КФН предупреди потребителите за мним инвестиционен посредник

КФН предупреди потребителите за мним инвестиционен посредник

© Цветелина Белутова, КапиталКомисия за финансов надзор предупреди, че "Позитива фронт офис" ЕООД (предишно наименование "Позитива Кепитъл" ЕООД) няма право да предоставя инвестиционни услуги на територията на България. Компанията не е лицензирана от регулатора.


Сред видовете инвестиционни услуги са: приемане и предаване на нареждания във връзка с един или повече финансови инструменти, включително посредничество за сключване на сделки с финансови инструменти, изпълнение на нареждания за сключване на сделки с финансови инструменти за сметка на клиенти, управление на портфейл, предоставяне на инвестиционни консултации на клиент.


"Позитива фронт офис" ЕООД не е дружество, лицензирано от КФН или от компетентен орган на друга държава членка. Потенциалните инвеститори следва да имат предвид, че предоставянето на инвестиционни услуги от името на "Позитива фронт офис" ЕООД, както и посочването от страна на различни лица на банкови сметки на "Позитива фронт офис" ЕООД, по които да бъдат превеждани суми във връзка с търговията с финансови инструменти, е в противоречие със закона, допълват от регулатора.
Към настоящия момент "Позитива" АД разполага с издаден от КФН лиценз на инвестиционен посредник. С Решение на КФН от 24 март Наталия Кумпикова и Николай Полинчев са назначени за квестори на инвестиционен посредник "Позитива" АД, а на Валентин Андонов и Александра Георгиева временно е забранено да управляват и представляват дружеството.


В този смисъл квесторите на "Позитива" АД са единствените, които имат право да извършват действия от името на дружеството, и то в рамките на поставените от КФН задачи с решението от март.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK