Въпреки твърдението за шега с касова бележка заведението в Харманли ще бъде проверено

Въпреки твърдението за шега с касова бележка заведението в Харманли ще бъде проверено

© Министерство на туризмаМинистерството на туризма проверява всички сигнали, подадени до него, и ще продължи да го прави, защото това е негово задължение по закон. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по повод съобщения, че касовата бележка, издадена от заведение в Харманли, била шега, направена от клиенти на заведението.


По-рано в сутрешния блок на "Нова телевизия" собственикът на заведението Живко Василев обяви: "Това беше шега с една компания, седнала в заведението, които са ми приятели. Това никога не се е случвало, няма и да се случи."


Министерство на туризма може да се самосезира и по информация в медиите, но случаят със сладкарницата в Харманли изобщо не е такъв, обясняват в съобщение от ведомството.
Сигналът за касовата бележка "Нищо за 5 лв." е подаден на официалния имейл на Министерството на туризма за жалби и сигнали на 18 август 2017 г. в 18,20 часа. Той гласи: "Само в България - сметка "нищо - 1 час - 5 лв. Без коментар."


Сигналът е изведен в деловодството на министерството от 21 август.


Министерството на туризма заявява, че подателят на сигнала не е анонимен. Той е издател на вестник за българите във Великобритания и даже посочва, че това е същият човек, подал и сигнала за такса "изискване на клиента", при която заведение в Кранево бе начислило неправомерно 2 лв. допълнително от потребителите.


"Радвам се, че Министерството на туризма реагира на нашите сигнали и се надявам да стане всеобща практика на сънародниците ни в България да се обръщат към институциите при проблеми от всякакъв вид. Само така проблемите ще могат да бъдат решени." Това пишел до министерството реалният подател на сигнала за заведението в Харманли.


Както бе обявено, експертите на Министерството на туризма ще извършат проверка за съответствие на категоризацията на заведението в Харманли, независимо че само часове след огласяване на случая то е излязло в ремонт. Пред телевизията собственикът обясни излизането в ремонт точно сега с планове отдавна заради много течове.


Уважаваме чувството за хумор на всеки, но експертите ни работят за надграждане на рекордните резултати, постигнати през последните години в българския туризъм с усилията на целия бранш – инвеститори, хотелиери, туроператори и техните служители, се допълва в съобщението до медиите.


Министерството на туризма призовава гражданите да бъдат бдителни към подобни ситуации и при нужда да сигнализират на телефон +359 2 90 46 833 или на и e-mail: [email protected].

Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5597 Неутрално

  Тя и проверката и глобите ще са на шега. аман от селски меринджеи тарикати !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Това не е касова бележка, а предварителна сметка - т.е. не е фискален документ.
  Въпреки това "шегата" е неприемлива!

 3. 3 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Не мога да разбера целия този вой!?

  Отиваш на заведение, за да ядеш, пиеш, отпуснеш и забавляваш!

  Ако искаш да медитираш отиваш в гората.

  Заведенията са предназначени за консумация, а не за следобедна дрямка.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 4. 4 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 497 Весело

  Не знам , при отчета на касовия апарат - кой ще плати за "шегата" !?
  И колко марки от 5 лева върху контролните ленти ще има !?
  Майтап да става !!!

 5. 5 Профил на Подлизурко
  Подлизурко
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не знам , при отчета на касовия апарат - кой ще плати за "шегата" !?И колко марки от 5 лева върху контролните ленти ще има !?Майтап да става !!!
  —цитат от коментар 4 на aboto


  Докато не се фискализира /т.е приклюва се сметката и данните отиват в НАП, а касовият апарат издава ФИСКАЛЕН бон, който има сериен номер и код/, това което 3 дни журналята го дъвчат се явява обикновено парче хартия, независимо какво пише на него.

  😜 ЦИК са с Нетрадиционна сексуална ориентация, ам кви В пука? Безплатна проба- в неделя №12 😜
 6. 6 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 502 Весело

  И какво може да направи Ангелкова"?-да прочете одиторския доклад. А там пише за приходи от Основната дейност-нищо :-)

 7. 7 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Аман от глупости, за 2 или 5 лева в нечия сметка ни проглушихте ушите.
  В същото време не пишете за Молдова, Румъния, Босна, Косово, Черна Гора, Албания от държавите, които са по-близо. За Турция се пише само по политически теми или за тероризъм, икономиката почти липсва. За Родопите ситуацията е същата, за Лудогорието, за Пиринска Македония. Германия е Меркел, САЩ е Тръмп, а Русия - Путин.
  Стига с тоя Фейсбук, хайде правете по-качествена журналистика.

 8. 8 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Стига с тоя Фейсбук, хайде правете по-качествена журналистика.
  —цитат от коментар 7 на НеКой


  Дневник и качествена журналистика???

  Форумните коментари далеч надхвърлят качеството на писанията на набедени журналисти. Да не говоря за "професионализма" на редакторите, който е на ниво 3-ти клас.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3357 Неутрално

  ..... собственикът на заведението Живко Василев обяви: "Това беше шега с една компания, седнала в заведението, които са ми приятели. Това никога не се е случвало, няма и да се случи."Компанията явно не е разбрала шегата.

 10. 10 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 497 Весело

  Дневник и качествена журналистика???

  Жалкото е , че Дневник е най-доброто от остналото "медия"!

 11. 11 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Ама вЕрно стига.
  Това е чист приход,без насрещни разходи и като такъв ще бъде обложен с данъци и бюджета ще е на плюс.
  Освен това наистина е тъпо да заемаш място в заведение без да консумираш.

 12. 12 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7310 Неутрално

  Не е редно да вземат 5-тте лева, както не е редно да заградят тротоара и да сложат масичките, както и клиентите да седят без да си поръчват нещо. Стана сложно :(.

 13. 13 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#12] от "Peni Nikol":

  За заемането на тротоарите се плаща добра сума "тротоарно право",така че бюджета пак е на плюс.

 14. 14 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 581 Неутрално

  "Само в България - сметка "нищо - 1 час - 5 лв. Без коментар."
  "подателят на сигнала не е анонимен. Той е издател на вестник за българите във Великобритания и даже посочва, че това е същият човек, подал и сигнала за такса "изискване на клиента", при която заведение в Кранево бе начислило неправомерно 2 лв. допълнително от потребителите."

  Ясно, че всички кръчми и кръчмари не са цвете, но освен, че са дребни , вече е ясно, че случаите са предизвикани съзнателно и тенденциозно от клиентите-жалбоподатели и минават отвъд здравия разум. На кръчма или заведение се ходи за да пиеш , ядеш , да говориш с приятелите или да се забавляваш. Това , че някой се е самоназначил за "контрольор"/граждански може би/ по качественото обслужване , не го прави такъв и с
  с провокационно поведение няма да спечели доверие или подкрепа. Пък ако ще и да се прави на издател. А че министерството , начело с министърката е гола вода и кал до ушите е друг въпрос. Но в случая правилно са го направили лесно откриваем. Би трябвало да е ей този Генчо./Ако не е , се извинявам/. Да вземе да се засрами и да свърши нещо полезно, без да се опитва да пречи и заяжда неоснователно.
  http://www.bgben.co.uk/contact_bg.php

 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7889 Неутрално

  Абе щом е стигнало до Ангелкова, не ще да е било шега.Пък и нали казват, че шега на голо...

 16. 16 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 511 Неутрално

  АМА СЕРИОЗНО ПРИБИРАТ СУМАТ ИЛИ НЕ?

 17. 17 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Това е първата бележка от касата за наличност при започване на деня. Хващат се за нищото, та дано излезе нещо.

  mihala
 18. 18 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Аз друго не мога да разбера, всяко второ заведение в София издава информационни бонове. Не издават фискални при плащане на сметката. Някои от тези заведения правят седмичен оборот, колкото годишният на този от Харманли.

 19. 19 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Тая история я четох няколко пъти и така и не разбрах къде е драмата и истерията.
  Първо, като собственик на касовия апарат и на бизнеса, аз имам правото да кръщавам стоките и услугите в него както си искам. Мога да ги кръстя "нищо" и не виждам това да е проблем. И това Нищо може да струва колкото аз реша. Второ, това изобщо не е касова бележка, че да се вие тук по темата.
  От първите две, следва, че подалият сигнала е пълен неадекватник, който в случая просто е искал да се направи на интересен. А щом е и издателче на някаква медия, вероятно си търси трафик към нея.
  Принципно, почти винаги, когато се срещнат в комбинация в коментар "само в България" и "без коментар", обикновено иде реч за пълен дебил.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK