Почти 100% от завършилите "Телерик академия" се реализират успешно

Почти 100% от завършилите "Телерик академия" се реализират успешно

© "Телерик академия"Почти всички (98%) випускници на "Телерик академия" се реализират успешно в софтуерната индустрия, съобщиха от образователната организация, която подготвя дигитални професионалисти. Заплатите на повече от половината (58%) от завършилите програмата са над средните за софтуерния сектор в България, а 80% от тях – над средното за страната.


Това показват резултатите от проведено през август проучване, което проследява кариерното развитие на курсистите, завършили "Професионалната Телерик академия" в периода 2010-2016 г. В него участие взимат над 300 души.


През ноември започва нова шестмесечна програма за обучение на софтуерни специалисти – Telerik Academy Alpha. Желаещите могат да кандидатстват до 8 октомври на сайта на "Телерик академия", като изберат едно от две профилирани направления – разработка на уеб приложения с .NET или с JavaScript. Участието е безплатно.


Успешен начало и бързо развитие на кариерата
Завършилите курсисти започват своето професионално развитие с летящ старт. Една трета биват назначени още докато се обучават, а над половината (52%) - до 1-2 месеца след края на програмата. Голяма част от курсистите (80%) започват като "младши специалист", а други (12%) започват работа директно на ниво Regular. И само за година близо 70% от курсистите достигат следващия етап от кариерата си, показва проучването.


Финансово възнаграждение над средното и добър стандарт на живот


Почти 100% от завършилите "Телерик академия" се реализират успешно

Над половината от завършилите академията през 2016 г., имат начална заплата между 1000 и 2000 лв., а при 21% тя надвишава 2000 лв. С нарастване на опита нивото на възнагражденията се увеличава значително. Днес при 58% от всички анкетирани нетното месечно заплащане е по-високо от средната за ИТ сектора нетна заплата от 2752 лв. с включен 10% бонус според Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). 81% от завършилите са доволни от стандарта, който поддържат в България.


Конкурентоспособност


Участниците се подготвят за едни от най-търсените в индустрията професии, най-предпочитани от които са: разработчик на уеб приложения (69%), Front-end програмист (25%) и разработчик съответно на десктоп приложения (16%) и на мобилни приложения (16%).


Изградената в академията основа подпомага също и безпроблемното овладяване на нови езици и технологии, сочи още проучването сочи. Близо 90% от анкетираните определят този процес като лесен. Над 90% от тях смятат, че това се дължи на обучението им в "Телерик академия".


Почти 100% от завършилите "Телерик академия" се реализират успешно

Детайлна инфографика с резултатите от проучването можете да видите тук, а разговор с двама от основателите на "Телерик академия" - за бъдещото й развитие и бизнес планове - тук.


Вече 8 години "Телерик академия" подпомага бързия кариерен старт на начинаещи софтуерни инженери. Завършилите се реализират във водещи компании като Amazon, Google, SAP, VMware, IBM, Skyscanner и Leanplum. Възпитаници на академията допринасят и за успеха на 20 от 25-те най-големи софтуерни фирми в България, както и са сред отличените в годишните класации на Forbes "30 под 30". Желаещите да станат един от тях могат да кандидатстват в програмата Telerik Academy Alpha до 8 октомври на telerikacademy.com/alpha.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK