Сменени са двама шефове в мини "Марица изток" (допълнена)

Сменени са двама шефове в мини "Марица изток" (допълнена)

© Георги КожухаровС Решение на Съвета на директорите на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД e извършена промяна в състава на ръководството на "Мини Марица-изток" ЕАД, се казва в съобщение на холдинга, под чиято шапка са държавните енергийни дружества.


От Съвета на директорите на мината са освободени Диан Червенкондев и Георги Айданлийски. На техните места са избрани Николай Диков и Георги Коев, с мандата на останалите членове на борда, се казва в съобщението.


Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър.
По информация на "Капитал" Георги Коев, който е бивш заместник-кмет на Раднево, е предложен от "Обединени патриоти". Николай Диков, пък се връща в дружеството, след като през март беше заменен от Айданлийски. Диков е член на ГЕРБ от 2010 г. и е председател на постоянната комисия по спорт и младежки дейности, член на комисия "Евроинтеграция и международни връзки", и зам.-председател на временна комисия "Безопасност на движението" в Общински съвет - Стара Загора, в периода 2011 - 2015 г.


Отстраняването на доцент Георги Айданлийски е очаквано, като се има предвид, че той беше назначен по време на служебния кабинет "Герджиков", заемайки мястото на Диков, пише "Капитал". Той е водещ учен в областта на геологията.


Червенкондев, който е бивш депутат от ГЕРБ, според източници на изданието ще се съсредоточи върху работата си като председател на фонд "Сигурност на електроенергийната система", на който ще бъдат възложени допълнителни функции в предстоящата пълна либерализация на електроенергийния пазар.


В централата остава досегашният й изпълнителен директор Андон Андонов.


Това е поредно кадруване в сферата на енергетиката от страна на "Обединените патриоти", след като за заместник-министър на енергетиката беше назначен бившият директор на НЕК Красимир Първанов. При първия кабинет на Борисов той стана известен с това, че без разрешение подписа допълнително споразумение за АЕЦ "Белене", заради което бе уволнен от тогавашния министър на енергетиката Трайчо Трайков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK