Британска консултантска компания проучва пазара в България

Британска консултантска компания проучва пазара в България

© Министерство на икономиката



От началото на годината в България е започнало изпълнението на проекти на обща стойност над 3 млн. лв. в областта на информационните и комуникационните технологии и аутсорсинг сектора. В тях са разкрити над 400 нови работни места. Това съобщиха от Министерството на икономиката след срещата на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с представители на The Independent Advisory Network - една от най-големите британски консултантски групи.


Нейни представители са в България за проучване на сектора на информационните и комуникационни технологии и аутсорсинга.


"ИКТ и аутсорсингът са сред най-бързо развиващите се сектори на българската икономика, които през последните години отбелязват устойчив ръст", каза зам.-министър Манолев, цитиран от пресцентъра.




По думите му от 2013 г. досега са започнали проекти по Закона за насърчаване на инвестициите в тази област на обща стойност близо 20 млн. лв., които разкриват 2700 работни места.


"Основен приоритет за правителството е намаляване на административната и финансова тежест за бизнеса, което в някои случаи също се явява преграда пред чуждите капитали", подчерта Александър Манолев.


Представителите на британската консултантска група са подчертали, че има конкретен интерес от техни клиенти да изнесат част от дейността си в региона. Целта на посещението е проучвателна, тъй като България има редица предимства – географско положение, достъп до единния европейски пазар, значителни традиции в сектора и др.


Бизнесът оценява високо и квалификацията на заетите в сектора. Наличието на големи чуждестранни компании, които вече оперират в този сектор у нас, също било отчетено като предимство.


В срещата са участвали и представители на бизнеса от компаниите "Булпрос", "Скейл фокус", "Куестърс България" и EHS Consulting.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK