?

 42. 44 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3005 Неутрално

  ББ: "Пак ви казвам - сменете финансовия министър, поемете Вие
  да сте и финансов министър, излезте коалицията отвън, решете го
  това и да се успокои народът. ... За цената на тока не помните ли как
  отидох и хвърлих оставката"

  Та по тази логика, КАКВО СА ИСКАЛИ ДА ПОТУЛЯТ когато Борисов сменя финансовия министър Дянков? Неговата оставка е по-късно заради тока. А други министри преди и след това?

 43. 45 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  [quote#34:"Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?"][/quote]
  не започна така .... искаха да си мислите , че започна така
  "не говорим въобще за никакви такива варианти, за които намекна г-н Плевнелиев" и обещава пълна ликвидна подкрепа от БНБ и правителството и банковата система като цяло за банките,"
  "ИВАН ИСКРОВ: Поради случки, които, при цялото ми уважение към г-н Борисов, няма да ги маркирам отново, тъй като те са в общественото пространство и не са моя работа. БНБ няма никакъв принос към случилото се. Поради тези случки започна масирано оттегляне на депозити в КТБ от предходната сряда -мисля че беше 12-ти или 13-ти, и свързаната с нея ".", която е .% собственост на КТБ, но просто е в процес на смяна на името. Така че за това сме уведомили нашите европейски партньори, за да е ясно и да не въвличаме такова голямо и важно име в световен мащаб в наши вътрешни проблеми.

  Ситуацията започна в сряда, много се усили, особено след като излезе анонимката, знаете за каква анонимка говоря, и.."
  ами умни и красиви , стотина човека сте .. сетете се кой разследваща журналистика пуска партенки от 2012 ... не по рано и не по късно , от едни "спечелени" избори .. и да , Цацаров е виновен , че не им зачерви бузкуте и под формата на овинение

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 47 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3005 Неутрално

  До коментар [#28] от "Мойше! Толкоз!!!":„П.С. Интересно ми е освен ПИБ, кои са били другите банки "на ръба"?
  —цитат от коментар 42 на Федоp Венедиктович Езеpский

  До коментар [#42] от "Федоp Венедиктович Езеpский":

  Отговорът е може би донякъде в следния въпрос:
  Кои банки получиха препоръки да подобряват показатели след прегледа на активите им?

 46. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 49 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 554 Неутрално

  През дните на суматохата мой приятели от ГЕРБ много добре бяха информирани какво се случва и се готвеха за банкова ваканция...Откъде имаха тази информация? Българите не се подадоха на ГЕРБаджийските подканяния за банк рън.

 48. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 51 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 952 Неутрално

  ...В резюме за неразбралите - КТБ беше създадена за да бъде източена. Типична пирамида, омайваше с високи лихви наивниците и им вземаше парите. Част от които изплащаше за високи лихви за да привлича нови вло[quote#34:"Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?"]...В резюме за неразбралите - КТБ беше създадена за да бъде източена. Типична пирамида, омайваше с високи лихви наивниците и им вземаше парите. Част от които изплащаше за високи лихви за да привлича нови вложители, точно като пирамида. ...
  —цитат от коментар 34 на Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?


  Позволи ми да не се съглася:)

  Лихвите на най удобните депозити (т.н. "автобус", влагаш/теглиш, лихвата ти е за ден за ден над определелена сума) бяха 6.5% за $, 7.5% за €, и 8.5% за левове, през 2011/12/13 и т.н. . В другите банки бяха само процент'два под това (с по неудобни правила за теглене/влагане). Освен Инвест'банк, които бяха по съблазнителни и от КТБ, ама с по коФти минало. Това освен "лично договорените условия за депозити".

  Не наричам КТБ "англчета'херувимчета", проблемът там е бил в необезпечените кредити. Но атаката беше ясно иницианирана (май от КОЙ чрез послушните му служби). Не игнорирай написаното от теб:

  "....А доста преди това Татяна Дончева в едно ТВ интервю каза "Цветан Василев и Пеевски са се скарали". Самият Цветан Василев също казва "Атаката започна защото Пеевски поиска да не връща кредити и да му бъдат предадени активи"....".


  Лично мнение-кютек между олигархи бастиса КТБ. А не "АЛЧНИТЕ вложители за още 1% повече лихва на депозитите им", и не че снахата/дъщерята на КостоФФ 'зимала 30К заплата на месец там (за година това са 360К, а изчеззнаха почти десет хиляди повече пари...жители, точно като пирамида. ...[/quote]

  Позволи ми да не се съглася:)

  Лихвите на най удобните депозити (т.н. "автобус", влагаш/теглиш, лихвата ти е за ден за ден над определелена сума) бяха 6.5% за $, 7.5% за €, и 8.5% за левове, през 2011/12/13 и т.н. . В другите банки бяха само процент'два под това (с по неудобни правила за теглене/влагане). Освен Инвест'банк, които бяха по съблазнителни и от КТБ, ама с по коФти минало. Това освен "лично договорените условия за депозити".

  Не наричам КТБ "англчета'херувимчета", проблемът там е бил в необезпечените кредити. Но атаката беше ясно иницианирана (май от КОЙ чрез послушните му служби). Не игнорирай написаното от теб:

  "....А доста преди това Татяна Дончева в едно ТВ интервю каза "Цветан Василев и Пеевски са се скарали". Самият Цветан Василев също казва "Атаката започна защото Пеевски поиска да не връща кредити и да му бъдат предадени активи"....".


  Лично мнение-кютек между олигархи бастиса КТБ. А не "АЛЧНИТЕ вложители за още 1% повече лихва на депозитите им", и не че снахата/дъщерята на КостоФФ 'зимала 30К заплата на месец там (за година това са 360К, а изчеззнаха почти десет хиляди пъти повече пари...
  До коментар [#34] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 50. 52 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#50] от "Искра Панова":
  Изтеглиха големи суми пари в чужбина...разбра ли как?

 51. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8105 Неутрално

  Да се чуди човек, как сме сложили тези да ни управляват. За БНБ да не говорим.

 52. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 55 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#28] от "Мойше! Толкоз!!!":"(но предпочитам боко пред БКП)"И тогава и сега ЕДИНСТВЕНИЯТ член на БКП е твоят боко!!!Той напусна МВР за да не напусне БКП!!!За друг такъв случай не зная!Ако знаеш кажи?
  —цитат от коментар 41 на Geoimg*


  Шушумига, да те окрехна за нещо всеобщо известно, но всеобщо игнорирано (знам го от лични приятели в "службите"): Единственият начин да напуснеш "службите"и да си запазиш "правата" по онуй време е било да не се "аполитизираш", и да се уволниш=ЧИСТАК ФИНАНСОВА ВРАТИЧКА!!!

  Ако боко беше останал член на БКП, не мислиш ли че медиите/форумите биха биля наводнени с доказателаства за т'ва?!?

  Ай' чиба, опитай пак!
  До коментар [#41] от "Geoimg*":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 54. 56 Профил на olga_kokoshkina
  olga_kokoshkina
  Рейтинг: 401 Неутрално

  До коментар [#40] от "m17":

  Именно. ГЕРБ, ДПС и БСП са клони на едно и също дърво. Затова далаверата не спира, независимо кой е на власт.

 55. 57 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#54] от "Искра Панова":
  Прочети внимателно стенограмата.КОЙ има интерес от банк рън? Борисов от Марс ли пада?

 56. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 59 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#42] от "Федоp Венедиктович Езеpский":

  Моля те, покорно, сударь, кАжи кои банки са споменати там. Мързелив съм и ме е лен да отваеям линк с над 100 страници и да търся нЯщо..

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 58. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 61 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 952 Весело

  До коментар [#47] от "Наблюдател":

  Поименно, колега, ПОИМЕННО! Щото аз разбрах само за ПИБ. Която е "под лупата" от тогава. И в моЙте разбирания това я прави "сигурна банка"!

  П.С. Това не е реклама на ПИБ, а лично мнение:)

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 60. 62 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 580 Неутрално

  при КТБ има намесени външнополитически интереси, при които добрите и лошите често си омешват капите - това не е нашенска мафиотска далаверка; КТБ е банка под контрола на руските служби и руското външно министерство, с пари и на арабски радикални ислямисти; съвпадението с прекратяването на Южен поток, паданетона Орешарски и обръщането на палачинката от Местановото ДПС е всичко друго, но не и случайно; какво друго се случва по света през 2014 - всеки може да си спомни; къде са отишли парите, чии са тия пари, къде се е смятало предварително, че трябва да идат парите - едва ли ще узнаем, но със сигурност дребният съветски агент Цецо Василев-Борат, любимец на днешните опозиционери включително на лилявите, както и дребният съветски агент Иван Костов, гуру на всяко лиляво сърце, няма как да са се докопали до такива големи суми от точно тази банка, щото там едни лоши батковци от североизток или от далечния Запад бият през пръстите, ако тръгнеш да им се мешаш

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 61. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 66 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Случката" с КТБ е квинт есенцията на дистемата в България! А именно - пълно безхаберие! КТБ раздава неограничено кредити на свързани със собственика и лица или с негови политически покровители (Пеевски). ДАНС спи. БНБ спи. Правителствата на Станишев, Борисов и Олигархски спят. Цацаратурата спи. Само Дневник и Капитал алармират, но никой не предприема нищо! Един от политическите покровители (Пеевски) е недоволен (вероятно му е бил отказан кредит) и впряга държавната машина за отмъщение. В края на краищата всички ние олекнахме с 3.5 милиарда, а Пеевски и сие заграбиха и останалото от КТБ пред широко затворените очи на цацаратурата! Това ще се повтаря докато нямаме истинска прокуратура!
  —цитат от коментар 20 на vassilun


 65. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 70 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Тази среща се провежда 20 дни, след като Орешко обяви , че спира Патока.Дали случайно фалирА КТБ???
  —цитат от коментар 5 на 4ort

  До коментар [#5] от "4ort":

  Георги Ганев:
  "Той не изключи външнополитически натиск от Кремъл. "В момента се решават нещата с "Южен поток" и е напълно възможно някой да си мисли, че ако унищожим "тези плебеи, наречени българи, които не искат да ни се подчиняват", ще се случи това, което искаме. Не мога да изключа това и то даже много сериозно приляга на този тип управление, което има Кремъл. Не твърдя, но в никакъв случай не го изключвам. Изпитвам силни подозрения", обясни икономистът.

  Ганев коментира версията, че кризата с хиперинфлацията преди въвеждането на валутния борд е била продуцирана от руснаците така: "Да не забравяме, че тогава също имаше газов въпрос. Имаше една фирма, наречена "Топенерджи", която в крайна сметка се оказа, че е чисто руска собственост и която искаше да сложи ръка върху цялата българска газопреносна мрежа. И когато едно правителство отказа това да се случи, а именно правителството на Жан Виденов, то беше безпардонно съборено и България беше вкарана в огромна финансова криза"."
  http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/28/2332983_georgi_ganev_za_panikata_s_bankite_ne_izkljuchvam/

 69. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 73 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 283 Неутрално

  ...И избраха Цацата да изпълни поръчката, той е общоизвестен с това, че с лекота изпълнява мръсни поръчки...
  —цитат от коментар 34 на Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?

  До коментар [#34] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  Де бре, тая Цаца и контролните пунктове за проверка на личните карти направи, и загражденията около парламента сложи, че и Белия Автобус май пак той караше....

  Йовчев, Писанчев, Лазаров...
  Станишев и Местан приеха стратегията на Йовчев за сектор сигурност.
  Станишев и Местан скроиха закона "Пеевски".
  Станишев и Местан избраха и Банков Надзор - Гунев през лятото на 2013г. Просто сега го потвърждава и стенограмата, изказано от Орешарски и ББ.
  А Дневник го разказа отдавна и посочи как е избран Гунев, по предложение на Искров, апропо.
  "Гунев беше избран за шеф на "Банков надзор" точно преди година със 175 гласа в парламента. Тогава номинирането му от управителя на БНБ Иван Искров беше определено като
  изненада в банковия сектор
  тъй като се очакваше, че Румен Симеонов, заемал поста, ще продължи с втори мандат. Покрай избора на Гунев "Дневник" писа, че кандидатурата му е била обсъдена на заседание на парламентарната група на БСП, на което е имало реакции, че позицията е важна и не трябва да се подхожда прибързано. Сергей Станишев обаче обяснил, че няма време за реакция, защото са изпуснати всички срокове по закон и до края на седмицата трябва да има решение (мандатът на Симеонов изтичаше на 15 юни 2013). Тогава и от БСП, и от ДПС отричаха избраният да е свързан с тях. От партията на Местан бяха коментирали пред "Капитал daily", че кандидатурата само е съгласувана с тях."
  http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/18/2325760_shefut_na_bankov_nadzor_v_bnb_cvetan_gunev_e/

 72. 74 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#34] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":
  В резюме за неразбралите - КТБ беше създадена за да бъде източена. Типична пирамида, омайваше с високи лихви наивниците и им вземаше парите. Част от които изплащаше за високи лихви за да привлича нови вложители, точно като пирамида. И имайте предвид, че ВЛОЖИТЕЛИТЕ лакоми за лихви са основата на растежа на КТБ
  Да сте чували за структора на банковите пасиви и активи?
  Престанете да плещите глупости.
  Намерете един банкер да Ви пообясни малко нещата.

  nikoia
 73. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 77 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Един много гнусен, по-всяка вероятност, гадно зелен на цвят, слузест и обсипан с твърди брадавици трол е налазил форума. С което доказва още веднъж, че медийното присътвие е по-важно от всичко друго. Да прехвърлим фокуса, а? Докога ще сработва това? Работи ли въобще?

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 76. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 80 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 324 Неутрално

  До коментар [#25] от "Кърти Вонегът":
  „Трябва само да се погледне кой профитира от фалита, кои перзони са взели големи кредити от тази банка, та се надяват ако я фалират задълженията им към КТБ да се споминат.”

  КТБ беше банката на Василев, Пеевски и най-вече Доган + всякакви близки до тях хора и фирми. Василев - собственик и лице, Пеевски - главен кредитополучател за медии, фирми и прочее, Доган - организатор на държавни и общински влогове. Един осигурява влагането на държавни/общински/частни пари + политически чадър, другият раздава тези пари като кредити, а третият ги получава за първия .... И така си е текла водата и парата над 10 години под мелодията „Назад, назад моме Калино ...”

  Но станала беля. Оня дето раздавал кредити явно се изкушил и вместо да раздава кредити само на посочените фирми на единия от тримата, взел да раздава кредити и на свои фирми .... Което подразнило другите двама, та главния от тях (баш политически) наредил огън по провинилия се другар с тежка артилерия (прокуратурата, МВР, ДАНС, БНБ...) и срутили банката... Нищо, че провинилият се банкер се опитал да се защити с нов политически проект, разпаднал се впоследствие и опитващ се да „Презареди” ....

  Всяка прилика с действителни лица и събития, е напълно случайна.

 79. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 86 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Нали Тиквата като премиер наля луди държавни пари в КТБ,а защо като дойде отново на власт след Орешарски,не си мръдна дебелия задник да възложи на фирма да проследи парите,а даде на някаква съмнителна фирма пари да не прави нищо,а само да източи още пари от държавния бюджет? После не оповестиха и мърлявия си доклад уж бил секретен. Те грабят нашите пари,а после крият от народа какво е установено за нашите пари. Смятам,че и Тиквата е в играта по разграбването на КТБ,а вие продължавайте да гласувате за него овни такива...

 85. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 90 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1802 Любопитно

  "...Евгени Узунов - не е посочено кого представлява, Николай Бареков и Красимир Каракачанов от "България без цензура", както и представителите на Реформаторския блок Меглена Кунева и Радан Кънев..."

  хъх... изключително забавен забавен формат... и като си помислиш, че в цялата ченгеджийска пиеска единствено Мишето Миков изглежда що-годе читаво

 89. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 93 Профил на primerno
  primerno
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#42] от "Федоp Венедиктович Езеpский":

  Нищо няма на 38-ма стр.

 92. 94 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#41] от "Geoimg*":


  " И тогава и сега ЕДИНСТВЕНИЯТ член на БКП е твоят боко ! "


  Не е единственият !
  Антон Кутев в НС :
  " Аз никога не съм бил член на БКП за разлика от Борисов, Цачева и още 18 такива от ПГ на ГЕРБ " !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 93. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 94. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 98 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Сега ми стана ясно защо Плевнелиев бе против публикуването на стенограмите! Той стои зад цялата далавера и прикрива истинските мошеници, пускали слуховете, че банката предстои да фалира.
  —цитат от коментар 22 на Кърти Вонегът


  Ебаси... Изумяваш ме. Особено с това:

  Той стои зад цялата далавера и прикрива истинските мошеници, пускали слуховете, че банката предстои да фалира.
  —цитат от коментар 22 на Кърти Вонегът


  Президентът фалирал банка. В 21-ви век. Ма поне ти е "станало ясно".

  Супер. Издай книга- обещавам да си я купя. Не се бъзикам...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 97. 99 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#9] от "AzDebil":

  "Арестувайте Бойко Борисов!"
  Тъй като сте казал най-важното още в коментар 9,престанах да чета по-нататък. ++++++++++
  Просто не очаквам някой от колегите да е написал нещо по-смислено.Нека ме прощават.

 98. 100 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Да и таковам на държавата щом това нещо управлява :(

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK