Скоростната жп отсечка Елин Пелин - Костенец ще струва над 1 млрд. лв.

Скоростната жп отсечка Елин Пелин - Костенец ще струва над 1 млрд. лв.

© Цветелина Ангелова, КапиталНационалната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) обяви една от най-големите обществени поръчки за модернизация на жп линии – за отсечката Елин Пелин - Костенец на обща стойност над 1 млрд. лв., пише "Капитал Daily" в днешния си брой.


Проектът е един от най-сложните и скъпи и предвижда на разстояние 51 км да бъдат построени 10 тунела, 26 моста, виадукта и естакади.


Новото съоръжение е проектирано за движение на пътническите влакове със скорост от 160 км/ч, а на товарните - до 120 км/ч.
Търгът е разделен на три части - две от по 20 и една за 10 км и цени на първата 554 млн. лв., на втората – 116 млн. лв., а на третата - 354 млн. лв.


Ремонтът се финансира със средства от оперативната програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" и трябва да бъде изпълнен до 2022 г."


Най-голяма тежест при оценяването на офертите е предложената цена – 60%.


Офертите ще се събират до 5 октомври.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK