Всеки пети българин ще ремонтира жилището си през лятото

Всеки пети българин ще ремонтира жилището си през лятото

© Юлия ЛазароваТова лято почти всеки пети българин ще отдели време за ремонт на жилището си, показва проучване на агенция "Алфа Рисърч", съобщено по "Нова телевизия". То е извършено в периода 12 - 22 юни сред 1024 души чрез интервю.


Според данните 14% от запитаните планират козметично обновяване на жилището си, докато 5 на сто планират сериозен ремонт. На въпрос какви занимания ще имат през лятото най-много са отговорилите, че ще ходят на почивка - 35% в страната и 11% в чужбина.


Почти всеки десети планира да се срещне с близки, които живеят в чужбина. Равен е делът на хората, които смятат да посетят фестивали и концерти и да работят сезонна работа за допълнителни доходи - по 7%.
18 на сто от анкетираните смята да се занимават със селскостопанска работа, а 4% да спортуват по-активно.


При представянето на проучването управляващият партньор в "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова отбеляза, че под 1% е делът на хората, които планират през лятото да повишат образованието или квалификацията си. Тя допълни, че в България този показател е най-нисък за Европа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK