Европейски потребители ще опитат български продукти в "Лидл"

Европейски потребители ще опитат български продукти в "Лидл"

© Лидл България



Балканската седмица" е част от асортимента на германската верига магазини "Лидл" (Lidl) в Европа това лято, съобщиха от "Лидл България".


Потребителите в Швеция, Белгия, Испания и останалите държави в Европа, в които присъства веригата, ще могат да опитат вкуса на балканската кухня, като сред продуктите са и традиционните български като луканка, тиквеник, апетитка и сирене.


"В рамките на тази тематична седмица общо 13 продукта от 6 български фирми ще достигнат до клиентите в 18 страни в Европа. Надяваме се, че западноевропейският потребител ще хареса продуктите, а "Балканската седмица" ще се утвърди като традиционна за асортимента на "Лидл", както са седмиците, посветени на регионални кухни като "Гръцка" и "Френска", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България".


"Балканската седмица" включва над 20 млечни, месни, тестени и шоколадови изделия, сосове и алкохолни напитки от региона. Освен традиционни наши продукти българските потребители ще могат да опитат типични балкански деликатеси като крем за мазане с люти чушки, колбаси, опушени с букова дървесина, и риба в маслиново масло и още вкусове от Румъния и Хърватия.

Ключови думи към статията:

Коментари (15)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 8066 Неутрално

    Сигурно ще им хареса.

  2. 2 Профил на alextan
    alextan
    Рейтинг: 510 Неутрално

    Добра новина, хората обичат да опитват нови неща. Тази седмица в Лидъл за първи път видях тематични продукти от Хърватия и си взех 2 неща - някакво сушено филе и нещо подобно на лютеница.

  3. 3 Профил на marker
    marker
    Рейтинг: 747 Неутрално

    Абе "Балканска седмица" е добре, ама по-добре щеше да е "Българска седмица", както е френска или гръцка.

  4. 4 Профил на alextan
    alextan
    Рейтинг: 510 Неутрално

    Каменица във Финландия, ама и цената е доста интересна - 2.29 евро
    https://www.lidl.fi/fi/Ruokatarjoukset.htm?articleId=4896
    А една и съща апетитка във Финландия е 1.69 евро,а в Холандия - 49 цента.
    https://www.lidl.fi/fi/Ruokatarjoukset.htm?articleId=4901
    http://www.lidl.nl/nl/18260.htm?action=showDetail&id=38064

  5. 5 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
    'ΕΡΕΒΟΣ
    Рейтинг: 3387 Неутрално

    До коментар [#3] от "marker":

    Българска кухня не съществува и за това ви вкарват в "Балканска седмица" !

    Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  6. 6 Профил на misho73
    misho73
    Рейтинг: 1218 Неутрално

    До коментар [#5] от "'ΕΡΕΒΟΣ":


    До коментар [#3] от "marker":Българска кухня не съществува и за това ви вкарват в "Балканска седмица" !
    —цитат от коментар 5 на 'ΕΡΕΒΟΣ


    Шопската салата е авторски продукт на Балкантурист, което я прави българска :-) Миш-машът в Русия е познат като "яичница по болгарски", без да претендирам че е точно БГ изобретение.

    Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
  7. 7 Профил на pet_fire
    pet_fire
    Рейтинг: 5627 Неутрално

    "Балканската седмица" е добро хрумване, дано не го опорочат с "боклуци" с високи цени.

  8. 8 Профил на outside
    outside
    Рейтинг: 744 Неутрално

    Болгарка в Русия викат на ъглошлайфа :)

  9. 9 Профил на registrirax.se.malko
    registrirax.se.malko
    Рейтинг: 229 Неутрално

    До коментар [#3] от "marker":Българска кухня не съществува и за това ви вкарват в "Балканска седмица" !
    —цитат от коментар 5 на 'ΕΡΕΒΟΣ



    Много сте прав/а! Хич не съществува. Аз например обожавам несъществуваща баница, несъществуваща лютеница, несъществуваща шопска салата, таратор, шкембе чорба, несъществуващи капама и кавърма, пататник, зелник, чеверме. Особено несъществуващо чеверме обичам. Несъществуващ гювеч също. Абе, въобще, обичам ги когато са несъществуващи, щото за мен тва значи, че са приготвени, поднесени и изядени с истинско удоволствие. Вие спокойно си боцкайте съществуващият гъст таратор, наричайте го тадзики или както искате, но помнете, че без кисело мляко едва ли бихте го имали и това. Бъдете здрав/а и поздрави от Балкана.

    War is Peace, Freedom is Slavery, Ignorance is Strength
  10. 10 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 7451 Неутрално

    Дано да им хареса, защото на мен не ми харесват доматите в Холандия, все едно са гумени.

  11. 11 Профил на СДС
    СДС
    Рейтинг: 1395 Неутрално

    Ми ще опитам е.
    Они ден си взех кьополу, румънско.

    nemo malus felix, minime corruptor.
  12. 12 Профил на Tony Man
    Tony Man
    Рейтинг: 13 Неутрално

    До коментар [#5] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

    Разбира се, че е така. Не съществуват кюфтета по чирпански, бански старец, филе елена, яйца по панагюрски, тиквеник и зелник.... Сега през лятото таратор също не съществува никъде. :)

    Харесвам хубавата Гръцка риба, зехтин и маслини, но опре ли до манджи.....ние с турците се справяме по-добре. Наздраве


  13. 13 Профил на Nothing matters
    Nothing matters
    Рейтинг: 229 Неутрално

    До коментар [#9] от "registrirax.se.malko":

    Баница - не гарантирам, че е българска - има я във всички държави на Балканите.
    Лютеница - също доста популярна на Балканите в различни форми, но нека да я пишем българска.
    Шопска салата - опитай се да обясниш на сърбин или хърватин, че не е тяхна... Но си е изконно българска! 2 точки досега.
    Таратор - разводнена версия на гръцка разядка, но все пак побългарен. 3.
    Шкембе - турско.
    Капама - турска.
    Кавърма - турска.
    Пататник - не гарантирам, ама при условие, че картофи имаме благодарение на Османската империя - нз доколко може да си го пишем.
    Зелник - нямам идея - но ок. 4.
    Чеверме - погледни само името и пак кажи, че е българско. Общо взето го има в 30-40 държави на изток/югоизток от България.
    Гювеч - отново Близкия Изток.

    4/11 - не е зле, ама не стига за Среден 3.

  14. 14 Профил на Николов
    Николов
    Рейтинг: 1622 Неутрално

    До коментар [#13] от "Nothing matters":

    Горе-долу съм съгласен с Вас. Това, което ме изненада е, че сандвичът "Принцеса" (или "Странджанка") също май е българско (балкантуристко) изобретение. Никъде другаде не съм го виждал. Правя го на приятелката си (румънска унгарка) - много и харесва, но и тя не го е виждала другаде. А е проста и лесна, но много вкусна закуска.

    “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
  15. 15 Профил на registrirax.se.malko
    registrirax.se.malko
    Рейтинг: 229 Неутрално

    4/11 - не е зле, ама не стига за Среден 3.
    —цитат от коментар 13 на Nothing matters


    Сега много ще се радвам да ми кажете еднозначно има или няма българска кухня, тъй като не става ясно от коментарът..

    War is Peace, Freedom is Slavery, Ignorance is Strength




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK