Проверка в Обзор откри пясък от плажа в частен имот

В ограден частен имот проверяващите са открили пясък, взет от плажа.

© Министерство на туризма

В ограден частен имот проверяващите са открили пясък, взет от плажа.Незаконни обекти и частен имот, в който е насипан пясък от плажа, установи проверка на институциите на плаж "Обзор-мотела" след множество сигнали на граждани.


В проверката са участвали Министерството на туризма, МВР, Регионалната здравна инспекция, Морска администрация и Дирекция строителен контрол на община Обзор.


На плаж "Обзор–мотела" съвместната проверка е установила три незаконни обекта, които се ползват от хотел "Мирамар". Инспекторите са установили и две заграждения - едното от тях е детски кът, който се ползва от хотел "Сънрайз", а другото е означено като частен имот, където е насипан допълнителен пясък от плажа. Загражденията трябва да бъдат премахнати.
Установено е също, че хотел "Мирамар" не е подновил категоризацията си, за което ще бъде санкциониран от Комисията за защита на потребителите.


На самия плаж не са открити нарушения на наемателя - той е изпълнил всички задължителни дейности по стопанисване на плажа.


Община Обзор трябва да предприеме действия или за узаконяването на трите обекта, или за премахването им.


Министерството на туризма ще направи мониторинг и замерване на плажа във връзка с насипания допълнителен пясък. Ако се окаже, че има добив на пясък от плажа, с който е засипан имотът, Министерството на туризма ще състави акт за административно нарушение на извършителя. Според българското законодателство няма частен плаж - ивицата е изключителна държавна собственост.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK