От 30 август няколко квартала в София отново остават без топла вода

От 30 август няколко квартала в София отново остават без топла вода

© Надежда Чипева, КапиталОт "Топлофикация София" напомнят на своите клиенти, че ТЕЦ "София-изток" ще спре работа в периода от 0.00 часа на 30 август, сряда, до 11 септември включително.


Първоначалните планове бяха това второ спиране на топлата вода за последните месеци да започне в началото на август, но сроковете после бяха променени. Спирането е мотивирано с ремонти, които да предотвратят инциденти като този през зимата, когато множество квартали останаха без топлоснабдяване заради авария.


В посочения период без топла вода ще останат клиентите от следните квартали: жк "Дружба" 1 и 2, Промишлен район "Гара Искър", жк "Младост" 1, 1А, 2, 3, 4, жк "Дървеница", кв. "Мусагеница", кв. "Витоша", жк "Студентски град", жк "Изток", жк "Изгрев", жк "Дианабад", жк "Лозенец", жк "Гео Милев", кв. "Яворов", кв. "Иван Асен II", жк "Подуене център", кв. "Редута", жк "Слатина"; кв. "Цариградски комплекс", Академия МВР, ВТУ "Т. Каблешков"; м. Къро; кв. "Полигона", НРТЦ, ЗИТ, БАН - ХМС, БАН - Враня, резиденции.
По време на спирането на централата ще бъде въведен в експлоатация рехабилитираният магистрален топлопровод, аварирал през зимата. С оглед минимизиране на неудобствата за потребителите графикът за спиране на централата е съчетан с профилактиката на газоснабдяващите съоръжения, като в същото време ще бъдат извършени и основни ремонти на съоръженията в централата, уверяват от дружеството.


Информацията за сроковете на спиране на топлата вода и засегнатите квартали е публикувана в сайта на дружеството www.toplo.bg и във фейсбук - www.facebook.com/www.toplo.bg. Повече подробности клиентите могат да получат на информационния телефон в кол-центъра на компанията – 0 700 11 111. За времето на ремонтите на абонатите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено в месечните съобщения.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK