Кое е най-важното, когато избираме жилище

Кое е най-важното, когато избираме жилище

© Юлия ЛазароваКато изключим цената, за четири пети от потенциалните купувачи на жилища най-важно е мястото, на което то се намира, а на второ място - дали има магазини, пазари, детски площадки, услуги.


Това сочат резултатите от проучване на "Дневник" сред читателите в периода 7 - 17 юли 2017. На въпроси за начина, по който биха избирали недвижим имот, отговориха 614 регистрирани потребители на сайта.


Едва трето по важност условие е наличието на удобни транспортни връзки (за 32%), но заедно с тези, за които е от значение близостта на метрото и местата за паркиране, делът им надхвърля 60 на сто.

17% от участвалите в анкетата казват, че вече са купили жилище, което означава, че в отговорите си се позовават на натрупан личен опит. Приблизително по равно се разпределят тези, които не планират покупка, имащите такова намерение, но в дългосрочна перспектива и тези, които поставят решението си в зависимост от пазарната ситуация. Твърдо планират нов дом в рамките на година 12.9 на сто.


С каква цел бихте купили жилище
Мнозинството - близо 40%, отговарят, че искат да разполагат със собствено, но заедно с тези, които искат да се преместят в по-голямо, делът им достига две трети. Едновременно с това съществен процент - 30.2 на сто, обмислят покупка с инвестиционна цел.


Българската традиция да се осигури пространство за живеене на децата се подкрепя от 14% от отговорилите. За сравнение - да осигурят дом за родителите си планират едва 1.4%. Всеки пети планира второ жилище в друг град или ваканционен имот.


Жива е и друга традиция - на подхода "направи си сам", се вижда от резултатите. Едва за под 8% е важно жилището, което купуват, да е напълно завършено.


От какво зависи покупката на жилище


Отговорите на този въпрос показват, че нивото на доходите в семейството е много по-съществен фактор (31.4%), отколкото лихвите по ипотечните кредити (под 5 на сто). Тези, за които е важно да намерят подходящото за себе си жилище (23.6%) пък са повече, макар и с малко, от тези, за които по-важна цената (22.3%).

Кои са купувачите

Две трети от участвалите в анкетата са мъже, близо 70% са във възрастовия диапазон 25 - 44 г, 85% са с висше образование. Близо половината са квалифицирани служители, всеки пети е представител на висшия мениджмънт, а всеки десети е собственик на бизнес и представител на свободна професия. Най-голям дял - над 36%, са отговорили, че получават над 2500 лв. месечно, близо 23% са с месечен доход между 1500 и 2500 лв., 18 на сто - между 1000 и 1500 лв. Тоест четири от всеки петима взимат над 1000 лв.
От данните се вижда, че дори сред обявилите нисък месечен доход - до 600 лв., повечето планират покупка, но в по-далечна перспектива. В най-високодоходната група плановете, свързани с покупка на жилище, се разпределят приблизително поравно между тези с краткосрочно намерение - до 12 месеца, тези с план за по-далечно бъдеще и тези, които вече са го направили. Впечатляващо е, че именно във високодоходната група са най-много отговорилите, че решението им зависи от пазарната ситуация.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  Размерът, цената и далече от маалата!

  Еретик
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  честито на новодомците.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3020 Неутрално

  А пък най-важното е да не се четат

  РЕКЛАМНИ СТАТИИ като тази.....

 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Весело

  предвид вчерашната случка най важен при покупка на жилище е нотариуса ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Лихвата по ипотечния кредит.

  No Pain No Gain
 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Любопитно

  Най-важното, когато избираме жилище е не да слушаме брокерите на недвижими имоти, а да си наемем специалист - инженер или поне строителен техник, който добре да го огледа за забележки!
  Може и двама трима, но поотделно!
  Мен винаги ме е удивлявало как нормалните мъже се съветват автоспециалисти, когато си купуват кола да речем за 15 - 20 000 лева и питат приятели, познати и т.н, а дават щедро 150 - 200 000 лева за някакъв курник, само защото брокерката им е казала, че има много хубав изглед от прозореца, или защото жена им е харесала цвета на плочките в коридора!

  [email protected]
 7. 7 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Според мен най-важното преди да мислите за всичко останало е:

  1. Не се изкушавайте от ипотечни заеми, освен ако не са с ограничена отговорност, имате сигурни допълнителни доходи, вноската ви не надвишава 30-35% от дохода на домакинството или пък наистина няма къде да живеете. Ако имате спестявания и от мечтания имот ви делят няколко десети хиляди, по-добре изтеглете потребителски кредит.
  2. Избягвайте брокери, освен ако наистина не сте сигурни, че ще си свършат работата на разумна цена т.е. да ви помогнат да намерите това, което търсите и да защитят вашите интереси пред продавача и отговорните институции.
  3. Не купувайте надценено жилище, дори някой да ви убеждава, че цената му ще се покачи още или някой друг ще "грабне" офертата. Разумната цена я определяте вие! Вие сте пазара!

 8. 8 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2194 Неутрално


  оглед да жилище се започва от мазата, за да не те грабнат първо хубавите неща и да повлияят да решението.

 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  Всичко това се отнася за апартаменти.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 10. 10 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 322 Неутрално
 11. 11 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Всичко е вярно, но ви трябва и малко късмет. Ако ви се паднат лоши съседи, перфектният имот ще загуби блясъка си.

 12. 12 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 941 Любопитно

  Брокерите упорито внушават, че покупката на един-два апартамента с кредит било "инвестиция", като тактично спестяват малките подробности като разходите под формата на лично време, разправии, ремонти и пр. за поддържане на "инвестицията" и относително редовно получаване на наемите, да не говорим, че никой и никога не може да гарантира, че цената задължително ще върви нагоре. Кризата от 2008 убедително показа, че може и надолу.....
  Инвестиция може да е купуването на няколко (поне 3) входа в различни блокове в различни квартали с по 20-30 апартамента с различна квадратура, назначаване на хора, които да се занимават с наемателите, поддръжката и пр.
  Продължавам да се чудя и защо никой не развива квартали около тангентата и към северната дъга на околовръстното - равно, място - бол, инфраструктурата ще е по-евтина......

  Знанието е сила, информацията - власт
 13. 13 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Вероятно най-важното е при покупка на жилище да не се четат рекламни статии като вече доста други в Дневника.

 14. 14 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Размерът като м2, стаите като брой, изгледът(колко фронта), етажът. Отделно, дали е в комлекс с надзор и активации(басейн, спортни площадки, езеро...). Накрая, квартал, метро(близост),съседи, безшумие...
  Най-важното да е ново и съобразено с новите постановления за земетръс!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 15. 15 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  До коментар [#12] от "pag":

  най-лесния начин за инвестиция в имоти/жилища/земя е купувануто на акции на фирми, притежаващи и управляващи тези.

  Било то селсктопанска земя в Южна Америка, в Европа, та дори и в Украйна, или старчески домове в Германия, или 30 хил. апартамента в Дрезден или най-екзотичото е собственик и оператор на 250 гробища в САЩ, кихащ тлъст дивидент.
  При този вид инвестиция обаче няма възможност за "óко да види - рáка да пиптне" , а чрез четене на новини / анализи / статии трябва да се опиташ да разгадаеш истинската ситуация.

 16. 16 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  3 са най-важните неща при покупка на жилище:
  1. Локацията;
  2. Местоположението;
  3. В коя част на града се намира.

  Всичко останало са подробности. Магазините ги затварят, в детската градина детето ходи 2 години, училищата ги сменя на 3-4 години, колкото до транспорта .... хайде стига глупости.

 17. 17 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Всичко е вярно, но ви трябва и малко късмет. Ако ви се паднат лоши съседи, перфектният имот ще загуби блясъка си.
  —цитат от коментар 11 на truly


  В България хубавият съсед е изключение. Всичко у нас е до късмет, защото можеш да бъде смазан от бой и на Витошка, в оживено време, в 17ч.

 18. 18 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Последната графика някак си не мога да я разтълкувам. Излиза, че 75% от сделките са с тухлени апартаменти (ново или старо строителство) и някъде около 2-3% са панели.
  Ако отворя сайтовете за имоти, обаче излиза че панелките са поне половината от предлаганите жилища.

 19. 19 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 621 Весело

  Абе най- важното е да можеш да го платиш... 😂😂😀😀😂😂😀😀😂😂

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 20. 20 Профил на who cares
  who cares
  Рейтинг: 444 Весело

  ...Дневник пак са в грешка. Най-важното... най-важни са няколко неща.
  1. Жилижещо да е в "разораната целина". На еднакво далечно разстояние от Мачу Пикчу и Мъглявината Андромеда. Така човек ще може да планира правилно почивката си. Кеф ти Анди Гарсия, кеф ти Алфа Кентавър.
  2. Да е еко, био, мио, крафт, винтидж, и да е част от екосистема - не ти трябва ток, промишлен при това. Не ти трябва вода - то и на Марс няма. Не ти трябва даже кислород. За какво ти е - в Мегавселената кислород има само на Земята, а тя, както стана дума, не е в плановете ни за жилище.
  3. Удобните транспортни връзки са за глупаците. Достатъчно е да си близо до Транс-галактическата магистрала. Пък и нали го даваш паралия - винаги ще се намери някоя каручка, да отскочиш до МОЛ-а на 5-ти светлинен лъч.
  4. Изложение не се гледа - то с тия Вселенски природни катаклизми, ти е все т'ааа.
  5. Откакто измислиха телепатията и обемната холограма - социалната инфраструктура си е анахронизъм. Също като социалната мрежа Фейсбуци, мейзбуци и ноутбуци.
  6. 100-200 хил. евра си е направо евтинийка. Все пак не ти искат 1000 Републикански кредита и перспективата да станеш длъжник на Джаба Хътянина и жена му - хътянката.
  7. Предвид модерното течение да се яде здравословно - не ти трябват някакви си чужди хранителни вериги да ти се мотат между краката. Така и така си близо до бял Пулсар, който ти доставя достатъчно - за да фотосинтезираш сам.
  8. ... може още много да се изрежда за предимствата на "строителните предприемачи", ама нЕма смисъл. Хората навремето са живели в пещери, а вие искате жилище. Я бегом на тръстиката...

 21. 21 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Много имот, много нещо се изтъргува през "Дневник". Бряяяяя, купувай, народе! Не останаааааааааааа!

  Колкото до избора на жилище - всеки се простира според чергата си. Казали са го нашите предци, а останалото е въпрос на късмет в немалка степен.

 22. 22 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 524 Неутрално

  То всичко идва от алчността на строителите и собствениците на парцели - от една средностатистическа кооперацийка само една трета от апартаментите стават и това е и причината цените да са на такива нива. Брокерите какво са виновни - всичко читаво е вече продадено на зелено.

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 23. 23 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Що за "представително" е това проучване..:-) Първо на първо 90% от населението не може да си позволи ново жилище..а 9 от останалите 10% не иска.. Та нека се уточним че става дума за останалият 1%.. То иначе като чете човек статията си представя че едно 80% от населението взима по поне 1500-2000 лева месечно..и жилища под 150 000 лева им се струват недостойни...:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 24. 24 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Аз искам да има място за паркиране по тротоара... и то на 2 метра от входа. Също така трябва да има наоколо хора дето правят купон поне 2 пъти в седмицата, единия от които да е поне в събота. От осбена нужда са ми сприхави съседи, които не кооперират когато има теч в блока или ако има теч от покрива да казват "т'ва не е моя работа". Аааа, и да не забравяме искам наблизо да има спонтанно възникнало поселище от ромляни, да има каруци... такива неща. Някой ако има нещо пред вид, да свирка :)

 25. 25 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#10] от "One Hour":

  100% вярно. Дето казал Хитър Петър на чорбаджията: Абе къщата ми харесва, не ми харесва туй, че ти си ми комшия...

 26. 26 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Аз пък не разбирам какво е "социална инфраструктура"? И защо кварталът да е най-важен, по-важна е локацията, какво има пред прозореца/терасата и какво има в радиус от 100 метра и какво се предполага, че ще има след 10-15 години. Вътрешното състояние не е от значение, защото ако няма структурни дефекти е по-евтино да си го направиш, отколкото да го ремонтираш. Няма нужда да се лъжем - строителят няма да го завърши по най-добрия начин...

 27. 27 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  освен всичко описано по горе ,много важно е ,ако жилището е защитено ,в затворен комплекс , колко е таксата за поддържане ,на СВ Константин средните такси са 400-500 лв месечно , малко по нататък , в друг комплекс съм постигнал цена от 30 лв на апартамент ,с включени басейн и поддръжка и градинар за двора .

 28. 28 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 874 Весело

  локация, локация, локация...

  а после да има 3 спални, 2 бани, широка кухня с трапезария, да е южен, слънчев, с 2 гаража и парк пред вратата и по възможност да нямаш никакви съседи!

  Евроатлантида
 29. 29 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 422 Любопитно

  До коментар [#6] от "karabastun":

  Колко пъти сте спорили с жена... за каквото и да било? :)

 30. 30 Профил на hifi_hifi
  hifi_hifi
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#28] от "sa6":

  Ами ако искаш това единственото решение е къща.
  Дори и да е по-скъп парцела с интелигентно проектиране и изпълнение, ще ти излезне на цената на апаратмент с тези параметри, но ще имаш двор, гараж и спокойствие

 31. 31 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Когато говорим за покупка на жилище давали си сметка дали искаме да се закрепостим на тази улица, в този квартал или район, в този град? За хората в активна възраст нещата са далеч по-мобилни отпреди 20-30 години! Сега имаш хубава работа в София, след 5-10 години можеш да получиш супер предложение в Пловдив, или в Букурещ?
  Във Варна хубаво жилище в престижен район под 1500 евро кв.м. не можеш да намериш, но за макс. 500 евро на месец имаш страхотен избор на големи апартаменти! В Пловдив надали нещата са по-различни, да не говорим за София.
  А когато наближи пенсията, една скромна хубава къщурка с двор, барбекю и беседка в провинцията, на 5 км от морето - какво по-хубаво!

 32. 32 Профил на xcheffo
  xcheffo
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Анкетата буквално повтаря мантрата, че трите най-важни критерия при избор на жилище са
  1. Локация
  2. Локация
  3. Локация

 33. 33 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#7:"dc_ken"]Според мен най-важното преди да мислите за всичко останало е:1. Не се изкушавайте от ипотечни заеми, освен ако не са с ограничена отговорност, имате сигурни допълнителни доходи, quote]

  Ипотечните кредити с ограничена отговорност са с осезаемо по-високи лихви и се изисква по-голям процент самоучастие. Разбира се, много по-добре е да плащаш наем и в края на краищата, домът ти да не е твой.

 34. 34 Профил на tonywalker
  tonywalker
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Най-важното е да не е в България.

 35. 35 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Единственото истински важно нещо (а то липсва в списъка горе) е наличието на уредена и работеща обща етажна собственост. Всичко останало, което зависи само и единствено от мен, е от второстетенна важност именно защото зависи само от мен - когато и каквото реша, мога да го направя без да завися от други. Но ако останалите собственици не ги интересува нищо, то аз няма как сам да оправя, плащам и поддържам общите части за кефа на останалите.

 36. 36 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Тъкмо се чудех защо в последните 2-3 дни нямаше платени статии за имоти и хоп..

 37. 37 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Такъв вой от всички брокери - сигурен сигнал, че балонът се спихва.
  Няма вече баламурници с пари да купуват хилядите новопосроени коптори, а хората с пари купуват за лични нужди.
  Ако някой иска да купува - да изчака една година ;)

  колкото повече,толкова повече
 38. 38 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Що за "представително" е това проучване..:-) Първо на първо 90% от населението не може да си позволи ново жилище..
  —цитат от коментар 23 на ostin22

  Никъде не пише, че е представително, а че е сред читателите на Дневник.
  Определено Баба Гицка от Долно Драглище не чете Дневник онлайн, но тя също е част от населението и в представително проучване би била включена пропорционално.
  От такива "проучвания" няма много смисъл - освен за представяне пред потенциални рекламодатели, за да се види какъв е профила на читателите. Да се правят изводи за пазара на имоти не е възможно от подобна статия.

 39. 39 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 957 Неутрално

  предвид вчерашната случка, най важен при покупка на жилище е нотариуса ..
  —цитат от коментар 4 на дерибеев


  точно това и аз щях да кажа!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 40. 40 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2175 Неутрално
 41. 41 Профил на Юмрукчал
  Юмрукчал
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Най-важното ... да имаме 150 бона кеш.

 42. 42 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1293 Любопитно

  Я какви хубави червено-сиво-сини БАЛОНИ сте нарисували горе! :))

  Когато се избира жилище, най-важното е да НЕ се вярва на банкстери, брокониери и рекламни статийки за имотния балон като тази.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 43. 43 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Определящи са цена и локация. Никой не иска да се зароби с непродаваемо жилище.
  Ако не е цел инвестиция т.е. да носи доход, в този динамичен свят и циганизираща се държава мисълта на всеки нормален човек е как ако се наложи да може да си продаде жилището да кешира и да се измъкне.

 44. 44 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#38] от "Камен":

  Именно. От 600 човека решили да драснат нещо в анкета на Дневник не може да се пише статия за пазара на имоти генерално.. Просто е подвеждаща.

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 45. 45 Профил на kikaha4
  kikaha4
  Рейтинг: 217 Неутрално

  като се пръсне балона, как ехото заглъхва......ъхва .. ъхва

 46. 46 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5534 Неутрално

  В Амстердам 385 000 евро за четиристаен апартамент на тихо място се намира.

 47. 47 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5426 Неутрално

  Ако на тези, които планират им бяха поискали пари като ангажимент в твърдението им :) ?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 48. 48 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Когато говорим за покупка на жилище давали си сметка дали искаме да се закрепостим на тази улица, в този квартал или район, в този град? За хората в активна възраст нещата са далеч по-мобилни отпреди 20-30 години! Сега имаш хубава работа в София, след 5-10 години можеш да получиш супер предложение в Пловдив, или в Букурещ?Във Варна хубаво жилище в престижен район под 1500 евро кв.м. не можеш да намериш, но за макс. 500 евро на месец имаш страхотен избор на големи апартаменти! В Пловдив надали нещата са по-различни, да не говорим за София.А когато наближи пенсията, една скромна хубава къщурка с двор, барбекю и беседка в провинцията, на 5 км от морето - какво по-хубаво!
  —цитат от коментар 31 на historama


 49. 49 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Когато говорим за покупка на жилище давали си сметка дали искаме да се закрепостим на тази улица, в този квартал или район, в този град? За хората в активна възраст нещата са далеч по-мобилни отпреди 20-30 години! Сега имаш хубава работа в София, след 5-10 години можеш да получиш супер предложение в Пловдив, или в Букурещ?Във Варна хубаво жилище в престижен район под 1500 евро кв.м. не можеш да намериш, но за макс. 500 евро на месец имаш страхотен избор на големи апартаменти! В Пловдив надали нещата са по-различни, да не говорим за София.А когато наближи пенсията, една скромна хубава къщурка с двор, барбекю и беседка в провинцията, на 5 км от морето - какво по-хубаво!
  —цитат от коментар 31 на historama


  Разбирам те, но има един проблем, обикновенно при пенсиониране нямаш парите за къщурката. Ако ли пък направиш друга схема, вземеш ипотеката с % самоучастие, така, че да докараш месечна вноска от примерно 500 лв и другите 500 лв (наема каза, че е към 500 Евра) да заделяш/инвестираш, то първо ще си един вид под наем за 1/2 от сумата, а след 30-40 години стаж ще имаш спестени 180 000 или 240 000 лв и ще си позволиш и къщурката и ще останат. Вече изплатения имот даваш под наем и така удвояваш пенсията. Проблема (освен сигурността на работата) е главно психологически - дали ще се успее да се заделя или ще се харчи за пластмаси от които няма нужда.

 50. 50 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 422 Неутрално

  До коментар [#49] от "anarhochristian":

  Големият проблем е, как се спестяват пари в наше време.
  Ако искаш да спестиш толкова пари, трябва да работиш спестител... :)
  Или да имаш вяра на някой, който работи това.
  И пак няма сигурност, защото няма нито едно надеждно средство за спестяване в дългосрочен план.
  Светът се развива експоненциално и, каквото е било сигурно последните 200 години, няма да е същото след 20...

 51. 51 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Да не е закрепостено към топлофикация!

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 52. 52 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Снимката горе е показателна за новото строителство - вдигаш главата за да зърнеш небето.

 53. 53 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Снимката горе е показателна за новото строителство - вдигаш главата за да зърнеш небето.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на Kamen Iliev
  Kamen Iliev
  Рейтинг: 60 Неутрално

  Да им е честито и да почерпят :)

 56. 56 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 471 Любопитно

  Нещо не е наред... минаха 10 дена без статия за недвижимите имоти...

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
 57. 57 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 471 Любопитно

  Нещо не е наред... минаха 10 дена без статия за недвижимите имоти...

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
 58. 58 Профил на Бранимир Брозиг
  Бранимир Брозиг
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Страхотни съвети!
  Най-важно е при избора да купуваме информирано!
  За целта препоръчвам тази кратка книжка със съвети как да изберем правилното жилище и за какво да гледаме на оглед:
  https://pytevoditel.irchitect.com/

  Архитект - https://rinnovation.bg/
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK